Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΑΛΑ ΤΡΑΒΑ εσύ και θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου... — ΚΚΕ για ΟΑΚΑ: Όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας τα έλεγε, ο ανεκδιήγητος Αυγενάκης έλεγε το ΚΚΕ αδιάβαστο — Παίζουν με τις ζωές μας παντού — Παντού είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε ασυντήρητες κι επικίνδυνες υποδομές — Ο αυτονόητος έλεγχος δεν πρέπει να αφορά μόνο το ΟΑΚΑ, αλλά όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις — Έλεγχος και συντήρηση εδώ και τώρα, για να μην θρηνήσουμε θύματα και στον αθλητισμό!ς — Όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας τα έλεγε, ο ανεκδιήγητος Αυγενάκης έλεγε το ΚΚΕ αδιάβαστο

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Παίζουν με τις ζωές μας παντού. Παντού είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε ασυντήρητες κι επικίνδυνες υποδομές

Σάββατο 30/09/2023 - 11:29, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του για τα προβλήματα στατικότητας στο στέγαστρο του ΟΑΚΑ και την αναστολή λειτουργίας του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Παίζουν με τις ζωές μας παντού. Παντού είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε ασυντήρητες κι επικίνδυνες υποδομές. Τελευταίο κρούσμα το στέγαστρο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί γνώριζε. Γνώριζε και τα προβλήματα και τις προειδοποιήσεις.

Πριν λίγο καιρό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με άρθρο του αναφερόταν στην κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για το ότι:

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Λιάνα Κανέλλη: Εξαιρετική στην ΕΡΤ1 — Για μεταστέγαση των ΝΑΤΟικών έχουν. Για τους πλημμυροπαθείς τίποτα — Να στηριχθούν τα λαϊκά νοικοκυριά με 1500 ευρώ το μήνα και 300 για κάθε παιδί — Η αλλαγή προσώπων δεν φέρνει αλλαγή πολιτικής — Θανάσημος Παφίλης για ΕΣΡ: Η αντιπαράθεση στόχο έχει να κρύψει ποιος είναι ο ρόλος της... τάχα ανεξάρτητης αρχής — Εκτεθειμένη η ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις στο ΚΚΕ (3 VIDEO)

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Πακτωλός χρημάτων δίνεται στο ΝΑΤΟ και όχι για την προστασία του λαού

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης και να αυξηθούν οι μισθοί

Παρασκευή 29/09/2023 - 10:13

Η κυβέρνηση σε συμπαιγνία πολιτικής ομοιογένειας με τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν από κοινού μία σειρά πράγματα και μετά κάνουν ότι τσακώνονται. Αυτό ανέφερε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1, σχολιάζοντας την επικαιρότητα. 

Αναφορικά με την ακρίβεια, επισήμανε ότι πρέπει να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και να αυξηθούν οι μισθοί, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με τα pass και τα καλάθια.

Κούβα: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Η Κούβα αντιστέκεται - Η Κούβα δεν είναι μόνη — Συζήτηση με τον πρέσβη της Κούβας - Σάββατο, 30/9, 7μμ

Η Κούβα αντιστέκεται / Συζήτηση με τον πρέσβη της Κούβας - 30/9 7μμ

Σήμερα ο λαός της Κούβας παλεύει για να διαφυλάξει και να διευρύνει τις κοινωνικές του κατακτήσεις έχοντας έξι δεκαετίες οικονομικού αποκλεισμού στην πλάτη του, ενισχυμένου με 243 νέες διατάξεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ και διατηρεί η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ μεταχειρίστηκαν την πανδημία COVID-19 ως ευκαιρία για την ενίσχυση της πολιορκίας τους. Ακόμα, έχουν χαρακτηρίσει την Κούβα ως «κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία» με στόχο τη διεθνή της απομόνωση.

Η Ουάσιγκτον πολεμά αδιάκοπα την Κουβανική Επανάσταση με κάθε μέσο από το 1959, αφότου ο εργαζόμενος λαός της χώρας αυτής πήρε την εξουσία και τον δρόμο της οικοδόμησης μιας κοινωνίας σε σοσιαλιστικές βάσεις. Στην πορεία ανέκτησε την εθνική ανεξαρτησία της χώρας του. Αυτό το παράδειγμα πασχίζει να αφανίσει έκτοτε η ιμπεριαλιστική τάξη που κυβερνά στην Ουάσιγκτον. Σε αυτό το παράδειγμα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι.

