Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

246 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Τα εγκλήματα των ιουδαιοναζι δεν έχουν σταματημό! ➽ Νέο μακελειό από το κράτος - δολοφόνο ➽ Τουλάχιστον 80 νεκροί από ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Δεκάδες νεκροί από ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ (VIDEO)

Πηγή φωτό: Associated Press

Σάββατο 08/06/2024 - 16:27

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ προχώρησε σήμερα σε μία ακόμη βάρβαρη επίθεση από ξηράς, αέρος και θάλασσας, στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσειράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 ανθρώπους, στο πλαίσιο μίας επιχείρησης για την «απελευθέρωση ομήρων».

Σύμφωνα με το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας, ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν «βάρβαρη και βάναυση επίθεση» στον καταυλισμό, στοχεύοντας άμεσα πολίτες, ενώ ασθενοφόρα και πολιτική άμυνα δεν μπορούν να φτάσουν στην περιοχή λόγω της έντασης των βομβαρδισμών.

Την ώρα που ισραηλινά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πλοία εξαπέλυαν σαρωτικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή, μια ισραηλινή ειδική μονάδα εισέβαλε στον προσφυγικό καταυλισμό, μία εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες άμαχοι, μετά τις διαβεβαιώσεις του Ισραήλ ότι αποτελεί ασφαλή ζώνη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ χρησιμοποίησε για τις ανάγκες τις επιχείρισης, την αμερικανική πλωτή εξέδρα που υποτίθεται ότι φτιάχτηκε για την μεταφορά «ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ταυτόχρονα το Ισραήλ βομβαρδίζει και την περιοχή όπου βρίσκεται το νοσοκομείο Αλ Ακσα, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος πρόσθεσε πως πρόκειται για το μόνο νοσοκομείο που μπορεί να παρέχει υγειονομική περίθαλψη για το ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους και «υποφέρει» ήδη λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και προμήθειες.

«Καταδικάζουμε την ισραηλινή επίθεση εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού Νουσεϊράτ και προτρέπουμε τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα από τις ισραηλινές δυνάμεις», πρόσθεσε.

Μετά το νέο μακελειό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του «διέσωσαν ζωντανούς τέσσερις ομήρους».

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, είπε στο Ρόιτερς, μετά την ανακοίνωση, ότι «η ανάκτηση τεσσάρων αιχμαλώτων έπειτα από εννέα μήνες μαχών αποτελεί ένδειξη αποτυχίας, όχι κάποιο επίτευγμα».

Παράλληλα, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σε απάντηση για την ισραηλινή επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό, δήλωσε ότι Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει τις επιλογές του στη Χαμάς και η οργάνωση δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία που δεν επιτυγχάνει την ασφάλεια για τους Παλαιστίνιους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.