Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Θανάσημος Παφίλης: Θεατές στο ίδιο διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος, προς όφελος της «πράσινης» μετάβασης και των μονοπωλίων (VIDEO)

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Διαχρονικό το έγκλημα σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος, προς όφελος της «πράσινης» μετάβασης και των μονοπωλίων (VIDEO)

Πέμπτη 31/08/2023 - 14:18

Το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας αλλά και του περιβάλλοντος με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας για τις πυρκαγιές.

;

Σημείωσε ότι οι δικαιολογίες και τα προσχήματα της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της για την απουσία ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού.

Στέφανος Λουκάς: «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο» - Παρουσίαση του βιβλίου στο Κερατσίνι,10/9/2023, 19:30

Εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο»

Εκδήλωση για την παρουσίαση της Σύγχρονης Εποχής «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο» του Στέφανου Λουκά (βλ. και κάτω) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη, στις 19.30 στο Λιμανάκι Κερατσινίου (Προποντίδος και Πελοποννήσου 1).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή.

Στις σελίδες του βιβλίου θα «ξεναγήσει» ο συγγραφέας Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με μουσική επένδυση σε επιμέλεια του Γρηγόρη Βασίλα.

Θα ακολουθήσουν ρεμπέτικα τραγούδια με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών.

902, Σάββατο 26/08/2023 - 22:41

Στέφανος Λουκάς

Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο

(Σύγχρονη Εποχή, 2023, 4440 σελ.)

Τελικά το ρεμπέτικο είναι λαϊκό τραγούδι; Είναι τραγούδι των λούμπεν ή των λαϊκών στρωμάτων; Προωθεί τα ναρκωτικά; Πώς παρουσιάζει τη γυναίκα; Το τραγούδησαν αστοί ή εργάτες; Ποια η πορεία του στο πλάι του εργατικού κινήματος;

ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο νομοσχέδιο-όλεθρο που δυναμώνει την ομηρία και τη σύγχρονη σκλαβιά — Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στις 12 μ. — Στηρίζουμε τη μεγάλη εργατική διαδήλωση των Συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ., στο πάρκο της ΧΑΝΘ (SPOT)

ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή για το αντεργατικό νομοσχέδιο (SPOT)

Σε «μαχητική, αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο-όλεθρο που δυναμώνει την ομηρία και τη σύγχρονη σκλαβιά!» καλεί το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για το αντεργατικό έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα καλεί σε «πρώτη αγωνιστική απάντηση με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των Συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων και συνέντευξη Τύπου των Συνδικάτων, την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στις 12 μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας!».

Παράλληλα, όπως τονίζει, «στηρίζουμε τη μεγάλη εργατική διαδήλωση των Συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ., στο πάρκο της ΧΑΝΘ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δόθηκε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Εργασιακά. Πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό τερατούργημα που στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων που νόμιμα πλέον, θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών.

Το νομοσχέδιο με τον προκλητικό τίτλο "για τους διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην ΕΕ" είναι η νομιμοποίηση της ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων που οι ίδιες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έθρεψαν. 

Έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες μορφές ευέλικτης απασχόλησης που υπάρχουν ήδη και έχουν ως αποτέλεσμα οι 2 στις 3 προσλήψεις κάθε έτος να είναι ευέλικτες, να έχουμε πάνω από 6.000 απολύσεις εργαζομένων καθημερινά! Συμπληρώνει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου - 5ήμερου - 40ωρου.

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη»

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κατέθεσε πρόταση νόμου για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη

Πρόταση νόμου για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ολόκληρη η πρόταση έχει ως εξής:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Α'

Επί της αρχής

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακαταθέτει για μια ακόμη φορά την Πρόταση Νόμου «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη».

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ εισάγει διατάξεις που στοχεύουν στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ΟΤΑ και τις τράπεζες προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών.

Τα μέτρα αυτά είναι επιτακτικά αναγκαία δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά στα χρέη, τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση, με τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί όλα αυτά τα χρόνια από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να στηριχθούν η κερδοφορία του κεφαλαίου και η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Β'

Επί των άρθρων

Με το άρθρο 1 διαγράφονται το σύνολο των τόκων και προσαυξήσεων για οφειλές προς την εφορία μέχρι 20.000 ευρώ καθώς επίσης μειώνεται το αρχικό βεβαιωθέν ποσό για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Με το άρθρο 2 ρυθμίζονται χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία μη μισθωτών.

