Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΜΕ στην ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος — ΠΑΜΕ εκεί που βρίσκεται η ελπίδα — ΠΑΜΕ κόντρα στη μαφία της ΓΣΕΕ και το φασισμό του κεφαλαίου

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Η ελπίδα βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος
*
*
Παρασκευή 28/02/2020 - 16:31
Σε ανακοίνωσή της η ΕΓ του ΠΑΜΕ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ σημειώνει:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που τη μέρα πραγματοποίησης του Συνεδρίου-παρωδία της ΓΣΕΕ απήργησαν και συμμετείχαν στην απεργιακή διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο-φρούριο και σε άλλες πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, μέσα από την πείρα που έχουν αποκτήσει, εναντιώθηκαν απέναντι σε ένα συνέδριο που δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους.
Η 25η Φλεβάρη καταγράφεται ως μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας. Αυτή η κηλίδα είναι αποκλειστικό προνόμιο της γραμμής που έχει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και των ανθρώπων του. Η ιστορία θα τους καταγράψει στους αστερίσκους της μαζί με τους Μακρή-Θεοδώρου και όλων αυτών που διαχρονικά βρώμισαν με την παρουσία και τις ενέργειες τους, το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσφυγες και μετανάστες: Μόνο ο πόλεμος παραμένει αθέατος — ΚΚΕ: Bασική αιτία των προσφυγικών ροών είναι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη συμμετοχή και της Τουρκίας

ΤΟΥΡΚΙΑ
Πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνονται προς τα ευρωπαϊκά σύνορα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ
Παρασκευή 28/02/2020 - 12:20
Εκατοντάδες μετανάστες έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφού η Άγκυρα δήλωσε ότι «αδυνατεί» να σταματήσει τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.
Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από εκατοντάδες ανθρώπους που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βασική αιτία των προσφυγικών ροών είναι οι επεμβάσεις που πυροδοτήθηκαν από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη συμμετοχή και της Τουρκίας
Παρασκευή 28/02/2020 - 14:33
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις εξελίξεις στη Β. Συρία και τις δηλώσεις Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων για τις προσφυγικές ροές:
«Η εισβολή της Τουρκίας στη Β. Συρία με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς και η κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Συρία και τη Ρωσία, όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο μιας πιο γενικευμένης σύγκρουσης, αλλά και και τα κύματα των ξεριζωμένων.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι εργοδότες θέλουν να απαλλαγούν, μειώνοντας αποφασιστικά το «μη μισθολογικό κόστος» — Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της ταξικής πάλης (VIDEO)

ΒΟΥΛΗ
Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη συζήτηση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου
(VIDEO)
Πέμπτη 27/02/2020 - 13:46 - Ενημέρωση: Πέμπτη 27/02/2020 - 14:53
Τον πραγματικό χαρακτήρα του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, που έχει ως στόχο «να εφαρμόσει και όχι να καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου», αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με την τοποθέτησή του στη Βουλή.
Μπροστά μας έχουμε να αντιπαλέψουμε ένα σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης, με βάση το σύστημα τριών πυλώνων, ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για «μεγάλο έγκλημα» που συντελείται για τις σημερινές και κυρίως τις μελλοντικές γενιές.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως το πρόβλημα «είναι ταξικό, είναι πολιτικό» και αποκαλύπτει τα όρια αυτού του συστήματος που σαπίζει. Συμπλήρωσε πως το ΚΚΕ παλεύει σήμερα για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και αγωνίζεται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους. Αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις του Κόμματος για το Ασφαλιστικό και τόνισε πως το ΚΚΕ προτείνει στο λαό να υιοθετήσει το δικό του πρόγραμμα.
Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία:
«Οι εναλλαγές των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια και οι νόμοι για το ασφαλιστικό, που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, δυνάμωσαν την επίθεση στα ασφαλιστικά, στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την πλήρη αλλαγή του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.
Έφεραν και ενίσχυσαν την κατεύθυνση για επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κώστας Βουτσάς: Ένας Αθάνατος Οδυσσέας - Και ένα κείμενό του για το ΚΚΕ — ΚΚΕ: Θα είναι εδώ στους αγώνες του σήμερα και του αύριο για έναν καλύτερο κόσμο



