Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Από τα πέτρινα χρόνια στην Αθανασία ― Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τη συντρόφισσα Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τη σ. Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα

Αφηγήσεις της Ελένης και του Μπάμπη Γκολέμα για τα Πέτρινα Χρόνια

Τρίτη 31/05/2022 - 18:08

Σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο της συντρόφισσας Ελένης Βούλγαρη - Γκολέμα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τη συντρόφισσα Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Η συντρόφισσα Ελένη Γκολέμα γεννήθηκε το 1935, στο χωριό Φιλιαδώνα (Χιλιαδού) Δομοκού Φθιώτιδας, παιδί οικογένειας αγωνιστών - κομμουνιστών.

Μόλις στον πρώτο χρόνο της ζωής της, το 1936, ο πατέρας της φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία από τη δικτατορία του Μεταξά και εκτελέστηκε το 1942 στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά.

Η μητέρα της συνελήφθη για πρώτη φορά το 1947, αλλά και αργότερα από τη Χούντα, η οποία την εξόρισε στη Γυάρο, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι αδελφές της, που συμμετείχαν στην ΕΠΟΝ και στη συνέχεια στο Δημοκρατικό Στρατό.

Ηγουμενίτσα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ― Μπλόκο του ΚΚΕ σε νατοϊκή φάλαγγα 17 στρατιωτικών οχημάτων από την Αγγλία (VIDEO)

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Μπλόκο σε νατοϊκή φάλαγγα από το ΚΚΕ

Σε μπλόκο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε νατοϊκή φάλαγγα 17 στρατιωτικών οχημάτων από την Αγγλία, που επέστρεφαν από νατοϊκή άσκηση στα Βαλκάνια, προχώρησαν πριν από λίγο μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν «Ηγουμενίτσα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Αστυνομικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές που όμως οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό από την αποφασιστικότητα και την ψυχραιμία των κομμουνιστών.

902


Λαοθάλασσα στη συναυλία-αφιέρωμα για τον μοναδικό κι αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο ― Δημήτρης Κουτσούμπας: Μας συντροφεύει στον καθημερινό αγώνα με το ΚΚΕ ― Νίκος Σοφιανός: Βαδίζαμε μαζί στον ίδιο δρόμο ― Βίντεο για την κοινή πορεία του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη με το ΚΚΕ (12 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ

Μια λαοθάλασσα στη Νέα Σμύρνη για τον μοναδικό κι αξέχαστο καλλιτέχνη

*

Βίντεο για την κοινή πορεία του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη με το ΚΚΕ

Από τα παιδικά χρόνια του Δημήτρη Μητροπάνου στη συνοικία της Αγιάς Μονής Τρικάλων και τις αγωνιστικές παραδόσεις της οικογένειάς του ξεκίνησε το βίντεο που προβλήθηκε προς τιμήν του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη στο ξεκίνημα της συναυλίας. Το βίντεο διατρέχει τη σχέση του Δημήτρη Μητροπάνου με το ΚΚΕ και το κίνημα στη χώρα μας.

Γίνεται αναφορά στη συνάντηση που είχε η οικογένεια Μητροπάνου με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα και τα ντοκουμέντα που της παρέδωσε από το Αρχείο του Κόμματος για τον πατέρα του, Γιώργο Μητροπάνο, που ήταν αγωνιστής του ΔΣΕ.

Στη συνέχεια το βίντεο στέκεται στη συνάντηση του Δημήτρη Μητροπάνου με τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, πρώτα στο 3ο Φεστιβάλ, το 1977 και στη συνέχεια σταθερά σε αυτά, αλλά και σε άλλες δράσεις του Κόμματος και εκδηλώσεις του κινήματος, μέχρι το τέλος της ζωής του. Κι όλα αυτά ντυμένα με όμορφες ερμηνείες του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, αλλά και δηλώσεις του για το ΚΚΕ, αφού με τον Δημήτρη Μητροπάνο ...βαδίσαμε μαζί στον ίδιο δρόμο.

Συγκίνηση και χειροκρότημα... 

