Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Κώστας Γουλιάμος: Του απονέμεται το ένα εκ των δύο διεθνών βραβείων “εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση” — Δημήτρης Κουτσούμπας: «Στο πρόσωπο σου τιμάται η Ελλάδα των πολλών»

Μεγάλο διεθνές βραβείο στον Κώστα Γουλιάμο

*

Ο Κώστας Γουλιάμος είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρώην πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ποιητής, συγγραφέας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ (Μάιος – Ιούνιος 2023)

*

Πριν λίγο μάθαμε την ευχάριστη είδηση για τον παλιό φίλο και σύντροφο Κώστα Γουλιάμο που έγραψε στον τοίχο του στο fb με ταυτόχρονη δημοσίευση και στον τοίχο της Μποτίλιας Στον Άνεμο.

Το πληροφορήθηκα σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας: αφορά στην επιλογή μου για την απονομή του ενός εκ των δύο διεθνών βραβείων “εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση” από την “Διεθνή Ομοσπονδία Γενικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών”. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα⸱ ευχαριστώ θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τα οποία προέρχονται τόσο από κορυφαία στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων –π.χ., το Hong Kong University of Science and Technology , το RMIT University της Αυστραλίας ή το Zhejiang University της Κίνας–, όσο και από την Romanian Academy.

Η “Διεθνής Ομοσπονδία Γενικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών” έχει έδρα το Wuhan Business Univeristy της Κίνας. Να σημειώσω πως το έτερον “βραβείο εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση” απονεμήθηκε στον αγαπητό φίλο James C. Crabbe, Καθηγητή Βιοχημείας και Οικολογίας στο Oxford University.

Επεκτείνοντας, θεωρώ πως η εν λόγω βράβευση αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για όσα πολύτιμα ο κόσμος των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών ποιεί στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Τέλος, δράττομαι της ευκαιρίας να ομολογήσω πως όλες αυτές τις δεκαετίες είχα την αγαθή τύχη να συνεργαστώ και να συνδεθώ με βαθιά και αληθινή φιλία –εντός κι εκτός συνόρων–, με σημαντικούς διανοητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και συνθέτες που σημάδεψαν την εποχή μας σε οικουμενικό επίπεδο. Ταπεινοί ως ήταν και είναι, μ’ έμαθαν κάτι μοναδικό: να βελτιώνω το μέγεθος της άγνοιάς μου. Ακόμα μαθαίνω... Μποτίλια Στον Άνεμο European University Cyprus Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Κύκλος Ποιητών BookSitting Σύλλογος Φίλων Μίκη στην Κρήτη

*

Εύγε Κώστα! Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος κομμουνιστών αισχυνέμεν! (Μπάμπης Ζαφειράτος / Μποτίλια Στον Άνεμο)

*

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Στο πρόσωπο σου τιμάται η Ελλάδα των πολλών»

Με αφορμή την σπουδαία αυτή διάκριση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Κ. Γουλιάμο:

«Συγχαρητήρια! Δεν έχω λογία να σου εκφράσω τον θαυμασμό μου, την εκτίμησή μου και την χαρά μου για την εξαιρετική και σπουδαία αυτή διεθνή διάκριση. Στο πρόσωπο σου τιμάται η επιστήμη, η Ελλάδα της δουλειάς, των τεχνών, της επιστήμης, του πολιτισμού, της παιδείας και του ανθρωπισμού. Είναι η Ελλάδα των πολλών, των αδικημένων και καταφρονεμένων που νοιώθει περήφανη. Με πολλές συντροφικές ευχές κι αγάπη, Δημήτρης Κουτσούμπας».

«Σε ευχαριστω πολύ σύντροφε Δημήτρη. Το μήνυμά σου με συγκινεί. Μαζί στον αγώνα. De profundis με αγάπη», απάντησε ο Κώστας Γουλιάμος.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.