Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

➽ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ➽ Μαχητική κινητοποίηση για Δώρο Πάσχα και μέτρα για την Yγεία ➽ Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με την υπουργό και τον υφυπουργό άφαντους ➽ Νέο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία στις 17 Απρίλη (VIDEO)

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Μαχητική κινητοποίηση για Δώρο Πάσχα και μέτρα για την Yγεία - Νέο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία στις 17 Απρίλη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με μαζική, μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι της Αττικής, στο πλαίσιο της σημερινής τους κινητοποίησης, απαίτησαν την άμεση καταβολή του Δώρου του Πάσχα και νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση της 13ης και της 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, καθώς και μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

«Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού την Τετάρτη 17 Απρίλη στην πανελλαδική πανεργατική απεργία», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, καλώντας επίσης στη συγκέντρωση που διοργανώνουν εκείνη την ημέρα (17 Απρίλη) οι συνταξιούχοι στις 9 π.μ. στο ΣτΕ, το οποίο θα εξετάσει τα ζητήματα των αναδρομικών των Δώρων, κύριων και επικουρικών συντάξεων για το 11μηνο 2015-2016.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των συνταξιούχων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλ. Εθνικής Αντίστασης ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Μίλησαν επίσης ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Σούλα Ακζιώτη, εκ μέρους των συνταξιούχων του Δημοσίου, η Γιώτα Τσακούλια, εκ μέρους των συνταξιούχων Δικηγόρων, ο Δημήτρης Ζαφειρούδης, εκ μέρους της ΠΕΣ ΝΑΤ, ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικών Ταμείων και ο Βαγγέλης Χριστακόπουλος, εκ μέρους των Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ειδικά για τα ζητήματα Υγείας απαίτησαν:

- Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές Υγείας.

- Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

- Να ανοίξουν όλες οι δομές Υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

- Τέλος, να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.