Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Νίκος Σοφιανός ➽ Το ποσοστό του ΚΚΕ εκφράζει μια τάση χειραφέτησης από το αστικό αφήγημα ➽ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ''αριστερά'' της διαχείρισης και της ενσωμάτωσης ηττήθηκε στρατηγικά ➽ Η συζήτηση που έγινε άφησε έξω την ΕΕ τις πολιτικές της και το ΝΑΤΟ ➽ VIDEO

*

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τώρα ΚΚΕ δυνατό! Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους!

*

Βλέπε και εδώ από ypes.gr

*

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

To ποσοστό του ΚΚΕ εκφράζει μια τάση χειραφέτησης από το αστικό αφήγημα

Δευτέρα 10/06/2024 - 23:18

Το ΚΚΕ, «που σημειώνει μέσα σε ένα χρόνο τέταρτη συνεχόμενη εκλογική άνοδο, όχι απλά σταθεροποιεί, αλλά διευρύνει την εκλογική του επιρροή», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Οne».

Υπογράμμισε πως το ποσοστό του ΚΚΕ «σηματοδοτεί κοινωνικές διεργασίες ενός τμήματος του λαού μας, που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τη ΝΔ», συμπληρώνοντας πως «στη Ευρωπαϊκή Ένωση, η ''αριστερά'' της διαχείρισης και της ενσωμάτωσης ηττήθηκε στρατηγικά».

«Είναι λίγο πράγμα 55.000 φοιτητές να ψηφίζουν σε καιρούς αποχής για φοιτητικούς συλλόγους; Δεν είναι μικρή υπόθεση 80.000 εκπαιδευτικοί αυτή την περίοδο να έχουν ψηφίσει στους συλλόγους και στα σωματεία τους. Και η κυβέρνηση να προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να ελέγξει τους εκπαιδευτικούς με τη λεγόμενη αξιολόγηση και να μην το καταφέρνει. Δεν είναι λίγο πράγμα ότι στα νοσοκομεία ο κ. Γεωργιάδης μπαίνει σαν τον κλέφτη για να βγάλει σέλφι γιατί νοσοκομειακοί, γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία παλεύουν για το χάλι και για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Όπως δεν είναι λίγο πράγμα οι αγώνες της αγροτιάς ένα μήνα, οι απεργιακοί αγώνες, η κινητοποίηση για τα Τέμπη», είπε.

Όπως εξήγησε, «όλα αυτά διαμόρφωσαν τη δυναμική του ΚΚΕ», καθώς «ένα κομμάτι το οποίο εμπιστεύτηκε και ακούμπησε στο ΚΚΕ εκφράζει μια διάθεση χειραφέτησης από αυτό το αστικό αφήγημα αντίδρασης κεφάλαιο, ΕΕ, μονόδρομος».

«Μπορεί ο ελληνικός λαός να το πάρει αλλιώς. Και σε αυτές τις διεργασίες το ΚΚΕ θα συναντηθεί με πάρα πολύ κόσμο που είτε λέει ότι είναι αριστερός, είτε λέει ότι είναι συντηρητικός, αλλά κοινωνικά, ταξικά βλέπει τη θέση του στον αγώνα που πρέπει να δοθεί σήμερα», πρόσθεσε. 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.