Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Μπάμπης Ζαφειράτος: Επίγραμμα Για τον Αιώνια Νέο της Αλεξάνδρειας


 

Μπάμπης Ζαφειράτος

Επίγραμμα

Για τον Αιώνια Νέο της Αλεξάνδρειας

 

 

Από την γύμνια του πρωιού ηδονές λέξεων σώματα ωραία

Αναζητάει πίσω από Τείχη και μπροστά σε πρόσωπα τεράτων

Όμως μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου η πτώσις του βεβαία

Κι όπως περνούν φωνές κι εξαίσιες μουσικές θιάσων αοράτων

Αυτός μ’ εκείνο το μεγάλο όχι του δείχνει μια Πόλη νέα

 

Μπάμπης Ζαφειράτος, 24 Απριλίου 2024

 

 

(Πρώτη δημοσίευση, BookSitting , 27 Απρ. 2024)

 


Κωνσταντίνος Καβάφης
Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος, 29 Απριλίου 1863 - 29 Απριλίου 1933
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 10.V.1983
(Μολύβι και κερομπογιά σε χαρτόνι, 41,5 χ 32 εκ. / Με κορνίζα 58 χ 44 εκ.)
Αφορμή το Έτος Καβάφη, 1983: 120 χρόνια από τη γέννηση του Ποιητή, 50 χρόνια από τον θάνατό του

 

 


Τα ποιήματα

 

/ Μέρες του 1908 (1932)

/ Τείχη (1896) – Ιθάκη (1911)

 /  Όσο Μπορείς (1913) - Τρώες (1905)

 / Απολείπειν ο θεός Αντώνιον (1911)

Che fece . . . . il gran rifiuto (1901) – Η Πόλις (1910)

 

Όλα τα Επιγράμματα του Μπάμπη Ζαφειράτου

 

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 206 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στη στήριξη Μπάιντεν ➽ Καταστολή και εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών ➽ Καθηγητές στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών ➽ Κινητοποιήσεις στους δρόμους μεγάλων πόλεων και στο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ➽ VIDEO - Tweet

ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι πολύμορφες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού (VIDEO)

 Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 29/04/2024 - 14:54

Με κάθε τρόπο και παρά την καταστολή οι φοιτητές στις ΗΠΑ συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Μετά το ρεσιτάλ καταστολής που επέδειξε η «δημοκρατική» κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, οι φοιτητές, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, ξαναστήνουν τις κατασκηνώσεις αλληλεγγύης. Ήδη στο Yale, αλλά και το UCLA, οι σημαίες της Παλαιστίνης κυματίζουν ξανά.

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 206 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στη στήριξη Μπάιντεν ➽ Καταστολή και εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών ➽ Καθηγητές στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών ➽ Κινητοποιήσεις στους δρόμους μεγάλων πόλεων και στο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ➽ Κινητοποιήσεις και στον Καναδά ➽ VIDEO - Tweet

ΗΠΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και τη στήριξη των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Κόντρα στο ρεσιτάλ καταστολής με εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών

Με αποφασιστικότητα και με τη δύναμη της αλληλεγγύης κόντρα στην εντεινόμενη καταστολή συνεχίζονται και επεκτείνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, ενάντια στη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στο έγκλημα και την πολύμορφη συνεργασία των αμερικανικών πανεπιστημίων με το κράτος - δολοφόνο και τα μονοπώλιά του.

Πηγή: Associated Press

Χθες, Σάββατο, σε ένα νέο ρεσιτάλ καταστολής στις «δημοκρατικές» ΗΠΑ της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπάιντεν, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά τη διάρκεια επεμβάσεων για την καταστολή των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια και τη βίαιη εκκένωση καταυλισμών, διαμαρτυρία που έχουν στήσει οι φοιτητές μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

➽ Η ΗΠΑνθρωπη ΕΕ των απάνθρωπων Συμφώνων ➽ ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Νέο έγκλημα στο Αιγαίο, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες ➽ Ένας νεκρός, τέσσερις αγνοούμενοι, διασώθηκαν 25

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταγγέλλει το νέο έγκλημα στο Αιγαίο, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες

Κυριακή 28/04/2024 - 23:05

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου καταγγέλλει στο Σαμιακό λαό το έγκλημα που ακόμη μια φορά έγινε στο Αιγαίο, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους και ναυάγησαν λίγο έξω από την περιοχή του Καρλοβάσου, στη Σάμο. 