Πρωτούλης: Ο Πρώτος και καλύτερος! Είναι η ώρα να σταματήσει «το πάμε και όπου βγει» και «να πάμε αλλιώς» — Τα «αναπτυξιακά σχέδια» τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τον προσανατολισμό τους για τη στήριξη των επενδύσεων σε στρατηγικής σημασίας τομείς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

Είναι η ώρα να σταματήσει «το πάμε και όπου βγει» και «να πάμε αλλιώς»

Του Γιάννη Πρωτούλη

(Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» - Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ieidiseis.gr)

 Δεκάδες νεκροί, θύματα των πυρκαγιών. Κόποι μιας ζωής που γίνονται στάχτη, χιλιάδες στρέμματα δάσους που χάνονται για ακόμα μια φορά. Και όλα αυτά με το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις καταστροφές να μειώνεται χωρίς να προλαβαίνουμε να μαζέψουμε τη σκέψη μας από την προηγούμενη.

Αρμόδιοι υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι μιλάνε για «πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες», που «ξεπερνούν τον κρατικό μηχανισμό».

Τα ίδια έλεγαν και πέρυσι, και πρόπερσι και πριν από 10-15 χρόνια, για να δικαιολογήσουν τις μεγάλες απώλειες και καταστροφές.

Η πρόκληση φέτος από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη ξεπέρασε την πραγματικότητα.

Πότε με αναζήτηση συγκρίσεων με τη Χαβάη, πότε με τα «ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα εκτός από τους μετανάστες» στην κρατική τηλεόραση, πότε με τον επίσημα τροφοδοτούμενο ρατσισμό που ανακαλύπτει εχθρούς σε κυνηγημένους ανθρώπους.

Τα στοιχεία όμως είναι αποκαλυπτικά! 350.000 στρέμματα δάσους στην Πάρνηθα χωρίς ούτε έναν δασεργάτη, με μόνο εφτά δασοφύλακες!

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Σοφιανόν το σαφές: Ο Νίκος Σοφιανός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας 28/8/2023 - Καμία σχέση με τις ανάγκες των Αθηναίων οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής — Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στην ΕΡΤ1 - Να μπουν στο επίκεντρο οι λαϊκές ανάγκες και όχι το τουριστικό κεφάλαιο — Ο Δήμος Αθηναίων με τη φορομπηχτική πολιτική του εισπράττει περίπου 200 εκατομμύρια από τα ίδια έσοδα (μόνο σε μια χρονιά θα εισπράξει 10 εκατομμύρια από κλήσεις) και τελικά δεν κάνει τίποτα για τις ανάγκες του λαού (2 VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Καμία σχέση με τις ανάγκες των Αθηναίων οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής

Δευτέρα 28/08/2023 - 20:26

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

«Εδώ και δέκα μέρες καίγεται ο Έβρος και το μόνο που βρήκαν να πουν ήταν να ενοχοποιήσουν, με παρακρατικούς, τους μετανάστες ότι έβαλαν τη φωτιά. Η ικανότητα του αστικού κράτους να φέρνει συμβάσεις μηδενικού χρόνου για τους εργαζόμενους, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν όταν, όπου και όσο χρόνο θέλει ο εργοδότης, αλλά να μην μπορεί να προστατέψει τον Έβρο. 750 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στον Έβρο, την ώρα που η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, από την σημερινή αλλά και από την προηγούμενη κυβέρνηση, για το μακελειό που κάνει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν.

Μάκης Παπαδόπουλος: ΔΕΘ 2023 - Η καλύτερη άμυνα στην επίθεση του κεφαλαίου είναι η αντεπίθεση — Η κυβέρνηση «κάνει ό,τι μπορεί» για το κεφάλαιο — Το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το «ξεζούμισμα» των εργαζομένων — Το νέο ΕΣΕΚ και τα νέα βάρη της «πράσινης μετάβασης» — Η άύξηση του δανεισμού και η ύφεση στην Ευρωζώνη — Οι BRICS και ο ανταγωνισμός ΗΠΑ - Κίνας — Οι κρίσιμες μάχες του φθινοπώρου

*

Άρθρο του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 26-27 Αυγούστου.

