Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Έχουν μετατρέψει τη Γάζα σε νεκροταφείο παιδιών — UNICEF: 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα, 940 αγνοούνται — Σφοδρές μάχες και ανελέητοι βομβαρδισμοί — Τα ονόματα των παιδιών γραμμένα στα κορμάκια τους για αναγνώριση (Video-Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ

Η Γάζα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο παιδιών

«Η Γάζα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο παιδιών». Με τη φράση αυτή ο εκπρόσωπος του UNICEF Τζέιμς Έλντερ επιχείρησε να περιγράψει την αδιανόητη κατάσταση που έχει προκαλέσει το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα στη Γάζα, ενώ τουλάχιστον 940 παιδιά έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα.

Οι σκηνές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά επιβάλλεται να μας βγάλουν όλους στους δρόμους για να σταματήσει το έγκλημα: Δεκάδες παιδιά ανασύρονται νεκρά από τα χαλάσματα των σπιτιών τους ή βαριά τραυματισμένα, άλλα σφαδάζουν στα φορεία ή ψάχνουν στα ερείπια τους γονείς, τα αδέλφια τους και άλλους συγγενείς.

«Έτσι ο κόσμος ξέρει»...

Πηγή: Associated Press

 

Πηγή: Associated Press

Πολλοί γονείς στη Γάζα σημειώνουν τα ονόματα των παιδιών στα κορμάκια τους. Το κάνουν αυτό, ώστε σε περίπτωση που τα παιδιά τους σκοτωθούν να μπορούν να τα αναγνωρίσουν, για να τα θάψουν σε τάφους με το όνομά τους και όχι σε ομαδικούς τάφους.

Η UNICEF αναφέρει επίσης ότι η αφυδάτωση των βρεφών αποτελεί αυξανόμενη απειλή στον θύλακα που επιχειρεί να επιβιώσει μόνο με το 5% της κανονικής παραγωγής νερού.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Βόμβες Φωσφόρου / Παιδιά πυγολαμπίδες / Στο άγριο λυκόφως (Μπ. Ζ.) — Δολοφονίες Παλαιστινίων από τους ιουδαιοναζί: 8.306 νεκροί (3.457 παιδιά, 2.136 γυναίκες, 480 ηλικιωμένοι), 21.048 τραυματίες — Βομβάρδισαν το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Γάζα (Video - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πάνω από 8.300 οι νεκροί από την ισραηλινή θηριωδία στη Γάζα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Δευτέρα 30/10/2023 - 14:30

Ξεπέρασαν τους 8.300 οι νεκροί, από τη συνεχιζόμενη θηριωδία του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών στη Δυτική Όχθη, καθώς κλιμακώνεται η επιθετικότητα του στρατού και των εποίκων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών από τις 7 Οκτώβρη, ανέρχεται στους 8.306, ανάμεσά τους 3.457 παιδιά, 2.136 γυναίκες και 480 ηλικιωμένοι. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 21.048 ανθρώπους.

Ενδεικτικό της συνεχιζόμενης δολοφονικής δράσης του Ισραήλ είναι ότι μόνο σήμερα στην Χαν Γιουνίς σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές βόμβες τουλάχιστον 96 άνθρωποι.

Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τους 1.950 αγνοούμενους, ανάμεσά τους 1.050 παιδιά που εκτιμάται ότι βρίσκονται θαμμένα κάτω από τα ερείπια ολόκληρων περιοχών που έχουν κονιορτοποιηθεί από τις ισραηλινές βόμβες.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί απο ξηρά και αέρα συνεχίζονται ασταμάτητοι. Σύμφωνα με καταγγελίες το ισραηλινό πυροβολικό χρησιμοποιεί και βόμβες φωσφόρου, μέσα στην πόλη της Γάζας, κλιμακώνοντας την δολοφονική του μανία εις βάρος αμάχων.

