Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε συμμετοχή κι εμπλοκή ― Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα ― Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε συμμετοχή κι εμπλοκή

Κυριακή 27/02/2022 - 12:34

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή στρατιωτικού υλικού με C-130 στην Ουκρανία, αναφέρει: 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται με απρόβλεπτες διαστάσεις και με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβικείο.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.

Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε συμμετοχή κι εμπλοκή». 

902

*

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

Σάββατο 26/02/2022 - 20:36

Μετά από πρωτοβουλία του ΚΚ Ελλάδας, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από μια σειρά χωρών εξέδωσαν Κοινή Ανακοίνωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Αναλυτικά, το κείμενο της Ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

Απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό! 

1. Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε αυτήν την Κοινή Ανακοίνωση τασσόμαστε ενάντια στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, που αποτελεί μια από τις συνέπειες της τραγικής κατάστασης που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας ― Από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια ένα ποτάμι οργής και αγώνα ― «Γίναμε φωνές ενωμένες - Να γίνουν δύναμη οι στίχοι μας - Να γίνουν όπλο οι πένες» ― Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, στις απολύσεις, για δικαιώματα (4 VIDEO - Φωτό)

Παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας έστειλαν χιλιάδες λαού από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Η συγκλονιστική αυτή διαδήλωση ήταν ταυτόχρονα μια ηχηρή απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

 Από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια ένα ποτάμι οργής και αγώνα


 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Το ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, τις απολύσεις, για να υπερασπίσουμε όλα τα δικαιώματα (VIDEO)

Σάββατο 26/02/2022 - 12:36

Τη συμπαράσταση και υποστήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, στη ζωή, τη δουλειά, το μεροκάματο την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που παραβρίσκεται στο μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και ομοσπονδιών στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε εδώ παρόντες στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη φοροληστεία για να υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων, του λαού μας, για να υπερασπίσουμε το μεροκάματο, τη δουλειά, τα δικαιώματά τους, όλα τα δικαιώματα. Για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΚΚΕ - ΚΝΕ: Μεγάλη κινητοποίηση στις πρεσβείες Ρωσίας - ΗΠΑ στην Αθήνα ― Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ― Δημήτρης Κουτσούμπας: Nα σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας (VIDEO - Φωτό)

*

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2/2022) η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

*

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας

Από τη ρωσική έως την αμερικανική πρεσβεία ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην Αθήνα. 

Χιλιάδες λαού και νεολαίας, με σφιγμένες γροθιές, δόνησαν την Αθήνα φωνάζοντας: Συναγερμός, όχι στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!

«Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Δ. Κουτσούμπας: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η Ελλάδα να σταματήσει να εμπλέκεται

Σε δήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη συγκέντρωση του Κόμματος στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ανέφερε:

«Η επιλογή όποιου ιμπεριαλιστικού κέντρου ή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, είναι επιλογή που οδηγεί σε μακελειό τους λαούς, τον ελληνικό λαό. Μόνο η αυτοτελής, ανεξάρτητη, πολιτική στρατηγική ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τον λαό.

Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η Ελλάδα εδώ και τώρα να σταματήσει να εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου».

Συγκέντρωση στην πρεσβεία της Ρωσίας

Από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ξεκίνησε η μεγάλη κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα. Περίπου στις 6 μ.μ. άρχισαν να φτάνουν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σε λίγη ώρα σχηματίστηκε μια μεγάλη συγκέντρωση.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Μπάμπης Ζαφειράτος: Βρυχάται ο Πόλεμος στα Σοκάκια του Κόσμου

 

Βρυχάται ο Πόλεμος στα Σοκάκια του Κόσμου

 

Συντάσσονται πάλι τα ανθρωποειδή
Τις νιτσεράδες της νύχτας ντυμένα

Ακονίζουν τα νύχια
Του κυνηγιού φορούν τα χειρόκτια
Κι εκεί γαντζωμένα
Σκοτεινά γυμνασμένα γεράκια
Οσμίζονται αίμα

ΚΚΕ - KNE: «Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!» ― Συγκέντρωση στη ρωσική πρεσβεία και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, Παρασκευή 25 Φλεβάρη, 6.30 μ.μ.

 


*

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2/2022) η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

*

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Συγκέντρωση στη ρωσική πρεσβεία και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 25 Φλεβάρη

Πέμπτη 24/02/2022 - 14:27

Με σύνθημα «Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!», η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιφέρειας Αττικής της KNE καλούν την Παρασκευή 25 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στην ρωσική πρεσβεία και σε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει: 

«Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων -από την μία οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία- για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.

Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

ΚυρΚυριάκος: Πρώτη φορά σφάζονται για τα σύνορα και για την ενέργεια στην ποδιά της αστικής τάξης (Πες τα χρυσόστομε!)

*

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2/2022) η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

*

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ ζητάει η απάντηση να είναι «αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας»

Πέμπτη 24/02/2022 - 12:03

Ρόλο «μπροστάρη» στους ευρωτλαντικούς σχεδιασμούς διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας η απάντηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να είναι «αντίστοιχη» της Ρωσικής προκλητικότητας.