(Πηγή φωτό: Eurokinissi)

*

Την προηγούμενη τετραετία τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Η γραμμή χαλάρωσης της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, που επικρατούσε στην ΕΕ, της επέτρεπε να παίρνει κάποια στοιχειώδη μέτρα προσωρινής ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, μαζί με τη μεγάλη κρατική στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Έτσι, η κυβερνητική προπαγάνδα πρόβαλλε πιο εύκολα το παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους». Η σύγκριση με τα μνημονιακά χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βοηθούσε τη ΝΔ να εμφανίζεται ως το «μικρότερο κακό».

Η στροφή της ΕΕ προς την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και την περιοριστική νομισματική πολιτική αλλάζει φέτος το σκηνικό.

Γι' αυτό και η κυβέρνηση θα προβάλει στη ΔΕΘ κυρίως την προσέλκυση νέων επενδύσεων ως τον σίγουρο δρόμο που οδηγεί στη λαϊκή ευημερία.

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Αττική: Από το 2017 έχει καεί το 33% της επιφάνειας των δασών

ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ

Από το 2017 έχει καεί το 33% της επιφάνειας των δασών της Αττικής (ΦΩΤΟ)

Κυριακή 27/08/2023 - 09:40

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το meteo.gr, σχετικά με τα τραγικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την επικαιροποιημένη ανάλυση των καμένων εκτάσεων από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων επτά ετών (2017-σήμερα) στην Αττικής.

Συγκεκριμένα, από το 2017 μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2023, 12 μεγάλες πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 600.000 στρέμματα σύμφωνα με τις αναφορές από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ριζοσπάστης - Αποκαλυπτικό: Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στήνουν βάση logistics στο Κερατσίνι!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στήνουν βάση logistics στο Κερατσίνι!

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ανάσα δεν παίρνουν κυβέρνηση και αστική τάξη στην κούρσα μετατροπής ολόκληρης της χώρας σε κόμβο διεκπεραίωσης αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων προς μια σειρά μέτωπα από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Μέση Ανατολή.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη επιθεώρηση των εγκαταστάσεών τους στο Κερατσίνι («Λιμένας Ηρακλέους» επισήμως), όπου έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση αναπνοής από τους Κινέζους της COSCO.

Ο πλοίαρχος του US Navy, Σ. Ου. Γουόκερ, διοικητής του Κέντρου Logistics του Στόλου (Fleet Logistics Center), της Διοίκησης Συστημάτων Ναυτικού Εφοδιασμού (Naval Supply Systems Command - NAVSUP), με έδρα τη Σιγκονέλα της Ιταλίας, έφτασε στην Ελλάδα τη Δευτέρα και επισκέφτηκε το απόσπασμα του 839 Τάγματος Μεταφορών (TC Det Eastern Med-Greece Detachment, με χώρες ευθύνης Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία) που έχει αναπτυχθεί στο Κερατσίνι αναλαμβάνοντας, για λογαριασμό της Military Surface Deployment and Distribution Command (SDDC) του Στρατού των ΗΠΑ, διεκπεραιώσεις υλικού τους.

Μίκης Θεοδωράκης: Οι «Αρκαδίες» του σήμερα στις 7.30 μ.μ. στη Ζάτουνα, στον τόπο που δημιουργήθηκαν — Μεγάλη αφιερωματική εκδήλωση και συναυλία του ΚΚΕ — Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ: «Οι "Αρκαδίες" του Μίκη Θεοδωράκη στην Αρκαδία»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στη Ζάτουνα, οι «Αρκαδίες» του Μίκη Θεοδωράκη στον τόπο που δημιουργήθηκαν

(Βλέπε περισσότερα κάτω)

Κυριακή 27/08/2023 - 08:00

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η αφιερωματική εκδήλωση και συναυλία με τίτλο «Οι "Αρκαδίες" του Μίκη Θεοδωράκη στην Αρκαδία» (βλέπε κάτω), στη Ζάτουνα Αρκαδίας, το χωριό όπου είχε εξοριστεί ο συνθέτης με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και η ΚΕ του ΚΚΕ οργανώνει προς τιμήν του αυτή τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα.

