Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

259 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Τουλάχιστον 37.396 Παλαιστίνιοι νεκροί ➽ 85.523 τραυματίες ➽ Νέες επιθέσεις εναντίον αμάχων ➽ «Η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί» δηλώνει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ➽ Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου ➽ Ισραηλινό τελεσίγραφο με τις «πλάτες» των ΗΠΑ ➽ Μπλίνκεν: Ακλόνητη δέσμευσή μας στην ασφάλεια του Ισραήλ - Καμιά άλλη χώρα δεν κάνει περισσότερα για να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί ➽ Κύπρος: Σοβαροί κίνδυνοι από την πολεμική εμπλοκή και την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Νέες επιθέσεις εναντίον αμάχων - «Η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί» δηλώνει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Νέες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, μεταξύ άλλων σε υποτιθέμενες «ασφαλείς περιοχές» και κοντά σε μεθοριακό πέρασμα όπου πεινασμένοι άνθρωποι περίμεναν λίγη ανθρωπιστική βοήθεια, εξαπέλυσε το Ισραήλ, συνεχίζοντας το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας.

Παράλληλα, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός κλιμάκωσε τις κατεδαφίσεις κτιρίων και συνοικιών στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο (στον «Διάδρομο Φιλαδέλφεια»), επιδιώκοντας τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης».

Ο ισραηλινός στρατός δεν δίστασε να ρίξει ξανά οβίδες σε σκηνές εκτοπισμένων αμάχων στον παράκτιο καταυλισμό Αλ Μαουάσι, σε υποτιθέμενη «ασφαλή περιοχή», σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 αμάχους. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, μία οβίδα έπληξε την περιοχή, προκαλώντας φωτιά σε σκηνές όπου κοιμούνταν γυναίκες και παιδιά. Επιζώντες άμαχοι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξήγησαν ότι αν δεν είχαν επέμβει άμεσα οι διασώστες, ο χώρος θα είχε καεί ολοσχερώς με αποτέλεσμα ακόμα πιο τραγική αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Χτες βράδυ, ισραηλινές βόμβες χτύπησαν ομάδα αμάχων που βρισκόταν κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ περιμένοντας λίγη ανθρωπιστική βοήθεια, με απολογισμό 9 νεκρούς και 30 τραυματίες. Τον βομβαρδισμό κατέγραψαν ανταποκριτές του «Al Jazeera» και του πρακτορείου «Ρόιτερς». Η κάμερα του «Al Jazeera» κατέγραψε την προσπάθεια δεκάδων τραυματιών να βρουν βοήθεια στο υπερπλήρες Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στη νότια Γάζα.

Ήδη πριν από αυτό το νέο ισραηλινό έγκλημα, ο συνολικός απολογισμός από τις 259 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα είχε φτάσει τους 37.396 νεκρούς Παλαιστίνιους και τους 85.523 τραυματίες.

Ντ. Χαγκάρι: Η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του εκπροσώπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι, ο οποίος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο «Channel 13», χθες Τετάρτη, εξέφρασε την άποψη ότι η Χαμάς «δεν μπορεί να εξαλειφθεί» και ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας είναι μέσω συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Είναι η πρώτη φορά που κορυφαίος Ισραηλινός αξιωματούχος εκφράζει δημοσίως αυτή την άποψη, αμφισβητώντας έναν από τους διακηρυγμένους στόχους του πολέμου όπως τους όρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Χαμάς είναι ιδεολογία, η Χαμάς είναι πολιτικό κόμμα. Είναι ριζωμένη στις καρδιές ανθρώπων. Όποιος νομίζει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς, πλανάται», είπε ο εκπρόσωπος των IDF στη συνέντευξη. «Η Χαμάς είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δρα πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι η εξάλειψη της Χαμάς είναι στόχος που έχει καθοριστεί από το υπουργικό συμβούλιο και ο ισραηλινός στρατός παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν.

902

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και η Χεζμπολάχ συνέχισαν να ανταλλάσσουν πυρά της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή,  εντείνοντας την ανησυχία πως μετά το αιματοκύλισμα που έχει προκαλέσει στη Γάζα το ισραηλινό κράτος - δολοφόνος θα εξαπολύσει επίθεση στον Λίβανο. 

Χθες Πέμπτη, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις, αναφέροντας ιδίως πως εξαπέλυσε «δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα και οβίδες» προς την κατεύθυνση στρατοπέδου στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για ισραηλινό βομβαρδισμό που σκότωσε στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονά της στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως «εξάλειψε» αξιωματικό της οργάνωσης και ότι έπληξε «εγκατάσταση εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-αέρος» της Χεζμπολάχ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε επίσης ότι αναχαίτισε «εναέριο στόχο».

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως έγιναν ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον λιβανικό Νότο.

Άτυπο ισραηλινό τελεσίγραφο με τις «πλάτες» των ΗΠΑ

Το ίδιο διάστημα, ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως στην τελευταία ενημέρωση που έκαναν οι Ισραηλινοί κατά τις συναντήσεις τους με τον Αμερικανό απεσταλμένο Ειμος Χοκστάιν, του είπαν να διαμηνύσει στην κυβέρνηση του Λιβάνου πως εάν οι μαχητές της Χεζμπολάχ δεν απομακρυνθούν από τα σύνορα με το Ισραήλ σε βάθος δεκάδων χιλιομέτρων (πέραν του ποταμού Λιτάνι) έως τις 24 Ιουνίου, τότε θα γίνει γενικευμένος πόλεμος.