«Από θέση αρχής η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των χωρών. Καταδικάζει, συνεπώς, ανεπιφύλακτα αναθεωρητικές ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες. Και πολύ περισσότερο καταδικάζει την ωμή βία από την οποία, δυστυχώς, πολλοί αθώοι θα χάσουν τη ζωή τους»,
δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, καταδικάζοντας τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

«Γι' αυτό και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας, ώστε η αντίδρασή μας να μην είναι απλά κοινή, αλλά να είναι και αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας», έσπευσε να προσθέσει με νόημα.

ΚΚΕ: Για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία

*

«Ο πόλεμος συνδέεται αδιάρρηκτα μ’ εκείνο το πολιτικό καθεστώς από το οποίο πηγάζει. Την ίδια πολιτική, που ένα ορισμένο κράτος, μια ορισμένη τάξη στα πλαίσια αυτού του κράτους, εφαρμόζει σε μια μακροχρόνια περίοδο πριν από τον πόλεμο, η ίδια αυτή τάξη τη συνεχίζει και στη διάρκεια του πολέμου, αλλάζοντας μόνο τη μορφή δράσης».

(Β. Ι. Λένιν: «Πόλεμος και επανάσταση», «Απαντα», τ. 32, Σύγχρονη Εποχή, σελ. 78)

*

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

*

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

«30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Η τυπική έναρξη του πολέμου είναι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν σταδιακά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Ανεξάρτητα από τα προσχήματα που χρησιμοποιούνται εκατέρωθεν, η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, με επίκεντρο πρώτα απ’ όλα τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς, ανταγωνισμοί που δεν μπορούν να επιλυθούν πλέον με διπλωματικά-πολιτικά μέσα κι εύθραυστους συμβιβασμούς.

Από τη μία βρίσκονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, που στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και τις φασιστικές ομάδες της Ουκρανίας και που εδώ και χρόνια προωθούν τις θέσεις τους (διεύρυνση του ΝΑΤΟ με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αντιπυραυλική ασπίδα κλπ), με στόχο την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας.

Από την άλλη βρίσκεται η καπιταλιστική Ρωσία, που προωθεί τα δικά της σχέδια καπιταλιστικής ενοποίησης χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και που τα τελευταία χρόνια προχώρησε στην ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και πρόσφατα στην αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Κωνσταντίνος Βόλης, μαθητής της Γ' Γυμνασίου Λάρυμνας: Ανοιχτή επιστολή - καίριο ΒΟΛΙ σε ρυπαρογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα» ― ΓΡΟΘΙΑ ψηλά λοιπόν, που δηλώνει την αγωνιστική ενότητα όλου του λαού που αγωνίζεται μαζί μας - Εγώ κύριοι δημοσιογράφοι τόσα καταλαβαίνω! (VIDEO)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΗ

«Στεκόμαστε με περηφάνια στο πλευρό των γονιών μας που εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ»

Ανοιχτή επιστολή έστειλε ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου Λάρυμνας Κωνσταντίνος Βόλης σε απάντηση δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Τα Νέα», της 16/2/22 (της γνωστής αντικομμουνιστικής ρυπαρογραφίδας με το όνομα Ηλίας Κανέλλης), σχετικά με την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Λάρυμνας, στις 13/2/2022 (βλ. video κάτω).

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής

«Όταν έμαθα ότι κάποιοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" της 16/2/22 έγραψαν αυτές τις συκοφαντίες για μένα, για το ότι ύψωσα τη γροθιά μου και μίλησα στη συγκέντρωση της ΛΑΡΚΟ υπέρ των γονιών μας, θύμωσα.

Όχι τόσο για το τι θα νομίσουν οι συμμαθητές και φίλοι μου, γιατί άλλωστε, ήταν κι αυτοί εκεί μαζί μου και κάναμε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Θύμωσα όμως γιατί αυτές τις βρωμιές μπορεί να τις διαβάσουν και άλλοι που δεν ξέρουν τι θα πει ΛΑΡΚΟ και δεν έχουν μάθει τι Γολγοθά περνάνε αυτό τον καιρό οι γονείς μας κι εμείς από τότε που μας είπαν ότι θα απολυθούμε και θα ξεσπιτωθούμε!

Ακούστε λοιπόν κύριοι δημοσιογράφοι κάποια πράγματα.

