Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

➽ Η ΗΠΑνθρωπη ΕΕ των απάνθρωπων Συμφώνων ➽ ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Νέο έγκλημα στο Αιγαίο, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες ➽ Ένας νεκρός, τέσσερις αγνοούμενοι, διασώθηκαν 25

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταγγέλλει το νέο έγκλημα στο Αιγαίο, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες

Κυριακή 28/04/2024 - 23:05

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου καταγγέλλει στο Σαμιακό λαό το έγκλημα που ακόμη μια φορά έγινε στο Αιγαίο, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους και ναυάγησαν λίγο έξω από την περιοχή του Καρλοβάσου, στη Σάμο. 

Αναφερόμενη στον νεκρό, στους αγνοούμενους και σε όσους κινδύνεψαν και ευτυχώς διασώθηκαν, υπογραμμίζει πως είναι «θύματα της πολιτικής της ΕΕ και όλων των αστικών κομμάτων που την υπηρετούν. Το θαύμα της Ευρώπης για το οποίο όλοι τους μιλάνε, αυτό είναι! Ξεριζωμένα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των επεμβάσεων στη χώρα τους, θύματα που γίνονται βορά σε διακινητές και λαθρεμπόρους, της πολιτική των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων».

Στη συνέχεια προσθέτει: «Η χώρα μας και οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν τεράστιες ευθύνες διότι ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και συμφωνίες της ΕΕ, έστρωσαν το έδαφος στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και ασύλου και ας κάνουν τώρα τους έκπληκτους όλα τα αστικά κόμματα για το τι εμπεριέχει.

Τα σχεδόν καθημερινά ναυάγια είναι το αποτέλεσμα αυτού του άθλιου και απάνθρωπου ευρωενωσιακού πλαισίου, όπως του Κανονισμού του Δουβλίνου και του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση, που είναι απάνθρωπο. Ονομάζει ''αντιμετώπιση κρίσεων'' τις προληπτικές φυλακίσεις, το φακέλωμα, τη λήψη βιομετρικών ακόμη και από 6χρονα παιδιά, τους νέους φράχτες, τις επαναπροωθήσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την κοροϊδία των ''εθελοντικών μετεγκαταστάσεων'', που εντείνει την καταστολή στα σύνορα για τους αιτούντες άσυλο, με τη συνδρομή της Frontex. Αυτές οι εκατόμβες νεκρών είναι άμεση συνέπεια της πολιτικής της Ε.Ε., των ιμπεριαλιστικών πολέμων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό μας να παλέψει για να σταματήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η πολιτική καταστολής και εγκλωβισμού που κοστίζει ανθρώπινες ζωές και οδηγεί σε τέτοιες τραγωδίες σε βάρος των ξεριζωμένων. Να πάψει ο μεθοδευμένος ενταφιασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του αναφαίρετου δικαιώματος των προσφύγων στο άσυλο, προκειμένου να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Τα καθημερινά ναυάγια, το τσάκισμα των δικαιωμάτων προσφύγων-μεταναστών τελειώνουν κι επίσημα το παραμύθι της ''ΕΕ του κράτους δικαίου'', που αναμασούν όλα τα αστικά κόμματα. Ο λαός να τιμωρήσει τα κόμματα που ωραιοποιούν τη βαρβαρότητα της ΕΕ του κεφαλαίου, με ψήφο για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, η πάλη για την αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους και για τον κοινό αγώνα των λαών, Ελλήνων και ξένων εργατών, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα». 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.