Πώς αντιμετωπίζουν τις σημερινές προκλήσεις ο εργαζόμενος λαός της Κούβας, με τις μαζικές οργανώσεις και την επαναστατική του κυβέρνηση;

Οι εκδόσεις Διεθνές Βήμα σας προσκαλούν σε ενημερωτική, ανοιχτή συζήτηση με τον πρέσβη της Κούβας Αραμίς Φουέντε Ερνάντες.

Θα συντονίσει η Νατάσα Τερλεξή, μέλος της συντακτικής ομάδας του Διεθνούς Βήματος.

Εκδόσεις Διεθνές Βήμα:

diethnesvima@gmail.com

www.diethnesvima.com

Facebook

210 8833002

 

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα κέρδη των λίγων — Γιάννης Πρωτούλης: Αυτοί είμαστε (Φυλλάδια παρουσίασης των υποψηφίων) — Νίκος Σοφιανός: Να μαυριστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι και να στηριχθούν οι συνδυασμοί του ΚΚΕ - Και κάλεσμα στήριξης σε κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις (VIDEO)

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ

Νίκος Σοφιανός: Να μαυριστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι και να στηριχθούν οι συνδυασμοί του ΚΚΕ (VIDEO)

Απηύθυνε κάλεσμα στήριξης σε κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις

Παρασκευή 29/09/2023 - 09:00

Το ΚΚΕ κάνει αντίσταση στον δρόμο και στη Βουλή, εμείς είμαστε η 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, πρέπει να μαυριστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι και να στηριχθούν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και όχι των συστημικών κομμάτων, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα στήριξης σε κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις και θεωρεί ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

;

Στην συνέντευξη στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, ρωτήθηκε για τη διαδικασία εκλογής προέδρου των αστικών κομμάτων και σημείωσε πως το ΚΚΕ θέλει ενεργό τον λαό, δεν θέλει να ψηφίζει με 2 ευρώ, να λέει καλημέρα και γεια σας και να επιστρέφει στο σπίτι. Πρόσθεσε ότι το κρίσιμο είναι όταν πνίγεται ο λαός στα προβλήματα να δυναμώσει η δράση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας για να πιέσουμε για το καθετί απέναντι σε μια σκληρή πολιτική.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μπάμπης Ζαφειράτος: Βίκτορ Χάρα (28.9.1932 - 16.9.1973), Μια σάμπα για τον Τσε (14.6.1928 - 9.10.1967) - VIDEO


Κάποιοι ανθρώποι πεθαίνουν
για να ’ρθουν ξανά ζωντανοί.
Κι αν έχεις καμιά αμφιβολία
Ας πα’ να ρωτήσεις τον Τσε.
(Αταουάλπα Γιουπάνκι, 1975)



Μάθαμε να σ’ αγαπάμε
απ’ του μύθου την εξέδρα
της γενναίας ψυχής σου ο ήλιος
του θανάτου στήνει ενέδρα.

Ας πα’ να ρωτήσεις τον Τσε.
(Κάρλος Πουέμπλα, 1965)
 
 
Ερνέστο Γκεβάρα δε λα Σέρνα, γνωστός και ως «Τσε» (Che Guevara – Ernesto Guevara de la Serna). Γεννήθηκε της 14 Ιουνίου 1928 στο Ροσάριο της Αργεντινής. Δολοφονήθηκε από τη CIA, της 9 Οκτωβρίου 1967, στη Λα Ιγέρα της Βολιβίας.

Zamba del Che, 1969
 
Letra y Música: Rubén Ortiz - Interpretación: Víctor Jara
Μετάφραση στα μέτρα της μελωδίας

Μια σάμπα για τον Τσε (Zamba)

(1969)

Μουσική στίχοι: Ρουβέν Ορτίς
Τραγούδι: Βίκτορ Χάρα

ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ αυτή τη σάμπα
με το ελεύθερό μου μπόνγκο,
σκότωσαν τον Κομαντάντε
τον αντάρτη Τσε Γκεβάρα.

Σε βουνά, πάμπες και σέλβες
πατρίδα ή θάνατο είχε μοίρα
Σε βουνά, πάμπες και σέλβες
γη ή θάνατο είχε μοίρα.