Στην εκδήλωση, θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Στοιχεία Εθνικού Αστεροσκοπείου: Με λιγότερες πυρκαγιές κάηκαν τριπλάσιες εκτάσεις! — Οι πυρκαγιές είναι λιγότερες, αλλά εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής διάλυσης της δασοπυρόσβεσης, της ανυπαρξίας ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού και του «τρέξτε να σωθείτε»,... σβήνουν στη θάλασσα!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Με λιγότερες πυρκαγιές κάηκαν τριπλάσιες εκτάσεις!

Σάββατο 26/08/2023 - 09:10

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναλύοντας τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο, μόνο φέτος η αθροιστικά καμένη έκταση στην Ελλάδα, από την αρχή του έτους έως και την Πέμπτη 24/8, καταγράφει αύξηση 195%, την ώρα μάλιστα που ο αριθμός των μεγάλων δασικών πυρκαγιών (>300 στρέμματα) καταγράφει μείωση 52% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των προηγούμενων χρόνων!

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Οργή και αγώνας ενάντια στο έγκλημα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος — Δημήτρης Κουτσούμπας: Δεν είμαστε θεατές στο έγκλημα που συντελείται ενάντια στη ζωή & το περιβάλλον - Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! (VIDEO) — Γιάννης Πρωτούλης: Δεν πρέπει να ανεχθούμε άλλο την εγκληματική πολιτική που αφήνει απροστάτευτο το λαό για τα κέρδη των λίγων (VIDEO)

ΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οργή και αγώνας ενάντια στο έγκλημα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος

Παρασκευή 25/08/2023 - 19:59

Την αποφασιστικότητά τους ότι «δεν πάει άλλο, ως εδώ» με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και δασικό πλούτο στα κέρδη των λίγων, διατράνωσε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο που έγινε απόψε στο Σύνταγμα.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν συντεταγμένα κάτω από τα πανό των συνδικάτων και των σωματείων τους και με τα συνθήματά τους κάλεσαν σε αγώνα για μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ως υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή την εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους - οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Μίλτος Τεντόγλου: Παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος με 8,52 μ.! — Δημήτρης Κουτσούμπας: Θερμά συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή που έχει την ανατροπή στο αίμα του! — Γιώργος Πομάσκι: Ο Μίλτος απέδειξε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα πόσο μεγάλος αθλητής είναι! — «Έδωσα πάρα πάρα πάρα πολλά στην Ελλάδα και η Ελλάδα με κέρασε Τεντόγλου! Το καλύτερο κέρασμα. Αυτό να γράψεις», οδήλωσε στο SPORT24

ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΛΤΟ!

Με 8,52 μ. παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου!

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πέμπτη 24/08/2023 - 22:15Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα με πολύ δυνατές επιδόσεις ο Μίλτος Τεντόγλου, αθλητής του Γ. Πομασκι, έκανε αυτό που ξέρει καλά... Μπήκε δυνατά στον αγώνα με 8.50 μ., άλμα το οποίο ισοφαρίστηκε γρήγορα από τον Τζαμαϊκανό Γουέινι Πίνοκ.

Όμως ο Μ. Τεντόγλου στην τελευταία του προσπάθεια έκανε 8,52 μ. κόβοντας τελικά πρώτος το νήμα και συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το χρυσό μετάλλιο που του έλειπε!

Συγχαρητήρια Μίλτο! Συγχαρητήρια Γ. Πομασκι!

902

*

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ Μ. ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Θερμά συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή που έχει την ανατροπή στο αίμα του!

Πέμπτη 24/08/2023 - 22:57

Σε δήλωσή του για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου από τον Μίλτο Τεντόγλου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει τα εξής: 

«Αγώνας μέχρι τέλους. Ό,τι και να πει κανείς για αυτόν τον αθλητή είναι λίγο. Οι χθεσινές δηλώσεις για τους συναθλητές του, η αντίληψη του για τον αγώνα δείχνουν τον χαρακτήρα, την σεμνότητα αλλά και την υπεροχή ενός παγκόσμιου πρωταθλητή, που έχει την ανατροπή στο αίμα του. Θερμά συγχαρητήρια.

Να 'ναι καλά και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια, μαζί με τον ασυμβίβαστο αγωνιστή Γιώργο Πομάσκι».