Παράλληλα, η πλέον εκτεταμένη εισβολή στρατού και εποίκων σε Παλαιστινιακές πόλεις και χωριά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πραγματοποιείται από χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 άνθρωποι να σκοτωθούν και εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα να γκρεμιστούν και να λεηλατηθούν.

Οι σημερινοί βομβαρδισμοί συνοδεύτηκαν και από την προσπάθεια του ισραηλινού στρατού να καταλάβει τμήμα του θύλακα, στα νότια της πόλης της Γάζας. Τα άρματα μάχης είχαν φτάσει στην οδό Salah al-Din, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από τον φράχτη της Γάζας και 2 χιλιομέτρων από την πόλη. Ακολούθησαν σφοδρές μάχες με μαχητές της Χαμάς και οι ισραηλινές δυνάμεις υποχώρησαν.

Πολλοί άνθρωποι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τους Ισραηλινούς, που τους έλεγαν να φύγουν. Προς το παρόν, οι περισσότεροι δεν ακολουθούν την οδηγία διότι όταν το έκαναν νωρίτερα, δέχτηκαν πυρά από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. «Τα στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης υποδομές της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών αντιαρματικών πυραύλων και άλλων βάσεων εκτόξευσης», αναφέρει η ανακοίνωση. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την εισβολή.

Της Τζενίν Κόρες / Της Σατζάγιας κοπέλες / Πουλιά σφαγμένα (Μπ.Ζ.) — Οι ιουδαιοναζί εξακολουθούν να σφάζουν αμάχους: 8.005 νεκροί, εκ των οποίων 3.324 παιδιά, 2.062 γυναίκες και 460 ηλικιωμένοι. 20. 242 τραυματίες — Ολονύχτια σφαγή και μάχες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας — Νέα επιδρομή στρατού και εποίκων στη Δυτική Όχθη — Επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις το κράτος - δολοφόνος (Video - Φωτό - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις το κράτος - δολοφόνος: Στη πόλη της Γάζας ισραηλινά άρματα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 30/10/2023 - 11:26

Με την χρήση αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, ο ισραηλινός στρατός, επεκτείνει την δολοφονική επιχείρησή του, προσπαθώντας να μπει στην πόλη της Γάζας.

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν στο «Al Jazeera» ότι τα ισραηλινά άρματα έχουν φτάσει στο ανατολικό άκρο της λεωφόρου Salah al-Din, η οποία βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά τον φράχτη και διασχίζει από βορά προς νότο την Λωρίδα.


Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο οι ισραηλινοί καταστρέφουν οτιδήποτε κινείται στην λεωφόρο. Βίντεο δείχνει ισραηλινό άρμα να καταστρέφει ένα αυτοκίνητο που έτυχε να περνάει από την περιοχή.

Η εισβολή έχει γίνει για να κόψουν την πόλη της Γάζας (και κατά συνέπεια ολόκληρη την Λωρίδα) στα δύο, εντείνοντας ανάμεσα σε άλλα τον βάρβαρο αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα. Μάχες επίσης σημειώνονται και στην πόλη Ζεϊτούν στην βόρεια Γάζα.

Οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στον βόρειο τομέα της Γάζας.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: Χιλιάδες φωνές ενώθηκαν σε μια τεραστια πορεια για να ακουστεί πολύ δυνατά το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα! — Επί 40 λεπτά περνούσαν διαδηλωτές φωνάζοντας «Δολοφόνοι, δολοφόνοι» με την απαίτηση να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα! — Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» αντηχεί σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

*

*

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

*


 



*

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» αντηχεί σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο (VIDEO)

Από τη Ρώμη

Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού βρίσκονται οι λαοί όλου του κόσμου απαιτώντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και να σταματήσει τώρα το έγκλημα του κράτους του Ισραήλ. 

