Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Έβρο: Οι στιγμές είναι κρίσιμες, να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας για να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία — Να ενισχυθεί το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πριν να είναι αργά (2 VIDEO)

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας για να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία

Τετάρτη 31/03/2021 - 14:19

Από το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την περιοδεία του στον Έβρο, θέλοντας να αναδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης. Αργότερα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, επισκέφθηκε το ΚΥΤ στο Φυλάκιο, συναντήθηκε με τους πλημμυροπαθείς στο χωριό Απαλό και συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων και συνδικαλιστών.

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγ. Ρούφο και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας Γ. Δρόσο και στη συνέχεια με αντιπροσωπεία του Σωματείου των εργαζομένων στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρός του, Χρ. Μεντίζης.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΕΠ Αν. Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Θανάσης Παφίλης ξεφτιλίζει τους ξεφτίλες: Τι ζούμε σήμερα! Τι ξεφτίλα είναι αυτή! Απανθρωπιά; Είναι μικρή λέξη. Έχετε εγκληματικές ευθύνες... Και ο Μπογδάνος κόλλησε κορονοϊό επειδή είναι κάθε μέρα στις διαδηλώσεις... (VIDEO)


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν η ενημέρωση να είναι στα χέρια των επιχειρηματιών

«Ο Μπογδάνος κόλλησε κορονοϊό επειδή είναι κάθε μέρα στις διαδηλώσεις...»

Ο Θανάσης Παφίλης ξεφτιλίζει τους ξεφτίλες: Τι ζούμε σήμερα! Τι ξεφτίλα είναι αυτή! Απανθρωπιά; Είναι μικρή λέξη. Έχετε εγκληματικές ευθύνες. Για τα μέσα μεταφοράς και κυρίως για τους χώρους δουλειάς. Ο κόσμος έχει το άγχος ότι αν αρπάξει κορονοϊό θα πεθάνει. Με το εμβόλιο έχετε ξεφτιλιστεί. Και η αντιπαράθεση βολεύει. Αδυνατίζει το ένα πόδι, του κάνει ένεση στο άλλο. Και το ΠΑΣΟΚ που κάνει την παρθένα. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Έχετε δει ΝΑΤΟική αριστερά; Αριστερά να έχει υποθηκεύσει την Ελλάδα για 99 χρόνια; Μας δουλεύετε; Κάθε κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει και τα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη. Όλη η κοινωνία το ξέρει. Κύριε Πολάκη ιδιωτικά κανάλια δεν θέλατε; Και ΕΡΤ τύπου BBC θέλατε!! Θα κάνουν αντικειμενική ενημέρωση οι εφοπλιστές καναλάρχες; Δεν είστε αδιάβαστοι. Πολιτική επιλογή κάνετε. ΚΑΝΕΙΣ δεν στήριξε την πρότασή μας να είναι δωρεάν η τηλεοπτική ενημέρωση για τον κορονοϊό. Τσακώνεστε για εθνική ενότητα. Ενότητα; Τι ενότητα η εξαθλίωση με τους μεγιστάνες του πλούτου; Αν νομίζετε ότι θα μας βουλώσετε το στόμα δεν έχετε διαβάσει ιστορία.

Τρίτη 30/03/2021 - 18:23

Είναι απανθρωπιά να πεθαίνει ένας ασθενής περιμένοντας κρεβάτι εντατικής όταν υπάρχουν 200 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που η κυβέρνηση δεν αγγίζει και δεν επιτάσσει για να μην θιχτούν τα εκατομμύρια που κερδίζουν οι ιδιοκτήτες τους, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ξεκινώντας από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας την ομιλία του για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εδώ παπάς, εκεί παπάς πού είναι ο παπάς ή Αραμπάδες και καρούλια ραπανάκια και μαρούλια... και μια ακόμα Προανακριτική την ώρα που η πανδημία χτυπάει «κόκκινο» (VIDEO)


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Το έγκλημα που γίνεται στην Υγεία, στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται ούτε παραγράφεται

Τρίτη 30/03/2021 - 14:25 - Ενημέρωση: Τρίτη 30/03/2021 - 15:01

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του Ν. Παππά για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ανέδειξε πως για τον λαό και τα προβλήματά του δεν είναι αυτό που επείγει σήμερα, ενώ αντίθετα τέτοιου είδους συζητήσεις θεωρούνται «οξυγόνο» από το αστικό πολιτικό σύστημα.