*

Τρίτη 31/05/2022 - 00:36

Μια λαοθάλασσα γέμισε το γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη σε μια πραγματικά μαγική βραδιά, γεμάτη με τα τραγούδια του μεγάλου, μοναδικού και αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου, στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η οικογένειά του.

Στη μεγάλη συναυλία παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Με αυτή τη συναυλία σήμερα τιμάμε τον Δημήτρη Μητροπάνο, μια μεγάλη λαϊκή αυθεντική φωνή, που μας συντρόφευσε, μας συντροφεύει και θα συνεχίσει να μας συντροφεύει στις αγωνίες, στις χαρές και στις λύπες, στα γλέντια, αλλά και στον καθημερινό αγώνα με το ΚΚΕ για να επικρατήσει το δίκιο του μόχθου του λαού μας, του λαού της βιοπάλης»:

Ο κόσμος άρχισε να συρρέει από νωρίς και να παίρνει τη θέση του στο γήπεδο και τις κερκίδες, ενώ πριν ακόμα αρχίσει η συναυλία, μια από τις θύρες έκλεισε καθώς οι κερκίδες στις οποίες οδηγούσε είχαν ήδη γεμίσει κι ο κόσμος συνέχισε να έρχεται. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη, μια μαγική βραδιά, μια από αυτές τις συναυλίες που συζητιούνται για χρόνια μετά, που θα λέμε στα αγέννητα παιδιά μετά από χρόνια «ήμουν κι εγώ εκεί»...!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

«Βρείτε τα!» ― Κι άλλο χαστούκι από τη Γερμανία ― Βαθιά νυχτωμένος όποιος νομίζει πως ΕΕ και ΝΑΤΟ μπορούν να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε «συνεννόηση» και «διάλογο» καλεί Ελλάδα και Τουρκία το Βερολίνο

Ένα ακόμα ράπισμα στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η συμμετοχή μας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΕΕ και η ΝΑΤΟ μπορούν να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αποτελεί η τοποθέτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η Κριστιάνε Χόφμαν παρέπεμψε σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι:

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Μια «δεύτερη ανάγνωση» της στρατιωτικής σύγκρουσης ― Βομβαρδισμός... προπαγάνδας για το «ξέπλυμα» του ΝΑΤΟ ― Το επιχειρησιακό σχέδιο της ρωσικής εισβολής

Μια «δεύτερη ανάγνωση» της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία

Ο ρόλος της ευρωατλαντικής προπαγάνδας απέναντι σε πληροφορίες και αναλύσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ρωσίας

Δεν ήταν λίγες οι φορές αυτές τις 90 μέρες του πολέμου στην Ουκρανία, που «έλαμψε» η ευρωατλαντική προπαγάνδα, επιχειρώντας να φέρει στα μέτρα της την πραγματικότητα και να στοιχίσει τους λαούς με τους στόχους της, στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

Ο «Ριζοσπάστης» έχει δημοσιεύσει αποκαλυπτικά θέματα για τον τρόπο που κρατικοί μηχανισμοί και ισχυρά επιτελεία, μονοπωλιακοί όμιλοι στον τομέα της επικοινωνίας και ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας, από τα ισχυρότερα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν συγκροτήσει ένα πολυδαίδαλο επικοινωνιακό επιτελείο στο πλευρό της κυβέρνησης Ζελένσκι.

Το επιτελείο αυτό ελέγχει τη ροή της πληροφορίας προς τα παγκόσμια δίκτυα, ρίχνει «μαύρο» με κυβερνητικές και ευρωπαϊκές αποφάσεις στη μετάδοση οποιασδήποτε άλλης εκδοχής γύρω από την εξέλιξη και τα γεγονότα του πολέμου, προβάλλει την ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τον τρόπο που ευνοεί τα γενικότερα ΝΑΤΟικά συμφέροντα.