Επίσης, χτες το κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης ΚΑΝ μετέδωσε πως ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Λιβανέζους αξιωματούχους ότι εάν η Χεζμπολάχ δεν σταματήσει τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις της στο βόρειο Ισραήλ, θα μπορούσε να βρεθεί στόχος μιας «περιορισμένης» ισραηλινής επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Χοκστάιν είπε στους Λιβανέζους αξιωματούχους ότι απαιτείται διπλωματική λύση, διαφορετικά το Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μια «περιορισμένη» επίθεση με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Χτες, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος, Σ. Γκολντστάιν, επικεφαλής της εταιρείας «Noga» που έχει αναλάβει τη διαχείριση των συστημάτων ηλεκτροδότησης στο Ισραήλ, προειδοποίησε πως η χώρα είναι εντελώς απροετοίμαστη, από την άποψη της ηλεκτρικής ενέργειας, για έναν πραγματικό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ και για το τίμημα που θα μπορούσε να επιφέρει μια τέτοια σύγκρουση στις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ

Στην Ουάσιγκτον, ο ισραηλινός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τσάχι Χανέγκμπι και ο ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στις κυβερνήσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου γνωρίζουν εκ νέου εντάσεις.

Κατά τη συνάντηση, ο Μπλίνκεν «επαναβεβαίωσε την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό του, τον Μάθιου Μίλερ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ταυτόχρονα «τη σημασία που έχει να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση στον Λίβανο» και να υπάρξει «διπλωματική λύση» που «θα επιτρέψει στις ισραηλινές και λιβανικές οικογένειες», τους χιλιάδες ανθρώπους που εκτοπίστηκαν εξαιτίας των ανταλλαγών πυρών, «να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Νετανιάχου πρόσθεσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του χρειάζονται κι άλλα όπλα και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ, τον κυριότερο σύμμαχο του Ισραήλ, και στηλιτεύοντας τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Κέρμπι χαρακτήρισε «απογοητευτικά» και «προσβλητικά» τα σχόλια αυτά του ισραηλινού πρωθυπουργού. «Καμιά άλλη χώρα δεν κάνει περισσότερα για να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί έναντι της απειλής της Χαμάς», διαβεβαίωσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

ΚΥΠΡΟΣ

Σοβαροί κίνδυνοι από την πολεμική εμπλοκή και την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ

Παρασκευή 21/06/2024 - 09:53

Τους σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της περιοχής από την στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και την εμπλοκή στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αναδεικνύουν οι προειδοποιήσεις της Χεζμπολάχ προς την κυπριακή κυβέρνηση. 

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χ. Νασράλα, είχε υπογραμμίσει ότι αν η Λευκωσία συνεχίσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, με το «άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό στρατό για να στραφεί εναντίον του Λιβάνου», τότε αυτό θα σημαίνει «ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει εμπλακεί στον πόλεμο και η αντίσταση (Χεζμπολάχ) θα την αντιμετωπίσει ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Μιλερ, δήλωσε ότι «εμείς και οι εταίροι μας είμαστε ξεκάθαροι: η Χεζμπολά και άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν αυτή τη σύγκρουση να επεκτείνεται στον Λίβανο ή στην ευρύτερη περιοχή. Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική για τον Λίβανο και τον λιβανικό λαό και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Έσπευσε δε να υποστηρίξει πως «αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικά. Η Χεζμπολά πρέπει να σταματήσει να απειλεί οποιονδήποτε. Προτιμάμε η Χεζμπολά να επιδιώξει διπλωματική λύση».

Ο Μ. Μίλερ αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντ. Μπλίνκεν, με τον Κύπριο ομόλογο του, Κ. Κόμπο, μιλώντας για «απίστευτα παραγωγική συνάντηση», με ότι αυτό σημαίνει για τον ρόλο της Κύπρου στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Υποστήριξε ακόμη πως «η Κύπρος έχει πραγματικά διαδραματίσει βασικό ρόλο ως χώρα οργάνωσης για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Γάζα». 

Βεβαίως, εκείνη η συνάντηση δεν είχε περιοριστεί στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη συγκρότηση «Στρατηγικού Διαλόγου» και την έναρξη τακτικών συναντήσεων ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων, με έμφαση και στην Ασφάλεια... 

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν σε κυπριακά ΜΜΕ ότι «σημαντική προέκταση της διμερούς συνεργασίας αποτελεί η επέκταση της λειτουργίας και των τομέων δράσης» του Cyclops, του αμερικανικού Κέντρου για τη Χερσαία και Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο νησί...

Στήριξη στη Λευκωσία έσπευσε να δώσει και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Π. Στάνο, υποστηρίζοντας πως «η Κύπρος είναι κράτος - μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι και η Κύπρος είναι ΕΕ (...) Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη - μέλη μας είναι απειλή εναντίον της ΕΕ. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΕ στηρίζει πλήρως την Κύπρο και τη δήλωση που έκανε για τις απειλές από την Χεζμπολάχ ο Πρόεδρος της Κύπρου».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε χτες και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου ανέφερε: «Με αφορμή τις απειλές που διατυπώθηκαν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ελλάδα εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς την κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου. Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Χτες το απόγευμα, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ν. Μικάτι επικοινώνησε με τον Κύπριο Πρόεδρο, Ν. Χριστοδουλίδη, και τον ευχαρίστησε για τη «διπλωματικό οδό» που χειρίστηκε την υπόθεση και προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, μιλώντας για «άνευ ουσίας διαφωνία». Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους ΥΠΕΞ των δύο χωρών.

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.