Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 206 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στη στήριξη Μπάιντεν ➽ Καταστολή και εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών ➽ Καθηγητές στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών ➽ Κινητοποιήσεις στους δρόμους μεγάλων πόλεων και στο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι πολύμορφες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού (VIDEO)

 Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 29/04/2024 - 14:54

Με κάθε τρόπο και παρά την καταστολή οι φοιτητές στις ΗΠΑ συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Μετά το ρεσιτάλ καταστολής που επέδειξε η «δημοκρατική» κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, οι φοιτητές, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, ξαναστήνουν τις κατασκηνώσεις αλληλεγγύης. Ήδη στο Yale, αλλά και το UCLA, οι σημαίες της Παλαιστίνης κυματίζουν ξανά.

Το Σάββατο, σε ένα νέο ρεσιτάλ καταστολής στις «δημοκρατικές» ΗΠΑ της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπάιντεν, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά τη διάρκεια επεμβάσεων για την καταστολή των κινητοποιήσεων στα Πανεπιστήμια και τη βίαιη εκκένωση καταυλισμών, διαμαρτυρία που έχουν στήσει οι φοιτητές μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

Παρ' όλα αυτά οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και βγαίνουν και έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου «George Washington», στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν κινητοποίηση και έξω από το ξενοδοχείο «Hilton», όπου ο Τζο Μπάιντεν παρέθετε δείπνο στους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.