Το δικαίωμα στη ζωή μας
πάντα το καταπατάνε
στη Λατινο-Αμερική μας
μέρα νύχτα μας χτυπάνε.

Μαγνησία - Εύβοια: Στο έλεος του θεού Κεφάλαιου — Οργή και αγανάκτηση για τις νέες πλημμύρες — ΚΚΕ: Αθωράκιστες πόλεις με ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακών και τοπικών αρχών

*

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΚΚΕ: Αθωράκιστος ο Βόλος με ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακών και τοπικών αρχών (κάτω)

*

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Παν-καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στον Παλαμά την Κυριακή για αποκατάσταση των πλημμυροπαθών

*

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Οργή και αγανάκτηση για τις νέες πλημμύρες σε Βόλο και Εύβοια

Πέμπτη 28/09/2023 - 08:00

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί για τις νέες πλημμύρες μέσα σε λίγες μέρες στον Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια που αφού κάηκε ξανά τώρα πνίγηκε και πάλι στα νερά. Μαζί πνίγηκαν και οι δικαιολογίες για «κλιματική κρίση» και «ακραία καιρικά φαινόμενα» που αξιοποιούν σαν «σανίδα σωτηρίας» κυβέρνηση, Περιφέρειες και δήμοι για να γλιτώσουν από τις ευθύνες τους. 

Επίσης, ξαγρύπνησαν υπό τον φόβο νέων πλημμυρών οι κάτοικοι σε Καρδίτσα, Λάρισα, όπως επίσης στη Φθιώτιδα. 

Συνολικά 1.200 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Μαγνησίας από τις μεσημεριανές ώρες χθες έως και σήμερα στις 7 το πρωί. Επιπλέον, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 19 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 257 άτομα.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

27 Σεπτέμβρη 1941: Ίδρυση του ΕΑΜ — ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ — Δόξα και τιμή στους Αγωνιστές-Αγωνίστριες της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ!

*

27 Σεπ. 1941

Ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετά την ολοκλήρωση της τριπλής κατοχής από τα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα, το ΚΚΕ ύψωσε τη σημαία της αντίστασης.

Είχε προηγηθεί η ίδρυση του Εργατικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (16 Ιούλη 1941). Στις επαφές που έγιναν ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΚΚΕ και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, το Μάη και τον Ιούνη του 1941, τα παλιά αστικά κόμματα χαρακτήρισαν «τυχοδιωκτισμό» τα σχέδια για οργάνωση αντίστασης εναντίον των κατακτητών και απέρριψαν τις προτάσεις για συνεργασία.

Τα κόμματα που τελικά συνυπέγραψαν το ιδρυτικό του ΕΑΜ ήταν: το Αγροτικό Κόμμα, το νεοσύστατο κόμμα «Ενωση Λαϊκής Δημοκρατίας» (ΕΛΔ), με επικεφαλής τον Ηλία Τσιριμώκο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Χ. Χωμενίδης).

*

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 82 ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

«Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα, 82 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: 

«H Επέτειος ίδρυσης του ΕΑΜ, του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, στις 27 Σεπτέμβρη 1941, 82 χρόνια πριν, με πρωτοβουλία του τιμημένου ΚΚΕ, το οποίο υπήρξε η ψυχή, οργανωτής και ραχοκοκαλιά του ΕΑΜ και του λαϊκού απελευθερωτικού αγώνα, θα σηματοδοτεί για πάντα πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με γερό ΚΚΕ στο δρόμο της αντεπίθεσης.

Τότε—κι ενώ όλα τα ’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά της Κατοχής από το ναζί-φασίστα κατακτητή—το ΕΑΜ οργάνωσε την Αντίσταση του ελληνικού λαού, τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από την τριπλή φασιστική κατοχή κόντρα όχι μόνο στους κατακτητές αλλά και στην ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, που συνεργάζονταν μαζί τους και πλούτιζαν σε βάρος του λαού τον οποίο καταδίκαζαν στην πείνα, στην εξαθλίωση και στο θάνατο.

Κώστας Γουλιάμος: Αταξική κοινωνική συνείδηση και αφασικός πολιτικός λόγος

*

Ο Κώστας Γουλιάμος είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρώην πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ποιητής, συγγραφέας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ (Μάιος – Ιούνιος 2023). Πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο “εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση”.

