Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 186 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 33.207 νεκροί ➽ 75.933 τραυματίες ➽ 32 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο ➽ Νέες δηλώσεις Νετανιάχου για έναρξη σφαγής στην Ράφα

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέες δηλώσεις Νετανιάχου για επιδρομή στην Ράφα

Τρίτη 09/04/2024 - 19:14

Το Ισραήλ θα τελειώσει με την εξάλειψη των ταξιαρχιών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης αυτών στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, και τίποτα δεν θα εμποδίσει το εβραϊκό κράτος να το κάνει αυτό, δήλωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Δεν υπάρχει καμία δύναμη στον κόσμο που θα μας σταματήσει. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που προσπαθούν να μας σταματήσουν, αλλά δεν θα το πετύχουν, αφού αυτός ο εχθρός, μετά από αυτό που έκανε, δεν θα το κάνει ποτέ ξανά», είπε ο Νετανιάχου.

Χαν Γιούνις: Επιστροφή σε μια ισοπεδωμένη πόλη

Χτες, μετά από 185 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφτασαν τους 33.207 και οι τραυματίες τους 75.933, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 32 θάνατοι.

Ανακοινώθηκε επίσης πως ένα βήμα πριν από τη λιμοκτονία βρίσκονται 576.000 Παλαιστίνιοι άμαχοι, δηλαδή περίπου το 25% του συνολικού πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τ. Γκεμπρεγέσους, σε ανάρτησή του στο Χ ανέφερε χτες ότι «η άρνηση βασικών αναγκών, όπως τρόφιμα, καύσιμα, αποχετευτικό δίκτυο, καταφύγιο, ασφάλεια και υγειονομική περίθαλψη, είναι απάνθρωπη και μη ανεκτή».

Οι πρώτες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που άρχισαν από χτες να επιστρέφουν στη νότια πόλη Χαν Γιούνις αντίκρισαν μια τεράστια καταστροφή, καθώς το 90% της πόλης έχει μετατραπεί σε σωρό ερειπίων. Εννιά στα 10 σπίτια ή διαμερίσματα είναι κατεστραμμένα, όπως τα περισσότερα σχολεία και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης (Νοσοκομείο Νάσερ) και όλες οι υποδομές σε βασικές υπηρεσίες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την είσοδο 322 φορτηγών με βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στη Λωρίδα της Γάζας, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη του πολέμου - ωστόσο κατά πολύ μικρότερος από τα 500 φορτηγά τη μέρα που έμπαιναν στη Γάζα πριν από τον πόλεμο κι ενώ οι ανάγκες σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερες.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.