Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΚΚΕ: Δοκίμιο Ιστορίας 1918-1949 ─ Εισήγηση ΚΕ: Κομματική Αποκατάσταση Άρη Βελουχιώτη, Γιώργου Γεωργιάδη, Γιώργου Γιαννούλη

Άρης Βελουχιώτης
27 Αυγούστου 1905, Λαμία - 16 Ιουνίου 1945, Μεσούντα Άρτας
Σχέδιο (2ο από 2 του Άρη), Μπάμπης Ζαφειράτος, 10.VI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)

Και πίσω τον ακολουθάει πάντοτες ένας τρανός αητός με μια σημαία.
(Γιάννης Ρίτσος)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
Στην Απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης (16 Ιούλη 2011) «Για την Πολιτική Αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη», αναφερόταν μεταξύ άλλων:
«Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποφασίζει την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη. Θεωρεί ότι είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας.
Παράλληλα, η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σημειώνει ότι η διαφωνία του Αρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δεν δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας, καθώς και την αξιοποίηση από τον Αρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ. Η στάση αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση της κομματικής του ιδιότητας.
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη καταγγέλλει την απόπειρα της αστικής και οπορτουνιστικής προπαγάνδας και ιστοριογραφίας, που παίρνουν δήθεν υπό την προστασία τους τον Άρη, για να επιτεθούν στο ΚΚΕ. Στη λαϊκή συνείδηση ο Άρης Βελουχιώτης είναι ταυτισμένος με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ο Άρης Βελουχιώτης τάχθηκε υπέρ της ένοπλης πάλης, που την απορρίπτουν όσοι επιχειρούν να τον οικειοποιηθούν».
Από εκδήλωση στη Μεσούντα το 2015 για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη
Στο διάστημα που πέρασε από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του 2011, η όλη διαδικασία για τη συγγραφή του Α' τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας, ιδιαίτερα της περιόδου 1939 - 1949, έδωσαν τη δυνατότητα μεγαλύτερης εμβάθυνσης στη δράση και την κατάσταση του ΚΚΕ στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μελετήθηκαν παραπέρα η λειτουργία του Κόμματος και η σχέση του με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Προσφυγικό: Η ΜΟΡΙΑ των απόκληρων και η συμΜΟΡΙΑ των ανθωποειδών ─ ΚΚΕ: Άθλιο παζάρι - απάνθρωπος συμβιβασμός

Γελά ο συμμωρός.
ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ για μεταναστευτικό - προσφυγικό
Παρασκευή 29/06/2018 - 16:35 - Ενημέρωση: Παρασκευή 29/06/2018 - 20:06
Σε ανακοίνωση για τις  αποφάσεις της Συνόδου της ΕΕ για μεταναστευτικό - προσφυγικό [βλέπε στο τέλος] το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Ένα άθλιο παζάρι σε βάρος των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών ήταν η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Οι επικίνδυνες αποφάσεις της συνοψίζονται σε περισσότερες και χειρότερες "Μόριες", ακόμη μεγαλύτερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, περισσότερη καταστολή, απελάσεις και επίθεση στα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, χώρες-"αποθήκες" μεταναστών, μεγαλύτερη διείσδυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε τρίτες χώρες στο όνομα του περιορισμού της μετανάστευσης. Συγκεκριμένα:
Η απόφαση για "εθελοντική" δημιουργία "ελεγχόμενων κέντρων", δηλαδή κέντρων κράτησης, στα οποία θα μεταφέρονται όσοι πρόσφυγες και μετανάστες διασώζονται, είναι η αναπαραγωγή και εξέλιξη προς το χειρότερο του μοντέλου των απαράδεκτων hotspots που υπάρχουν στα νησιά της Ελλάδας.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αθώοι οι Ηριάννα Β. Λ. και Περικλή Μ. ─ Ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας της Έδρας ─ ΚΚΕ: Η απόφαση δεν ξεπλένει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τρομονόμο

