Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 205 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Πάνω από 100 φοιτητές έχουν συλληφθεί σε κολέγια των ΗΠΑ στις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης ➽ Μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το κύμα διαμαρτυρίας

Περίπου 100 φοιτητές συνελήφθησαν σε όλες τις ΗΠΑ την Τετάρτη επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, καθώς οι διοικήσεις των κολεγίων και η κρατική αστυνομία προσπαθούν να καταπνίξουν το κίνημα που ξέσπασε μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Οι συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν την Τετάρτη προστέθηκαν στις χαοτικές σκηνές στη Νέα Υόρκη, όπου η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει μια εβδομαδιαία κατασκήνωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Το κίνημα έχει μετατραπεί σε εθνική αντιπαράθεση μεταξύ των διοικήσεων των αμερικανικών κολεγίων και των φοιτητών τους, σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας, και με κατηγορίες για αντισημιτισμό των μεγάλων λαϊκών κινημάτων για την υποστήριξη της Παλαιστίνης.

Από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο, οι φοιτητές πραγματοποιούν τακτικές διαδηλώσεις απαιτώντας από τα κολέγιά τους να τερματίσουν τους δεσμούς τους με εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ, να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα και η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

Ωστόσο, οι ισχυρές διοικήσεις των κολεγίων, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί ότι παραδοσιακά παίρνουν θέση υπέρ του Ισραήλ και ότι έχουν διάφορους επιχειρηματικούς και εκπαιδευτικούς δεσμούς με το Τελ Αβίβ, προσπάθησαν να φιμώσουν τους φοιτητές.

Μετάφραση: Μπ. Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.