Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κώστας Γουλιάμος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (2024): Με εκτεταμένη ακρίβεια, φτωχοποίηση και μιλιταρισμό πληρώνει ο λαός την ΕΕ — Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό

*

Του ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΙΑΜΟΥ (*)

(Άρθρο στο paron.gr)

*

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου δεν διεξάγονται σε ιστορικό κενό. Το αντίθετο, οι κοινωνίες των 27 κρατών-μελών βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωπες με καπιταλιστικές πολιτικές που εξακολουθητικά οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και στην ανεργία, κλιμακώνοντας περαιτέρω την αντιλαϊκή επίθεση για διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, η ΕΕ ως κεφαλαιοκρατικός μηχανισμός μετέχει ενεργά στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Πραγματικά, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τα μέτρα λιτότητας και οι δραματικές περικοπές που επιβάλλονται στα 27 κράτη-μέλη έχουν γιγαντώσει την ανεργία και τη φτώχεια ακόμα και στις αποκαλούμενες «χώρες-ατμομηχανές» της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Ήδη, τα δύο τρίτα (65,2%) των ανέργων (18 ετών και άνω) διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και 95,3 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ (22% του πληθυσμού) βιώνουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η Ελλάδα –παρά τη μαύρη προπαγάνδα περί ανάπτυξης και επενδύσεων που προωθούν τα επιτελεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη– είναι πρώτη, ή τουλάχιστον συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις, σε όλους ανεξαιρέτως τους δείκτες φτώχειας, υλικής στέρησης και κοινωνικής δυστυχίας στην ΕΕ.

Ταυτόχρονα, ο μέσος ετήσιος μισθός στη χώρα μας αποτυπώνεται ως ο χαμηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τραγικό είναι πως εκατομμύρια άνθρωποι και λαϊκά νοικοκυριά, ιδιαίτερα οι νέοι σε όλη την Ελλάδα, βιώνουν σημαντικές στερήσεις σε αναγκαία και βασικά αγαθά για τη ζωή τους.

Συνολικά, 2.658.400 άτομα (26,1%) βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν την «Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών» (EU-SILC, 2023).

Το βέβαιο είναι πως εδώ και χρόνια η καπιταλιστική βαρβαρότητα δημιουργεί συνθήκες εξαθλίωσης, ενώ παράλληλα η όλη κατάσταση επιδεινώνεται, αφού τα προβλήματα συσσωρεύονται με τα 350+ αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία εξ αντικειμένου εξαρθρώνουν τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ουσιαστικά, είναι ένα πρόγραμμα χρέους της ΕΕ, δηλαδή δανείου 750 δισ. ευρώ, το οποίο σύναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρέπει να αποπληρωθεί έντοκα μέχρι το 2058.

Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ είχε αποκαλύψει, εντός και εκτός Βουλής, πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι θετικό μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, στους οποίους παραχωρεί πακτωλό χρημάτων για να ενισχυθεί η κερδοφορία τους, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται σε εκκολαπτήριο νέων βασάνων για τον λαό.

Την Τετάρτη 10/4 το ΚΚΕ στη Βουλή –στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κύρωση δύο προσαρτημάτων στη Σύμβαση Χρηματοδότησης και στη Δανειακή Σύμβαση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας– αναφέρθηκε εκτενώς στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Προαπαιτούμενα που επιμελώς κρύβουν η ΝΔ, τα κόμματα που κυβέρνησαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), καθώς και όλα τα συστημικά κόμματα που ομνύουν στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για προαπαιτούμενα ενός νέου Υπερμνημονίου, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, αντεργατικά μέτρα καθήλωσης μισθών και έντασης της εκμετάλλευσης αλλά και περαιτέρω εμπορευματοποίησης σειράς κρίσιμων τομέων, όπως της υγείας, του νερού, της φορολογίας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ταμείο Ανάκαμψης υπερψήφισαν στην Ευρωβουλή τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τα 33 δισ. ευρώ ως «δωρεάν» επιδοτήσεις από την ΕΕ.

Το μοναδικό κόμμα το οποίο ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το μέγα αντιλαϊκό Μνημόνιο είναι το ΚΚΕ.

Κατά συνέπεια, η δεινή θέση και τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα μας είναι παράγωγο καπιταλιστικών πολιτικών και σχετίζονται με τη διαχρονική σύγκλιση των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμα στρατηγικά ζητήματα με τη ΝΔ.

Η σύγκλιση πιστοποιεί έναν πολιτικό υβριδισμό και, συνάμα, μια συνολικότερη ιδεολογική και πολιτική αντιδραστικοποίηση, που αποτυπώνεται στις επιπλέον συγκλίσεις τους επί της «πολεμικής οικονομίας» και του μιλιταρισμού της πολιτικής από την ιμπεριαλιστική μηχανή «ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ».

Ο λαός γνωρίζει καλά πως η ΕΕ δεν βελτιώνεται. Ανατρέπεται!

Τον Ιούνη ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή μπορεί να αποκρούσει τα αντιλαϊκά σχέδια της καπιταλιστικής διακρατικής ένωσης.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό.

Θα σηματοδοτήσει αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

_____

Κώστας Γουλιάμος: Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (2024), τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρώην πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ποιητής, συγγραφέας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ (Μάιος – Ιούνιος 2023). Πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο “εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση”. (Βλ. από Μποτίλια)

Τον Δεκ. 2023 Το International Research Institute for Economics and Management (IRIEM) θέσπισε ετήσιο «Βραβείου Κ. Γουλιάμου για Διδακτορικό Ερευνητή»

 ________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.