902

*

«ΧΡΥΣΟΣ» Ο Μ. ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Γ. Πομάσκι: Ο Μίλτος απέδειξε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα πόσο μεγάλος αθλητής είναι

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Παρασκευή 25/08/2023 - 08:18

Τις σκέψεις του για τον νέο θρίαμβο και το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, μοιράστηκε ο προπονητής του και μεγάλος μετρ των επιτυχιών, Γιώργος Πομάσκι, γράφοντας στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο Γ. Πομάσκι αναφέρει:

«Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Χρειάστηκε να αντιδράσει τρεις φορές και τα κατάφερε! Πραγματικός εκτελεστής!

Έχει μια μοναδική ικανότητα να μπορεί να ελέγχει πλήρως στα άλματά του την φορά, την ταχύτητά, την τεχνική, την αιώρηση. Γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται και τις κινήσεις που εκτελεί το σώμα του. Το στοιχείο που προσθέτω στο Μίλτο πάνω στον αγώνα είναι η επιβεβαίωση, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι. Πριν ξεκινήσει ο τελικός περιμέναμε ότι θα φτάσει σε αυτά τα επίπεδα για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Γνωρίζαμε ότι χρειαζόταν να πάρουμε ρίσκο, να «κλείσουμε» τη φορά και να βγει η τέλεια εκτέλεση, γιατί με μικρή επίδοση δεν θα μπορούσε να κερδίσει.

Δεν ήταν καθόλου εύκολες οι συνθήκες του τελικού για τους αθλητές. Είχε πολύ ζέστη και όλοι ερχόντουσαν από τις δυνατές τελευταίες προπονήσεις τους, γι’ αυτό και βγήκαν κάποιες κράμπες και οι περισσότεροι «άδειασαν» μόλις έβγαλαν ένα καλό άλμα. Ο μόνος που κράτησε ψηλά το επίπεδο μέχρι το τέλος ήταν ο Μίλτος, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας μας και των πολλών επαναλήψεων στη φορά μας. Τον Πίνοκ τον υπολογίζαμε ως έναν από τους κυριότερους αντιπάλους, όπως και τα άλλα παιδιά από την Καραϊβική και τους Ινδούς, στους οποίους δεν βγήκε ο αγώνας.

Αυτό ήταν ένα μετάλλιο, που βάσει των προπονήσεων που έχουμε κάνει, δεν θα έπρεπε να μας ξεφύγει. Αισθανόμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, μια σιγουριά που πηγάζει από τον ίδιο. Πλέον ο Μίλτος πέτυχε το γκραν σλαμ του στίβου (σ.σ.: Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ανοιχτού και κλειστού στίβου). Όμως, όπως συνηθίζουμε να λέμε, καλύτερο από το μία φορά ολυμπιονίκης είναι το δύο φορές ολυμπιονίκης».

Ακόμα, αμέσως μετά την σπουδαία νίκη του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους, ο Γιώργος Πομάσκι, δήλωσε χαρακτηριστικά στο SPORT24, «έδωσα πάρα πάρα πάρα πολλά στην Ελλάδα και η Ελλάδα με κέρασε Τεντόγλου! Το καλύτερο κέρασμα. Αυτό να γράψεις».

902

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

ΚΚΕ: Γιατί δεν σβήνουν οι φωτιές;

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ TWITTER

Γιατί δεν σβήνουν οι φωτιές;

Πέμπτη 24/08/2023 - 19:16

Ανάρτηση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στο Twitter, με τίτλο «Γιατί δεν σβήνουν οι φωτιές;».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ως εδώ στην εγκληματική πολιτική, με τις ελλείψεις σε Πυροσβέστες, Αντιπυρικό σχεδιασμό, πρόληψη.

1) Κανένας δασεργάτης και μόλις 7 δασοφύλακες στο Δασαρχείο Πάρνηθας για 350,000 στρέμματα δάσους!

2) Το 2022 σε σχέση με το 2021 οι επαγγελματίες πυροσβέστες σε όλη την ΕΕ μειώθηκαν κατά 28.000!

3) Ο μέσος όρος των δαπανών των κρατών - μελών της ΕΕ το 2022 για τις υπηρεσίες πυροπροστασίας είναι μόλις στο 0,5% (ποσοστό σταθερό εδώ και πάνω από μία εικοσαετία).  