Η έδρα της εισαγγελέως!
Όπως δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του δικαστηρίου, η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της, ενώ τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε, καθώς δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα.
ΕΦΕΤΕΙΟ
Ομόφωνα αθώοι η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ.
Πέμπτη 28/06/2018 - 15:54 - Ενημέρωση: Πέμπτη 28/06/2018 - 16:14
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ. που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με ένα και μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.
Το Πενταμελές Εφετείο τους αθώωσε παρά το γεγονός πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκη [βλέπε πιο κάτω] των δύο κατηγορουμένων.
«Οι φιλικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται. Το δικαστήριο σας κηρύσσει ομοφώνως αθώους» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην Ηριάννα και τον Περικλή.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την αθώωση από το Εφετείο της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ.
Πέμπτη 28/06/2018 - 18:30 - Ενημέρωση: Πέμπτη 28/06/2018 - 18:31
Σε ανακοίνωση για την αθώωση από το Εφετείο της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. [βλέπε πιο κάτω] το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που έκρινε ομόφωνα αθώους την Ηριάννα Β. Λ. και τον Περικλή Μ., αναδεικνύει πλέον περίτρανα τη σαθρότητα των κατηγοριών εναντίον τους.
Ωστόσο, με βάση τις σαθρές αυτές κατηγορίες, διασύρθηκαν και παρέμειναν άδικα στη φυλακή για πάνω από ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό αφήνει εκτεθειμένους και υπόλογους στη λαϊκή συνείδηση όσους συνέβαλαν στη δίωξή τους.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Μαντράχαλοι και πολιτικές ανεμοΔούρες: Το καπιταληστρικό πλεόνασμα της ΣΥΡΙΖΑίικης αθλιότητας – Περιοδεία ΚΚΕ και ανακοίνωση (VIDEO - AUDIO - ΦΩΤΟ)

Περιοδεία του ΚΚΕ στη Μάνδρα - Οργή και αγανάκτηση για την πολιτική κυβέρνησης – Περιφέρειας
Τετάρτη 27/06/2018 - 08:17 - Ενημέρωση: Τετάρτη 27/06/2018 - 17:02
Στη Μάνδρα περιόδευσε σήμερα, κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ, τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος (δείτε πάνω βίντεο με δήλωσή του) και τον δημοτικό σύμβουλο Μάνδρας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μπάμπη Θεοδώρου:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής
Τετάρτη 27/06/2018 - 10:29 - Ενημέρωση: Τετάρτη 27/06/2018 - 19:44
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις χθεσινές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής αναφέρει:  
«Οκτώ μήνες μετά τη μεγάλη καταστροφή που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων και κατέστρεψε λαϊκές περιουσίες, ο λαός της περιοχής εξακολουθεί να ζει με το φόβο και την αγωνία και να παραμένει απροστάτευτος απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

«Ρ» (χωρίς Τσίπα): ΠαραΣΙΤΙκές επενδύσεις και νεκρόσιτα όρνεα στο ναό του χρήματος ─ ΚΚΕ: Το «μομέντουμ» των μονοπωλίων και το διαρκές μνημόνιο του λαού

–Αινείτε εν χορδαίς και οργάνοις!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
«Θετικό μομέντουμ» για τους «επενδυτές» και τις αγορές
Τρίτη 26/06/2018 - 14:09
Να αξιοποιήσουν το «θετικό μομέντουμ» της ελληνικής οικονομίας κάλεσε τους «επενδυτές» και τα διάφορα άλλα «κοράκια» των αγορών, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, κατά τις επαφές που είχε στο Σίτι του Λονδίνου.
ΚΚΕ
Όσο περισσότερο τσακίζεται ο λαός τόσο καλύτερο βαθμό στην κυβέρνηση θα βάζουν τα μονοπώλια
Σε σχόλιο για τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του σε ξένους επενδυτές το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
Τρίτη 26/06/2018 - 17:02
«Το θετικό "μομέντουμ" της ελληνικής οικονομίας για την προσέλκυση επενδυτών είναι πάνω από όλα η διατήρηση και επέκταση του αντιλαϊκού μνημονιακού οπλοστασίου, που από τη μία κάνει πάμφθηνη την εργατική δύναμη, ενώ από την άλλη διαμορφώνει νέα προνόμια και πεδία δράσης για το κεφάλαιο.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ζοζέ Σαραμάγκου (16.11.1922 - 18.6.2010): Με αφορμή ένα πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα ή Το άλλο όνομα για το δίκιο και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ψυχής (VIDEO)

Ζοζέ Σαραμάγκου (José de Sousa Saramago)
16 Νοε. 1922, Αζινιάγκα, Πορτογαλία – 18 Ιουνίου 2010, Λανθαρότε, Κανάρια Νησιά
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 18.VI.2018 (Μολύβι, 21χ29 εκ.)
 
