Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Τουρκία: «Προειδοποιεί» Κύπρο και Ελλάδα για τη στήριξή τους στο Ισραήλ ➽ ΚΚΕ: Οι προκλητικές δηλώσεις του Χ. Φιντάν, επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής των κυπριακών εδαφών ➽ Είναι τεράστια υποκρισία απ' τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ να εμφανίζεται ότι βρίσκεται απέναντι στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα στηρίζει ένα άλλο κατοχικό κράτος, όπως αυτό του Ισραήλ που ακολουθεί την ίδια πολιτική, της κατοχής και του εποικισμού που βιώνει και ο κυπριακός λαός

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι προκλητικές δηλώσεις του Χ. Φιντάν, επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής των κυπριακών εδαφών

«Οι προκλητικές δηλώσεις του υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, Χ. Φιντάν (βλ. κάτω), επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής των κυπριακών εδαφών και αναδεικνύουν τις στρατηγικές επιδιώξεις του τουρκικού κράτους» επισημαίνει σε σχόλιό του για το θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και προσθέτει πως «σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις αυτές και οι γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή τονίζουν τους μεγάλους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στη στήριξη του κράτους του Ισραήλ και στη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού.

Είναι τεράστια υποκρισία απ' τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ να εμφανίζεται ότι βρίσκεται απέναντι στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα στηρίζει ένα άλλο κατοχικό κράτος, όπως αυτό του Ισραήλ που ακολουθεί την ίδια πολιτική, της κατοχής και του εποικισμού που βιώνει και ο κυπριακός λαός».

902

Η Τουρκία «προειδοποιεί» Κύπρο και Ελλάδα για τη στήριξή τους στο Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Τρίτη 25/06/2024 - 12:58

Η επικινδυνότητα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή αλλά και της στήριξης των ελληνικών και κυπριακών κυβερνήσεων στο Ισραήλ, έρχονται ξανά στην επιφάνεια, αυτή τη φορά μέσα από συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του επικεφαλής της Χεζμπολλάχ για τον ρόλο της Κύπρου στο πλευρό του Ισραήλ και τη στοχοποίηση του νησιού σε ενδεχόμενο περαιτέρω ανάφλεξης μεταξύ Λιβάνου - Ισραήλ, ο Χ. Φιντάν ανέφερε ότι «αυτό το μέρος (η Κυπριακή Δημοκρατία) έχει μετατραπεί σε κέντρο επιχειρήσεων, μετά τις 7 Οκτωβρίου. Μετά τις πρώτες επιχειρήσεις που ξεκίνησε το Ισραήλ, το βλέπουμε σε εκθέσεις πληροφοριών ότι η “Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου” έχει γίνει βάση που χρησιμοποιείται από ορισμένες χώρες, ειδικά σε επιχειρήσεις εναντίον της Γάζας. Δηλαδή, πτήσεις πληροφοριών και στρατιωτικές πτήσεις πραγματοποιούνται συνεχώς εκεί για τη Γάζα».

Τόνισε πως «το γεγονός ότι αυτό το μέρος (η Κυπριακή Δημοκρατία) και τα ελληνικά νησιά (σ.σ. δεν κατονόμασε ποια νησιά) χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις προς τη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε την ελληνοκυπριακή διοίκηση ούτε την Ελλάδα...Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι "μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα", γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει. Και είμαστε κι εμείς στην ίδια γεωγραφία, οπότε [η φωτιά] θα έρθει και θα μας βρει».

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας διπλωματικές πηγές της Ελλάδας αναφέρουν πως «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την πολιτική της και διασφαλίζει τα εθνικά της συμφέροντα» ενώ σχετικά με την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρουν πως «απειλές κατά της κυριαρχίας και της υπόστασης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απολύτως απαράδεκτες», επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα όπως και το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέκεται αλληλέγγυα προς την Κύπρο».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.