Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ ➽ Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους ➽ Με αποφασιστικότητα απαίτησαν να σταματήσει κάθε διαδικασία που τους πετά στο δρόμο και να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους ➽ Παναγιώτης Πολίτης: Όλοι την Τρίτη στην κινητοποίηση στην Ευελπίδων ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα ➽ Να σταματήσει εδώ και τώρα η κοροϊδία προς τους εργαζόμενους ➽ VIDEO - Φωτό

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με αποφασιστικότητα απαίτησαν να σταματήσει κάθε διαδικασία που τους πετά στο δρόμο και να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους

 

Όλοι την Τρίτη στην κινητοποίηση στην Ευελπίδων

Παρασκευή 14/06/2024 - 12:35

Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους. 

Αντιπροσωπεία των Σωματείων συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας στους οποίους μετέφεραν την απαίτηση τους να κατέβει άμεσα η πλατφόρμα των προγραμμάτων ανεργίας που τους χαρακτηρίζει άνεργους απολυμένους και ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ.

Ο αγώνας, η άμεση αντίδραση και η αποφασιστικότητα των εργατών της ΛΑΡΚΟ στρίμωξε ξανά την κυβέρνηση. Απέσπασαν τη δέσμευση ότι τη Δευτέρα 17 Ιούνη θα έχουν συνάντηση με τη νέα υπουργό Εργασίας.

Μετά τη δέσμευση που απέσπασαν, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειές τους και οι συνάδελφοι τους από Στερεά Ελλάδα και Αττική ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Τρίτη 18 Ιούνη στις 10 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία ενάντια στις απολύσεις τους.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ επίσης συμμετείχαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Παρασκευάς, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης.

Π. Πολίτης: Συνεχίζουμε - Όλοι την Τρίτη στην Ευελπίδων

«Μεταφέραμε το αίτημα να κατέβει η πλατφόρμα (σ.σ. της ΔΥΠΑ) και να διασφαλιστεί η παραμονή μας μέσα στη ΛΑΡΚΟ» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας μετά τη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Δίνουμε μια μάχη» επεσήμανε και κάλεσε σε ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης στην Ευελπίδων. «Υπερασπιστές και συνήγοροι είμαστε οι ίδιοι και η αλληλεγγύη της εργατιάς που την ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για τη δύναμη που μας δίνει. Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε» τόνισε.

Αλληλεγγύη από Συνδικάτα της Αττικής και της Στερεάς

Συγκινητική ήταν για ακόμη μία φορά η αλληλεγγύη των Συνδικάτων από τη Στερεά και Εύβοια, αλλά και την Αττική που για μία ακόμη φορά έδωσαν δυναμικό «παρών» στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. 

Στην κινητοποίηση χαιρέτισαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

902

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα - Να σταματήσει εδώ και τώρα η κοροϊδία προς τους εργαζόμενους

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα, μόνο έτσι κατακτάμε τα δικαιώματά μας, απαιτούμε και επιβάλλουμε τις λύσεις για το συμφέρον των εργαζομένων, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους έκανε την ακόλουθη ομιλία

«Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα. Μόνο έτσι κατακτάμε τα δικαιώματά μας, απαιτούμε και επιβάλλουμε τις λύσεις για το συμφέρον των εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται το έγκλημα ενάντια στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Εδώ και τώρα πρέπει να κατέβει η πλατφόρμα που ανέβασε με εντολή του υπ. Εργασίας η ΔΥΠΑ, ο πρώην ΟΑΕΔ, που θεωρεί απολυμένους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Να τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης τις υποσχέσεις που έδωσε στους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσει τον διάλογο μαζί τους για να μείνουν στη δουλειά τους, για να βρεθεί βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ. Πρέπει να σταματήσει πια αυτή η συνεχιζόμενη κοροϊδία. Αυτά τα φθηνά κόλπα να σταματήσουν. Να σταματήσει η εξαπάτηση των εργαζομένων. Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες λύσεις εδώ και τώρα. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου.

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ! Είναι πλέον γνωστό σε όλο τον ελληνικό λαό ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση απέτυχε παταγωδώς. Πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις των εργαζομένων, οι μόνες που πραγματικά οδηγούν σε βιώσιμη λύση, σε ανάπτυξη προς το συμφέρον των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας που είναι επιστημονικά επεξεργασμένες και έχουν προοπτική για τον λαό μας, για τους εργαζόμενους, για τις περιοχές που ζούμε, για τα παιδιά μας τα ίδια, τις οικογένειές μας.

Το ΚΚΕ είναι πάλι μαζί σας, είναι κοντά σας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό έτσι. Ξαναλέμε ότι πρέπει άμεσα να κατέβει η κοροϊδία της ΔΥΠΑ που θεωρεί απολυμένους τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του, να τηρήσει τις υποσχέσεις του, να συνεχίσει τον διάλογο για βιώσιμη λύση με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, να ανανεωθούν οι συμβάσεις και να γίνουν αορίστου χρόνου, για να μην έχουμε συνέχεια αυτό το "πάρε δώσε", κάθε μήνα τι θα γίνει. Και, βεβαίως, στη βάση και των δικαστικών αποφάσεων, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να τηρηθούν όλοι οι όροι από τα υπουργεία, από την κυβέρνηση. Δεν έχει καμία δουλειά να είναι αναρτημένη αυτή η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Την καταγγέλλουμε! Είναι κουρελόχαρτο! Θα πρέπει να κατέβει εδώ και τώρα! Αυτή πρέπει να είναι και η υπόσχεση του υπουργείου σε λίγη ώρα που θα έχει συνάντηση με το Σωματείο γιατί αυτά μας λένε. Από το πρωί προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους υπουργούς, με τους γενικούς γραμματείς και όλοι μας λένε "Μην ανησυχείτε". Το "Μην ανησυχείτε" πρέπει να εκφραστεί και με συγκεκριμένα έργα και πράξεις. Τέρμα οι κοροϊδίες! Καλή δύναμη, συνεχίζουμε».

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε

«Απαιτούμε να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα ενάντια στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Μητσοτάκης να τηρήσει τις υποσχέσεις του για συνέχιση του διαλόγου με τους εργάτες, για να βρεθεί βιώσιμη λύση. Φτάνει πια η κοροϊδία, τα φτηνά κόλπα, η εξαπάτηση των εργαζομένων. Εδώ και τώρα να κατέβει αυτή η κατάπτυστη πλατφόρμα που ανέβασε, με εντολή του υπουργείου Εργασίας, η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), που θεωρεί τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ απολυμένους. Και βεβαίως να γίνει ανανέωση των συμβάσεων.

Οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου, για να μην έχουμε συνέχεια αυτά τα προβλήματα. Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ έχει παταγωδώς αποτύχει. Το ξέρει όλος ο ελληνικός λαός.

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένη πρόταση που ανοίγει την προοπτική της ανάπτυξης για τη ΛΑΡΚΟ, για τους εργαζομένους της, για την οικονομία, για την κοινωνία σε όφελος της χώρας μας, της πατρίδας μας και των εργαζομένων. Αυτή είναι η λύση και σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στους αγώνες. Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε στιγμή. Θα πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα, με τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και τους εργαζόμενους μέσα στη δουλειά τους».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.