Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Κηφισιά: Παραλίγο να γίνει παρανάλωμα πυρός όλη η περιοχή, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΗΦΙΣΙΑ

Παραλίγο να γίνει παρανάλωμα πυρός όλη η περιοχή, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Από καθαρή τύχη γλίτωσαν οι δεκάδες εργαζόμενοι που δούλευαν στο εργοστάσιο PAL SA στην Κάτω Κηφισιά, όταν το μεσημέρι της Τετάρτης ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, ύστερα από έκρηξη στην αποθήκη που όπως ειπώθηκε ήταν «φίσκα» από πρώτες ύλες.

Η φωτιά δημιούργησε για ώρες ένα τοξικό νέφος, πνίγοντας στον καπνό μια πολύ μεγάλη έκταση. Τελικά, μετά από ώρες, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Ευτυχώς, αποφεύχθησαν τα χειρότερα, καθώς μετά την ισχυρή έκρηξη οι εργαζόμενοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο.

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά «φωνάζει» ο κίνδυνος ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης, αφού τα μέτρα προστασίας σε όλες τις βιομηχανικές περιοχές της Αττικής -όπου συνυπάρχουν σπίτια και μεγάλα εργοστάσια- θεωρούνται κόστος από το κράτος και τους εργοδότες, δεν υπάρχουν οδοί διαφυγής και συγκεκριμένο σχέδιο εκκένωσης.

Οι έλεγχοι δε για την τήρηση και των παραμικρών μέτρων είναι ανύπαρκτοι, καθώς το «πάμε κι όπου βγει» ισχύει σε κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης.

Δεκάδες άνθρωποι εργάζονταν την ώρα της έκρηξης

Το εργοστάσιο παράγει υλικά συσκευασίας τροφίμων, πλαστικά δοχεία φαγητού  και σκεύη μαγειρικής.

Ανήκει στον Β. Παλαμήδη, σύζυγο της πρώην υφυπουργού Υγείας στην κυβέρνηση της ΝΔ, Μίνας Γκάγκα.

Πηγή: Eurokinissi

Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 130 εργαζόμενοι, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι μετανάστες από το Μπαγκλαντές.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, πολύ κοντά στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Πολύ κοντά βρίσκονται άλλες μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις στις οποίες πολύ εύκολα θα μπορούσε να επεκταθεί η πυρκαγιά με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Πηγή: Eurokinissi

Σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου βρίσκεται το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων, με ό,τι σημαίνει αυτό για την επιβάρυνση προσωπικού και ασθενών.

Άμεση αντίδραση από τα συνδικάτα

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα εκπρόσωποι συνδικάτων προκειμένου να παρέμβουν στην περίπτωση που χρειάζονταν να ληφθούν μέτρα για τους εργαζόμενους της επιχείρησης και των γύρων επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Γάλα - Ποτά - Τρόφιμα, ο Γιάννης Δημητρόπουλος, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κηφισιάς και εκπρόσωποι από το Σωματείο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.