Αναφερόμενη στον νεκρό, στους αγνοούμενους και σε όσους κινδύνεψαν και ευτυχώς διασώθηκαν, υπογραμμίζει πως είναι «θύματα της πολιτικής της ΕΕ και όλων των αστικών κομμάτων που την υπηρετούν. Το θαύμα της Ευρώπης για το οποίο όλοι τους μιλάνε, αυτό είναι! Ξεριζωμένα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των επεμβάσεων στη χώρα τους, θύματα που γίνονται βορά σε διακινητές και λαθρεμπόρους, της πολιτική των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων».

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 205 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 34.454 νεκροί ➽ 77.575 τραυματίες ➽ 66 νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές το τελευταίο 24ωρο ➽ Υποκριτικοί «προβληματισμοί» των ΗΠΑ που εξοπλίζουν κι άλλο το Ισραήλ για το προετοιμαζόμενο μακελειό στη Ράφα ➽ Σχέδια εκτοπισμού των Παλαιστινίων ➽ Αναμένεται ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου από το ΔΠΔ (που δολοφόνησε τον Μιλόσεβιτς)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Αλλεπάλληλες επαφές και διαβουλεύσεις ΗΠΑ - Ισραήλ για το προετοιμαζόμενο μακελειό στη Ράφα

(Πηγή φωτό: Associated Press)

Άλλοι 66 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 138 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Συνολικά, στις 205 μέρες των δολοφονικών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 34.454 Παλαιστίνιοι και 77.575 έχουν τραυματιστεί.

Παράλληλα με τους θανάτους από τα ισραηλινά πυρά, τους θανάτους από την πείνα που έχει επιβάλλει το κράτος του Ισραήλ, από την έλλειψη ιατρικής φροντίδας λόγω της ισοπέδωσης νοσοκομείων και δομών Υγείας, πλέον, με την αύξηση της θερμοκρασίας, καταγράφονται και θάνατοι Παλαιστινίων από τη ζέστη, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε πρόχειρους καταυλισμούς, με τεράστια έλλειψη πόσιμου νερού.

5χ5: Ο Καβάφης για Τη Μεγάλη Ελληνική Αποικία, Ο Ρίτσος της Πρωτομαγιάς για τον Καβάφη, Η Πολυδούρη για τον Ρίτσο, Ο Γιάννης Κορδάτοςμε τις αναμνήσεις του από το μέλλον (μας) και μουσική επένδυση από τον Δούκα της Τζαζ

Κωνσταντίνος Καβάφης

Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος, 29 Απριλίου 1863 - 29 Απριλίου 1933 Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 10.V.1983 (Μολύβι και κερομπογιά, 41,5χ32 εκ. / Με κορνίζα 58χ44 εκ.)

Αφορμή το Έτος Καβάφη (1983): 120 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, 50 χρόνια από το θάνατο του Ποιητή

 

 

 

Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ

ΕΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ, 200 π.Χ.

 

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Αποικία

δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία,

και μ’ όλο που οπωσούν τραβούμ’ εμπρός,

ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός

να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»: Από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής ξεκίνησε το ταξίδι - Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός! - Συναυλία Χρήστου-Λεοντή (ΦΩΤΟ)

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής ξεκίνησε το ταξίδι: Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός! (ΦΩΤΟ)

 Από τον ιερό τόπο του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή, εκεί που την 1η Μάη του 1944 εκτελέστηκαν 200 κομμουνιστές, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» ξεκίνησε το ταξίδι του, ένα ταξίδι που κρατά 50 χρόνια κατορθώνοντας και βάζοντας τη σφραγίδα του στην ιδεολογική, πολιτική και αγωνιστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, με τις αξίες, τα ιδανικά και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συνέρρευσε στο πάρκο. Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τους 200 που «περπάτησαν τον θάνατο δίχως να σκοντάψουν...».

Στο μνημείο, κάτω από τα λάβαρα που έγραφαν ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής δίνοντας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον δικό τους αγώνα.

Έμαθαν για αυτούς που νίκησαν τον θάνατο

Πολλές ήταν και οι οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία για πρώτη φορά γνώρισαν αυτόν τον χώρο. Περπάτησαν το στενό δρομάκι, αντίκρισαν τα κυπαρίσσια και έμαθαν γι' αυτούς που πήγαιναν στον θάνατο, αλλά κατάφεραν να τον νικήσουν χορεύοντας, φωνάζοντας συνθήματα για τη λευτεριά. 'Εμαθαν για το ΚΚΕ, για τη συνέχιση του αγώνα.