Δάκης (26.8.1943 – 29.5.2022): Τελευταίο παντοτινό καλοκαίρι


Δάκης (Βρασίδας Χαραλαμπίδης): 26 Αυγ. 1943, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος – 29 Μαΐ. 2022, Αθήνα

*

Αυτό Το Καλοκαίρι

Η θεία μου η Χίπισσα – Αλέκος Σακελάριος, 1970

Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Στίχοι: Αλέκος σακελάριος

 

Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα

γαλάζιο σαν τα μάτια σου

καυτό σαν το φιλί σου

Μα πέρασε σαν να ’τανε φθινόπωρο

γιατί εγώ δεν ήμουνα μαζί σου

 

Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα

με δίχως ένα σύννεφο

με δίχως στεναχώρια

Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του

γιατί το πέρασα από σένα χώρια

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης: Η Κούβα δεν είναι μόνη ― Εκδήλωση για τoν 60χρονο οικονομικό, εμπορικό, χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ― Μουσείο Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), 1 Ιουνίου, 7 μ.μ.

Η Κούβα δεν είναι μόνη

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης

60 χρόνια οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά της Κούβας

1 Ιουνίου, 7 μ.μ.

Εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο της ΠΕΚΑΜ Μουσείο Μακρονήσου, Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο 

Θα χαιρετίσει ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα

Αραμίς Φουέντε Ερνάντες

Θα μιλήσουν

Ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης,

Νίκος Καρανδρέας

και το μέλος του ΔΣ, Νίκος Λεοντίδης


Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Οι πειρατές του Περσικού Κόλπου, το μεγάλο κόλπο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, το salto mortale της χεσμένης «σημαιοφόρου» Νέας Δεινοκρατίας και η ελληνική(!) σημαία των εφοπλιστών με τους 10 Έλληνες στο 48μελές πλήρωμα(!!) ― Και ο λαός στα κάτεργα ― 17 ελληνικά τάνκερ στο στόχαστρο του Ιράν

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Απειλές από το Ιράν για άλλα 17 ελληνόκτητα τάνκερ

Σάββατο 28/05/2022 - 18:07

Τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργεί για τη χώρα και τον λαό μας η πολιτική του «σημαιοφόρου» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, στην οποία συντάσσονται όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα αξιώνοντας περισσότερα «ανταλλάγματα» για την αστική τάξη, ήρθε να επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο η κατάληψη των δύο ελληνόκτητων τάνκερ από τους «Φρουρούς της Επανάστασης», στον Περσικό Κόλπο.

Η κατάσχεση - κατόπιν αμερικανικού αιτήματος - ιρανικού πετρελαίου, από ρωσικό τάνκερ που είχε κατασχεθεί στην Κάρυστο, προκάλεσε μεγάλη όξυνση στις σχέσεις της Ελλάδας με το Ιράν.

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Προσπάθειες συμβιβασμού για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Στους λαούς το κόστος του πολέμου ― Το Κίεβο ζητά και άλλα βαρέα όπλα ― Θανάσης Αυγερινός: Δύο αναταποκρίσεις ― Πούτιν προς Ντράγκι: Εφόσον φοβάστε επισιτιστική κρίση μην επιβάλλετε κυρώσεις που προκαλούν την τελευταία επιδείνωση στις ήδη ανερχόμενες τιμές ― Στο 81% η δημοτικότητα Πούτιν εντός Ρωσίας ― Οι Ρωσόφωνοι απελευθερώνουν υδραγωγεία πριν τα καταστρέψουν Ουκρανοί (2 VIDEO)

Δύο ανταποκρίσεις του Θανάση Αυγερινού

Μόσχα: Στο 81% η δημοτικότητα Πούτιν εντός Ρωσίας Οι Ρωσόφωνοι κερδίζουν και άλλες πόλεις στο Ντονιέτσκ Απελευθερώνουν υδραγωγεία πριν τα καταστρέψουν Ουκρανοί (27/5/2022, 20:03)

*

Πούτιν προς Μάριο Ντράγκι: Εφόσον φοβάστε επισιτιστική κρίση δεν είναι δυνατόν να επιβάλλετε κυρώσεις. Οι κυρώσεις είναι αυτές που προκαλούν την τελευταία επιδείνωση στις ήδη ανερχόμενες τιμές, λέει το Κρεμλίνο (/5/2022, 08:29)