4) Περικοπές πυροσβεστών μέσα σε ένα χρόνο:

  • Γαλλία - 5.446
  • Πορτογαλία: -2.907

5) Ελλείψεις πυροσβεστών: 

  • Ιταλία: 2.000
  • Ελλάδα: 4.500

6) Την ώρα που καίγεται η Ελλάδα, η κυβέρνηση από τον ιδρώτα του λαού, σπαταλά δημόσιο χρήμα για να στέλνει οπλικά συστήματα στον Ζελένσκι, αντί να ενισχύει την πυροσβεστική.

Λαϊκό Συλλαλητήριο: Για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει — Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας — Παρασκευή, 19.30, πλατεία Συντάγματος — Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό (video)

ΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Παρασκευή, 19.30, πλ. Συντάγματος - Για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος

Τετάρτη 23/08/2023 - 18:40

Μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά και Νήσων.

Καλούν Εργατικά Κέντρα της Αττικής, τις Ομοσπονδίες και τα εργατικά σωματεία, συλλόγους επαγγελματιών, άλλους μαζικούς φορείς από όλη την Αττική να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στην κινητοποίηση καλούν η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Ελαιουργοσαπωνοποιειών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβιώτη», η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το ΣΕΤΗΠ ν. Αττικής.

Σε συμμετοχή καλούν ακόμη το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο κάλεσμά τους τα συνδικάτα σημειώνουν:

ΚΚΕ: Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» οι απαντήσεις δύο υπουργών στις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις μας για την Πάρνηθα

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» οι απαντήσεις δύο υπουργών στις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για την Πάρνηθα

Τετάρτη 23/08/2023 - 20:14

Αλλεπάλληλες ήταν οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ προς τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την πυροπροστασία της Πάρνηθας, ωστόσο, οι αρμόδιοι υπουργοί απαντούσαν με «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ κατέθεσε φέτος προς τον υπ. Κλιματικής Κρίσης κ. Κικίλια, Ερώτηση για την προστασία της Πάρνηθας στις 14 Ιουλίου 2023, ζητώντας μέτρα ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και καταγγέλλοντας την ανυπαρξία μέτρων προστασίας, καθώς δεν υλοποιήθηκαν ποτέ  τα αναγκαία έργα πρόληψης - αντιπυρικής προστασίας, δεν υπήρξε καμιά βελτίωση στις υποδομές (δίκτυα κρουνών, υδατοδεξαμενών, στελέχωση πυροφυλακείων, κλπ). 

Αναλόγου περιεχομένου Ερώτηση είχε καταθέσει και στις 24/5/2022 προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη.

Το εξοργιστικό είναι πως, εκτός από το γεγονός πως δεν έκαναν τίποτα σχετικά με τη λήψη μέτρων, η απάντηση και των δύο υπουργών είναι ούτε λίγο ούτε πολύ, πανομοιότυπη και στην ουσία κενή περιεχομένου. 

Η κυβέρνηση επικαλείται τα κονδύλια - ψίχουλα που έχουν δοθεί στους δήμους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση εκτάσεων, αποκρύπτοντας όμως ότι αυτά αφορούν τις εκτάσεις που βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό και όχι τις δασικές εκτάσεις. Τα επικαλούμενα κονδύλια μάλιστα, είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τις πραγματικές ανάγκες και φθάνουν ίσα - ίσα για να καλύψουν τα μεροκάματα που δίνονται στους συμβασιούχους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται για τρεις μήνες μέσω ιδιωτών εργολάβων που αναλαμβάνουν τις εργασίες. 

Παράλληλα και οι δύο υπουργοί, αποφεύγουν ν' απαντήσουν επί της ουσίας στα ερωτήματα που θέτει το ΚΚΕ για τις σοβαρές τραγικές ελλείψεις στην Πυροσβεστική και τα Δασαρχεία. Παραπέμπουν σε ένα τοπικό συμβούλιο που συστήνεται κάθε χρόνο από την τοπική Πυροσβεστική κι άλλους φορείς, και καταρτίζει ένα σχέδιο, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα «σχέδιο επί χάρτου», αφού δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς προσωπικό, χωρίς εξοπλισμό και την αντίστοιχη χρηματοδότηση. 

Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτουμε αποσπάσματα από τις γραπτές απαντήσεις και των δύο υπουργών Κλιματικής Κρίσης, στις δύο ερωτήσεις του ΚΚΕ, του 2023 και του 2022.