Του μέλλοντος οι μέρες στέκοντ’ εμπροστά μας
του
Κώστα ΒΟΥΤΣΑ(Βύρωνας, 31 Δεκ. 1931 – Χαϊδάρι, 26 Φεβ. 2020)

Είναι επιτακτική ανάγκη πιστεύω για τον εργάτη, τον αγρότη, το συνταξιούχο, το νέο που βλέπει με αβεβαιότητα το μέλλον του, να υπερασπιστεί στην ουσία το δίκιο του, την κοινωνική του υπόσταση, ψηφίζοντας ΚΚΕ. Το έχω ξαναπεί και θα το λέω: Τα κόμματα στην Ελλάδα είναι δύο. Η Δεξιά και το ΚΚΕ. Η Δεξιά, που δεν είναι μόνο η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, δε θ' αφήσουν τίποτε όρθιο. Είναι σαν τη Λερναία Υδρα, κόβεις ένα κεφάλι βγαίνουν περισσότερα.

Πρέπει να αφήσουμε τις μικροδικαιολογίες, ότι τάχα δε γίνεται τίποτε, να απεμπλακούμε από τις κοροϊδίες του δικομματισμού και να ψηφίσουμε το Κόμμα που υπερασπίζεται τα δίκια του λαού. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ξεσηκώσει. Ολοι οι άλλοι είναι για... κουβέντα να γίνεται. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει πράξη την αντίσταση.

Οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει να στηρίξουν το ΚΚΕ, που μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος σε όσα προσπαθούν να μας επιβάλουν και σε όσα επιχειρούν να καταργήσουν. Κι αυτά που θα καταργήσουν είναι δικαιώματα κερδισμένα με αγώνες. Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί, να ξαναγίνει αντίσταση.

Εγώ ψηφίζω ΚΚΕ και για λόγους συνείδησης, γιατί αισθάνομαι το χρέος απέναντι στον πατέρα μου, που αγωνίστηκε για όλα αυτά που συνεχίζει να αγωνίζεται το Κόμμα, αλλά και γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο που συνεχίζει να αντιστέκεται στην κατηφόρα που έχει πάρει η ελληνική κοινωνία και αισθάνομαι χρέος να συμμετέχω σ' αυτή την αντίσταση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30/1/2004
(Ο τίτλος από τα Κεριά του Κωνσταντίνου Καβάφη)
 

*

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι αναφορά στην ταινία Ο Έρωτας του Οδυσσέα, του Βασίλη Βαφέα, ο οποίος είχε την τύχη να σκηνοθετήσει τον Κώστα Βουτσά σε τρεις ταινίες και μια θεατρική παράσταση.

(Βλ. και από Μποτίλια Στον Άνεμο, με αφορμή μια κριτική του Μπ. Ζαφειράτου για την ταινία του Βαφέα Ρισάλτο):

Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984)
Η ταινία αναφέρεται στα όνειρα και τις επιθυμίες του καθημερινού ανθρώπου. Ο ήρωας απολύεται από τη δουλειά του και ακολουθώντας μια νέα κοπέλα που συμβολίζει τον ιδανικό έρωτα περιπλανιέται σε χώρους πρωτόγνωρους, γεμάτους ερωτικά σύμβολα και απρόοπτες συναντήσεις. 

Κώστας Βουτσάς, Κατερίνα Ροδίου

Κόκκινη Μαργαρίτα (1990)
Ο ήρωας της ταινίας εγκαταλείπει τον τεχνοκρατικό χώρο μιας φαρμακευτικής εταιρείας όπου εργάζεται, για να ακολουθήσει μια κοπέλα που ερωτεύεται και να μπει στον δικό της επαγγελματικό χώρο που είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος του θεάτρου. Εδώ ο ήρωας θα βιώσει μια σειρά κωμικοτραγικές καταστάσεις που θα τον συνθλίψουν και θα τον οδηγήσουν σε μια καινούργια προσπάθεια διαφυγής. 

