Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 190 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Βομβαρδίζουν Γάζα και Λίβανο ➽ Δολοφονική επίθεση Ισραηλινών εποίκων μαζί με δυνάμεις των IDF στη Δυτική Όχθη είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν νεκρό και τρεις τραυματίες ➽ Έποικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια και αυτοκίνητα, κατέστρεψαν κτίρια ενώ και οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθονταν παράλληλα σε κάποιες από τις επιδρομές

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

«Λάδι στη φωτιά» της έντασης από το κράτος  - δολοφόνο του Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 13/04/2024 - 15:10

«Λάδι στη φωτιά» της έντασης στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να ρίχνει το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, έχοντας την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, απειλώντας με γενίκευση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή.

Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν το φορτηγό πλοίο πορτογαλικής σημαίας MSC Aries, που «συνδέεται με το Ισραήλ», στα Στενά του Ορμούζ.

Όπως αναφέρει το IRNA, το πλοίο έχει μεταφερθεί σε ιρανικό έδαφος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε αυτό επέβαιναν τουλάχιστον 20 ναυτικοί από τις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με το AP, το βίντεο δείχνει την επίθεση που είχε αναφερθεί νωρίτερα από την United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO). Προηγούμενες ενημερώσεις από την UKMTO δεν προσέφεραν λεπτομέρειες σχετικά με την κατάληψη πλοίου, εκτός από το ότι το πλοίο «αναφέρθηκε ότι έχει κατασχεθεί από τις περιφερειακές αρχές», χωρίς να διευκρινίζεται για ποιες αρχές πρόκειται.

ΙDF: Το Ιράν θα υποστεί τις συνέπειες για οποιαδήποτε κλιμάκωση

Από την κατάληψη του πλοίου

Το Ιράν θα υποστεί συνέπειες εάν κλιμακώσει τη βία στην περιοχή, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Το Ιράν θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν επιλέξει να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση», ανέφερε σε δήλωσή του ο ταξίαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι. «Το Ισραήλ βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή. Έχουμε αυξήσει την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε το Ισραήλ από περαιτέρω ιρανική επιθετικότητα. Είμαστε επίσης έτοιμοι να απαντήσουμε».

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο (βλ. κάτω).

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε ότι εκτόξευσε «δεκάδες ρουκέτες» εναντίον θέσεων του ισραηλινού πυροβολικού, σε απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα στον νότο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως εντόπισε «περίπου 40 εκτοξεύσεις» από τη λιβανική επικράτεια, υποστηρίζοντας ότι «ορισμένες» ρουκέτες «αναχαιτίστηκαν» και ότι «δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός». Νωρίτερα, πρόσθεσε, αναχαιτίστηκαν δυο drones, φορτωμένα με εκρηκτικά, που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως αναμένει το Ιράν να περάσει στη δράση «σύντομα». Στην ερώτηση δε, ποιο είναι το μήνυμά του προς το Ιράν, απάντησε απλά «μη».

Σε κάθε περίπτωση διεμήνυσε «είμαστε προσηλωμένοι στην ασφάλεια» του κράτους - δολοφόνου. «Θα υποστηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε το Ισραήλ να αμυνθεί και το Ιράν δεν θα επιτύχει», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ ανήγγειλαν πως θα στείλουν ενισχύσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε συναγερμό, ενόψει μιας πιθανής ιρανικής επίθεσης.

Στο Ισραήλ έφτασε την Πέμπτη ο διοικητής της «Κεντρικής Διοίκησης» (CENTCOM) του αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή, στρατηγός Ερικ Κουρίλα, έχοντας πρώτο θέμα στην «ατζέντα» συνομιλιών με Ισραηλινούς στρατιωτικούς και άλλους αξιωματούχους «την απειλή του Ιράν».

Σύμφωνα με ανώνυμες δηλώσεις Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων, «στο τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο «συνδρομής» των ΗΠΑ στην αναχαίτιση πυραυλικής επίθεσης του Ιράν εναντίον ισραηλινών στόχων, ενώ δεν αποκλείεται και η εξαπόλυση κοινών πληγμάτων από Ισραήλ και ΗΠΑ εφόσον υπάρξουν ιρανικές επιθέσεις αντιποίνων σε ισραηλινό έδαφος.

Σε ένα ακόμη δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, ο γερμανικός αερομεταφορέας «Lufthansa» και η θυγατρική του «Austrian Airlines» ανακοίνωσαν χθες την αναστολή των πτήσεών τους προς και από την Τεχεράνη έως τουλάχιστον την Πέμπτη 18 Απρίλη, καθώς και ότι μέχρι νεοτέρας δεν θα χρησιμοποιούν τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Χθες η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» έγραψε πως το Ισραήλ προετοιμάζεται για «μια άμεση επίθεση από το Ιράν» στο νότιο ή βόρειο τμήμα της χώρας, μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ εξετάζει διάφορα σενάρια, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και άμεση επίθεση στο Ισραήλ με εξελιγμένους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τα σχέδια.

902

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβανο

Πηγή: Associated Press

Δολοφονική επίθεση Ισραηλινών εποίκων μαζί με δυνάμεις των IDF στη Δυτική Όχθη είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν νεκρό και τρεις τραυματίες. Έποικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια και αυτοκίνητα, κατέστρεψαν κτίρια ενώ και οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθονταν παράλληλα σε κάποιες από τις επιδρομές.

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε ότι εκτόξευσε «δεκάδες ρουκέτες» εναντίον θέσεων του ισραηλινού πυροβολικού, ένας βομβαρδισμός που, όπως είπε, ήταν απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα στο νότο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε: «Εντοπίστηκαν περίπου 40 εκτοξεύσεις που διέρχονταν από το λιβανέζικο έδαφος, ορισμένες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν». «Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι νωρίτερα είχε αναχαιτίσει δύο επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ που είχαν περάσει από το Λίβανο.

Σήμερα το πρωί το Ισραήλ εξαπέλυσε αρκετές αεροπορικές επιδρομές στο νοτιοανατολικό Λίβανο, μια περιοχή που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί αν υπάρχουν θύματα, αλλά το Ισραήλ επιτέθηκε με περίπου πέντε αεροπορικές επιδρομές. 

Παράλληλα το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θα κλείσει την πρεσβεία του στην Τεχεράνη την Κυριακή για προληπτικούς λόγους λόγω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ. Το Υπουργείο πρόσθεσε ότι θα αποφασίσει την Κυριακή αν η πρεσβεία θα ανοίξει ξανά την επόμενη ημέρα.

Αναφορές για κατάληψη πλοίου στα στενά του Ορμούζ

Ο βρετανικός στρατός προειδοποίησε το Σάββατο ότι ένα σκάφος μπορεί να έχει καταληφθεί από άγνωστους κοντά στον πορθμό του Ορμούζ. Η προειδοποίηση από τις Επιχειρήσεις Ναυτικού Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου δεν προσέφερε λεπτομέρειες σχετικά με την κατάληψη στον Κόλπο του Ομάν, στα ανοικτά της λιμενικής πόλης Fujairah των Εμιράτων.

Το Ιράν δεν έχει αναφερθεί στην κατάληψη οποιουδήποτε σκάφους, ούτε υπήρξε κάποια αναφορά που μεταφέρθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το περιστατικό.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.