Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Δημήτρης Κουτσούμπας άπαιχτος!: Καταλάβατε τι ακριβώς είπε ο υπουργός σας, κ. Γεωργιάδης, κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι της ΝΔ; Για να μην έχουμε νεκρούς, για να ανοίξουν νοσοκομεία, πρέπει να γίνει κομμουνισμός!!! Κάτι θα ξέρετε, για να το λέτε…

*

Ολόκληρη η ομιλία εδώ:

Νέα ΠανΔημιοκρατία: Η σαδιστική, κανιβαλική μετάλλαξη της «Ο» με πρόστιμα και μαστίγιο — Δημήτρης Κουτσούμπας: Η πανδημία έκανε «φύλλο - φτερό» αυτό το σύστημα Υγείας που υπάρχει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες (VIDEO)

*

Δεν είναι ότι απλά διαστρέφετε την πραγματικότητα. Έχετε το θράσος να κομπάζετε για τα κατορθώματά σας, λες και ήταν προς όφελος του λαού! Μόλις πριν λίγες μέρες ο υπουργός σας, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωνε ανερυθρίαστα σε τηλεοπτικό κανάλι ότι "καλώς έκλεισαν νοσοκομεία επί των ημερών του"! Και, μάλιστα, καρφώνοντας και τους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι "επειδή έπραξε σωστά", γι' αυτό "δεν άνοιξαν και από τους επόμενους που κυβέρνησαν"! Δήλωσε, επίσης, και το αμίμητο ότι "κομμουνισμό στην Ελλάδα δεν έχουμε", για να ζητάει κάποιος επίταξη του ιδιωτικού τομέα, προσλήψεις προσωπικού και άνοιγμα των νοσοκομείων που έκλεισαν.

Καταλάβατε τι ακριβώς είπε ο υπουργός σας, κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι της ΝΔ;

Για να μην έχουμε νεκρούς, για να ανοίξουν νοσοκομεία, πρέπει να γίνει κομμουνισμός!

Κάτι θα ξέρετε, για να το λέτε.

Μετάλλαξη ΝΔ: Το «Α» και το «Ο»μέγα του κανιβαλικού κράτους — ΚΚΕ: Ατομική ευθύνη μετά ροπάλου

Μετάλλαξη ΝΔ: Το «Α» και το «Ο»μέγα του κανιβαλικού κράτους

*

Βλέπε και

Νέα ΠανΔημιοκρατία: Η σαδιστική, κανιβαλική μετάλλαξη της «Ο» με πρόστιμα και μαστίγιο — Δημήτρης Κουτσούμπας: Η πανδημία έκανε «φύλλο - φτερό» αυτό το σύστημα Υγείας που υπάρχει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες (VIDEO)

*

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θεσπίζει την «ατομική ευθύνη» με ποινή, αντί να πάρει μέτρα και να οργανώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις ανακοινώσειςτου πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με την πανδημία:

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην "ατομική ευθύνη", για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την "ατομική ευθύνη" με ποινή -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού.

Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας "συνταγής" που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων».

902, Τρίτη 30/11/2021 - 14:39

Νέα ΠανΔημιοκρατία: Η σαδιστική, κανιβαλική μετάλλαξη της «Ο» με πρόστιμα και μαστίγιο — Δημήτρης Κουτσούμπας: Η πανδημία έκανε «φύλλο - φτερό» αυτό το σύστημα Υγείας που υπάρχει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες (VIDEO)

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Η πανδημία έκανε «φύλλο - φτερό» αυτό το σύστημα Υγείας που υπάρχει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες

(Κείμενο στο τέλος)

και

Τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, σε βάρος της υγείας του λαού, ανέδειξε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την Επίκαιρη Επερώτησή της που συζητείται στη Βουλή

*

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Υποχρεωτικό το εμβόλιο στους άνω των 60 - Κανένα μέτρο προστασίας και πραγματικής στήριξης των εμβολιασμών

Τρίτη 30/11/2021 - 12:30

Την ίδια χρεοκοπημένη «συνταγή» της «ατομικής ευθύνης» που έχει εκτινάξει τα κρούσματα και έχει οδηγήσει τα Νοσοκομεία σε κατάρρευση ακολουθεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το απαραίτητο όπλο των εμβολίων ως άλλοθι για να μην κάνει τίποτα άλλο, τόσο ως προς τα συνολικά μέτρα προστασίας που απαιτούνται όσο και για τα ειδικά που χρειάζονται για να τρέξουν οι εμβολιασμοί.

Στη σκιά της μετάλλαξης «Όμικρον», ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους είναι άνω των 60.

Οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Γενάρη για την πρώτη δόση. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Προκειμένου δε θα χρυσώσει το χάπι, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί από αυτό το χαράτσωμα θα συγκεντρώνεται σε ένα ταμείο για την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων τα οποία παραμένουν στο «έλεος» της υποχρηματοδότησης δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό — ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων — ΕΕΔΥΕ: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη

Σε ανακοίνωσή του για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει

«Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνεχιζόμενο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων που εμπνέει τη δίκαιη λαϊκή πάλη των εργαζομένων σε όλον τον κόσμο.

Με την ευλογία των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, εντείνεται η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και στην περιοχή, προωθούνται οδυνηρές "διευθετήσεις" με όχημα τις λεγόμενες Συμφωνίες Αβραάμ, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

Το παλαιστινιακό πρόβλημα περιπλέκεται μέσα στη δίνη των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα και Ρωσία. Ενισχύονται οι παρεμβάσεις για ακόμα πιο επώδυνους συμβιβασμούς και αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ενίσχυσης της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλία: «Οι κομμουνιστές στην πρωτοπορία της εργατικής λαϊκής πάλης ενάντια στην “πράσινη” και “ψηφιακή” καπιταλιστική βαρβαρότητα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, την πραγματική διέξοδο, το σοσιαλισμό» — Δημήτρης Κουτσούμπας: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, τα δικαιώματά του, το περιβάλλον και τον πλανήτη (VIDEO)


Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, τα δικαιώματά του, το περιβάλλον και τον πλανήτη

Στην τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας με θέμα «Οι κομμουνιστές στην πρωτοπορία της εργατικής λαϊκής πάλης ενάντια στην “πράσινη” και “ψηφιακή” καπιταλιστική βαρβαρότητα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, την πραγματική διέξοδο, το σοσιαλισμό».

Στην τηλεδιάσκεψη έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής τα εξής κόμματα:

Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία), Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης στη Λευκορωσία, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Λαϊκό Κίνημα Αντίστασης Μολδαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας.

 

Την εισαγωγική ομιλία στην τηλεδιάσκεψη έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από την έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι:

«μόνο ο σοσιαλισμός, στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης και του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, των κοινωνικών υπηρεσιών, μπορεί να διασφαλίσει τη συνδυασμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τη συνεχή αύξηση του βιοτικού επιπέδου, τη βελτίωση των όρων εργασίας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον».

Ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Συνεχίζουμε την πάλη μας στις δύσκολες συνθήκες, που η πανδημία σε πολλές χώρες -μεταξύ τους κι η Ελλάδα- είναι σε έξαρση, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς, που βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κρατών και κυβερνήσεων και την άθλια κατάσταση των αθωράκιστων, εμπορευματοποιημένων Δημόσιων Συστημάτων Υγείας.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Εκδήλωση ΚΚΕ για Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Η αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ και οι θέσεις του ΚΚΕ — Κατερίνα Γεράκη: Απλώνουμε το χέρι σε όλα τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας — Κώστας Παπαδάκης: Η υποκρισία της δήθεν αλληλεγγύης — Παρεμβάσεις από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα (7 VIDEO - Φωτό)


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Κ. Γεράκη: Απλώνουμε το χέρι σε όλα τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

*

Βλέπε και κάτω:

Τηλεδιάσκεψη για την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ και τις θέσεις του ΚΚΕ (λοιπές εισηγήσεις - παρεμβάσεις - VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

«Η πολιτική διαχείρισης του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι επικίνδυνοι νόμοι τους και οι θέσεις του ΚΚΕ», ήταν το θέμα της ομιλίας της Κατερίνας Γεράκη, υπεύθυνης της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, στην εκδήλωση - τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και οι θέσεις του ΚΚΕ» της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Ολόκληρη η ομιλία

«Με τη σημερινή μας εκδήλωση επιδιώκουμε να καταγγείλουμε τη βαρβαρότητα της ασκούμενης πολιτικής σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ταυτόχρονα να αναδείξουμε την ελπιδοφόρα προοπτική της αλληλεγγύης και του εργατικού - λαϊκού αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Φρίντριχ Ένγκελς (28.11.1820 - 5.81895): Ό,τι δεν θέλουν οι ξεχωριστοί κεφαλαιοκράτες (...) δεν το θέλει και το κράτος τους — Η κατοικία στη Δημοκρατία, την πιο τελειοποιημένη μορφή εξουσίας της αστικής τάξης

Φρίντριχ Ένγκελς (Friedrich Engels)

28 Νοεμβρίου 1820, Βούπερταλ, Γερμανία

5 Αυγούστου 1895, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 28.XI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)

*

Και στο αλέγρο σάλπισμα των νέων πατρίδων

νιώθω να ’ρχεται καταπάνω μου ο αχός

από του Μαρξ και του Ένγκελς το τραγούδι·

το παίζει ο Λένιν και το λένε οι λαοί.

 

Τσε Γκεβάρα, Σκοτεινή Αυτοπροσωπογραφία

(Μετάφραση: Μπάμπης Ζαφειράτος)

Ο ποιητής Τσε Γκεβάρα - Με του Μαρξ και του Ένγκελς το τραγούδι ─ 5 ποιήματα ─ Μια κριτική προσέγγιση

*

Φρίντριχ Ενγκελς: «Για το ζήτημα της κατοικίας»

«Είναι ολοφάνερο ότι το σημερινό κράτος ούτε μπορεί ούτε θέλει να θεραπεύσει την πληγή της κατοικίας. Το κράτος δεν είναι τίποτα άλλο παρά η οργανωμένη συνολική εξουσία των ιδιοκτητριών τάξεων, των γαιοκτημόνων και των κεφαλαιοκρατών ενάντια στις εκμεταλλευόμενες τάξεις, τους αγρότες και τους εργάτες.

Ό,τι δεν θέλουν οι ξεχωριστοί κεφαλαιοκράτες (...) δεν το θέλει και το κράτος τους».

«Δεν είναι η λύση του ζητήματος της κατοικίας που λύνει ταυτόχρονα και το κοινωνικό ζήτημα, αλλά αντίθετα πρώτα η λύση του κοινωνικού ζητήματος, η κατάργηση του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής, κάνει σύγχρονα δυνατή τη λύση του ζητήματος της κατοικίας (...)

Και όταν θα αρχίσει αυτή η κατάργηση τότε θα πρόκειται για εντελώς διαφορετικά ζητήματα, από το πώς θα δώσουμε στον κάθε εργάτη το δικό του ιδιόκτητο σπιτάκι.

Στην αρχή όμως κάθε κοινωνική επανάσταση θα πρέπει να τα βολέψει με τα πράγματα που θα βρει και να θεραπεύσει τα πιο χτυπητά δεινά με τα μέσα που υπάρχουν.

Και εδώ είδαμε ότι η στενότητα της κατοικίας μπορεί να θεραπευτεί αμέσως με απαλλοτρίωση ενός μέρους των κατοικιών πολυτελείας που ανήκουν στις ιδιοκτήτριες τάξεις και με την υποχρεωτική κατοίκηση στις υπόλοιπες».

(Σύγχρονη Εποχή, 2012)

*

Φρίντριχ Ένγκελς: Δημοκρατία, η πιο τελειοποιημένη μορφή εξουσίας της αστικής τάξης

[...] Από το 1789 μέχρι το 1869 [η δημοκρατία] αποτελούσε το ιδανικό ενθουσιωδών μαχητών ης ελευθερίας, οι οποίοι πάντα φιλοδοξούσαν να την πετύχουν μέσα από σκληρό, αιματηρό αγώνα· και κάθε φορά που πλησίαζαν να την πετύχουν, αυτή δραπέτευε και πάλι.

Από τη στιγμή που ένας βασιλιάς της Πρωσίας [ο Γουλιέλμος Α'] κατάφερε να δημιουργήσει μια γαλλική δημοκρατία, όλα αυτά άλλαξαν. Από το 1870 –και αυτό αποτελεί πρόοδο– οι δημοκρατίες δεν γίνονται πια από δημοκράτες, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν πια καθαροί δημοκράτες, αλλά από βασιλικούς απελπισμένους από τη μοναρχία.

Για ν' αποφύγει τον εμφύλιο πόλεμο η μοναρχικά σκεπτόμενη αστική τάξη εδραιώνει τη δημοκρατία στη Γαλλία και την διακηρύσσει στην Ισπανία –στη Γαλλία επειδή υπάρχουν πολλοί υπερασπιστές της, στην Ισπανία επειδή ο τελευταίος πιθανός βασιλιάς είναι σε απεργία.

Εδώ βρίσκεται μια διπλή πρόοδος.

Πρώτο, η μαγεία που περιέβαλλε μέχρι τώρα τ' όνομα της δημοκρατίας διαλύθηκε.

Μετά από τα γεγονότα στη Γαλλία και την Ισπανία μόνο ένας Karl Blind [οπαδός της δημοκρατίας, που κράτησε σοβινιστική στάση στο γερμανογαλλικό πόλεμο] μπορεί να παραμείνει προσκολλημένος στη μεταφυσική πίστη στα θαυματουργά οφέλη της δημοκρατίας.

Η δημοκρατία εμφανίζεται επιτέλους και στην Ευρώπη ως αυτό που είναι σύμφωνα με τη φύση της και ως αυτό που αποτελεί πραγματικότητα στην Αμερική –ως η πιο τελειοποιημένη μορφή της εξουσίας της αστικής τάξης.

[...] Από ‘δω και στο εξής η εργατική τάξη δεν μπορεί να έχει πια αυταπάτες για τη φύση της σύγχρονης δημοκρατίας ως τη μορφή του κράτους στην οποία η εξουσία της αστικής τάξης επιτυγχάνει την τελική, την πιο τελειοποιημένη της έκφραση.

Στη σύγχρονη δημοκρατία η πολιτική ισότητα, η οποία σε όλες τις μοναρχίες υπόκειται ακόμα σε κάποιες εξαιρέσεις, επιβάλλεται επιτέλους πλήρως.

Και αυτή η πολιτική ισότητα τι άλλο μπορεί να είναι πέρα από τη διακήρυξη της θέσης ότι οι ταξικές διαφορές δεν αφορούν το κράτος, ότι η αστική τάξη έχει στον ίδιο βαθμό το δικαίωμα να είναι αστική τάξη όπως και οι εργάτες να είναι προλετάριοι;

[Η Δημοκρατία στην Ισπανία (1873), ΚΟΜΕΠ 2013, τευχ. 6]

*

 

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ά-δω-νις. Και όλο μαζί: ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! — Μαίρη Αγρογιάννη: Προβλήματα ακόμη και με το οξυγόνο στο ΓΚΝ Νίκαιας — Τα νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να λειτουργούν με όρους πληρότητας — Α. Γεωργιάδης: Καλώς έκλεισα τα νοσοκομεία - Αν θέλετε να κάνετε ιδεολογική κατήχηση... Κομμουνισμό στην Ελλάδα δεν έχουμε, ούτε θα έχουμε! (VIDEO)


ΜΑΙΡΗ ΑΓΡΟΓΙΑΝΝΗ

Προβλήματα ακόμη και με το οξυγόνο στο ΓΚΝ Νίκαιας - Α. Γεωργιάδης: Καλώς έκλεισα τα νοσοκομεία!

Σάββατο 27/11/2021 - 12:58

Στις τραγικές στιγμές που βιώνουν γιατροί και ασθενείς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας αναφέρθηκε η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος μονάδας Covid στο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» το πρωί του Σαββάτου.


Όπως είπε η Μ. Αγρογιάννη, έχουν εμφανιστεί προβλήματα πλέον και με το οξυγόνο, αφού δεν είναι επαρκής η παροχή καθώς υπάρχουν πολλοί ασθενείς που το χρειάζονται.

Τόνισε ότι χρειάζεται να ανοίξουν τα νοσοκομεία, όπως το «Λοιμωδών», που έκλεισε ως υπουργός Υγείας ο παριστάμενος στο πάνελ Άδωνις Γεωργιάδης, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και να γίνουν μαζικές προσλήψεις.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εγκληματική -όπως αποδεικνύεται σήμερα- απόφαση να κλείσουν (επί υπουργίας του το 2013) νοσοκομεία, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι «καλώς έκλεισαν» επειδή «δεν χρειάζονταν», ενώ για το γεγονός ότι το σύστημα Υγείας στη χώρα μας στενάζει, είπε ότι το ίδιο γίνεται και στη Γερμανία (!) και παρέπεμψε τη λύση στο πρόβλημα της πανδημίας στο εμβόλιο, λίγες μέρες μετά την παραδοχή του ΠΟΥ ότι το εμβόλιο είναι όπλο, αλλά όχι η λύση για την πανδημία.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να λειτουργούν με όλους πληρότητας», ήταν η απάντηση της Μαίρης Αγρογιάννη, με τον Α. Γεωργιάδη να επιστρατεύει, κατά την προσφιλή του τακτική, τον αντικομμουνισμό, με επιχειρήματα του τύπου «κομμουνισμό στην Ελλάδα δεν έχουμε, ούτε θα έχουμε»...

902

Μπάμπης Ζαφειράτος: Ο Τζίμυ Χέντριξ με την κιθάρα του στην ψηλότερη σκοπιά της μουσικής


Τζίμυ Χέντριξ - James Marshall "Jimi" Hendrix
27 Νοεμβρίου 1942, Σιάτλ, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
18 Σεπτεμβρίου 1970, Κένσινγκτον, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 27.XI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)


 
Jimi Hendrix - All Along The Watchtower Instrumental



*
Ψηλά στου κάστρου τη σκοπιά
Στίχοι - Μουσική: Μπομπ Ντύλαν
Μετάφραση σταμέτρα της μελωδίας: Μπάμπης Ζαφειράτος
 
«Ίσως υπάρχει διαφυγή», είπε στον κλέφτη ο τζουτζές
«Είν’ όλα ανάστατα εδώ, τι τα γυρεύεις τι τα θες;
Καπάτσοι πίνουν το κρασί μου, τη γη μου σκάβουν γεωργοί
Κανένας όμως από δαύτους δεν ξέρει πόσο αξίζει τι».

ΚΟΥΒΑ: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Κανένας θάνατος από την COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα — Κάτοικοι: 11,2 εκατ. - Εμβολιασμένοι: 9,1 εκατ. με τα εγχωρίως παραγόμενα Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus

Φωτό:  EPA-EFE/Ernesto Mastrascusa

ΚΟΥΒΑ

Κανένας θάνατος από την COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Την ώρα που αρκετές χώρες της Ευρώπης καταγράφουν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους από τον κορονοϊό, η Κούβα, παρά το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ και την εχθρική πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χθες Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ επιβεβαιώθηκαν 186 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως εδώ σε 8.299 νεκρούς επί συνόλου 961.884 καταγεγραμμένων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έχει μειωθεί στους 1.020, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών.

Στην ανατολική επαρχία Ολγκίν διαγνώστηκαν 36 μολύνσεις, ο υψηλότερος αριθμός, ενώ στην κεντρική επαρχία Καμαγουέι 35.

Ταυτόχρονα, η Κούβα συνεχίζει την εντατική εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, έχουν εμβολιαστεί 9,1 εκατ. από το σύνολο των 11,2 εκατ. κατοίκων με την αξιοποίηση των εγχωρίως παραγόμενων σκευασμάτων Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus.

902, Σάββατο 27/11/2021 - 09:28, (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua)

 

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΚΚΕ: Αποχαιρετάμε με μεγάλη θλίψη την σ. Καλλιόπη (Πούπα) Καρακάση - Μπουντούρογλου — Μεγάλη απώλεια στην Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών — Νίκος Μπουντούρογλου: Η γυναίκα πρωταγωνίστρια και όχι θεατής


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη την σ. Καλλιόπη (Πούπα) Καρακάση - Μπουντούρογλου

Με μεγάλη θλίψη το ΚΚΕ αποχαιρετά την σ. Καλλιόπη (Πούπα) Καρακάση - Μπουντούρογλου, που έφυγε από τη ζωή σήμερα, 25 Νοέμβρη.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η σ. Πούπα γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και υπηρέτησε το Κόμμα από το 1974 σε διάφορες υπεύθυνες χρεώσεις μέχρι το τέλος της ζωής της.

Εργάστηκε ως επιμελήτρια βιοχημικός στο Τζάνειο Νοσοκομείο μέχρι που διώχθηκε, μαζί με τον σύντροφό της Γιώργο Μπουντούρογλου, λόγω της πολιτικής τους δράσης την περίοδο της προδικτατορικής κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου.

ΚΝΕ - Εκδήλωση στο Πάντειο: Σπάμε τον φαύλο κύκλο της βίας! Βαδίζουμε στον δρόμο για την ανατροπή της γυναικείας ανισοτιμίας! — Ελένη Μπέλλου: Χρειάζεται ιστορική - ταξική προσέγγιση — Βαγγέλης Κατσιάβας: Δεν αρκεί η αυστηρότερη ποινική μεταχείριση — Ορέστης Παπαγιαννόπουλος: Εμπόδιο η αστική επιστημονική μεθοδολογία — Χρύσα Λεμπέση: Παλεύουμε μαχητικά για να αλλάξουμε τη ζωή μας — Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί στον αγώνα για μέτρα προστασίας των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Σπάμε τον φαύλο κύκλο της βίας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας!»

Πέμπτη 25/11/2021 - 21:29

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από όσες και όσους την παρακολούθησαν, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΝΕ με θέμα «Σπάμε τον φαύλο κύκλο της βίας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας!», με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Στην εκδήλωση μίλησε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις από τον Βαγγέλη Κατσιάβα, νομικό, μέλος της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, τον Ορέστη Παπαγιαννόπουλο, ψυχολόγο, ειδικευμένο στη Θεραπεία Τραύματος, και την Χρύσα Λεμπέση - Πάκου, φοιτήτρια, μέλος της Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ για τις Νέες Γυναίκες και τα Νέα Ζευγάρια.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας και της πολύμορφης βίας

Το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί στον αγώνα για μέτρα προστασίας των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βία κάθε μορφής κατά των γυναικών, χωρίς ναι μεν αλλά. Πρωταγωνιστεί καθημερινά στον αγώνα για μέτρα ολόπλευρης προστασίας από το κράτος, με οικονομική, κοινωνική στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους. Παλεύει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες της γυναίκας, ώστε να στέκεται στα πόδια της, χειραφετημένη οικονομικά, κοινωνικά, ψυχικά, χωρίς οικονομική και κοινωνική εξάρτηση από τον σύντροφο ή τον σύζυγο.