Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

➽ ΕΕΔΥΕ: 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, 21 Απριλίου 2024 ➽ Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης ➽ Η ημερομηνία της Πορείας συμπίπτει με την πρώτη απαγορευμένη Πορεία Ειρήνης στις 21 Απριλίου 1963 ➽ ΕΕΔΔΑ: Όλοι στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης ➽ Το πρόγραμμα και οι αναχωρήσεις λεωφορείων για τον Τύμβο του Μαραθώνα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Στην Αττική, η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, με εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8πμ, τερματισμό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 6:30μμ, όπου θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των Ειρηνοδρόμων.

Το Εθνικό Συμβούλιο της  Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε) στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού Λαού και τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της Ε.Ε. στην Ερυθρά θάλασσα, αποφάσισε την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης στις 21 Απριλίου 2024. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης στις 21 Απριλίου 1963.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραϊσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα «ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας» και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Η ατζέντα της εν εξελίξει Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων της δολοφονικής αυτής μηχανής του κεφαλαίου, βρωμάει μπαρούτι. Βάφεται από το αίμα του Παλαιστινιακού λαού, η σφαγή του οποίου συνεχίζεται εδώ και πάνω από 5 μήνες από το Ισραήλ, με τις ευλογίες και τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί νέους, ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς. Η παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, που απειλεί με γενίκευση, οι θερμές πολεμικές εστίες στη Μ. Ανατολή και η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλα αυτά τα μέτωπα, όχι μόνο με τη διάθεση των βάσεων, αλλά ακόμη και με την αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης μπορεί να συμβάλλει στην κλιμάκωση του αγώνα. Θα περιλαμβάνει μια σειρά από πολύμορφες δράσεις, όπως εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, με αιχμή τις περιοχές που υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές αλλά και σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική, η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, με εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8πμ, τερματισμό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 6:30μμ, όπου θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των Ειρηνοδρόμων.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων για όλη τη χώρα.

*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Μενάνδρου 54, 10431 Αθήνα

Τηλ.: 210 3813052 E-mail: eeddaathens@gmail.com Web: www.eedda.gr

Ζήτω η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στην 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 21 Απρίλη, που θα ξεκινήσει από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 το πρωί και θα τερματίσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 6.30 το απόγευμα.

Η φετινή Μαραθώνια Πορεία έχει μια ξεχωριστή σημασία γιατί συμπίπτει με δύο δολοφονικούς πολέμους που μαίνονται στη γειτονιά μας. Ο πρώτος στην Ουκρανία μεταξύ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας και ο δεύτερος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, πάλι με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δύο πόλεμοι για τους οποίους υπάρχει ορατός κίνδυνος να γενικευθούν και να αιματοκυλήσουν κι άλλους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό.

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, αυτής της βάρβαρης πολεμικής μηχανής που είναι υπαίτια από την ημέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα για εκατοντάδες πολέμους, ανατροπές δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων, για τη διχοτόμηση κρατών, τη χάραξη νέων συνόρων με το ξαναμοίρασμα εδαφών, την καταλήστευση και εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών, για την καταδυνάστευση ολόκληρων λαών που έρχονται αντιμέτωποι με πολέμους, εξαθλίωση, προσφυγιά και μετανάστευση. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τον ελληνικό λαό με τη συμμετοχή του στην 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης να δηλώσει την αντίθεσή του στην εγκληματική πολιτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να υψώσει το ανάστημά του ενάντια στους συνεχιζόμενους πολέμους που αιματοκυλούν λαούς και περιοχές. Να απαιτήσει να μην εμπλακούν έλληνες στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει άμεσα η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και οι ΠΑΤΡΙΟΤ από τη Σαουδική Αραβία. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη.

Η ΕΕΔΔΑ θα βρίσκεται με το πανό της στις 5μ.μ. στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Όλοι στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Κυριακή 21 Απρίλη

*

ΕΕΔΥΕ: 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης- Το πρόγραμμα και οι αναχωρήσεις λεωφορείων για τον Τύμβο του Μαραθώνα

Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και ο τερματισμός στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Την Κυριακή 21 Απρίλη, ακριβώς την 61η επέτειο της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης το 1963, θα πραγματοποιηθεί η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και ο τερματισμός στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.

Η ΕΕΔΥΕ, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση του τελευταίου στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης ώστε «να αποτελέσει βήμα έκφρασης της αντίθεσης του λαού σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να εκφραστεί η αποφασιστική αντίθεση του λαού στο να γίνει “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. Να καταδικαστεί αποφασιστικά η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού. Να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς του κόσμου που παλεύουν για το δίκιο τους».

Το πρόγραμμα της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

Το πρόγραμμα της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης έχει ως εξής:

  • 8.00 Τύμβος Μαραθώνα – Τελετή έναρξης
  • 8.30 Εκκίνηση πορείας
  • 8.40 Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη
  • 9.30 Νέα Μάκρη – Στάση (έναντι Δημαρχείου)
  • 12.00 Ραφήνα – Στάση (Πάρκο μετά τη διασταύρωση)
  • 13.30 Πικέρμι – Στάση (Κτήμα Μπουτάρη – Μνημείο Αντίστασης)
  • 15.00 Παλλήνη – Στάση
  • 16.00 Αναχώρηση από Παλλήνη
  • 17.30 Αγ. Παρασκευή – Στάση (πλατεία Αγ. Παρασκευής)
  • 18.30 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τερματισμός Πορείας – Εκδήλωση.

Δρομολόγια λεωφορείων προς τον Τύμβο του Μαραθώνα

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 το πρωί.

Πούλμαν επίσης θα ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, για τα οποία θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

Έως τώρα είναι προγραμματισμένα:

  • Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου

6.45 π.μ. Δημαρχείο Πετρούπολης

6.55 π.μ. ΟΤΕ Ιλίου

7 π.μ. Εκκλησία Αγ. Αναργύρων

7.05 π.μ. Στάση Μανάρα, Καματερό

  • Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Δημητρίου

6.30 π.μ. Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου

6.40 π.μ. Γυμναστική Ακαδημία (Λεωφόρος Βουλιαγμένης)

  • Επιτροπή Ειρήνης Μεταμόρφωσης – Ν. Ηρακλείου – Ν. Ιωνίας

6.45 π.μ. Προαστιακός, Μεταμόρφωση

6.55 π.μ. Κινηματογράφος «Τρία Αστέρια», Ν. Ηράκλειο

7 π.μ. ΟΤΕ, Νέα Ιωνία

  • Απογευματινά πούλμαν για Αγία Παρασκευή

4 μ.μ Ελευσίνα – Δημοτικό πάρκινγκ

Σταθμοί του Μετρό που εξυπηρετούν: Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή και υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σταθμός του Προαστιακού: Παλλήνη.

*Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΕΕΔΥΕ στα τηλέφωνα: 2103844853, 697 4418866, από 10 π.μ.- 9 μ.μ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.