Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής: Σήμερα η νέα απεργιακή μάχη για ωράριο και αυξήσεις (14/6/2024)

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σήμερα η νέα απεργιακή μάχη για ωράριο και αυξήσεις

Ανυποχώρητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, απαιτώντας από την εργοδοσία να αφήσει τις επικίνδυνες αντεργατικές και παράνομες προτάσεις για κατάργηση του 8ωρου και των επίσημων αργιών και να υπογράψει ΣΣΕ, με ουσιαστικές αυξήσεις και κοινωνικά επιδόματα.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν τους εκβιασμούς, αλλά και τον εμπαιγμό της εργοδοσίας, που θέλει να επιβάλει 12ωρη - 4ήμερη εργασία και κατάργηση των αργιών, με 182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο. Κάτω από την πίεση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, η εργοδοσία εμφανίσθηκε τις προηγούμενες μέρες με αναθεωρημένη πρόταση για 10,5 ώρες εργασίας.

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας χαιρετίζει τον ανυποχώρητο αγώνα των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής. «Στηρίζουμε τον αποφασισμένο ενωτικό και μαζικό αγώνα των συναδέλφων μας μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για την υπεράσπιση του 8ωρου και των επίσημων αργιών και διεκδικούν την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

Η αθλιότητα με τα 12ωρα και άλλες "ορέξεις" των εταιρειών δεν θα περάσει!».

Καλεί την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» να αφήσει την αδιαλλαξία και να δεχτεί τις δίκαιες προτάσεις των εργαζομένων για ΣΣΕ.

ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Νίκη στον αγώνα των μεταλλωρύχων!

Τον μεγάλο, μαζικό και ελπιδοφόρο αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας χαιρετίζει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Εναν αγώνα στον οποίο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους μεταλλωρύχους με όλες του τις δυνάμεις.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η αποφασιστικότητα και η συσπείρωση των εργαζομένων, όπως αυτή εκφράστηκε στη μαζική Γενική Συνέλευση στις 20/5 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που ακολούθησαν, πρέπει να διαφυλαχτούν σαν "κόρη οφθαλμού", να τσακιστούν οι διασπαστικές φωνές και η λογική του "μικρότερου κακού", που ήδη αναπαράγονται από τους φανερούς (πλέον) και καλυμμένους (ακόμα) εχθρούς των εργαζομένων.

Οι πρώτες νίκες έχουν ήδη σημειωθεί. Οπως:

  • η αποτυχημένη απόπειρα να επιβληθούν 11ωρες βάρδιες σε εργολάβο διάνοιξης υπόγειων στοών στις Σκουριές,
  • η μερική αναδίπλωση της διοίκησης της "Ελληνικής Χρυσός" με την κατάθεση νέας αναθεωρημένης πρότασης προς τα σωματεία,
  • η αλληλεγγύη που λαμβάνουν από τους εργαζόμενους όλης της χώρας, σπάζοντας το "σιωπητήριο" που η εταιρεία ήθελε να επιβληθεί,
  • η αποκάλυψη όλων των ψεύτικων επιχειρημάτων της εταιρείας που απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που έχουν δίκιο.

Αυτές οι νίκες πρέπει να σημάνουν κλιμάκωση του αγώνα για να υπογραφεί η νέα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με το σύνολο των απαιτήσεων που έχουν κατατεθεί ως πρόταση από τα σωματεία στην εταιρεία.

Αποτελεί παρακαταθήκη η συμπόρευση με το ΚΚΕ και στην κάλπη και η σημαντική εκλογική ενίσχυση στον δήμο Αριστοτέλη (8%), υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό του.

Το ΚΚΕ, όπως υποσχέθηκε, θα δυναμώσει την αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και την ΕΕ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, εκεί που παίρνονται οι αντιδραστικές αποφάσεις. Τέτοιες ήταν:

Η Οδηγία 2003/88/ΕΚ που διαμόρφωσε σε 13 ώρες τον ημερήσιο χρόνο εργασίας και την εργάσιμη βδομάδα σε 6 μέρες.

Η "Εκθεση Σέρκας" που διαχώρισε τον εργάσιμο χρόνο σε ενεργό και ανενεργό. Στην έκθεση αναφέρεται: "Ο εργαζόμενος θα είναι διαθέσιμος στον χώρο εργασίας, αλλά ο χρόνος κατά τον οποίο δεν εκτελεί εργασία, δεν θα λογίζεται ως χρόνος εργασίας".

Στην ίδια Εκθεση δόθηκε η δυνατότητα διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου σε 12μηνη βάση.

Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, με στόχο τα 70 έτη.

Πάνω σε αυτές τις κατευθύνσεις πάτησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις και νομοθέτησαν και στη χώρα μας μια σειρά από εμβληματικά αντεργατικά μέτρα. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ελ. Λύση είναι ένοχοι.

Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για τις προθέσεις της "Ελληνικός Χρυσός" από τον Απρίλη, όταν και συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή που ανέδειξε το θέμα. Ομως, δεν θέλουν να πάρουν καθαρή θέση υπέρ των εργαζομένων, γιατί στηρίζουν με όλους τους τρόπους τους μετόχους - παράσιτα. Για αυτό εδώ και 3 μήνες ήταν εξαφανισμένοι.

Το ΚΚΕ είναι εδώ: Δυναμώνοντας την αντιπαράθεση και στον δρόμο του αγώνα, εκεί που ο λαός με τη δράση του μπορεί να ανατρέψει τους άδικους νόμους και να χαράξει έναν άλλον δρόμο, για τα δικά του συμφέροντα και τις ανάγκες.

Συνεχίζουμε μαζί, για να γίνει πράξη το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα, που ακούγεται εδώ και βδομάδες σε όλη τη χώρα: ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14/6/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.