Κώστας Βουτσάς, Πέμη Ζούνη
Μουσικη: Θάνος Μικρούτσικος


Κάθε Σάββατο (1999)
Σχέσεις πατέρα-γιου. Ο πρωταγωνιστής -ένας ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης - είναι χωρισμένος και συναντάει κάθε Σάββατο τον έφηβο γιο του. Η ταινία τους παρακολουθεί ένα συγκεκριμένο Σάββατο που είναι κρίσιμο και για τους δύο. Ο πατέρας πρέπει να λύσει μια σειρά από πιεστικά επαγγελματικά και συναισθηματικά προβλήματα, ενώ ο γιος έχει το πρώτο του ερωτικό ραντεβού. Θα βρουν κοινό σημείο επαφής ή θα βιώσουν ματαιώσεις όπως συμβαίνει κάθε Σάββατο; 

Κώστας Βουτσάς, Νίκος Πουρσανίδης
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης


1997, Θίασος Κώστα Βουτσά «Σφήκες» του Αριστοφάνη
Μετάφραση: Λεωνίδας Ζενάκος, Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς (Φιλοκλέων) , Γιάννης Μέρμηγκας , Στράτος Χρήστου , Θοδωρής Προκοπίου, Δημήτρης Αδάμης , Κώστας Βελέντζας , Σπύρος Βλάχος , Θεοδώρα Βουτσά , Αλέξανδρος Καλπακίδης , Άγγελος Κεχαγιάς , Χρήστος Παγκαλιάς , Προκόπης Πολίτης , Βασίλης Σπυρόπουλος*
Ο Βουτσάς πρωταγωνίστησε και το 2003 στις Σφήκες
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος, Μουσική: Χρήστος Λεοντής, Σκηνικά: Τάσος Ζωγράφος, Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης, Χορογραφίες: Ερση Πήττα
* * *
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά
Τετάρτη 26/02/2020 - 12:08 - Ενημέρωση: Τετάρτη 26/02/2020 - 12:24
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά [συμπληρωματικά για το βίο του και την πολιτεία του βλ. στο τέλος] αναφέρει: 
«Η ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετά το μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος για 70 χρόνια, με το πηγαίο ταλέντο του χάριζε απλόχερα τη χαρά και το γέλιο, κερδίζοντας επάξια την αγάπη όλου του κόσμου. Η πλατιά αναγνώριση και η δόξα δεν τον άλλαξαν, δεν τον απομάκρυναν ούτε στιγμή από τους λαϊκούς ανθρώπους. Παρέμεινε απλός, ζεστός, εγκάρδιος, αξιολάτρευτος, μια μεγάλη καρδιά γεμάτη από το κέφι και τη χαρά εκείνου που γνωρίζει την αξία της ζωής.
Ο Κώστας Βουτσάς ζυμωμένος από νωρίς στα βάσανα της στέρησης, αλλά και στον πόθο και τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, εξέπεμπε όλο εκείνο το ηθικό μεγαλείο των λαϊκών ανθρώπων, την καλοσύνη, τη γνησιότητα των αισθημάτων, τη θετική στάση απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού από τα δέκα του κιόλας χρόνια, εκεί που μπαίνουν οι βάσεις της ανθρώπινης προσωπικότητας, ο Κώστας Βουτσάς έγινε Αετόπουλο και μοίραζε προκηρύξεις του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, που τύπωνε ο κομμουνιστής πατέρας του.
Τα σκληρά παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, δεν σκλήρυναν την καρδιά του, που έμεινε ευαίσθητη μέχρι το τέλος. Αντίθετα, τον όπλισαν με ένα ασίγαστο πάθος για τη ζωή, τον έρωτα και την τέχνη.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΓΣΕργοδοτών ΑΕ - Συνέδριο μαϊμούδων: Κάθε εποχή κι ο Καρακίτσος της — Στων εργατών τις πλάτες στήνουνε καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες — ΜΑΤ, μπράβους, Λιμενικό, στο επόμενο συνέδριο φέρτε και Στρατό! — ΠΑΜΕ κόντρα - ΠΑΜΕ ταξικά (20 VIDEO - AUDIO - 17 ΦΩΤΟ)