(Βλέπε και κάτω)

*

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ

Προσπάθειες συμβιβασμού για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, στους λαούς το κόστος του πολέμου

Παρασκευή 27/05/2022 - 20:24

Με τα σχέδια ενεργειακής απεξάρτησης από την Ρωσία να συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρές αντιθέσεις στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας, πραγματοποιείται στις 30 και 31 Μάη, στις Βρυξέλλες η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η «ατζέντα» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνει την ενέργεια, την ιμπεριαλιστική σύγκρουση και το φαγοπότι της «ανοικοδόμησης» στην Ουκρανία, την «επισιτιστική ασφάλεια» και την άμυνα, δηλαδή την ενίσχυση της δυνατότητας της ΕΕ να συμμετέχει σε πολέμους και επεμβάσεις.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΚΚΕ: Η πολιτική του «σημαιοφόρου» των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών εκθέτει τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους ― Στα χέρια των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων δύο ελληνόκτητα τάνκερ σε αντίποινα για την κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου


TO KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΝΚΕΡ

Η πολιτική του «σημαιοφόρου» των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών εκθέτει τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους

Παρασκευή 27/05/2022 - 21:03

Tο Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την κατάληψη δύο ελληνικών τάνκερ [βλέπε κάτω] από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις:

«Η επιδρομή και κατάληψη δυο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που -από ό,τι φαίνεται- έρχεται ως “αντίποινα” στην κατάσχεση ιρανικού φορτίου πετρελαίου από τις ελληνικές αρχές, κατόπιν οδηγιών των ΗΠΑ, πριν λίγες μέρες.

Η πολιτική του “σημαιοφόρου” των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και οι κυρώσεις προς το Ιράν, εκθέτει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους, όπως αποδεικνύει και το γεγονός της κατάληψης των ελληνικών πλοίων.

Αυτό που οφείλει εδώ και τώρα να κάνει η κυβέρνηση είναι να μεριμνήσει για την απελευθέρωση κι ασφαλή επιστροφή των πληρωμάτων των δύο πλοίων».

902

*

ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

Στα χέρια των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων δύο ελληνόκτητα τάνκερ σε αντίποινα για την κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου

Παρασκευή 27/05/2022 - 20:08

Στα χέρια των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια που καταλήφθηκαν ενώ έπλεαν στον Περσικό Κόλπο, καθώς η στοίχιση της ελληνικής κυβέρνησης με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς επιδείνωσε ραγδαία τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ιράν.

Μπάμπης Ζαφειράτος: Επίγραμμα για τον Μαραθωνοδρόμο της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη

Γρηγόρης Λαμπράκης
Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1912, στην Κερασίτσα Αρκαδίας
Δολοφονήθηκε από το (παρα)κράτος του εθνάρχη της αστικής τάξης στις 27 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 22.
V.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)

 


 

Επίγραμμα

Για τον Μαραθωνοδρόμο της Ειρήνης


 

Στου Μαραθώνα την κορφή για πάντα χαραγμένο υπάρχει

Τεράστιο Ζ με του αγώνα του το σταθερό νυστέρι

Και η μορφή του μπρος στο τρίκυκλο κάθε λαθραίου εθνάρχη

Γίνεται απ’ το άλικο αίμα της πληγής κάτασπρο περιστέρι

 

 

Μπάμπης Ζαφειράτος, 11 Μαΐου 2022

 

 

 

(Πρώτη δημοσίευση, Κατιούσα, 27/5/2022)

 

 

Όλα τα Επιγράμματα

 



Αστική Τάξη Γρηγόρης Λαμπράκης Δολοφονία Λαμπράκη Εθνάρχης Ειρήνη Επίγραμμα Επίγραμμα Για τον Μαραθωνοδρόμο της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη Θεσσαλονίκη Κερασίτσα Αρκαδίας Μαραθώνας Μαραθωνοδρόμος της Ειρήνης Μπάμπης Ζαφειράτος Μπάμπης Ζαφειράτος: Ποίηση Παρακράτος Πολιτική δολοφονία Τρίκυκλο