Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 206 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στη στήριξη Μπάιντεν ➽ Καταστολή και εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών ➽ Καθηγητές στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών ➽ Κινητοποιήσεις στους δρόμους μεγάλων πόλεων και στο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ➽ Κινητοποιήσεις και στον Καναδά ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΗΠΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και τη στήριξη των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Κόντρα στο ρεσιτάλ καταστολής με εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών

Με αποφασιστικότητα και με τη δύναμη της αλληλεγγύης κόντρα στην εντεινόμενη καταστολή συνεχίζονται και επεκτείνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, ενάντια στη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στο έγκλημα και την πολύμορφη συνεργασία των αμερικανικών πανεπιστημίων με το κράτος - δολοφόνο και τα μονοπώλιά του.

Πηγή: Associated Press

Χθες, Σάββατο, σε ένα νέο ρεσιτάλ καταστολής στις «δημοκρατικές» ΗΠΑ της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπάιντεν, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά τη διάρκεια επεμβάσεων για την καταστολή των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια και τη βίαιη εκκένωση καταυλισμών, διαμαρτυρία που έχουν στήσει οι φοιτητές μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

Το Northeastern University στη Βοστόνη ανακοίνωσε τη «σύλληψη περίπου 100 ατόμων από την αστυνομία», κατά τη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης ενός «μη αδειοδοτημένου καταυλισμού». Η διοίκηση του πανεπιστημίου επικαλέστηκε ως πρόσχημα για την καταστολή την ύπαρξη «αντισημιτικών συνθημάτων»... Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας ωστόσο δείχνουν αντι-διαδηλωτές υπέρ του Ισραήλ να φωνάζουν «Σκοτώστε τους Εβραίους» και να προκαλούν επιχειρώντας να προβοκάρουν την κινητοποίηση.

Πάνω από 80 άτομα συνελήφθησαν στο Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια των Πρασίνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Τζιλ Στάιν.

Τουλάχιστον 23 διαδηλωτές συνελήφθησαν στον καταυλισμό διαμαρτυρίας στο Πανεπιστήμιο Bloomington της Ιντιάνα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους με γκλομπ και ασπίδες.

Πηγή: Associated Press

Στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (ASU) οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν 72 διαδηλωτές, μετά τη «δημιουργία καταυλισμού χωρίς άδεια», σύμφωνα με τη διοίκηση του πανεπιστημίου.

Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) το βράδυ του Σαββάτου, ενώ το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι απειλεί τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές με συλλήψεις και αναστολές φοίτησης.

Καθηγητές στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών

Παρά το όργιο καταστολής οι κινητοποιήσεις των φοιτητών συνεχίζονται, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στο πλευρό τους στέκονται και καθηγητές.

Στους συλληφθέντες στο Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα την περασμένη Πέμπτη περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 2 καθηγητές του πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων η επικεφαλής του Τμήματος Φιλοσοφίας. Η καθηγήτρια συνελήφθη επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει τους φοιτητές της όταν η αστυνομία ξεκίνησε τις συλλήψεις.

Το μόνιμο διδακτικό προσωπικό, μετά από συνέλευσή του, ζητά με ψήφισμά του την παραίτηση του προέδρου του πανεπιστημίου, Gregory Fenves, ο οποίος έδωσε την εντολή για την άγρια επέμβαση της αστυνομίας μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Τη στήριξή τους στους αγωνιζόμενους φοιτητές εκφράζουν και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Μιλώντας σε συγκεντρωμένους, η αναπληρώτρια κοσμήτορας Ελίζαμπεθ Νταν τόνισε ότι η καταστολή έχει διαρρήξει «τον βασικό δεσμό ανάμεσα σε εμάς (σσ. τους καθηγητές) και τους φοιτητές μας», ενώ προσθέτει ότι «είναι πολύ πιθανό να απολυθώ σήμερα...».

Στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια παραμένει ο καταυλισμός διαμαρτυρίας με εκατοντάδες σκηνές, ενώ η πρύτανης Μινούς Σαφίκ ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει από την αστυνομία να τον απομακρύνει.


Πηγή: Associated Press

Στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια (UPenn), ωστόσο, η πρυτανεία ζήτησε την άμεση διάλυση του καταυλισμού, επικαλούμενη... «αξιόπιστες πληροφορίες για περιστατικά παρενόχλησης και εκφοβισμού».

Στην Καλιφόρνια η πανεπιστημιούπολη του πολιτειακού πολυτεχνείου Humboldt θα παραμείνει «κλειστή» για το υπόλοιπο εξάμηνο και τα μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως λόγω «της κατάληψης» δύο κτιρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Κινητοποιήσεις στους δρόμους μεγάλων πόλεων

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις εξαπλώνονται στο μεταξύ και έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις, στους δρόμους μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ.

Μπροστά από τη Σχολή Καλών Τεχνών στο Σικάγο, φοιτητές μπλοκάρουν όλους τους δρόμους διαδηλώνοντας, απαιτώντας να τερματιστεί η χρηματοδότηση της γενοκτονίας στη Γάζα.

Εργαζόμενοι στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησαν μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Κινητοποίηση στο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Πηγή: Associated Press

Παράλληλα με τις διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε και έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον πριν από την έναρξη του ετήσιου δείπνου της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, απαιτώντας να σταματήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίζει το Ισραήλ στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Διαδηλωτές με παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ που υπενθύμιζαν τους θανάτους δημοσιογράφων στη Γάζα, παρότρυναν τους προσκεκλημένους να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πήγε να αποφύγει τον κύριο όγκο των διαδηλωτών στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και πήγε από την πίσω είσοδο, ωστόσο και εκεί των περίμεναν διαδηλωτές, απαιτώντας με τα συνθήματά τους άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Κινητοποιήσεις και στον Καναδά

Στον γειτονικό Καναδά ένας καταυλισμός διαμαρτυρίας στήθηκε για πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.