Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 178 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Νέο μακελειό με ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα στο νοσοκομείο Αλ Ακσά στη Γάζα ➽ 32.782 νεκροί ➽ 75.298 τραυματίες ➽ Η πλειονότητα γυναίκες και παιδιά ➽ Χιλιάδες κάτω από τα ερείπια ➽ 77 νεκροί και 108 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες (VIDEO - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Νέο μακελειό με ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα στο νοσοκομείο Αλ Ακσά στη Γάζα

Κυριακή 31/03/2024 - 19:58

Νέο μακελειό κατά ξεριζωμένων και δημοσιογράφων σημειώθηκε σήμερα στην Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το «Al Jazeera» που επικαλείται τους ανταποκριτές του στο σημείο, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν έβαλαν στο στόχαστρό τους μια σκηνή με δημοσιογράφους κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Άκσα στην Ντέιρ ελ-Μπάλαχ στην κεντρική Γάζα

Δύο Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, παραδέχονται ότι χτύπησαν στην αυλή του νοσοκομείου των «Μαρτύρων του Αλ-Άκσα», ωστόσο ισχυρίζονται ότι χτύπησαν «διοικητήριο» της οργάνωσης «Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ».

Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας καταδίκασε το Ισραήλ για τη διάπραξη «μιας νέας σφαγής με τον βομβαρδισμό των σκηνών των δημοσιογράφων και των εκτοπισμένων μέσα στα τείχη του Νοσοκομείου Μαρτύρων του Αλ-Άκσα».

Κάλεσε επίσης όλες τις διεθνείς, περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις που σχετίζονται με την υγεία και το ιατρικό έργο να καταδικάσουν το «τρομερό έγκλημα».

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η κατοχή και η διεθνής κοινότητα είναι πλήρως υπεύθυνες για αυτό το έγκλημα για τη στρατιωτική και πολιτική τους υποστήριξη στην κατοχή», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram.

Τουλάχιστον 32.782 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 75.298 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας σε ανακοίνωσή του σήμερα.

Τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά, ανέφερε το υπουργείο, και χιλιάδες ακόμη πτώματα είναι πιθανό να παραμένουν ακαταμέτρητα κάτω από τα χαλάσματα σε όλη τη Γάζα.

Ο απολογισμός περιλαμβάνει 77 νεκρούς και 108 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες.

«Μεγάλη απόκλιση» στις θέσεις Χαμάς και Ισραήλ

Η Χαμάς δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το αν θα στείλει αντιπροσωπεία στη Ντόχα ή στο Κάιρο για διαπραγματεύσεις με στόχο μια εκεχειρία στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ή απόφαση εντός της Χαμάς σχετικά με την αποστολή αντιπροσωπείας της Χαμάς σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων στο Κάιρο ή τη Ντόχα», είπε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Παράλληλα δήλωσε σήμερα ότι οι θέσεις μεταξύ του παλαιστινιακού κινήματος και του Ισραήλ εξακολουθούν να έχουν «μεγάλη απόκλιση» για να υπάρχει ελπίδα για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP, «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.