Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Κατερίνα Γεράκη: Με την ενίσχυση του ΚΚΕ η οργή και η αγανάκτηση θα μετατραπούν σε δύναμη αγώνα (VIDEO)

*

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τώρα ΚΚΕ δυνατό! Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους!

*

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΑΚΗ

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ η οργή και η αγανάκτηση θα μετατραπούν σε δύναμη αγώνα

Δευτέρα 03/06/2024 - 09:14

«Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό που νιώθουν μια απογοήτευση και σκέφτονται αν θα πάνε στις κάλπες, να σκεφτούν με ποιους και γιατί είναι απογοητευμένοι. Πράγματι ένα ευρύτερο τμήμα εργατικών - λαϊκών στρωμάτων νιώθει μία απογοήτευση από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα γιατί αντιλαμβάνεται ότι όλα όσα βιώνει είναι το αποτέλεσμα αντιλαϊκών μέτρων που πήραν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, μιας πολιτικής που πηγάζει από την ΕΕ και εφαρμόζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ News η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κατερίνα Γεράκη.


Τόνισε πως «αυτή την αγανάκτηση, την οργή που νιώθει, τον καλούμε να την κάνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης, να ψηφίσει το Κόμμα που πραγματικά αμφισβητεί αυτό τον ευρωμονόδρομο και να σκεφτεί την επόμενη ημέρα» γιατί στις 10 Ιούνη θα είναι εδώ τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν ψηφίσει όλα τα υπόλοιπα κόμματα, η ΚΑΠ, η περαιτέρω εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας, οι καθηλωμένοι μισθοί, οι συντάξεις πείνας, μια ακρίβεια και ένας πληθωρισμός που καλπάζει.

 

Συμφέρει τον λαό να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στους δρόμους του αγώνα, είναι η φωνή των λαϊκών διεκδικήσεων, σημείωσε και συμπλήρωσε πως παρά τις «κοκορομαχίες», τα άλλα κόμματα έχουν συμφωνία στα βασικά που αφορά τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, ματωμένα πλεονάσματα, ΚΑΠ και χρηματιστήριο Ενέργειας.

«Σε αυτά πρέπει να απαντήσει ο λαός και να πει ένα "όχι" και στη σταθερότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι η σταθερότητα του "ρεκόρ" των κερδών των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο των τελευταίων 13 χρόνων, των 2,5 δισ. που θα μοιραστούν στους μετόχους, αλλά μία μόνιμη αστάθεια και ανασφάλεια για τον λαό. Πρέπει να πει όχι όμως και στους μύθους περί ευρωπαϊκής κανονικότητας από την οποία τάχα αποκλίνει η Ελλάδα λόγω της ιδεοληψίας της κυβέρνησης της ΝΔ. Γιατί ΕΕ είναι των 16 εκατομμυρίων ανέργων, των 91 εκατομμυρίων κάτω από το όριο της φτώχειας», πρόσθεσε. 

Καταλήγοντας κάλεσε τον λαό να πει ένα μεγάλο «ναι» στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του, για ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς, δημόσια στελεχωμένα επαρκή νοσοκομεία, δημόσια σχολεία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, προστασία της ανθρώπινης ζωής με σύγχρονες υποδομές, αλλά και ένα «όχι» στον πόλεμο, στον πακτωλό χρημάτων για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και την εμπλοκή της χώρας σε σχεδιασμούς που την κάνουν πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα στόχο αντιποίνων.  

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.