Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

247 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Οι ιουδαιοναζί έπνιξαν στο αίμα τον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ ➽ 274 νεκροί, 698 τραυματίες ➽ Από τις 7 Οχτώβρη: Τουλάχιστον 37.084 Παλαιστίνιοι σκοτωμένοι και 84.494 τραυματίες ➽ VIDEO -Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Το Ισραήλ έπνιξε στο αίμα τον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ

Κυριακή 09/06/2024 - 16:05

Δεν έχουν τέλος οι ισραηλινές θηριωδίες στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος - δολοφόνο που έχει πνίξει στο αίμα τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό. 

Μία ημέρα μετά το μακελειό στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε πολλές πόλεις στον παλαιστινιακό θύλακα, δολοφονώντας οικογένειες, γυναίκες και παιδιά. 

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα και πολλά άλλα τραυματίστηκαν από  αεροπορικό χτύπημα στο σπίτι τους, στο Αλ Ντάρατζ, μια συνοικία της πόλης της Γάζας.

Στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυρά από ελικόπτερα στο ανατολικό τμήμα του καταυλισμού Αλ-Μπουρέιτζ και για πυρά πυροβολικού στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Πυρά αναφέρθηκαν επίσης στη Ράφα, στο νότιο τμήμα.

Σφαγή αμάχων στη Νουσέιρατ

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στον καταυλισμό Νουσέιρατ ενώ ετοίμαζε φαγητό για τα παιδιά του

Ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε χθες τέσσερις ομήρους μετά από επιχείρηση στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το κράτος - δολοφόνος έπνιξε στο αίμα τον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 274 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας 698, καθώς προχώρησε σε γενικευμένα πλήγματα για να καλύψει τους ισραηλινούς στρατιώτες. 

«Διαπράττοντας φρικτές σφαγές, ο εχθρός κατάφερε να απελευθερώσει ορισμένους από τους κρατουμένους, όμως την ίδια στιγμή σκότωσε άλλους, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης» είπε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος τύπου της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς. 

Ο ισραηλινός στρατός άφησε πίσω του ένα τοπίο απόλυτου ολέθρου, με συντρίμμια, νεκρούς και τραυματίες εγκλωβισμένους στα χαλάσματα και την οσμή του θανάτου να καλύπτει τα πάντα. 

«Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη. Καθόμασταν ήρεμα και, ξαφνικά, ακούσαμε τους βομβαρδισμούς. Ήμασταν 50 άνθρωποι που κρυφτήκαμε και είδαμε πυραύλους να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας», αφηγήθηκε μια κάτοικος της Νουσέιρατ. «Να’ μαστε, εκτοπισμένοι για τρίτη φορά, χωρίς να γνωρίζουμε πού να πάμε», πρόσθεσε. 

Πληροφορίες για αμερικανική συνδρομή

Από την αρχή των δολοφονικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 37.084 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 84.494.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπήρξε αμερικανική συνδρομή στην επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων. Ο ισραηλινός στρατός ως ...είθισται διέψευσε την πληροφορία. 

Επίσης, ο αμερικανικός στρατός διέψευσε ότι αξιοποίησε την προσωρινή πλωτή προβλήτα που έχει κατασκευαστεί στα ανοικτά της Γάζας για την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να βοηθήσει τους ισραηλινούς σε αυτή την επιχείρηση.

Ο σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, δεν διευκρίνισε εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όταν αυτός θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα, για να εκφωνήσει μια ομιλία ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου. «Έρχεται για να απευθυνθεί στο Κογκρέσο. Ο πρόεδρος μιλάει μαζί του συνεχώς», δήλωσε ο Σάλιβαν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, wafa)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.