902

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Λαϊκό Συλλαλητήριο: Παρασκευή, 25 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. 19.30, πλ. Συντάγματος — Να πάρουμε με τον αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος στα χέρια μας — Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

ΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Παρασκευή, 19.30, πλ. Συντάγματος - Για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος

Τετάρτη 23/08/2023 - 18:40

Σε μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά και Νήσων

Καλούν Εργατικά Κέντρα της Αττικής, τις Ομοσπονδίες και τα εργατικά σωματεία, συλλόγους επαγγελματιών, άλλους μαζικούς φορείς από όλη την Αττική να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. 

Στο κάλεσμά τους τα συνδικάτα σημειώνουν:

«Να πάρουμε με τον αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, στα χέρια μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να στείλει στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας όλα τα αναγκαία μέσα για να σταματήσει η φωτιά. Να αξιοποιηθεί οτι υποδομή υπάρχει, πτητικά και επίγεια μέσα για να σωθεί ότι σώζεται. "Καλές" οι αναλύσεις για την κλιματική αλλαγή αλλά με αυτές καμία φωτιά δεν έσβησε. Ούτε με τα μηνύματα του 112 για να εκκενωθούν περιοχές που δεν απέτρεψαν να θρηνούμε 27 νεκρούς, να έχουν γίνει όλα μπούρμπερη.

Εφιάλτης στον δρόμο χωρίς λεύκες, είπαμε; Ούτε καν σκηνές από το έργο που θα ζήσουμε προσεχώς! — Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Θράκη: Η κυβέρνηση, αντί να σπαταλά χρήμα για όπλα στον Ζελένσκι και να εκπαιδεύει Oυκρανούς πιλότους στα F-16, να ενισχύσει την Πυροσβεστική (VIDEO)

23/8/2023 ενδεικτικά:

(Πηγή φωτό: Φυλή, ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Χωρίς ρεύμα και νερό οικισμοί που επλήγησαν από τις πυρκαγιές 14:21

*

ΠΑΡΝΗΘΑ

Δυνάμεις του ΚΚΕ για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αγία Παρασκευή (ΦΩΤΟ) 14:20

*

ΕΒΡΟΣ

Να φύγουν προς Φέρες, καλεί το 112 τους κατοίκους των περιοχών Κοίλα και Μελία 14:13

*

ΠΑΡΝΗΘΑ

Οι φλόγες έφτασαν στον Εθνικό Δρυμό - Κάηκαν σπίτια (ΦΩΤΟ) 14:09

*

ΕΒΡΟΣ

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα να καίνε ακατάπαυστα 13:25

*

ΑΤΤΙΚΗ

Φωτιά και στο Ολυμπιακό Χωριό 13:12

ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ

Εκκενώνεται προληπτικά η Αμυγδαλέζα 12:45

*

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό για δεύτερη μέρα 12:32

*

ΑΤΤΙΚΗ - ΠΑΡΝΗΘΑ

Γ. Τάτσης: Να ενισχυθούν τώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αγία Παρασκευή 12:26

*

ΑΤΤΙΚΗ

Η φωτιά μέσα στο στρατόπεδο Καποτά - Απειλείται μια ακόμα στρατιωτική δομή! 12:14

*

ΑΤΤΙΚΗ

Αναζωπύρωση στον Ασπρόπυργο - Μήνυμα εκκένωσης από το Σοφό 11:49

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Η κυβέρνηση αντί να σπαταλά χρήμα για όπλα στον Ζελένσκι να ενισχύσει την Πυροσβεστική (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 23/08/2023 - 11:31

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και για την έλλειψη σχεδίου πυροπροστασίας αλλά και διότι σπαταλάει το δημόσιο χρήμα για οπλισμό στον Ζελένσκι και τους ναζί Αζόφ και για την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε νατοϊκό ορμητήριο, αντί να χρηματοδοτήσει την Πυροσβεστική καλύπτοντας τις ανάγκες σε προσωπικό και μέσα, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Πραγματοποιεί επίσκεψη στην Θράκη που επί πέντε μέρες καίγεται με νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελείται από τους Ζ. Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Δ. Κλάδη, μέλος της ΚΕ & υποψήφιο Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Γ. Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ. Επίσης, στην αντιπροσωπεία ήταν ο Γραμματέας της ΤΕ Έβρου Γ. Πυργελής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σ. Δευτεραίος, ο Γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης Β. Ευαγγελόπουλος και εκλεγμένοι και υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους και την Περιφέρεια.