Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΥΒΑ: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — #UnblockCuba / «Ξεμπλοκάρετε» την Κούβα! — Πανευρωπαϊκή καμπάνια - έκκληση για αλληλεγγύη κατά της δολοφονικής πολιτικής αποκλεισμού των ΗΠΑ — Ελληνική πρωτοβουλία για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021

#UnblockCuba / Πανευρωπαϊκή καμπάνια κατά του αποκλεισμού
#UnblockCuba / «Ξεμπλοκάρετε» την Κούβα!
*
και
Βλέπε και:
*
Έκκληση για αλληλεγγύη κατά της δολοφονικής πολιτικής αποκλεισμού των ΗΠΑ
Κάθε χρόνο, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη εγκρίνει ψήφισμα που καλεί για την άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο νησί για σχεδόν 60 χρόνια. Εδώ και χρόνια υπερ ψηφίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία, με ελάχιστες ψήφους κατά ή αποχές. Πιο ξεκάθαρα το 2016 με 191 υπέρ και 0 κατά – όταν ακόμη και η κυβέρνηση Ομπάμα δεν αντιτάθηκε στο ψήφισμα.
Επί προεδρίας Τραμπ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στον ΟΗΕ. Στην τελευταία ψηφοφορία το 2019, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ψήφισαν κατά, η Βραζιλία λευκό ενώ η Κολομβία και η Ουκρανία απείχαν. Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση εγκρίθηκε με ένα υπερβολικά σαφές 187 προς 3. 
Τα κράτη μέλη της ΕΕ[συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας] καταψηφίζουν τον αποκλεισμό εδώ και χρόνια και καταδικάζουν την εξωεδαφική επέκτασή του, η οποία επηρεάζει επίσης ευρωπαϊκές εταιρείες και ιδρύματα. Ωστόσο, ο Τραμπ και οι σκληροπυρηνικοί του συνεργάτες σφίγγουν τακτικά αυτή την πολιτική κυρώσεων κατά της Κούβας και άλλων χωρών, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Μερικά απτά παραδείγματα:
  • Με την ενεργοποίηση του λεγόμενου Άρθρου III του νόμου Helms-Burton, οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν πλέον να αναλάβουν νομική δράση κατά εταιρειών και ιδρυμάτων από τρίτες χώρες σε αμερικανικά δικαστήρια, εάν οι οντότητες αυτές χρησιμοποιούν κουβανική ιδιοκτησία που απαλλοτριώθηκε μετά την επανάσταση του 1959. Αυτό κατευθύνεται εκ των πραγμάτων εναντίον όλων των Κουβανών και όλων των θεσμών του νησιού. Τα σχολεία του χωριού που χτίστηκαν σε γη που κάποτε ανήκε σε μεγάλους γαιοκτήμονες μπορεί να επηρεαστούν. Ή ξενοδοχεία που κάποτε ήταν μέρος της αυτοκρατορίας της μαφίας των ΗΠΑ.
  • Η Amazon έχει προσαχθεί σε δίκη για την πώληση κουβανικού κάρβουνου ζωγραφικής.
  • Η αμερικανική τουριστική εταιρεία Mariott International πρέπει να εγκαταλείψει την Κούβα.
  • Επιβάλλονται κυρώσεις σε ναυτιλιακές εταιρείες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, μαζί με άλλα μέτρα που αποσκοπούν να σταματήσουν το εμπόριο μεταξύ Κούβας και Βενεζουέλας.
  • Υπάρχουν περαιτέρω κλιμακώσεις στον σημαντικό χρηματοπιστωτικό τομέα:
  • Η αποστολή χρημάτων στην Κούβα δεν είναι πλέον δυνατή με τη Western Union.
  • Διάφορα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αρνούνται να πραγματοποιήσουν εμπορικές συναλλαγές που αφορούν την Κούβα. Εδώ και χρόνια, οι μεγάλες τράπεζες UBS και Crédit Suisse στην Ελβετία έχουν τηρήσει περισσότερο τις αμερικανικές εντολές παρά την εθνική τους νομοθεσία και έχουν υποστηρίξει πλήρως τον αποκλεισμό.
Πρόσφατα, η εκβιαστή πίεση της αμερικανικής αυτοκρατορίας έχει φτάσει ακόμη και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα πίστευε κανείς ότι ήταν υπό κρατική εποπτεία: οι καντονικές τράπεζες αρνούνται εσωτερικές ελβετικές εντολές πληρωμής μόλις εμφανιστεί η λέξη«Κούβα» στο σύστημα· ο λόγος:«Η επεξεργασία των πληρωμών σε σχέση με την Κούβα δεν είναι εν πολλοίς πλέον δυνατή λόγω του καθεστώτος κυρώσεων των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, ο Όμιλος αποφάσισε να μην εκτελεί πλέον πληρωμές που σχετίζονται με την Κούβα».
