Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

245 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Τα εγκλήματα του κράτους - δολοφόνου δεν έχουν σταματημό! ➽ 36.654 Παλαιστίνιοι νεκροί ➽ 83.309 τραυματίες ➽ 469 επιθέσεις σε νοσοκομεία, κλινικές, Κέντρα Υγείας και άλλες υγειονομικές δομές ➽ Σκοτώθηκαν 727 υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές, υπάλληλοι νοσοκομείων) και τραυματίστηκαν άλλοι 933 ➽ Νέες πολύνεκρες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Αυξάνονται οι επιθέσεις σε δομές Υγείας ➽ Νέα φονική επιδρομή στην Τζενίν

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Νέες πολύνεκρες επιθέσεις του Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας (VIDEO)

 

Παρασκευή 07/06/2024 - 09:02

Με τη συνεχή στήριξη των ΗΠΑ και άλλων ευρωατλαντικών «συμμάχων», το Ισραήλ συνεχίζει το λουτρό αίματος σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των θυμάτων.

Σε 245 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί 36.654 Παλαιστίνιοι και άλλοι 83.309 έχουν τραυματιστεί.

Παρά τον διεθνή αποτροπιασμό για το νέο φρικιαστικό έγκλημα του Ισραήλ, με την αεροπορική επιδρομή με αμερικανικούς πυραύλους εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα, στο οποίο είχαν καταφύγει χιλιάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι, το κράτος - δολοφόνος συνέχισε και τη σημερινή νύχτα τις ανελέητες επιθέσεις του.

Συγκεκριμένα, βομβαρδισμοί στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ σκότωσαν πέντε άτομα, ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA και το Al Jazeera Arabic, ισραηλινά πλήγματα έπληξαν τη συνοικία Ορέιμπα στα βόρεια της Ράφα, ενώ το πυροβολικό στόχευσε τον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ στην κεντρική Γάζα.

Επίσης αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τις παράκτιες περιοχές της περιοχής αλ Μαουάσι, στα βορειοανατολικά της Ράφα καθώς και Σαουδαραβική  συνοικία και στη γειτονιά Ταλ ασ Σουλτάν της Ράφα.

Επιθέσεις από πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού και επιθετικά ελικόπτερα έχουν επίσης αναφερθεί στη Ράφα, τη νότια πόλη στην οποία εισέβαλαν οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις τον περασμένο μήνα.

Αυξάνονται οι ισραηλινές επιθέσεις σε δομές Υγείας

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατέγραψε χτες νέα αύξηση επιθέσεων του ισραηλινού στρατού σε δομές Υγείας.

Από τον περασμένο Οκτώβρη, καταγράφηκαν 469 επιθέσεις σε νοσοκομεία, κλινικές, Κέντρα Υγείας και άλλες υγειονομικές δομές.

Σε αυτές σκοτώθηκαν 727 υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές, υπάλληλοι νοσοκομείων) και τραυματίστηκαν άλλοι 933.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ τόνισε πως το 37% των Ισραηλινών επιθέσεων σε δομές Υγείας έγιναν στην πόλη της Γάζας, το 23% στη Βόρεια Γάζα και το 28% στην Χαν Γιούνις.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της UNICEF ανακοίνωσε χτες πως 9 στα 10 παιδάκια της Λωρίδας της Γάζας δεν έχουν σήμερα αρκετά τρόφιμα, για να χορτάσουν και να αναπτυχθούν σωστά. Επισήμανε πως αυτό συνιστά σημαντική απειλή για την επιβίωση, την υγεία και την ομαλή ανάπτυξή τους.

Λίγες ώρες μετά, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε πως κανένας ασθενής ή τραυματίας δεν έχει μπορέσει να μεταφερθεί από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο ή άλλες χώρες της περιοχής από τις 6 Μάη, από τότε δηλαδή που ο ισραηλινός κατοχικός στρατός κατέλαβε το μεθοριακό πέρασμα της Ράφας και τον «Διάδρομο της Φιλαδέλφειας».

Δυτική Οχθη: Νέα φονική ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν

Στη Δυτική Οχθη, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις προχώρησαν σε μία ακόμα φονική επιδρομή στην πόλη Τζενίν, όπου ανέπτυξαν τις επίλεκτες δυνάμεις Duvdevan και επιστράτευσαν ακόμη και στρατιωτικά ελικόπτερα, μέσα σε πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή.

Από την ισραηλινή επιδρομή σκοτώθηκαν 3 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 13.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που έφεραν τραύματα από σφαίρες και θραύσματα καθώς και σε έναν που χτυπήθηκε από στρατιωτικό τζιπ. Ανέφερε επίσης ότι οι ομάδες της δέχτηκαν πυρά ενώ προσπαθούσαν να περισυλλέξουν κάποιους από τους νεκρούς.

Νωρίτερα, ένας 32χρονος Παλαιστίνιος στην πόλη αλ Ραμ που βρίσκεται βορείως της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τραυματίστηκε σοβαρά από ισραηλινά πυρά.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.