«ΣΥΝΕΔΡΙΟ» - ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΣΕΕ
Μαζική συγκέντρωση για συνέδριο εργατών χωρίς καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας
Τρίτη 25/02/2020 - 09:03 - Ενημέρωση: Τρίτη 25/02/2020 - 21:45
Μαζική, μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από τα χαράματα της Τρίτης μέχρι αργά το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής από σωματεία, εργαζόμενους, φοιτητές, συνταξιούχους, από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου απαιτώντας συνέδριο εργατών χωρίς καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα. Την ίδια ώρα μέσα στο «συνέδριο» παρωδία οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ έδιναν τη δική τους μάχη για συνέδρια εργατών και όχι των εργοδοτών. (Διαβάστε παρακάτω)








Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση είναι, «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», «Γεια σου Παναγόπουλε, εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα», «Να ποια είναι η δημοκρατία, φέρνουν εργοδότες (τα ΜΑΤ) μες στα σωματεία», «ΜΑΤ, μπράβους, Λιμενικό, στο επόμενο συνέδριο φέρτε και Στρατό!», «Φωνάξανε τα ΜΑΤ για να χτυπούν εργάτες, να ποιοι λένε πως είναι δημοκράτες!», «Στων εργατών τις πλάτες στήνουνε καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γύρνα, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»
Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Μια καλή επανάληψη (μήτηρ μαθήσεως) από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής
Κυριακή 23/02/2020 - 10:44
Συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής 23 Φλεβάρη και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Κονταράκη, παραχωρεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:
«Η κλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας αυξάνει τους κινδύνους ενός ατυχήματος, ενώ κάποιοι φοβούνται ακόμα και θερμό επεισόδιο. Θεωρείτε ότι η Τουρκία αυξάνει την ένταση για να εκβιάσει μια συζήτηση για συνεκμετάλλευση;
Σωστά επισημαίνετε τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου που μπορεί να προκληθεί και από ατύχημα. Με τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και άλλων Τούρκων κυβερνητικών που αμφισβητούν διεθνείς συνθήκες, κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με τις καθημερινές παραβιάσεις, αλλά και την απαράδεκτη συμφωνία με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης, η τουρκική άρχουσα τάξη προωθεί βήμα το βήμα τις διεκδικήσεις της. Η συζήτηση για συνεκμετάλλευση έχει ήδη ανοίξει από τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, αλλά και από κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης. Μόνο που αυτό δεν αποτρέπει την πολεμική εμπλοκή, αλλά αντίθετα την προετοιμάζει. Γιατί η συνεκμετάλλευση δεν γίνεται ανάμεσα σε λαούς, αλλά σε ανταγωνιζόμενα μονοπωλιακά συμφέροντα και μάλιστα ισχυρών περιφερειακών και διεθνών παικτών.
Το ΚΚΕ συμφωνεί με την προσφυγή στη Χάγη;

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Δημήτρης Κουτσούμπας (πιο απλά δεν γίνεται): Οι κουκούλες της Novartis, οι αρμοί της εξουσίας και της ΕΕ, το επικίνδυνο δίλημμα της συνεκμετάλλευσης και η ιμπεριαλιστική ειρήνη, ο διπλός εγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών και η απειθαρχία ΠΑΜΕ - ΚΚΕ στους νόμους Κατρούγκαλου – Βρούτση – Αχτσιόγλου (VIDEO)