*

Είναι εξόχως αποκαλυπτικό και, κυρίως, θλιβερό το γεγονός ότι σύσσωμο σχεδόν το αστικό σύστημα —πολιτικό, επικοινωνιακό, ενημερωτικό, δημοσκοπικό κλπ— έχει αναγάγει σε μονόδρομο ερμηνείας είτε την τεχνολογία (κοινωνικά δίκτυα) είτε το ίδιο το πρόσωπο (εικόνα και συμβολισμοί) ή, ακόμα, και την εσωτερική κατάσταση του κόμματος, ως στοιχείων που οδήγησαν στη νίκη του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται εντελώς για μια επιδερμική, όσο και ανώδυνη ερμηνεία και στρέβλωση των ζητημάτων που καθόρισαν την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων / μελών του κόμματος στο δρόμο για την προεδρία.

Οι εν λόγω συστημικές ερμηνείες αγνοούν πως τίποτα δεν γίνεται σε ιστορικό κενό.

ΚΚΕ: Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας — Να σταματήσει οριστικά η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στον Έβρο και την Ροδόπη εντός των κρίσιμων βιότοπων στη Θράκη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να σταματήσει οριστικά η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων εντός των κρίσιμων βιότοπων στη Θράκη

Τετάρτη 27/09/2023 - 13:20

Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής, Διαμάντω Μανωλάκου και Λεωνίδας Στολτίδης, έχει ως εξής: 

«Μετά από την τεράστια κατακραυγή που ξεσήκωσε η απόφαση (20/09) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜ-Θ) αδειοδότησης Αιολικού Σταθμού (ΑΣΠΗΕ) εντός της καμένης έκτασης και μέσα στην περιοχή NATURA (Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ΖΕΠ) GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου», η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις, προχώρησε εσπευσμένα σε αναστολή “μέχρι ένα έτος” της “υλοποίησης των έργων και εργασιών” στο καμένο δάσος της Δαδιάς.

  1. Αποκαλύπτει έτσι την επιμονή της στην με κάθε τρόπο υλοποίηση της καταστροφικής για το περιβάλλον, τα δάση, την ορνιθοπανίδα πολιτικής της “πράσινης ανάπτυξης”. Γι’ αυτό και το μόνο που ανακοίνωσε μόλις την 26 Σεπτεμβρίου 2023 είναι μια προσωρινή αναστολή της άδειας, ενώ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάρκο της Δαδιάς είναι επιτρεπτή επέμβαση σύμφωνα “με τις διατάξεις της δασικής και λοιπής νομοθεσίας”.

ΚΚΕ: Η νέα προωθούμενη συμφωνία με την Τουρκία μετατρέπει τους ξεριζωμένους σε πιόνια ενός ευρύτερου επικίνδυνου γεωπολιτικού παζαριού — Αποδεικνύεται ότι η ένταση της καταστολής δεν αντιμετωπίζει ούτε τα κυκλώματα των διακινητών ούτε πολύ περισσότερο την αύξηση των ροών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η νέα προωθούμενη συμφωνία με την Τουρκία μετατρέπει τους ξεριζωμένους σε πιόνια ενός ευρύτερου επικίνδυνου γεωπολιτικού παζαριού

Τρίτη 26/09/2023 - 18:17

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (βλ. κάτω): 

«Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με θέμα "την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών" αποδεικνύει την απάτη της κυβέρνησης της ΝΔ για τα δήθεν θετικά αποτελέσματα της "αυστηρής, αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής της".

Αποδεικνύεται ότι η ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων, με επέκταση του φράχτη στον Έβρο, απελάσεις, επαναπροωθήσεις, Frontex και νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν αντιμετωπίζει ούτε τα κυκλώματα των διακινητών ούτε πολύ περισσότερο την αύξηση των ροών, αλλά οδηγεί σε νέες τραγωδίες, ναυάγια, νεκρούς και αγνοούμενους.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

«Να είσαι εκεί κύριε Chanceελάκη» ή Ο κασσελακισμός ανώτατο στάδιο του συριζαϊσμού

 

«Να είσαι εκεί κύριε Chanceελάκη».
Το remake της ταινίας με τον Πήτερ Σέλλερς σε νέα παραγωγή Κουμουνδούρου.
Ο απλοϊκός εφοπλιστής απ' το πουθενά που κατά λάθος προτείνεται για Πρόεδρος της παγκόσμιας Αριστεράς και στη συνέχεια για πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σενάριο Άλεξ ΤσΗΠΑς και σκηνοθεσία Πωλ Πολάκις.