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 205 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Πάνω από 100 φοιτητές έχουν συλληφθεί σε κολέγια των ΗΠΑ στις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης ➽ Μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το κύμα διαμαρτυρίας

Περίπου 100 φοιτητές συνελήφθησαν σε όλες τις ΗΠΑ την Τετάρτη επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, καθώς οι διοικήσεις των κολεγίων και η κρατική αστυνομία προσπαθούν να καταπνίξουν το κίνημα που ξέσπασε μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Οι συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν την Τετάρτη προστέθηκαν στις χαοτικές σκηνές στη Νέα Υόρκη, όπου η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει μια εβδομαδιαία κατασκήνωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 205 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 35.000 νεκροί ➽ Μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το κύμα διαμαρτυρίας ➽ ΗΠΑ: Κινητοποίηση στο New York University ενάντια στη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού ➽ Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εκφράζει από εκεί την αλληλεγγύη της στον αγώνα των φοιτητών που στηρίζουν τον παλαιστινιακό λαό (Φωτό)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΗΠΑ

Κινητοποίηση στο New York University ενάντια στη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού

Απ' άκρη σ' άκρη τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ σαρώνει ο αγώνας ενάντια στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, αντίθεσης στο κράτος δολοφόνο Ισραήλ και στην κυβέρνηση των Δημοκρατικών του Μπάιντεν που του κάνει πλάτες, ενάντια στη συνεργασία των ιδρυμάτων τους με το κράτος του Ισραήλ.

 

Έτσι μετά το κατειλημμένο Κολούμπια, όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να εκφράζει από εκεί την αλληλεγγύη του στον αγώνα των φοιτητών που στηρίζουν τον παλαιστινιακό λαό, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρέθηκε μπροστά σε μια ακόμα διαδήλωση, αυτή τη φορά στο New York University.

Εκατοντάδες φοιτητές με συνθήματα όπως «ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη» και «η αντίσταση είναι δίκαιη, όταν οι λαοί βρίσκονται υπό κατοχή» έστειλαν και από εκεί, από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, δυνατά το μήνυμα αλληλεγγύης. 

902

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 205 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 34.388 νεκροί ➽ 77.437 τραυματίες ➽ Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ωρών στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Πλήθος τανκς συγκεντρώνεται στην περιοχή της Ράφα, εν μέσω συνεχών βομβαρδισμών

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ωρών στη Λωρίδα της Γάζας

Φωτο αρχείου - Πηγή: Associated Press

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους ένα σπίτι στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας εννέα Παλαιστίνιους – μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά – και τραυματίζοντας περίπου 30 άλλους.

Σε άλλη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι – μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά – και τραυματίστηκαν οκτώ άλλοι όταν βομβαρδίστηκε σπίτι στο νότιο τμήμα του θύλακα, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Νέα Υόρκη ➽ Συμμετέχουν: Ζήσης Λυμπερίδης, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, Kosta Gouliamos ➽ Αστόρια: Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού - Επιχειρήσεις και μαγαζιά ομογενών ➽ Συγκέντρωση, ομιλίες και συνεστίαση στη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Ν. Υόρκη (VIDEO - Φωτό)

*

Όλες οι επισκέψεις από εδώ:


*

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού είναι το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης

Με μια πετυχημένη συγκέντρωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στη Ν. Υόρκη, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 

Δεκάδες ομογενείς, εργαζόμενοι, επιστήμονες, νέοι και μεγαλύτεροι έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα Kefalos Society of America δείχνοντας τους δεσμούς του Κόμματος με τους Έλληνες μετανάστες που όπως σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας όχι μόνο έχουν βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος αυτής της χώρας, αλλά και «έχουν να δώσουν πολλά και σήμερα και στο μέλλον, γιατί η ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού και του κομμουνιστικού κινήματος σε κάθε χώρα, η αντεπίθεση των λαών ενάντια στη βαρβαρότητα, είναι ανάγκη που γίνεται κάθε μέρα και πιο επιτακτική.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια όμορφη συνεστίαση, με καλό φαΐ και μουσική.