Τεράστια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Ένα ανθρώπινο ποτάμι σχηματίστηκε στους δρόμους του Λος Άντζελες.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η σφαγή των παλαιστινίων από τους ιουδαιοναζί!: Τεράστιες διαδηλώσεις στην Ευρώπη για την στήριξη του Παλαιστινιακού λαού — ΚΚΕ – ΚΝΕ: Παρεμβάσεις στις παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής - Λευτεριά στην Παλαιστίνη — ΠΑΜΕ - Εργατικά Κέντρα - Σωματεία - ΕΕΔΔΑ - ΕΕΔΥΕ: Συλλαλητήρια αύριο σε δεκάδες πόλεις της χώρας — Αθήνα, στο Πάρκο Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι και πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία (VIDEO - Φωτό - Tweet))

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

ΚΚΕ – ΚΝΕ

Παρεμβάσεις στις παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής - Λευτεριά στην Παλαιστίνη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ

Τεράστιες διαδηλώσεις στην Ευρώπη για την στήριξη του Παλαιστινιακού λαού (VIDEO)

Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού βρίσκονται οι λαοί της Ευρώπης -όπως και όλου του κόσμου- απαιτώντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και να σταματήσει τώρα το έγκλημα του κράτους του Ισραήλ. 

Στο Παρίσι, παρότι η αστυνομία είχε απαγορεύσει τη διεξαγωγή φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων, χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν στους δρόμους αψηφώντας την απαγόρευση και καταδικάζοντας τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Στο Λονδίνο, πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος κατέβηκε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης με συνθήματα: «Δεν μπορείς να κρύψεις την αλήθεια!» Ο λαός απαιτεί ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τη σφαγή».

«Σταματήστε το έγκλημα - Αλληλεγγύη στη Γάζα», φωνάζουν διαδηλωτές στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Λονδίνο.

Ιουδαιοναζί: Ανελέητο σφυροκόπημα όλο το βράδυ στο λαό της Παλαιστίνης — Νύχτα κόλασης για τον Παλαιστινιακό λαό — Κομμένες οι τηλεπικοινωνίες στη Γάζα — Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχασε κάθε επαφή με το προσωπικό του — Ερωτηματικά για την κατάσταση των νοσοκομείων — ΚΚΕ: Αποτροπιασμός από την ισραηλινή επίθεση — Να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα — Η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει την σφαγή και εμπλέκει τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

Ανελέητο σφυροκόπημα όλο το βράδυ στο λαό της Παλαιστίνης

 

Σάββατο 28/10/2023 - 07:37

Δραματική ήταν η νύχτα στη Γάζα όπου το Ισραήλ σφυροκόπησε ανελέητα την περιοχή πνίγοντας στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με απίστευτη σφοδρότητα. Υπάρχουν συνεχείς βολές από το πυροβολικό, ενώ πριν λίγο σταμάτησαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που ήταν σε πλήρη ένταση από χθες αργά το απόγευμα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του», αφήνοντας να εννοηθεί ότι με αυτό τον τρόπο προετοιμάζει την κύρια χερσαία επιχείρηση.

Η Χαμάς δήλωσε το Σάββατο ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ισραηλινές επιθέσεις με «πλήρη ισχύ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού συνολικά 150 υπόγειοι στόχοι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκαν σε νυχτερινές επιδρομές.

Κομμένες οι τηλεπικοινωνίες στη Γάζα

Πηγή: Associated Press

Σύμφωνα με την Jawwal, τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Παλαιστίνη οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν το τελευταίο διεθνές καλώδιο της Γάζας, το οποίο συνέδεε τον θύλακα με τον κόσμο.

Μπάμπης Ζαφειράτος: Ο Καμίλο (6.2.1932 - 28.10.1959) του Εδουάρδο Γκαλεάνο, ο ήρωας του Γιαγουαχάι

Camilo Cien-fuegos: Καμίλο οι Εκατό Πυρκαγιές

Καμίλο Σιενφουέγος Γορριαράν (Camilo Cienfuegos Gorriarán)

Γεννήθηκε στην Αβάνα, 6 Φεβρουαρίου 1932.
Χάθηκε στη θάλασσα, 28 Οκτωβρίου 1959.
Ο Κομαντάντε του Λαού, ο Ήρωας του Γιαγουαχάι
δεν είχε προλάβει να κλείσει τα 28 του χρόνια.