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Σάββατο 22/02/2020 - 11:48 - Ενημέρωση: Σάββατο 22/02/2020 - 15:19
Συνέντευξη στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου 22 Φλεβάρη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής: 
Πώς τα παρακολουθείτε τα πράγματα; Εμείς ξεκινήσαμε με την Novartis, όπως είδατε πριν, κάναμε ένα ζέσταμα. Έχετε έτσι, μία θέση πολύ διατυπωμένη, για πείτε μας λίγο με τα νέα δεδομένα.
Κανονικά, η έρευνα έπρεπε να πάει και πρέπει να πάει σε βάθος, για να αποκαλυφθούν όλα τα πραγματικά γεγονότα και οι ευθύνες, γιατί προφανώς υπάρχουν ευθύνες, μικρότερες ή μεγαλύτερες δεν έχει σημασία, δεν είμαστε εμείς η Εξεταστική Επιτροπή και το Δικαστήριο εδώ. Όμως, οι διαδικασίες όπως γίνονται τελικά, δείχνουν ότι ήδη όλη αυτή η κατάσταση πάει προς εκφυλισμό. Εμείς έχουμε πει ότι για να υπάρξει πραγματική εξέταση των μαρτύρων πρέπει να αποκαλυφθούν με τα ονόματά τους, πρέπει να μιλήσουν κανονικά, να εξεταστούν από την Επιτροπή της Βουλής και να πάρει η όλη διαδικασία το δρόμο της.
Είστε οι πρώτοι που είπατε να βγουν ουσιαστικά οι κουκούλες από τους μάρτυρες.
Ναι, και μάλιστα το λέμε κι από την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε αυτός ο νόμος.
Τι λέτε δηλαδή να βγουν οι κουκούλες για να τελειώνουμε;

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Από τις Τράπεζες των κολεγίων στον αγρό της Κεραμέως(*) — ΚΝΕ: Από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο

—Άφετε τα παιδία ελθείν προς φροντιστήρια
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Να σημάνει τώρα ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία!
Η κυβέρνηση μετατρέπει ακόμα περισσότερο το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο!
Παρασκευή 21/02/2020 - 17:14
«Να σημάνει τώρα ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία!» καλεί η  ΚΝΕ με ανακοίνωσή της σχετικά με τις δηλώσεις της υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, για τις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ από το επόμενο σχολικό έτος (2020-2021) αναφορικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Η κυβέρνηση μετατρέπει ακόμα περισσότερο το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο!» σημειώνει η ΚΝΕ και τονίζει ότι ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, με το συντονισμό των μαθητών, με την κοινή πάλη με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.
Η ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρει:
«Να σημάνει τώρα ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία!
Η κυβέρνηση μετατρέπει ακόμα περισσότερο το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο!
Σύμφωνα με δηλώσεις της υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, η κυβέρνηση της ΝΔ δρομολογεί από το επόμενο σχολικό έτος (2020-2021) τον συνυπολογισμό των επιδόσεων των μαθητών και στις 3 τάξεις του Λυκείου (!), τόσο για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και για την απόκτηση του απολυτηρίου, την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου και σταδιακά και στις υπόλοιπες τάξεις, όπως επίσης και τη θέσπιση "ελάχιστης βάσης εισαγωγής" στο Πανεπιστήμιο, που θα καθορίζεται τόσο από το υπουργείο όσο και από τα αντίστοιχα τμήματα και σχολές των ΑΕΙ!

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ταφόπλακα Novartis: Προστατευόμενοι μάρτυρες - απροστάτευτη αλήθεια - προστατης καπιταλισμος — Απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για άρση της προστασίας και ανωνυμίας μαρτύρων — Νίκος Καραθανασόπουλος: Έπεσαν οι μάσκες των άλλων κομμάτων (2 VIDEO)


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»
Επικίνδυνοι ακροβατισμοί, επικίνδυνες και αστείες «συγκρίσεις»
Πέμπτη 20/02/2020 - 12:53 - Ενημέρωση: Πέμπτη 20/02/2020 - 12:56
Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή, που ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και εκπρόσωπός του στην Προανακριτική Επιτροπή, σημειώνει:
«Με αφορμή την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων από την Προανακριτκή Επιτροπή, που ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ήρθε στο προσκήνιο μια αντιπαράθεση που αγγίζει αυτόν καθ’ εαυτόν τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Έπεσαν οι μάσκες των άλλων κομμάτων - Απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για άρση της προστασίας και ανωνυμίας μαρτύρων
Πέμπτη 20/02/2020 - 13:53 - Ενημέρωση: Πέμπτη 20/02/2020 - 14:35
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Με αίσθημα ευθύνης το ΚΚΕ συμμετείχε στις διαδικασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε, χωρίς φωνές και κουρνιαχτό, να προσεγγίσουμε την ουσία της υπόθεσης. Φτάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο. Δηλαδή ποιο είναι αυτό; Την εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, που είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Οι τελευταίες εξελίξεις των δύο προηγούμενων ημερών επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή. Ότι υπό καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική, ούτε καν τυπική από ό,τι φαίνεται εξέταση αυτών των "προστατευόμενων" μαρτύρων.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Χρήστος Κατσώτης: Το πατρόν Πινοτσέτ, το ψαλίδι Κατρούγκαλου, η τομή Βρούτση, η απασφάλιση του Ασφαλιστικού και το κλάμα Αχτσιόγλου (4 VIDEO)