*
Άλλοι ομολογούν πως παρασύρθηκαν από τη μόδα των καιρών, την ίδια μόδα που μεγάλωνε τα γένια και μάκραινε τα μαλλιά, λες και η επανάσταση ήταν υπόθεση κομμωτικής.
*
Πρώτη δημοσίευση: Κατιούσα, 18-6-2018
Μετάφραση – Επιμέλεια
Μπάμπης Ζαφειράτος / Μποτίλια Στον Άνεμο
 
Ζοζέ Σαραμάγκου. Σχέδιο (μελάνι,) . Πηγή: Wilson Santos - Sketchblog
 
Σύντομος στοχασμός με αφορμή ένα πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα
Δεν έχει σημασία ποιο πορτρέτο. Το όποιο: σοβαρό, χαμογελαστό, με όπλο στο χέρι, με τον Φιντέλ ή χωρίς τον Φιντέλ, να βγάζει λόγο στον ΟΗΕ, νεκρός, με το στήθος γυμνό και μάτια μισάνοιχτα, σαν να ’θελε, ακόμη κι απ’ την άλλη μεριά της ζωής, να ακολουθήσει την τροχιά του κόσμου που έπρεπε να εγκαταλείψει, σαν να μην ήθελε να παραιτηθεί και ν’ αδιαφορήσει οριστικά για την πορεία των αναρίθμητων πλασμάτων που ακόμα δεν είχαν γεννηθεί.
Σε κάθε μία από τούτες τις εικόνες, θα μπορούσα να συλλογίζομαι επίμονα, με τρόπο λυρικό ή και δραματικό, με την πεζή αντικειμενικότητα του ιστορικού ή απλά σαν κάποιον ο οποίος ετοιμάζεται να μιλήσει για τον φίλο που ανακαλύπτει ότι έχασε επειδή δεν τον γνώρισε ποτέ...

Προσφυγικό - ΣΥμΜορία(ΡΙΖ)ΑΝΕΛέητων - Ε(ταιρεία) Ε(γκλήματος): Selfiκανοποίηση με τις 50 αποχρώσεις της βαρβαρότητας ─ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση υποστηρίζει την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Βορά στις ενδοαστικές αντιθέσεις οι πρόσφυγες και οι μετανάστες
Κυριακή 24/06/2018 - 22:20 - Ενημέρωση: Κυριακή 24/06/2018 - 22:30
Το γεγονός ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες γίνονται βορά στους σχεδιασμούς και τις αντιθέσεις μέσα στην ΕΕ, αλλά και ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα σκληρότερα κατασταλτικά μέτρα επιβεβαιώθηκε στη μίνι Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

ΚΚΕ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποστηρίζει την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό
Δευτέρα 25/06/2018 - 17:54 - Ενημέρωση: Δευτέρα 25/06/2018 - 18:16
Σε ανακοίνωση για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, αποδεικνύουν ότι όλοι τους -ανεξάρτητα από αποχρώσεις- συμφωνούν στην αύξηση των μηχανισμών καταστολής στα σύνορα, στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, στη δημιουργία χωρών-"αποθηκών", είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ.
–Να κρεμαστούν στο μεσιανό κατάρτι!
Οι θέσεις του Αλ. Τσίπρα για δημιουργία "ισχυρής" Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής και κατά των λεγόμενων δευτερογενών ροών, δηλαδή των μετακινήσεων από την πρώτη χώρα υποδοχής στη χώρα πραγματικού προορισμού, που είναι και η πεμπτουσία του απαράδεκτου Κανονισμού του Δουβλίνου και που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποστηρίζει στο ακέραιο τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό- Μεταναστευτικό.

Ζαππάροντας σοσιαλισμό με κόκκινη γραβάτα, μαύρη ιδεολογία και κουστουμάκι... για το λαό ─ Τα καμμένα μυαλά του Γοργοπόταμου, οι μονοπωλιακές γέφυρες και το μουρουνόλαδο της αστικής τάξης ─ ΚΚΕ: Μεταμνημονιακό μνημόνιο

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Μεταμνημονιακό μνημόνιο» η συμφωνία στο Γιούρογκρουπ
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του Γιούρογκρουπ (βλ. λεπτομέρειες στο τέλος), τονίζει:

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι η χτεσινή (ξημερώματα Παρασκευής) συμφωνία στο Γιούρογκρουπ αποτελεί ουσιαστικά ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο.
Η λεγόμενη "μεταμνημονιακή" περίοδος όχι μόνο δεν θα συνοδευτεί από ουσιαστική ελάφρυνση για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, αλλά περιλαμβάνει νέες επιβαρύνσεις.
Τα πελώρια δημοσιονομικά πλεονάσματα, η ασφυκτική επιτήρηση και έγκριση της πορείας των "μεταρρυθμίσεων" από τους "θεσμούς", οι ιδιωτικοποιήσεις, η διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων και η ολοκλήρωση όλων όσα "εκκρεμούν" αποκαλύπτουν το πραγματικό αποτέλεσμα της συμφωνίας.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΝΑΤΟς ο νονόοος: Το όνομα του… αυτοπροσδιορισμού και η χάρη της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης»

–Να 'μαστε καλά να το χαίρονται! Να το δούμε όπως το επιθυμούν!
*
Το άρθρο 2 είναι η ευρωΝΑΤΟική σφραγίδα στη συμφωνία
*
*
 «Εθνικός αυτοπροσδιορισμός»: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!
Δίνουν και παίρνουν οι αναφορές στο «δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού» στις τοποθετήσεις των στελεχών και διαφόρων άλλων προπαγανδιστών του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες, με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το Σκοπιανό.
Φτάνουν, μάλιστα, μέσω αισχρών λαθροχειριών, να συνδέουν αυτό το «δικαίωμα» με τον Μαρξ και τον Λένιν, όπως έκανε και ο Αλ. Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του. (Βλέπε και Αλέκα)
Και, βάζοντας στο μπλέντερ τον μαρξισμό μαζί με τις κοσμοπολίτικες - αντιδραστικές ιδέες τους, κατηγορούν το ΚΚΕ, επειδή όπως λένε «υπαναχωρεί» από μια δήθεν... κομμουνιστική αρχή, αυτή της «αυτοδιάθεσης».
Πρόκειται για σκόπιμη διαστρέβλωση, με στόχο να προκαλέσει σύγχυση.
  • Γιατί καμιά σχέση δεν έχει ο «αυτοπροσδιορισμός», που αποτελεί κατασκεύασμα ιμπεριαλιστικών επιτελείων, με την έννοια της «αυτοδιάθεσης των εθνών», που μπήκε στο επίκεντρο του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος στις αρχές του περασμένου αιώνα, σε μια περίοδο που ακόμα ήταν υπό διαμόρφωση τα έθνη - κράτη, παράλληλα με την αποσύνθεση των αυτοκρατοριών (Οθωμανική, Ρωσική, Αυστροουγγρική) και στη συνέχεια τη διάλυση της αποικιοκρατίας.
Όμως, δεν είναι μόνο η σκόπιμη διαστρέβλωση που κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η Ευκλείδεια γεωμετρία του χρέους, τα συμβατικά μαθηματικά του ΣΕΒ, η «ενισχυμένη εποπτεία» του κεφαλαίου και το «μεταμνημονιακό κοστούμι» του λαού

EUROGROUP
Παζάρι στις πλάτες του λαού και «μεταμνημονιακή» βαρβαρότητα
Πέμπτη 21/06/2018 - 21:42
Στο χρόνο της επιμήκυνσης των δανείων του EFSF και στο ύψος της τελευταίας δόσης επικεντρώνονται τα παζάρια στο Eurogroup του Λουξεμβούργου. H συζήτηση για την Ελλάδα διακόπηκε για να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας, και αναμένεται να επαναληφθεί αργότερα.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης έγινε συνάντηση του Ευκλ. Τσακαλώτου με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η επιμήκυνση αφορά τα δάνεια του EFSF από το δεύτερο μνημόνιο. Το Βερολίνο επιθυμεί η επέκταση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα χρόνια.
Πάντως, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Ολ. Σολτς και της Γαλλίας, Μπρ. Λεμέρ, εξέφρασαν «αισιοδοξία» για την επίτευξη «συνολικής συμφωνίας» για την Ελλάδα. Ωστόσο, τόσο το παζάρι για το χρέος όσο και οι πανηγυρικές δηλώσεις περί του «τέλους των μνημονίων» δεν μπορούν να κρύψουν τη βαρβαρότητα που περιέχει το «μεταμνημονιακό κοστούμι».