Επανέλαβε ότι οι ώρες και οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες με την πανδημία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας ιδίως στους χώρους εργασίας, να «τρέξουν» οι εμβολιασμοί, να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας. Ειδικά για την άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο και εγκληματικό, προσθέτοντας πως αυτό το έγκλημα στο βωμό του κέρδους ούτε ξεχνιέται, ούτε παραγράφεται.

Ως προς την πρόταση της ΝΔ, ανέφερε πως δεν τεκμηριώνεται με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που είναι σε γνώση των κομμάτων και πρόσθεσε πως θα μπορούσε να γίνει μια Εξεταστική που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι της ενημέρωσης με νέα τζάκια.

Αναφέρθηκε επίσης στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τη στάση της Τουρκίας εκθέτουν τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.


«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Παρακολουθώντας από το πρωί τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή μου ήρθε στο νου ένα ποίημα σουρεαλιστικό, που λέγαμε στα παιδικά μας χρόνια πολύ παλιά.

«Αραμπάδες και καρούλια

ραπανάκια και μαρούλια

μια παντόφλα στο κρεβάτι,

βάσανα που ‘χει η αγάπη

ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά

χωρίς καμιά αιτία».

Τόση ψυχεδέλεια!

Την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει "κόκκινο", την ώρα που τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει και χρυσές δουλειές από πάνω, την ώρα που επιβάλλονται νέα σούπερ μνημόνια, τι πιο βολικό, τι πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για τη σύσταση μιας ακόμη Προανακριτικής Επιτροπής...

Έχουμε χάσει το μέτρημα τα τελευταία χρόνια.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Αχ, πώς τη βρίσκω με τη cisco!


Η αλήθεια πίσω από το «σκάνδαλο Cisco»

Της

Στέλας Παπαοικονόμου

Συνεργάτιδα του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ

Η συζήτηση γύρω από την σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με την αμερικανική εταιρεία «Cisco» για την τηλεκπαίδευση γέννησε μεγάλα ερωτήματα και ανησυχία σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, ευρύτερα στο λαό και τη νεολαία.

Συλλέγονται μαζικά δεδομένα τόσων εργαζομένων, ανήλικων παιδιών, τόσο μεγάλου μέρους του πληθυσμού;

Ποιοι και πώς τα επεξεργάζονται και για ποιους σκοπούς;

Τι προβλέπει η περιβόητη σύμβαση και ποιες οι ευθύνες της κυβέρνησης;

Ο σχετικός καβγάς που στήθηκε ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο - πολύ γνωστός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λάβρος κατά της ΝΔ, την κατήγγειλε ότι «δώρισε» στη «Cisco» δεδομένα 1,5 εκατομμυρίου πολιτών, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του για παραβίαση του ευρωπαϊκού και εθνικού Δικαίου.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, έκλινε σε όλες τις πτώσεις την «προστασία» των δεδομένων του ελληνικού λαού, που δήθεν είναι κατοχυρωμένη.

Όμως η κυβέρνηση υπέγραψε μία συμφωνία - πλαίσιο για την επεξεργασία των δεδομένων, σε προσάρτημα της οποίας ορίζεται καθαρά ότι η εταιρεία έχει το ελεύθερο να αξιοποιεί όπως θέλει μία σειρά δεδομένα (μεταδεδομένα), είτε για δικούς της εμπορικούς σκοπούς, είτε για να τα προωθεί και πουλάει σε τρίτους.

Με τον όρο «μεταδεδομένα» εννοείται ένα πλήθος από στοιχεία.

Η «Cisco» καταρχάς συλλέγει τη διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) και τη διεύθυνση MAC, που, όπως έχει ήδη συζητηθεί δημόσια, δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των «διαδρομών» του χρήστη στο διαδίκτυο.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Μπάμπης Ζαφειράτος: Μιγέλ Ερνάντες, Ο κομμουνιστής γιδοβοσκός με τη φλογέρα της ποίησης (τραγούδι-video) — Πάμπλο Νερούδα – Canto General: Στον Μιγέλ Ερνάντες, που δολοφονήθηκε (σαν σήμερα το 1942) στα κολαστήρια του Φράνκο — Αφιέρωμα

*

Είν’ η ζωή μου μια πληγή σε νιότη ευτυχισμένη.
Κι αλίμονο όποιος δεν τα ζει ποτέ τα τραύματά του
–πληγές ζωής· πάντα θα ’ναι η ζωή του σκορπισμένη
και σκόρπια κι η χαρά του.