Αυτή η πολιτική αποκλεισμού έχει ολοένα και πιο δραματικές συνέπειες για τους ανθρώπους στην Κούβα
Κουβανοί στο εξωτερικό αδυνατούν να στείλουν χρήματα στις οικογένειές τους. Εμποδίζεται η στήριξη από το εξωτερικό για έργα υγείας.Σημαντικά φάρμακα μπορούν να εισαχθούν κάνοντας διάφορες παρακάμψεις, αυξάνοντας υπερβολικά το κόστος τους. Το σύστημα μαζικής μεταφοράςχρειάζεται να περιοριστεί δραστικά.
Οι αδυσώπητες προθέσεις της πολιτικής αυτής των ΗΠΑ, που είχε ήδη ανακοινωθεί από το 1960 (!), γίνεται όλο και πιο σαφής: «... αποδυνάμωση της οικονομικής ζωής μέσω της οικονομικής δυσαρέσκειας και των δυσχερειών, με την άρνηση χρηματοδότησης και προμηθειών προς την Κούβα, με στόχο τη μείωση των ονομαστικών και πραγματικών μισθών προκαλώντας πείνα, απελπισία και τελικά την ανατροπή της κυβέρνησης».
Η κορύφωση της ηθικής εξαχρείωσης του σημερινού καθεστώτος των ΗΠΑ φαίνεται μέσα από την πανδημία του κορονοϊού
Παρά τα δικά της προβλήματα, η Κούβα στέλνει 3.000 ιατρικό προσωπικό σε 28 χώρες (συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών) για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας. Πώς αντιδρά η Ουάσιγκτον; Ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην διευθυντής της CIA (Mike Pompeo), χαρακτηρίζει τη δραστηριότητα αυτή ως«εμπορία ανθρώπων», και οι Ρεπουμπλικανοί σκληροπυρηνικοί καταθέτουν νομοσχέδιο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για να ασκήσουν πίεση στις χώρες που έχουν καλέσει κουβανικό ιατρικό προσωπικό στη χώρα.
Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μένουν στα φτηνά λόγια ή κινόυνται στη σιωπή και δεν αναλαμβάνουν καμία δράση κατά του αποκλεισμού των ΗΠΑ και των καταστροφικών επιπτώσεών του στην Κούβα.
Απαιτούμε η ψήφος κατά του αποκλεισμού στην 29η έκδοση του ψηφίσματος στην 75η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να συνοδευτεί επιτέλους από συγκεκριμένη δράση
Η άρνηση ανάληψης δράσης στην Ευρώπη μπροστά στη βία που ασκεί το κράτος των ΗΠΑ, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δεν πρέπει πλέον να γίνεται ανεκτή! Όχι άλλες επιθέσεις κατά κυρίαρχων κρατών στη Λατινική Αμερική και αλλού!
Ως εκ τούτου, ενόψει της επόμενης ψηφοφορίας των Ηνωμένων Εθνών τον Μάιο του 2021, καλούμε για μια μεγάλη εκστρατεία αλληλεγγύης με την Κούβα και κατά του αποκλεισμού! Μαζί–ομάδες αλληλεγγύης με την Κούβα, προοδευτικές συλλογικότητες και μέσα ενημέρωσης από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβενία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες– θέλουμε να κάνουμε πλατιά γνωστή την κλιμάκωση των πιέσεων της Ουάσιγκτον για να ασκήσουμε πίεση στις ΗΠΑ και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Με μεγάλες αφίσες, ραδιοφωνικά σποτ, διαφημίσεις σε εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των χωρών μας, θέλουμε να σπάσουμε το τείχος της σιωπή για τον αποκλεισμό από την πλευρά των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και να δείξουμε ξεκάθαρα τις συνέπειες αυτών των εγκληματικών πολιτικών.
Ενημερωθείτε και δραστηριοποιηθείτε!
Υποστηρίξτε την πανευρωπαϊκή εκστρατεία αλληλεγγύης! Μιλήστε με άλλες συλλογικότητες, αλλά και με φίλους και γνωστούς, για την ενίσχυση της καμπάνιας κατά του αποκλεισμού και την υποστήριξη της δράσης αλληλεγγύης.
*
Ελληνική πρωτοβουλία για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve», Διεθνές Τάγμα Ειδικευμένων Ιατρών σε καταστάσεις Καταστροφών και Σοβαρών Επιδημιών.
Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει.
Η Κούβα σώζει Ζωές.
Η Κούβα στέλνει γιατρούς, όχι βόμβες.
Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε την πραγματικότητα.
ΝΑΙ... να διεκδικήσουμε Νόμπελ για τους Επαναστάτες Γιατρούς. σε αυθεντικούς μαχητές της Ειρήνης, του Διεθνισμού, της Αδελφοσύνης και της Ανιδιοτελούς προσφοράς στην Ανθρωπότητα, ως ελάχιστη αναγνώριση του Άθλου τους...!!!
Είναι καιρός πια το Νόμπελ να το δίνουν οι Λαοί.
Να γίνει Άμεσα Άρση στο Άδικο Εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα, το νησί της Ελευθερίας...!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ!
ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ
Όσοι θελουν να υπογραψουν για το αιτημα μας μπορουν να το κανουν ΕMAIL στο
------------------------------------------------------------------
στις σελίδες στο Fb
Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ 2021
Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021
-----------------------------------------------------------------
στο avaaz org
Βραβείο Νόμπελ για τους γιατρούς της Κούβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.