Ο Καμίλο ήταν το τελευταίο, 82o ναυτολογημένο μέλος του Granma

 


Ο Καμίλο του Εδουάρδο Γκαλεάνο

 

Μετάφραση – Φωτογραφικές σημειώσεις
Μπάμπης Ζαφειράτος – Μποτίλια Στον Άνεμο

[Φωτό: Perfecto Romero (1936-). Πηγή: Cubadebate]

 

 

Εδουάρδο Γκαλεάνο

1958, Γιαγουαχάι – Καμίλο

 

Ο Καμίλο κουρεμένος πια, λίγο μετά τη νίκη της Επανάστασης. Φωτό: Perfecto Romero (1936-). Πηγή: Cubadebate

Περνώντας από βομβαρδισμούς και ενέδρες με τρόπο μαγικό, οι φάλαγγες των εισβολέων φτάνουν στο κέντρο του νησιού. Η Κούβα είναι πλέον κομμένη στα δυο, αφού ο Καμίλο Σιενφουέγος, μετά από εντεκαήμερη μάχη, κατέλαβε τους στρατώνες του Γιαγουαχάι και ο Τσε Γκεβάρα μπήκε στη Σάντα Κλάρα. Η κεραυνοβόλα επίθεση αρπάζει τη μισή χώρα απ’ τον Μπατίστα.

ΚΚΕ: Τα διδάγματα της 28η Οκτωβρίου 1940 παραμένουν πολύτιμα, ειδικά σήμερα που η φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου “καίει” στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και σε άλλα μέρη του κόσμου — Μόνο ο λαός μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στον φαύλο κύκλο των κρίσεων, της εκμετάλλευσης και των πολέμων, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο: Την ίδια την τάξη των καπιταλιστών και την εξουσία τους

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου 1940

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σημειώνει

«83 χρόνια συμπληρώνονται από την εισβολή των στρατευμάτων της φασιστικής Ιταλίας τα ξημερώματα της 28ης Οκτώβρη του 1940.

Η περίοδος που ακολούθησε σημαδεύτηκε από την τριπλή φασιστική κατοχή της χώρας μας, τις μεγάλες δοκιμασίες και τα βάσανα, αλλά και την αφύπνιση του λαού μας, που πραγματοποίησε την εποποιία της δεκαετίας του ‘40 έχοντας ως νου, καρδιά και οργανωτή το ΚΚΕ.

Τα διδάγματα εκείνης της περιόδου παραμένουν πολύτιμα, ιδιαίτερα σήμερα, που η φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου “καίει” στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, μέρος του οποίου ήταν και τα όσα διαδραματίστηκαν στη χώρα μας, ήταν το αποτέλεσμα των μεγάλων αντιθέσεων που συγκλόνιζαν και τότε το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Αγαπητέ Μπίμπι θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε! Εύχομαι να μην είναι μεγάλο το ανθρωπιστικό κόστος — Ντροπή και αίσχος: Η ελληνική κυβέρνηση στο πλευρό των μακελάρηδων δεν ψήφισε στον ΟΗΕ για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στην Γάζα

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

«Αγαπητέ Bibi εύχομαι να μην είναι μεγάλο το ανθρωπιστικό κόστος»

*

Η ελληνική κυβέρνηση δεν ψήφισε το ψήφισμα της Ιορδανίας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» στην Γάζα.

Πηγή: Associated Press

Στο πλευρό των μακελάρηδων του Ισραήλ και των ΗΠΑ, που το καταψήφισαν, η ελληνική κυβέρνηση απείχε!!!

Το ψήφισμα της Ιορδανίας, εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές. 

902