*

Μπάμπης Ζαφειράτος / Μποτίλια Στον Άνεμο

Πρώτη δημοσίευση: Κατιούσα, 28/3/2021

*

Μιγέλ Ερνάντες – Miguel Hernández Gilabert: 30 Οκτ. 1910, Οριουέλα – 28 Μαρ. 1942, Αλικάντε. Μεγάλη μορφή των Ισπανικών Γραμμάτων, παρά τον πρόωρο θάνατό του. Ποιητής μα και θεατρικός συγγραφέας, πρόλαβε να αφήσει 7 ποιητικές συλλογές και 5 θεατρικά έργα.

Αντιφασίστας ο Ερνάντες, με το ξέσπασμα του Ισπανικού Εμφυλίου κατατάσσεται εθελοντικά στους Δημοκρατικούς, το Καλοκαίρι του 1936 εντάσσεται στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ισπανίας και από τις αρχές του 1937 είναι πολιτικός επίτροπος στο περίφημο 5ο Σύνταγμα του Δημοκρατικού Στρατού.

1933. Ο Μιγέλ Ερνάντες στην Καρταχένα (Μούρθια). Φωτογραφία από το αρχείο των κληρονόμων του. (Πηγή: elpais.com)

Ουσιαστικά αυτοδίδακτος ο Ερνάντες, γιδοβοσκός από τα μικράτα του, έφτασε μέχρι το γυμνάσιο, οι Ιησουίτες στο σχολείο που φοιτούσε του έδωσαν υποτροφία για να προχωρήσει σε ανώτερες σπουδές, αλλά ο πατέρας του δεν τον άφησε να συνεχίσει και σε ηλικία 15 ετών τον στρώνει στην κτηνοτροφία του. Τσομπανάκος ο Μιγέλ, έβοσκε τα γίδια του, διάβαζε ποίηση και άρχισε να γράφει τα ποιήματά του.

Κούβα: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Άμεση άρση του αποκλεισμού της Κούβας — 2η Συνάντηση εργασίας #UnBlockCuba, Δευτέρα 29 Μαρτίου, 7 μ.μ. (Video)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

2η Συνάντηση εργασίας #UnBlockCuba

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Δευτέρα 29 Μαρτίου, 7 μ.μ.
https://us02web.zoom.us/j/86753470678?pwd=OVkxdDdwQzd4Uy9ETndJcnVvM3BEZz09

https://youtu.be/9pV4woWgRtE

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σήμερα, σε καιρό πανδημίας, εξακολουθεί να δικαιώνεται η απόφαση του κουβανικού λαού για μια ανεξάρτητη πορεία με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες στην Κούβα και στον κόσμο.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ενώ η Κούβα αντιμετωπίζει την πανδημία με όλα τα μέσα που διαθέτει, προσφέροντας ταυτόχρονα τη βοήθειά της όπου της έχει ζητηθεί, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ επιμένουν στη σκλήρυνση του οικονομικού, εμπορικού, και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού (εμπάργκο).

Σε μια εποχή που η βορειοαμερικανική κυβέρνηση μετατρέπει τις οικονομικές κυρώσεις σε γενικευμένο όπλο κατά όλων των χωρών που αμφισβητούν με κάποιο τρόπο την πολιτική τους, η αλλαγή στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει την πολιτική του στραγγαλισμού της σοσιαλιστικής Κούβας που ακολουθεί εδώ και 60 χρόνια η Ουάσιγκτον.

Η ΕΕ από την πλευρά της έφτασε πρόσφατα στο σημείο να ανακαλέσει ακόμα και τον Πρέσβη της στην Κούβα, μόνο και μόνο επειδή ο τελευταίος στήριξε κείμενο που καλούσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν να άρει τον αποκλεισμό.

Στη σημερινή κρίσιμη για την Κούβα συγκυρία, το κίνημα αλληλεγγύης αναπτύσσεται δυναμικά διεθνώς, διαδίδοντας την αλήθεια της Κούβας και καλώντας κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο να πάρει θέση ενάντια σε έναν αποκλεισμό που γίνεται ακόμα πιο δολοφονικός.

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια #UnblockCuba ξεκίνησε στην Ελλάδα με την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας τον Οκτ. 2020.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Μπάμπης Ζαφειράτος: Μπαλάντα του Νικολάς Γκιγιέν για τον θάνατο του Γκαγκάριν (9 Μαρ. 1934 – 27 Μαρ. 1968) – Φωτό - Video - Αφίσες

Ο Γκαγκάριν το 1961. (Πηγή: https://sputniknews.com)



*

Τι κι αν βρυχήθηκε το τέρας του θανάτου,
πέταξε αυτός γελώντας πάνω απ’ τη σκιά του.

