Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Εγκληματική πολιτική που λογαριάζει την προστασία εργαζομένων και κατοίκων ως κόστος

Εγκληματική πολιτική που λογαριάζει την προστασία εργαζομένων και κατοίκων ως κόστος

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πέμπτη 13/06/2024 - 12:16

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τη μεγάλη πυρκαγιά χθες σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά, αναφέρει: 

«Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε εργοτάξιο που κατασκευάζει πλαστικά και ανοξείδωτα σκεύη, στην Κάτω Κηφισιά, σε μια περιοχή που έχει μεγάλους βιομηχανικούς και άλλους εργασιακούς χώρους, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την άμεση ανάγκη για μέτρα πρόληψης κινδύνων από τέτοιου είδους περιστατικά, κόντρα στην τοξική πολιτική που λογαριάζει την προστασία των εργαζομένων και των κατοίκων ως κόστος.  

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς μετά την ισχυρή έκρηξη οι εργαζόμενοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο.

Η ατμόσφαιρα γρήγορα έγινε αποπνικτική λόγω του τοξικού νέφους. Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν -μέσω μηνύματος του 112- να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποθέωσε την ατομική ευθύνη.

Το χθεσινό ατύχημα ανέδειξε για άλλη μια φορά την εγκληματική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων που θυσιάζει την υγεία και ασφάλεια εργαζομένων και κατοίκων, που θυσιάζει το περιβάλλον, στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αναδείχτηκε η απουσία κρατικού ελέγχου που αφήνει πρακτικά ασύδοτες τις επιχειρήσεις να λειτουργούν χωρίς τα αναγκαία μέτρα πρόληψης οδηγώντας σε εργατικά ατυχήματα, εγκυμονούν τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης με άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στους εργαζόμενους, τους κατοίκους και το περιβάλλον.

Με Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που είτε έρχονται προς έγκριση ενώ οι επιχειρήσεις λειτουργούν ήδη, άρα εκ των υστέρων, είτε "εγκαίρως" με την έγκρισή τους να είναι μια ψευδεπίγραφη τυπική διαδικασία, όπως έχει καταγγείλει πολλές φορές η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Πέραν των άμεσων κινδύνων για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής από την πυρκαγιά και την έκρηξη, τέτοιου είδους ατυχήματα που σχετίζονται με την έκλυση επικίνδυνων ουσιών, μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις που δεν φαίνονται άμεσα, όπως οι συνέπειες από την έκθεση των ανθρώπων σε καρκινογόνες ουσίες, που περνούν και στην τροφική αλυσίδα.

Το χθεσινό ατύχημα φέρνει επιπλέον στο προσκήνιο την εγκληματική πολιτική χρήσεων γης που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη γειτνίαση βιομηχανικών εγκαταστάσεων με κατοικημένες περιοχές, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, χωρίς την ύπαρξη των αναγκαίων οδών διαφυγής.

Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση ενός ατυχήματος, που θα πρέπει να διασφαλίζει την άμεση και ασφαλή εκκένωση των εγκαταστάσεων, την προστασία εργαζομένων, την προστασία του πληθυσμού από έκθεση σε επικίνδυνες, καρκινογόνες χημικές ουσίες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα:

  • Να διασφαλιστούν πλήρως τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο που κάηκε.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και κατοίκων που εκτέθηκαν στο τοξικό νέφος.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στα εργοστάσια και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και συνολικά στην Αττική. Η τήρησή τους να ελέγχεται συστηματικά από τους αρμόδιους φορείς του κράτους που πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.
  • Να συγκροτηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης στην ευρύτερη περιοχή και σε όλη την Αττική και ειδικά εκεί που υπάρχει βιομηχανική δραστηριότητα.
  • Να υπάρξει επαρκές, μόνιμο, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό έκτακτης ανάγκης, επαρκής εκπαίδευση των εμπλεκομένων φορέων, τακτική ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων και των κατοίκων».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.