Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Κατερίνα Γεράκη, εξαιρετική όπως πάντα: Ο σχεδιασμός και τα έργα της Περιφέρειας Αττικής δεν αφορούν τα λαϊκά προβλήματα (VIDEO)

Κατερίνα Γεράκη: Ο σχεδιασμός και τα έργα της Περιφέρειας Αττικής δεν αφορούν τα λαϊκά προβλήματα

Στα προβλήματα που βιώνει ο λαός της Αττικής από την πολιτική της κυβέρνησης, την οποία ακολουθεί κατά γράμμα και η Περιφέρεια Αττικής, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Attica Tv» η Κατερίνα Γεράκη, περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να πάρει θέση γιατί μπορούμε να παίζουμε την κολοκυθιά για τις αρμοδιότητες ανάμεσα στην περιφέρεια, στους δήμους, στην κεντρική διοίκηση αλλά εδώ υλοποιείται μία πολιτική που με ενιαίο τρόπο εφαρμόζεται από δήμους, περιφέρεια και κεντρική κυβέρνηση», είπε. 


Αναφερόμενη στην πυρκαγιά στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά, τόνισε πως μιλάμε για μία φωτιά δίπλα από τον αστικό ιστό «και το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού στην περίπτωση μιας πυρκαγιάς και ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος δίπλα σε σπίτια, δίπλα στον αστικό ιστό, παραμένει και είναι εδώ. Το συναντάμε στην Κηφισιά, στον Ασπρόπυργο, στο Θριάσιο.

Φυσικά η Περιφέρεια Αττικής ανεξάρτητα από την όποια αρμοδιότητα έχει, χρειάζεται και να γνωρίζει και να παίρνει θέση για όλα αυτά. Δεν μπορεί να περιορίζεται η αρμοδιότητα της περιφέρειας Αττικής, όταν μιλάμε για την πυρκαγιά, στο να μισθώνει ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ κάθε μέρα μηχανήματα από εργολάβους, ένα μέτρο εντελώς αποσπασματικό που δεν εντάσσεται σε κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας, πρόληψης και κατάσβεσης». 

Αναφέρθηκε στις καταγγελίες των πυροσβεστών σε όλη τη χώρα ενώ για τη Σαλαμίνα όπου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, είπε πως στο νησί «εξακολουθεί να υπάρχει ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και όχι Πυροσβεστικός Σταθμός με αποτέλεσμα το οργανόγραμμα να είναι απαρχαιωμένο και πολύ πίσω από τις ανάγκες. Οι άνθρωποι εκεί μιλάνε για τεράστια προβλήματα στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, σε ένα παλαιωμένο στόλο, ούτε την ασύρματη σύνδεση δεν έχουν καταφέρει να έχουν μεταξύ τους σε περίπτωση μίας πυρκαγιάς, ζητάνε τη μετεγκατάσταση του σε ένα κτίριο -καθώς σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα- και κυρίως βάζουν το θέμα της διάνοιξης δρόμων, γιατί έχουμε ανάπτυξη του οικιστικού ιστού μέσα στο δάσος των Κανακίων και εκεί δεν υπάρχουν δρόμοι ούτε για να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα ούτε για δίοδο διαφυγής των κατοίκων σε περίπτωση μία τραγωδίας, μιας πυρκαγιάς που δυστυχώς λένε ότι μπορεί να ζήσουμε».

Ανέδειξε τα ζητήματα που βάζουν οι πυροσβέστες, με κεντρικότερο την πρόσληψη προσωπικού εδώ και τώρα με μόνιμες σταθερές σχέσεις εργασίας και συμπλήρωσε ότι «αυτό που βλέπουμε και με τη νέα Περιφερειακή αρχή, έξι μήνες τώρα, είναι δυστυχώς να επαναλαμβάνεται και να συνεχίζεται η ίδια πολιτική για την οποία δεν είχαμε αυταπάτες και προειδοποιούσαμε». Υπογράμμισε την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε μία σειρά κρίσιμους τομείς, την ανάθεση έργων σε εργολάβους τα οποία στο τέλος καρκινοβατούν. «Εμείς λέμε ότι θα μπορούσαμε σε μία σειρά κρίσιμους τομείς να υπάρχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην Περιφέρεια Αττικής με μόνιμο προσωπικό που θα έχει ένα σχέδιο από την αρχή μέχρι το τέλος, που θα το εποπτεύει, θα το ελέγχει, θα καθορίζει το χρονοδιάγραμμα, το είδος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και φυσικά θα διασφαλίζονται και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες», σημείωσε.

«Πράγματι η νέα Περιφερειακή αρχή έχει εξαγγείλει διάφορα προγράμματα μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία. Έχουμε πικρή πείρα έργων που και στην προηγούμενη θητεία της περιφερειακής Αρχής εξαγγέλλονταν αλλά στην πορεία μελέτες χάνονταν, καρκινοβατούσαν, συνεχείς παρατάσεις έργων. Μέσα από αυτές τις εξαγγελίες εμείς δεν έχουμε δει ολοκληρωμένο σχεδιασμό γύρω από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Αττικής», ανέφερε, όπως την πυροπροστασία και την Υγεία. «Στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχει νοσοκομείο και ακόμα σχεδιάζεται, προγραμματίζεται και μένει να δούμε πώς θα υλοποιηθεί. Έχουμε φτάσει Μάη και μία σειρά δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών που ανήκει στην αρμοδιότητα της περιφέρειας Αττικής κηρύσσονται άγονα γιατί οι εργολάβοι δεν είχαν συμφέρον να επενδύσουν στα συγκεκριμένα δρομολόγια», πρόσθεσε. 

Για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, η Κ. Γεράκη είπε πως οι εξαγγελίες και οι κατευθύνσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ μιλούν για καύση απορριμμάτων, «μία επικίνδυνη εξέλιξη στην Αττική, μια καρκινογόνα καύση που φυσικά κάποιοι θα κερδίσουν αλλά θα την πληρώσουν οι κάτοικοι σε συγκεκριμένες περιοχές και συνολικά ο εργαζόμενος λαός. Περιμένουμε και από την Περιφερειακή αρχή να ανοίξει τα χαρτιά της σε αυτό το τεράστιο ζήτημα που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων». 

Σε ότι αφορά το πολύνεκρο ναυάγιο που έγινε στην Πύλο και σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία, η Κ. Γεράκη ανέφερε πως «εμείς ως ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι αυτό το έγκλημα δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί και αυτή την υπόσχεση μας θα την τηρήσουμε. Ένα χρόνο μετά δεν έχουν δοθεί ούτε απαντήσεις για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα, ούτε έχουν αποδοθεί ευθύνες. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

Και κατέληξε ότι «πρέπει να προβληματίσουν οι εξελίξεις της περιόδου, εξελίξεις που αφορούν την κλιμάκωση του πολέμου, τη μετατροπή της ευρωπαϊκής οικονομίας σε πολεμική οικονομία με δισεκατομμύρια ευρώ που θα ξοδευτούν το επόμενο διάστημα στην πολεμική βιομηχανία και που θα τα πάρουν από άλλες ανάγκες», συμπληρώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «που κάνει πολέμους, που είναι πρωταγωνίστρια σε επεμβάσεις, αντιμετωπίζει και τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες με μία άγρια πολιτική καταστολής και εργαλειοποίησης που αποτυπώθηκε στο πρόσφατο νέο σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, το οποίο ψήφισαν από κοινού σοσιαλδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές κυβερνήσεις». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.