Μπάμπης Ζαφειράτος / Μποτίλια Στον Άνεμο

Πρώτη δημοσίευση: Κατιούσα, 27/3/2021

*

Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν: 9 Μαρ. 1934 – 27 Μαρ. 1968

Το διθέσιο MiG-15UTI μπορεί να συντρίφτηκε σε μια πτήση ρουτίνας, αλλά το γελαστό αστέρι με τα αστραποβόλα μάτια πέταξε πάνω από το θάνατο. H διαμελισμένη του φωνή αντηχεί στο διάστημα· κι αυτός τον κόσμο ολόκληρο φωτίζει.

*

Ο Γκαγκάριν στην κάψουλα του Vostok, 12 Απρίλη 1961. (Πηγή: https://serko.info)

 

Μπαλάντα για τον θάνατο του Γκαγκάριν

Νικολάς Γκιγιέν

 

Τον δυνατό Γκαγκάριν δείτε.
H ζωή του
ρόδο δεν είναι καταποντισμένο, μήτε
λάσπη και βρύα η θύμησή του.

Κανείς δεν άκουσε την πτώση του θανάτου
του κάτω κόσμου το νερό δεν κύλησε κοντά του.

ΚΝΕ - Θεσσαλονίκη: Ως εδώ! Σπάμε το φόβο. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας! — Μήνυμα διεκδίκησης του λαού και της νεολαίας (VIDEO)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μήνυμα διεκδίκησης της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας

Σάββατο 27/03/2021 - 13:50 - Ενημέρωση: Σάββατο 27/03/2021 - 13:59

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολικού χαρακτήρα, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης έστειλαν σήμερα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και καταστολή, μήνυμα διεκδίκησης της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Στον ίδιο ακριβώς χώρο που περίπου έναν μήνα πριν η κυβέρνηση επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους φοιτητές που αγωνίζονται για την ασφαλή επαναλειτουργία των πανεπιστημίων με την καταστολή και τη βία, τον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο η μεγάλη εκδήλωση της ΤΕ Πανεπιστημίων Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ τίτλο «Ως εδώ! Σπάμε το φόβο. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!».

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ιερά σύνοδος της ΕΕ: 27 κατασκευαστές σταθερότητας συνιστούν συνεργασία — ΚΚΕ: ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ δεν είναι ασπίδα, αλλά πηγή νέων κινδύνων— Defender Europe 21: Πολεμικά σενάρια του ΝΑΤΟ - Ερώτηση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

«Στρατηγικό συμφέρον» για την ΕΕ η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τουρκία - Τον Ιούνη παραπέμπονται οι όποιες αποφάσεις

Πέμπτη 25/03/2021 - 21:21 - Ενημέρωση: Παρασκευή 26/03/2021 - 09:55

Σε ένα ακόμη ευχολόγιο, πλήρως προσαρμοσμένο στο παζάρι και στην ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης ΕΕ - Τουρκίας, αποτελεί η Κοινή Δήλωση των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία, όπως οριστικοποιήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΕΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ


Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου για τις ψεύτικες προσδοκίες

Παρασκευή 26/03/2021 - 13:09 - Ενημέρωση: Παρασκευή 26/03/2021 - 13:28

Η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ είναι «πηγή» νέων μεγάλων κινδύνων

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της Συνόδου της ΕΕ και για τη συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σημειώνει:

«Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι η ΕΕ καθορίζει τη στάση της στα παζάρια που εξελίσσονται με βάση τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και την προώθηση της στρατηγικής της σχέσης με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Καλλιέργησαν κι αυτή τη φορά ψεύτικες προσδοκίες για τον ρόλο της ΕΕ και υπερφίαλες εκτιμήσεις για τις "κυρώσεις", οι οποίες ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε "μπαλάκι του πινγκ πονγκ" που μετατίθεται από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Κυριάκος: Βγες εσύ και θα δεις πώς θα ξηγηθώ - Κι αφού κρατάμε τις υποσχέσεις μας, είμαστε έτοιμοι για βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδιά σας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Προθυμία για βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ

*

ΚΚΕ: Σύμβολο» της εμπλοκής της Ελλάδας στα βρώμικα και επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης: Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας

*

Παρασκευή 26/03/2021 - 08:00 - Ενημέρωση: Παρασκευή 26/03/2021 - 08:48

Την «ετοιμότητα» της ελληνικής κυβέρνησης για «στενή συνεργασία» -βαθύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς- με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατέδειξε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, λόγω και των στρατιωτικών βάσεων, στην ευρύτερη περιοχή όπου συγκρούονται τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα με εκείνα της Ρωσίας και της Κίνας.