 

*

 

Ο κασσελακισμός ανώτατο στάδιο του συριζαϊσμού

 

*

 

Μπάμπης Ζαφειράτος - Μποτίλια Στον Άνεμο

ΣΥΡΙΖΑΝΔΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ: Τι έχουν να χωρίσουνε άλλωστε; — Λαϊκή Συσπείρωση: Για τις ανάγκες μας και όχι για τα κέρδη των λίγων

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

«Πάρε - δώσε» που πατά στη διαχρονική τους σύμπλευση σε δήμους και Περιφέρειες

Δευτέρα 25/09/2023 - 08:43

Δύο βδομάδες πλέον πριν από τις τοπικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη και ο χάρτης των υποψηφιοτήτων σε Περιφέρειες και δήμους έχει διαμορφωθεί. Μέχρι να φτάσουμε εδώ βέβαια, προηγήθηκε ένα ατέλειωτο κομπρεμί ανάμεσα στα επιτελεία των αστικών κομμάτων που κατέληξαν σε συμπράξεις στελεχών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο με τέτοιον τρόπο που «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»...

Οι συμπράξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τις «κορυφές», τους επικεφαλής δηλαδή των συνδυασμών, αλλά και την κινητικότητα υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Τι είναι αυτό όμως που επιβεβαιώνεται από αυτές τις εξελίξεις;

Ότι και με αυτόν τον τρόπο, συγκολλητική τους ουσία είναι η υπεράσπιση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής, που κάνει ...αόρατα τα «σύνορα» ανάμεσα στα αστικά κόμματα, με αποτέλεσμα ακόμα και υποψήφιοι του ενός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές να εμφανίζονται τώρα στο ψηφοδέλτιο του άλλου, ή να στηρίζουν από κοινού τους ίδιους επικεφαλής σε δήμο ή Περιφέρεια!

Τόσο... χαοτικές είναι οι μεταξύ τους διαφορές.

Ενδεικτικά:

Από τα 13 ψηφοδέλτια των Περιφερειών με επικεφαλής υποψήφιο της ΝΔ, τα 4 τα στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ 1 το στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κασσελάκης δεν βγήκε από παρθενογένεση ή Ας θυμηθούμε και τον Levyάθαν(*) Τσίπρα

 

Ο Χριστός με τους Αποστόλους του κι ο Κασσελάκης με τον Αποστολάκη του

(σημάδι θεϊκό;)


 Ο νέος πρέσβης της αριστεράς και της προόδου!

(fb, 21/9/2023, 5:33 μμ)

 

*

 

Ελ. Βενιζέλος - Αν Παπανδρέου - Στ. Κασσελάκης
Με όραμα απ' την Κριμαία
στον τρίτο δρόμο δεξιά

(fb, 25/9/2023, 10:10 πμ)


*


Καθελκύστηκε το νέο κόμμα της επι-δέξιας αριστεράς
Το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι εδώ ενωμένο δυνατό

(fb, 24/9/2023, 11:41 μμ)

 

*

 

Κι από αύριο ο κάθε Κασσελάκης στη συνιστώσα του
(Αριστερά της παιδικής χαράς και του TikTok)

(fb, 24/9/2023, 1:41 μμ)

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» - Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε είναι αυτός του λαού που σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ μπροστά, για τον σοσιαλισμό — Θοδωρής Κωτσαντής: Να κάνουμε την οργή δύναμη ανατροπής για να «γενούνε τα σκοτάδια λάμψη»! (VIDEO)

*

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή: «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)»

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε είναι αυτός του λαού που σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ μπροστά, για τον σοσιαλισμό (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σάββατο 23/09/2023 - 21:32

Ανάσα, ελπίδα, ανάταση πραγματική, «λάμψη μέσα στα σκοτάδια» μας ήταν η μεγαλειώδης, απίστευτη συγκέντρωση λαού και νεολαίας που κατέκλυσε το Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Ένα πλατύ κάλεσμα και υπόσχεση ταυτόχρονα συμπόρευσης και ενδυνάμωσης του ΚΚΕ παντού, ένα κάλεσμα που βρίσκει ανταπόκριση στα φωτεινά και αποφασιστικά βλέμματα που συναντάς παντού, απ' άκρη σ' άκρη στο Πάρκο, στον θαυμασμό που μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γι' αυτόν τον μοναδικό θεσμό του Φεστιβάλ που αγέρωχο και πιο λαμπρό από ποτέ βαδίζει στα 50 του χρόνια.