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΚΚΕ: Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λυπούνται για το βρώμικο ρόλο που παίζει η κυβέρνηση υπέρ ΝΑΤΟ και ΕΕ - Και φωνάζει ο κλέφτης

ΚΚΕ
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λυπούνται για το βρώμικο ρόλο που παίζει η κυβέρνηση υπέρ ΝΑΤΟ και ΕΕ
Τετάρτη 20/06/2018 - 13:25
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη θέση του ΚΚΕ για τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τα διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που περιδιαβαίνουν τα κανάλια και το παίζουν δήθεν "λυπημένα" για τη θέση του ΚΚΕ στο ζήτημα της συμφωνίας Ελλάδας - FYROM, είναι προτιμότερο να λυπηθούν για το βρώμικο ρόλο που παίζει η κυβέρνησή τους ως πρωτεργάτης των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεχόμενη μάλιστα και τα σχετικά συγχαρητήρια.
Η θέση του ΚΚΕ για το θέμα είναι ίδια και αναλλοίωτη εδώ και 25 χρόνια και όσοι προσπαθούν να τη διαστρεβλώσουν, απλά γυρεύουν "αριστερό" άλλοθι για τη βρώμικη αποστολή που επιτελούν. Άλλωστε, το ίδιο κάνουν και με τη θέση για "αυτοδιάθεση των λαών" που καμία σχέση δεν έχει με την ένταξη χωρών σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως αυτή που προωθούν με το άρθρο 2 της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ».
902

Φωνάζει ο κλέφτης...
Να σημειωθεί ότι τη βρώμικη αυτή προσπάθεια πήρε επ' ώμου ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού, Θ. Καρτερός, που σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «news 24/7», αφού «ξέχασε» τη στάση του κόμματός του τα προηγούμενα χρόνια, τότε που έτρεχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, και ισχυρίστηκε ότι «εμείς από δεκαετίες είχαμε σταθερή άποψη για το Μακεδονικό» (!), ταυτόχρονα επιτέθηκε στο ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι η στάση του «είναι ευκαιριακή και οπορτουνιστική»!

Ενώ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, χτες στον «ΣΚΑΪ», για τη στάση του ΚΚΕ, με προσποιητή «έκπληξη» δήλωσε ότι «εγώ δεν μπορώ να το ερμηνεύσω», επιχειρώντας να παρουσιάσει τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που περιλαμβάνονται ατόφια στη συμφωνία ως... «διεθνισμό» και «δυνατότητα αυτοδιάθεσης των λαών»!

Ριζοσπάστης, 21/6/2018

Ο μεντεσές των Βαλκανών, το γαλλικό κλειδί του χρέους, η κανονικότητα του... τριφυλλιού ως το 2060 και τα κλειδιά του λαού

–Τόσο μακρόν το χρέος σας (μετά συγχωρήσεως)!
Καμία προσδοκία για το χρέος!
Η γνώριμη συζήτηση ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ, για τη διαχείριση του κρατικού χρέους, ξαναζεσταίνεται από την κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, με στόχο να μεταφέρει τις «αγωνίες» και τις προσδοκίες του κεφαλαίου στη μεριά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Όποιο αποτέλεσμα κι αν προκύψει από τα παζάρια για το χρέος, δεν πρόκειται να ανακουφίσει το λαό, πολύ περισσότερο να αναχαιτίσει την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του.
  • Αντίθετα, τα όποια μέτρα ελάφρυνσης αποφασιστούν, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, θα σηματοδοτήσουν ένα νέο γύρο απωλειών, αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων, όπως είχε γίνει και με το PSI.
Άλλωστε, προϋπόθεση για την όποια ελάφρυνση, και τώρα και στο μέλλον, είναι

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ανασύνταξη τώρα: Με τον μανδύα της «δίκαιης ανάπτυξης» προετοιμάζουν τα χειρότερα για συνταξιούχους - εργαζόμενους. Η αντεπίθεση με αγώνες είναι η επιλογή μας (7 VIDEO - 24 ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαζική και μαχητική η σημερινή παναττική κινητοποίηση



Τρίτη 19/06/2018 - 12:38 - Ενημέρωση: Τρίτη 19/06/2018 - 15:58
Στο δρόμο βρέθηκαν ξανά σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής, διαδηλώνοντας ενάντια στη λεηλασία των συντάξεων. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΕΣ Δικηγόρων έχουν καλέσει σε αγωνιστικό μαραθώνιο. Έχουν ήδη οργανώσει κινητοποιήσεις στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ενώ καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα και το επόμενο διάστημα.