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας: Με κινητοποίηση στο υπ. Υγείας, κατά την 24ωρη απεργία τους, απαίτησαν να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ» ― Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις (5 VIDEO)

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με κινητοποίηση στο υπ. Υγείας απαίτησαν να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 23/02/2022 - 13:17

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Μαβίλη και πορεύτηκαν στο υπουργείο Υγείας φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Αντιδρούν στο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» που προωθείται και το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από τη γενίκευση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, λουκέτα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων με κριτήριο τη «χιλιομετρική απόσταση», ακόμα πιο φθηνό και «ευέλικτο» προσωπικό.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και μεταξύ άλλων τα Σωματεία Εργαζομένων από τα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αττικόν», Κρατικό Νίκαιας, «Σωτηρία», «Αγλαΐα Κυριακού», «Άγιος Σάββας», «Λαϊκό», «Γεννηματάς», ΨΝΑ Δαφνί, «Ελ. Βενιζέλου», «Μεταξά», «Τζάνειο», ΚΑΤ, «Ασκληπιείο» Βούλας, Νοσοκομείο Αγρινίου, «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας κ.ά.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η πυρκαγιά στο πλοίο «Euroferry Olympia», ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο εφοπλιστικό έγκλημα ― Σε έλεγχο πριν τον απόπλου για το ''μοιραίο'' δρομολόγιο το πλοίο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα πυρασφάλειας ― Το ΚΚΕ έχει προτείνει επανειλημμένως να συγκροτηθεί πυροσβεστικό κλιμάκιο στο λιμάνι της Κέρκυρας, εξοπλισμένο με πυροσβεστικό σκάφος

Βλέπε και: 

Euroferry Olympia: Να αφοπλίσουμε το κεφάλαιο οπλίζοντας την ταξική μας συνείδηση ― Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών: Καταγγελίες για το πλοίο από το 2017. Θυμίζει «Norman Atlantic»

*

Τρίτη 22/02/2022 - 12:09

Τα σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν πέντε μέρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοιχτά της Κέρκυρας, και ενώ ήδη ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και άλλοι 10 είναι αγνοούμενοι, επισημαίνει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.

«Ειδικά από τη στιγμή που η πυρκαγιά στο πλοίο “Euroferry Olympia”, είναι η δεύτερη παρόμοια μέσα σε λίγα χρόνια, μετά από αυτήν στο πλοίο “Norman Atlantic” το 2014, αυτά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά θέτουν σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πλοίων σε συνθήκες “απελευθέρωσης” της ακτοπλοΐας, υποβάθμισης των μέτρων ασφαλείας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και μείωσης των οργανικών συνθέσεων των πλοίων με κριτήριο την κερδοφορία των εφοπλιστών.

Η εφοπλιστική εταιρεία, το υπουργείο ναυτιλίας, οι λιμενικές αρχές, γνωρίζουν ότι η μειωμένη οργανική σύνθεση υπονομεύει την ασφάλεια των ναυτεργατών και επιβατών.

Η δυνατότητα που δίνεται στις εφοπλιστικές εταιρείες να εφαρμόζουν οργανικές συνθέσεις με βάση τα συμφέροντά τους και όχι με βάση τις ανάγκες και την ασφάλεια των ναυτεργατών και των επιβαινόντων αποδεικνύεται οδυνηρή και επικίνδυνη.

Το διάγγελμα Πούτιν και η αλήθεια για την Ιστορία της Ουκρανίας

*

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση

*

Η αλήθεια για την Ιστορία της Ουκρανίας

Η παραχάραξη της Ιστορίας που επιχείρησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν στο διάγγελμά του, όπου προσπάθησε να παρουσιάσει την σημερινή εξέλιξη στην Ουκρανία ως απότοκο της σοβιετικής περιόδου, καταρρέει κάτω από τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα.

Με τη νίκη της Επανάστασης του Φλεβάρη του 1917 στην Ουκρανία, υπό τσαρική κυριαρχία στο μεγαλύτερο μέρος της, επικράτησε η δυαδική εξουσία.

Την αντεπαναστατική πολιτική της Προσωρινής Κυβέρνησης υποστήριζαν οι μενσεβίκοι και oι εσέροι, που είχαν τότε την πλειοψηφία στα Σοβιέτ, καθώς και η Τσεντράλναγια Ράντα (Κεντρικό Συμβούλιο), που ιδρύθηκε τον Μάρτη του 1917 στο Κίεβο από αστικές εθνικιστικές δυνάμεις.

Μοναδικοί εκφραστές του αγώνα των Ουκρανών εργαζομένων ήταν οι μπολσεβίκοι.

Βγαίνοντας από την παρανομία δυνάμωσαν τις γραμμές τους, δούλευαν εντατικά στα Σοβιέτ.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΚΚΕ: Ο Πούτιν, η αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ και η επίθεσή του στους Μπολσεβίκους, τον Λένιν και τη Σοβιετική Ένωση ― Αντιτασσόμαστε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία! ― Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! ― Αληλεγγύη στους κομμουνιστές και στους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας

*

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση

*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχετικά με την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς

Δευτέρα 21/02/2022 - 21:46

Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Σχετικά με την αναγνώριση της “ανεξαρτησίας” των λεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονμπάς:

«Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει στην αναγνώριση των λεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που έχουν αποσχιστεί από την Ουκρανία το 2014, στην περιοχή του Ντονμπάς, αποτελεί ένα ακόμη βήμα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή και οδηγεί στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με τη Ρωσία.

Αναμφίβολα συνδέεται με την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία, καθώς και την ένοπλη επίθεση, που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες η ουκρανική κυβέρνηση κατά του λαού στο Ντονμπάς, αφού νωρίτερα είχε εξοπλιστεί από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.