Και φέτος, οι φλογεροί στίχοι του Ναζίμ Χικμέτ φωτίζουν τους αγώνες μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και έρχεται εκκωφαντικά στο προσκήνιο το σύνθημα «Μόνοι τους, όσοι τρέφουν τα σύγχρονα σκοτάδια και όλοι μας, εμείς που παλεύουμε να γενούνε λάμψεις ελπίδας μιας νέας φωτεινής και δίκαιης κοινωνίας».

Με αυτούς τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ από τον «Κερέμ», που έδωσε το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, να αντηχούν στα μεγάφωνα έφτασαν στην Κεντρική Σκηνή οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ ανεμίζοντας τα κόκκινα λάβαρά τους και τα πλήθη τούς καταχειροκροτούσαν, ενώ αμέσως μετά ο «Ύμνος της ΚΝΕ» και ο «Οδηγητής».

«Αγώνας, γνώση, τόλμη κι αντοχή - Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική», αντήχησε απ' άκρη σ' άκρη στο Πάρκο όταν στο βήμα ανέβηκε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, που κάλεσε μεταξύ άλλων:

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» - Μάγδα Φύσσα: Ευχαριστώ την ΚΝΕ που έκανε αυτή την μέρα γιορτή για τον Παύλο (VIDEO - ΦΩΤΟ - Tweet)

49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Μάγδα Φύσσα: Ευχαριστώ την ΚΝΕ που έκανε αυτή την μέρα γιορτή για τον Παύλο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παρασκευή 22/09/2023 - 23:18

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε, μιλώντας στη συναυλία αφιερωμένη στον αντιφασιστικό αγώνα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του, Μάγδα.

«Πριν 10 χρόνια, τα περισσότερα ήσασταν μικρά παιδιά. Μάθατε, μεγαλώσατε, και έχετε στις πλάτες σας τη δολοφονία του Παύλου. Θα πάρετε όμως, και αυτό τον αγώνα, ειλικρινά τον έχω δει, τον βλέπω. Πιστεύω είμαστε μαζί» είπε μπροστά στους νέους που κατέκλυσαν το Μαθητικό Στέκι, οι οποίοι την καταχειροκρότησαν.

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» - Πρωτούλης και Καλύτερος: Τα κόκκινα γαρίφαλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ανθίσουν στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας (VIDEO)

49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Γ. Πρωτούλης: Τα κόκκινα γαρίφαλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ανθίσουν στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή: «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)»

 Στη συγκλονιστική πολιτική συγκέντρωση στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, χαιρέτισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Φίλες και φίλοι,

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Χιλιάδες αγωνιστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, κάνουν πράξη την αλληλεγγύη βγάζοντας από τη λάσπη και τις στάχτες χωριά και πόλεις. Οργανώνουν την πάλη παντού και για όλα τα δικαιώματα του λαού, στους εργασιακούς χώρους, στις σχολές και τα σχολεία, στα χωράφια, στις γειτονιές.

Αυτόν τον όμορφο δρόμο, τον δρόμο της πραγματικής ελπίδας, σας καλούμε να τον βαδίσουμε μαζί, δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Να αλλάξουμε τα πράγματα.

Να ορθώσουμε φράγματα στην εγκληματική πολιτική που μας πνίγει, μας καίει, μας μαυρίζει την ψυχή!

Σε 13 Περιφέρειες, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και στην συντριπτική πλειοψηφία των δήμων, σε 262 δήμους (!) χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες όλων των ηλικιών συγκροτούν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρίφαλο!

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή: «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)» - ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ: Αυτό είναι το Φεστιβάλ μας, πάμε για το 50ό...

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Αυτό είναι το Φεστιβάλ μας, πάμε για το 50ό...

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ



*

ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


*

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ


 *

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

 


49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή: «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)»

902 , Κυριακή 24/09/2023 - 01:31