Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ στο Νεστόριο Καστοριάς — Το ΚΚΕ παραμένει και σήμερα η δύναμη του λαού —Το κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση έρχεται από μακρυά, πατά στην ιστορική εμπειρία και στη γνώση, στο δρόμο της ανατροπής (VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ - ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ παραμένει και σήμερα η δύναμη του λαού

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Το κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση έρχεται από μακρυά, πατά στην ιστορική εμπειρία και στη γνώση στο δρόμο της ανατροπής

*

Περιήγηση του Δ. Κουτσούμπα στο χώρο - Επίσκεψη στο σπίτι του δωρητή του Μνημείου, Χ.Τουτούνη (ΦΩΤΟ)

*

Κυριακή 31/10/2021 - 12:37

«Είναι η Ιστορία αυτή που μας δείχνει πως η μόνη δύναμη που ένωσε τον λαό σε εκείνον τον τιτάνιο αγώνα ήταν το ΚΚΕ. Το κάλεσμα του για αντίσταση δεν ήταν προϊόν της στιγμής. Ήταν η σπορά χρόνων και χρόνων πίσω, που είχε έρθει η ώρα να καρπίσει. Το ΚΚΕ παραμένει και σήμερα η δύναμη του λαού. Γιατί δεν μπαίνει στο μαντρί της κάλπικης “εθνικής συνεννόησης”. Δεν υπακούει στον εχθρικό για το λαό αστικό σχεδιασμό.

Το σημερινό μας κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ έρχεται από μακρυά, πατά στην ιστορική εμπειρία και στη γνώση, πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» τόνισε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκδήλωση των εγκαινίων του Μουσείου - Μνημείου ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ στο Νεστόριο Καστοριάς, που διοργάνωσε η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κώστας Χατζηδιαμανός γραμματέας της ΤΟ Καστοριάς - Βοΐου του ΚΚΕ (διαβάστε εδώ τον χαιρετισμό).

Από νωρίς πλήθος κόσμου με πολύ συγκίνηση και ενθουσιασμό μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι αλλά και νέος κόσμος, νέα παιδιά του χωριού επισκέπτονταν τον χώρο, βλέποντας τα εκθέματα, στις μεταλλικές επιφάνειες τα ονόματα των ανταρτών συγγενών τους που πότισαν με το αίμα τους τα ιερά χώματα της περιοχής τόσο την περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή των Ιταλών, των Γερμανών και των Βουλγάρων αλλά και έπειτα στην κορυφαία στον 20ο αιώνα στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ. 

Μετά την ομιλία, έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Γραμματέα του ΚΣ Νίκο Αμπατιέλο και τον Δημήτρη Κουτσούμπα εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος ενώ στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος. Την εκδήλωση έντυσε καλλιτεχνικά το συγκρότημα της ΚΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας, από τους Βασιλική Γκρανοπούλου φωνή κιθάρα, Φανή Χριστάνη φωνή, Γεράσιμο Αραμπατζή φωνή, Νίκο Παντέχη φωνή πλήκτρα. 

Η ομιλία

Συντρόφισσες και σύντροφοι, Αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, του ΔΣΕ,

Απόγονοι των λαϊκών ηρώων μας,

Με περηφάνια εγκαινιάζουμε εδώ στο Νεστόριο, το Μουσείο αφιερωμένο στον αγώνα του λαού της περιοχής.

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΔΥΕ: Μήνυμα ενίσχυσης του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ (6 VIDEO - ΦΩΤΟ)


19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Μήνυμα ενίσχυσης του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος - Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Σάββατο 30/10/2021 - 13:01

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Οκτώβρη, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, με σύνθημα:

 Δυναμώνουμε την ΕΕΔΥΕ, το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με προβολή βίντεο, ενώ το άνοιγμα των εργασιών έγινε από τον Στέλιο Μπενετάτο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Παράλληλα έγινε αναφορά στους αγωνιστές που «έφυγαν» και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή:

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση της Εισήγησης του Εθνικού Συμβουλίου από την Ελπίδα Παντελάκη, γγ της ΕΕΔΥΕ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως «το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ πραγματοποιείται σε περίοδο κλιμάκωσης της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας» (διαβάστε παρακάτω την εισήγηση).

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

COSCOτώστρα: Νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των εργαζομένων την ώρα που κηδεύουν τον νεκρό εργάτη — Εργαζόμενοι: Μηχανοκίνητη πορεία προς τα δικαστήρια — ΚΚΕ: Ο αγώνας είναι δίκαιος και ελπιδοφόρος, όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν βγάλουν για να τον κηρύξουν παράνομο

*

COSCO

Νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των εργαζομένων την ώρα που κηδεύουν τον νεκρό εργάτη

*

Μηχανοκίνητη πορεία προς τα δικαστήρια όπου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COSCO

Όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν βγάλουν για να τον κηρύξουν "παράνομο", είναι ένας αγώνας δίκαιος κι ελπιδοφόρος

Σάββατο 30/10/2021 - 13:34

Σε ανακοίνωσή του για τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: 

«Έχουν περάσει έξι ολόκληρες μέρες από το δυστύχημα στην COSCO, που είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό εργάτη, και δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη!

Κυβέρνηση και εργοδοσία αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων, όπως τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας και την κατάργηση των "κόντρα" ωραρίων, που εξουθενώνουν τους εργάτες.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Η χρυσή ΑΥΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ: Ξεφτίλα - Και κληρονόμος... της δράσης του ΚΚΕ και κλειδοκράτορας της cosco (μέρες που είναι) δεν γίνεται...

Ξεφτίλα

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΓΗ, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κυκλοφορεί με εξώφυλλο μια αφίσα με απόσπασμα από το πρώτο γράμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη για την έναρξη του ιταλοελληνικού πολέμου. Η συγκεκριμένη αφίσα ήταν στο εξώφυλλο του Ριζοσπάστη στις 28 Οκτώβριου 1945.

Η λέξη ντροπή δεν μπορεί να περιγράψει το μέγεθος της λαθροχειρίας.

  • Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια ευκολία που διαφήμιζε τις υπογραφές του Αλ.Τσίπρα σε αντικομμουνιστικά κείμενα της ΕΕ που αναφέρονταν στην ΕΣΣΔ και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες ως «σιδηρούν παραπέτασμα», με την ίδια ευκολία κυκλοφορούσε με εξώφυλλο τον σοβιετικό (του «παραπετάσματος» δηλαδή) στρατιώτη να καρφώνει την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ!

Δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει τι κατάλαβαν από το 1ο γράμμα του Ν. Ζαχαριάδη.

Όχι άλλους COSCOτωμένους εργάτες: Με δυναμική παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας απαίτησαν τα δίκαια αιτήματά τους — Προκλητική άρνηση του υπουργού — Οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο συλλαλητήριο (5 VIDEO - Φωτό)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ COSCO

Συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο συλλαλητήριο

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πέμπτη 28/10/2021 - 20:55

Με νέα 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο που έγινε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων. 

Σε αυτή την σημαντική μάχη που δίνουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για να μπορούν να γυρνάνε ζωντανοί στα σπίτια τους, έχουν τη συμπαράσταση της εργατικής τάξης. Με τον αγώνα τους κατάφεραν να σπάσουν την ομερτά των ΜΜΕ και να κάνουν γνωστά τα αιτήματα τους. 

 

Προκλητική άρνηση του υπουργού Ναυτιλίας να πάρει θέση στα δίκαια αιτήματα των απεργών (VIDEO)

Παρασκευή 29/10/2021 - 12:06

Την προκλητική άρνηση του υπουργού Ναυτιλίας να πάρει θέση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO εισέπραξε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό το πρωί, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Μπάμπης Ζαφειράτος: Νικολάς Γκιγιέν, Καμίλο


Μπάμπης Ζαφειράτος: Νικολάς Γκιγιέν, Καμίλο

Ο Καμίλο πήρε μέρος σ’ εκατό μάχες, ήταν ο έμπιστος του Φιντέλ στις δύσκολες στιγμές του πολέμου, ο όλο αυταπάρνηση αγωνιστής, ο άνθρωπος που τη θυσία την έκανε όργανο για ατσάλωμα του χαρακτήρα του και σφυρηλάτηση του χαρακτήρα του στρατεύματος.

(Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, Ο Ανταρτοπόλεμος)

*

Καμίλο Σιενφουέγος

Από τον Νικολάς Γκιγιέν

*

Camilo Cien-fuegos: Καμίλο οι Εκατό Πυρκαγιές

Καμίλο Σιενφουέγος Γορριαράν (Camilo Cienfuegos Gorriarán)

Γεννήθηκε στην Αβάνα, 6 Φεβρουαρίου 1932.
Χάθηκε στη θάλασσα, 28 Οκτωβρίου 1959.
Ο Κομαντάντε του Λαού, ο Ήρωας του Γιαγουαχάι
δεν είχε προλάβει να κλείσει τα 28 του χρόνια.

Ο Καμίλο ήταν το τελευταίο μέλος, 82o, που ναυτολογήθηκε στο Granma

*

Μετάφραση
Μπάμπης Ζαφειράτος – Μποτίλια Στον Άνεμο

Πρώτη δημοσίευση Κατιούσα, 28/10/2021

*

3/1/1959. Ο Καμίλο Σιενφουέγος στο Μπαγιάμο (πρωτεύουσα της επαρχίας Γκράνμα) ενημερώνει τον Φιδέλ για την κατάσταση στην Αβάνα, όπου είχε μόλις αναλάβει την ευθύνη του Στρατοπέδου Κολούμπια. (Η φωτό προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Ολγουίν. Πηγή φωτό: http://www.fidelcastro.cu/it/node/89372)

 

Νικολάς Γκιγιέν

Καμίλο

 

Ι

Καβαλάρης στο διάφανο αέρα.
Πού να ’χει τώρα χαθεί
ο κομαντάντε Καμίλο,
ποιος μπορεί να μου πει;

Ανάμεσα στη γη και στα ουράνια.
Πού πήγε, πού πέταξε πού,
ο διοικητής Σιενφουέγος
κι εγώ τον ψάχνω παντού;

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

COSCOτώνοντας στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους — Όχι άλλο αίμα εργατών!

Από την απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης στο ΣΕΜΠΟ (Τμήμα Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων) της Cosco στο Ν. Ικόνιο, στο Πέραμα.

*

Φάκελος«Εργατικά Ατυχήματα»: Η «ανάπτυξή τους» τσακίζει τις ζωές μας

*

Όχι άλλο αίμα εργατών!

Μόνο ως κορυφή του παγόβουνου μπορεί να χαρακτηριστεί το τελευταίο εργοδοτικό έγκλημα στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά.

Τα στοιχεία,άλλωστε, που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης» για τα δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε μεγάλους χώρους δουλειάς, είναι συντριπτικά.

Επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εικόνα, των χιλιάδων εργαζομένων που το μεροκάματο γι' αυτούς είναι μια διαρκής αναμέτρηση με τον θάνατο:

Από τα μηχανάκια των διανομέων μέχρι τις γερανογέφυρες και από τις βιομηχανίες μέχρι τα εργοτάξια και τα γιαπιά, οι νεκροί και οι σακατεμένοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η άλλη όψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που έχει τους δικούς της σιδερένιους νόμους και κανόνες.

  • Αυτοί οι «κανόνες» είναι που ακυρώνουν ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, γιατί αυτά κοστίζουν, ή γιατί μειώνουν την παραγωγικότητα.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΚΚΕ: Αν δεν καταργηθούν οι συμφωνίες της ΕΕ (Δουβλίνο κλπ.) και η Κοινή Δήλωση με την Τουρκία, η Μεσόγειος θα συνεχίσει να είναι μια ματωμένη θάλασσα νεκρών προσφύγων και μεταναστών

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο τραγικός απολογισμός κάνει θρύψαλα τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την «επιτυχία» της στο Προσφυγικό

Τρίτη 26/10/2021 - 18:53

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νέο θανατηφόρο ναυάγιο στο Αιγαίο σημειώνει:

«Ο σημερινός τραγικός απολογισμός με τον θάνατο τριών παιδιών και μίας γυναίκας, σ’ ένα ακόμα ένα ναυάγιο στο Αιγαίο, κάνει θρύψαλα τους συνεχείς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την "επιτυχία" της στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Αποδεικνύεται ότι η μείωση των προσφυγικών ροών, για την οποία κομπάζει προκλητικά η κυβέρνηση της ΝΔ όλη αυτή την περίοδο, είναι το αποτέλεσμα της άγριας καταστολής στα σύνορα και των βίαιων επαναπροωθήσεων που επιβάλλουν η πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων και περιγράφονται στην κατάπτυστη Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας του 2016, που υπογράφηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

COSCOτώνοντας στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους — Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα - 24ωρη απεργία — ΠΑΜΕ: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών — ΚΚΕ: Η εργατική τάξη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό, αυτή τη φορά στο κάτεργο της COSCO (2 VIDEO)

*

Φάκελος«Εργατικά Ατυχήματα»: Η «ανάπτυξή τους» τσακίζει τις ζωές μας

*

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ COSCO

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στις 11 π.μ. στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση

Δευτέρα 25/10/2021 - 20:38

Με 24ωρη απεργία από τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ως τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης απαντούν οι εργαζόμενοι της COSCO στο νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που σημειώθηκε με το θάνατο του 45χρονου συνάδελφου τους.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 πρωί της Τρίτης 26 Οκτώβρη στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά, στην οποία θα συμμετέχουν και εργατικά Σωματεία του Πειραιά και άλλοι φορείς.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η εργατική τάξη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στο βωμό του κέρδους, αυτή τη φορά στο κάτεργο της COSCO

Δευτέρα 25/10/2021 - 20:26

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το νέο εργατικό «ατύχημα» στην COSCO, με έναν εργαζόμενo νεκρό: 

«Η εργατική τάξη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στο βωμό του κέρδους, ένα νέο άνθρωπο που έχασε με φρικτό τρόπο τη ζωή του, αυτή τη φορά στο κάτεργο της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά.

Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει τη σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στο λιμάνι, με τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την απουσία ακόμη και στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, τα οποία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα μεγάλα λόγια για τις επενδύσεις και τη μετατροπή του Πειραιά σε διεθνή κόμβο εμπορευμάτων.

Φώφη Γεννηματά: Θλίψη για ένα Φωτεινό παράδειγμα θάρρους και ψύχραιμου πολιτικού λόγου

Την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία

Όπως έγινε γνωστό από το Κίνημα Αλλαγής, από τις 10 το πρωί θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη, και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Φώφη Γεννηματά είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Νοέμβρη του 1964 και ήταν μητέρα τριών παιδιών. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής (Α' Αθήνας) με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλη του 2000. Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το 2002 εξελέγη υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά. 

Τον Οκτώβρη του 2009 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Στις 15 Ιούνη του 2015 εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το 2017 ανακοίνωσε τη δημιουργία του πολιτικού φορέα ΚΙΝΑΛ του οποίου υπήρξε επικεφαλής. 

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΜΕ συλλαλητήρια στις 4 Νοέμβρη για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σφυροκόπημα στα αντεργατικά μέτρα η διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις αρχές Νοέμβρη και απεργιακή κλιμάκωση το επόμενο διάστημα

Εκατοντάδες είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα που συντονίζουν τον βηματισμό τους οργανώνοντας, μετά τις μαζικές και επιτυχημένες συσκέψεις σε μια σειρά από πόλεις, πανεργατικά συλλαλητήρια στις αρχές Νοέμβρη, ενόψει της απεργιακής κλιμάκωσης.

Η αρχή των συσκέψεων έγινε στην Αθήνα, με τη μεγάλη συμμετοχή Συνδικάτων - Ομοσπονδιών - Εργατικών Κέντρων στο Σπόρτιγκ, όπου αποφασίστηκε η οργάνωση συλλαλητηρίου στις 4 Νοέμβρη, να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με όλες τις μορφές σε όλους τους κλάδους, δυναμώνοντας την κοινή δράση, «για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη, για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων».

Το «ντόμινο» των αποφάσεων για τα συλλαλητήρια είναι ακόμα σε εξέλιξη, ενώ είναι ενδεικτικό ότι στην Αττική συμμετείχαν στη σύσκεψη συνδικαλιστές από 200 και πλέον οργανώσεις, στη Θεσσαλονίκη πάνω από 50 συνδικάτα, στην πανηπειρωτική σύσκεψη 5 Εργατικά Κέντρα και 60 συνδικάτα, στην Πάτρα ήταν 58 τα σωματεία που στήριξαν τις σχετικές κατευθύνσεις στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ είναι δεκάδες ακόμα σε Λάρισα, Κρήτη, Μεσσηνία κ.α.

Είναι λοιπόν διαδικασίες στις οποίες έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει υιοθετήσει το σχετικό κάλεσμα και ήδη το διακινεί σε χώρους δουλειάς και κλάδους, προφανώς εμπλουτισμένο με ιδιαίτερα αιτήματα, αιχμές και με μορφές που διευκολύνουν τη μαζικότερη συμμετοχή εργαζομένων.