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Σπύρος Τζόκας: «Ένα μεγάλο βράδυ» (Σύγχρονης Εποχής - Νέα έκδοση) ➽ Παρουσίαση, Σάββατο 27 Απρίλη, στις 8 μ.μ. μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Ένα μεγάλο βράδυ», που διατρέχει την σύγχρονη Ιστορία του τόπου μας, παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στις 20.00 στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Η ιστορία ξεκινά από την Καισαριανή και τελειώνει εκεί. Από έναν καφενέ της Καισαριανής το φθινόπωρο του 2023. Και στη συνέχεια ένα ταξίδι στον χρόνο, μέχρι την επιστροφή στα χώματα της Καισαριανής.

Μιλώντας για το βιβλίο ο συγγραφέας του, Σπύρος Τζόκας, πανεπιστημιακός, λέει στον «Ριζοσπάστη»: «Το ιστορικό μυθιστόρημα ξεδιπλώνει, μέσα από τη μυθιστορηματική ανασκόπηση της ζωής του που κάνει ο ίδιος ο Ναπολέων Σουκατζίδης στο κελί του, το δράμα του ελληνικού λαού, ξεκινώντας από τους Βαλκανικούς Πολέμους και φτάνοντας στο ξημέρωμα της 1ης Μάη του 1944, οπότε οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν τους 200 κομμουνιστές στην Καισαριανή.

1η ΜΑΗ 2024 ➽ Την Τετάρτη απεργία! Ολοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις! ➽ 13 ώρες δουλειά - Ευέλικτα ωράρια - Κατάργηση της Κυριακής αργίας ➽ Αυτή είναι η εργασιακή «κανονικότητα» της ΕΕ! ➽ Στην αντεπίθεση με πιο ισχυρό ΚΚΕ

Στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη | Σταθμός στην πάλη για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς | Την Κυριακή ο εργατικός - λαϊκός αγώνας δρόμου προς τιμήν των 200 της Καισαριανής

Εφιάλτης για τους εργαζόμενους, ειδικά τους πιο νέους, το αντεργατικό πλαίσιο και οι «βέλτιστες πρακτικές» που διαμορφώνονται με τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις για τα κέρδη του κεφαλαίου

Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα είναι συνένοχοι! Οι αντεργατικοί νόμοι της διευθέτησης και της ευελιξίας έχουν την υπογραφή τους

Με ισχυρό ΚΚΕ και ακόμα πιο δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης στη βαρβαρότητα της ΕΕ και των κομμάτων της, διεκδικώντας 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με αύξηση αποδοχών, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα

 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: «Οι φοιτητές όλου του κόσμου τασσόμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας»! (VIDEO) ➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 203 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 35.000 νεκροί ➽ Μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το κύμα διαμαρτυρίας

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

«Οι φοιτητές όλου του κόσμου τασσόμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας»! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στο πλευρό των φοιτητών των πανεπιστημίων των ΗΠΑ και του αγώνα τους, απέναντι στο κρεσέντο καταστολής με το οποίο επιχειρείται να φιμωθούν οι φωνές τους, ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας δήλωσαν για μια ακόμα φορά ότι βρίσκονται «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Πάρκο Ελευθερίας, δηλώνοντας ότι η θέση τους είναι με τους λαούς, παίρνοντας και δίνοντας δύναμη στους συμφοιτητές τους στις ΗΠΑ, που υψώνουν τη φωνή τους απέναντι στο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», φώναξαν δυνατά, «λευτεριά στην Παλαιστίνη». «Αλληλεγγύη στους φοιτητές στις ΗΠΑ. Όχι στη γενοκτονία στη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη» έγραφε στα Αγγλικά το πανό με την υπογραφή των φοιτητικών συλλόγων. «Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του λαού μας. Free Palestine - free Gaza!», το μήνυμα της Γενικής Ενωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών, την οποία καλωσόρισαν οι σύλλογοι.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Αθήνας βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, που διαδηλώνουν μαζικά και καταδικάζουν την πολύπλευρη στήριξη των ΗΠΑ στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, αλλά και τις πολύμορφες συνδιαλλαγές των αμερικανικών πανεπιστημίων με μονοπώλια που θησαυρίζουν από το μακελειό στην Παλαιστίνη», τόνισε στην αρχή της ομιλίας της στη συγκέντρωση η Δήμητρα Κόκλα, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, που μεταξύ άλλων τόνισε: