Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

254 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Τουλάχιστον 37.296 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 85.197 έχουν τραυματιστεί ➽ ΟΗΕ: Περισσότερα από 50.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη για οξύ υποσιτισμό ➽ Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα ➽ Μεγάλες διαδηλώσεις στο Ισραήλ ➽ Δικαστήριο του Τελ Αβίβ επικυρώνει την παράταση του κλεισίματος του «Al Jazeera»

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΟΗΕ: Περισσότερα από 50.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη για οξύ υποσιτισμό

Πηγή: Associated Press

Κυριακή 16/06/2024 - 09:25

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), σε δήλωση της το Σάββατο 15 Ιούνη, όπως δημοσιεύτηκε αναφέρει ότι περισσότερα από 50.000 παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη καθώς αντιμετωπίζουν κίνδυνο οξύ υποσιτισμού.

Χαρακτηριστικά η UNRWA ανέφερε πως «με τους συνεχείς περιορισμούς στην ανθρωπιστική πρόσβαση, οι άνθρωποι στη Γάζα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν απελπισμένα επίπεδα πείνας».

Την ίδια στιγμή το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ φέρεται ότι κοινοποίησε έκθεση που αναφέρει οι πάνω από το 76% των σχολείων στη Γάζα χρειάζονται «πλήρη ανασυγκρότηση ή μεγάλη αποκατάσταση» για να λειτουργήσουν μετά τα πλήγματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. 

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Al Jazeera οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες σπίτια στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, εκεί που σε μια απειροελάχιστη έκταση γης έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, εκτοπισμένοι από την πολύμηνη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ εναντίον τους.   

Η επίθεση αυτή, σύμφωνα με του ισραηλινούς, έγινε ως «αντίποινα» στο θάνατο 8 Ισραηλινών στρατιωτών. Σχετικά με τον θάνατο αυτών των στρατιωτών, ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου δήλωσε πως είναι «άλλο ένα βαρύ τίμημα» για τον «δίκαιο πόλεμο» του Ισραήλ στη Γάζα. Τον «δίκαιο πόλεμο», που μέχρι και διεθνή δικαστήρια συνεχώς ισχυρίζονται πως είναι «γεμάτος» από εγκλήματα πολέμου και έχει μέχρι στιγμής δολοφονήσει πάνω από 37.000 ανθρώπους!

Μεγάλες διαδηλώσεις στο Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, ακόμα μια φορά, χθες βράδυ στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ για να απαιτήσουν να κλειστεί από την κυβέρνηση συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση απαίτησαν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου να τερματίσει τον πόλεμο στον πολιορκημένο κι ερειπωμένο παλαιστινιακό θύλακα, ώστε να μπορέσει να κλειστεί συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων με παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές. 

902

Δικαστήριο του Ισραήλ επικυρώνει την παράταση του κλεισίματος του «Al Jazeera»

Πηγή: Associated Press

Ισραηλινό δικαστήριο ενέκρινε την παράταση του διατεταγμένου από το κράτος κλεισίματος του τηλεοπτικού δικτύου «Al Jazeera» του Κατάρ για άλλες 45 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου χθες Πέμπτη.

Δικαστήριο του Τελ Αβίβ, επικαλούμενο τάχα «λόγους εθνικής ασφάλειας», ενέκρινε την σχετική αίτηση του υπουργού Επικοινωνιών Σλόμο Καρχί, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αποκαλύψεις των εγκλημάτων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Την περασμένη εβδομάδα η ισραηλινή δικαιοσύνη είχε ήδη επικυρώσει τη διακοπή της μετάδοσης όλου του περιεχομένου του δικτύου στο Ισραήλ για 35 ημέρες.

Στις 5 Μάη, οι ισραηλινές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ που χρησιμοποιείται ως γραφείο από το «Al Jazeera» και είπαν ότι κλείνουν την επιχείρηση όσο διαρκεί ο πόλεμος στη Γάζα, κατηγορώντας το τηλεοπτικό δίκτυο ότι προτρέπει σε εχθροπραξίες εναντίον του Ισραήλ. Το «Al Jazeera » χαρακτήρισε τις κατηγορίες «επικίνδυνο και γελοίο ψέμα» που θέτει τους δημοσιογράφους του σε κίνδυνο.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa)

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.