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
Χρ. Κατσώτης: Η ΝΔ έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα πατώντας πάνω στον νόμο Κατρούγκαλου
(VIDEO)
Τετάρτη 19/02/2020 - 16:55 - Ενημέρωση: Τετάρτη 19/02/2020 - 21:33
Με τις τοποθετήσεις φορέων θα συνεχιστεί την Πέμπτη στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου - Βρούτση για το Ασφαλιστικό, που ξεκίνησε σήμερα με τις τοποθετήσεις του υπουργού και των εισηγητών των κομμάτων. Την Τρίτη, καταγγέλθηκε ως έκτρωμα από τις πολλές και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα.
Η ομιλία του Χρ. Κατσώτη
«Πατώντας πάνω στο νόμο του Κατρούγκαλου, έρχεται η ΝΔ να ολοκληρώσει το έγκλημα», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και προειδοποίησε την κυβέρνηση πως «έρχονται νέες κινητοποιήσεις, που δεν θα σταματήσουν ούτε με την ψήφιση του νόμου».
Ο Χρήστος Κατσώτης ανέφερε πως από το 2010 έως σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις αφαίρεσαν περισσότερα από 108 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους για να πληρώσουν το χρέος, να στηρίξουν τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους. «Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ληστεία των συνταξιούχων και των εργαζομένων όλων των εποχών, το μεγαλύτερο ριφιφί», σημείωσε χαρακτηριστικά, κατονομάζοντας ως υπεύθυνους τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τις διάφορες εφεδρείες τους και τους αντίστοιχους υπουργούς Εργασίας.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΜΕ για την ασφάλειά μας — ΠΑΜΕ για τη ζωή μας — ΠΑΜΕ για το μέλλον της νεολαίας — ΠΑΜΕ γιατί όποιος κοιτάει τη δουλίτσα του χάνει με βεβαιότητα τη δουλειά του — ΠΑΜΕ γιατί όποιος δεν βγαίνει στο δρόμο τού δίνουν δρόμο

ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ
Καμία νομιμοποίηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα από χιλιάδες απεργούς στη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Τρίτη 18/02/2020 - 13:07 - Ενημέρωση: Τρίτη 18/02/2020 - 15:34
Αποφασιστικό μήνυμα ότι δε θα δώσουν καμιά νομιμοποίηση στο νόμο-έκτρωμα Κατρούγκαλου - Βρούτση έστειλαν χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων.




Έστειλαν μαζική απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, σε όσα διακινεί η κυβέρνηση «περί εργατοπατέρων», αλλά και στους πραγματικούς εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που προσπάθησαν μάταια να μην «κουνηθεί φύλλο».
Με μια ογκωδέστατη διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε με πορεία στο Σύνταγμα, απεργοί από δεκάδες κλάδους, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και φοιτητές έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Ενδεικτικό της μαζικότατης απεργιακής διαδήλωσης είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια η Λεωφόρος Πανεπιστημίου είχε γεμίσει με απεργούς από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα. (Δείτε πάνω το κεντρικό video).
Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Η σημερινή μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση δίνει ώθηση να μη χαθεί καμία μέρα, με νέες κινητοποιήσεις να απαιτήσουν να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να διεκδικήσουν τις δικές τους ανάγκες στην εργασία και τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Να δυναμώσει ο αγώνας για Υγεία - Πρόνοια δημόσια και δωρεάν. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.