Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Aντιμέτωποι με την αδικία ➽ Δημοσίευμα των New York Times, 25/4/2024 ➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 202 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Το Ισραήλ λέει πως προχωρά για επίθεση στην Ράφα ➽ Διογκώνονται οι διαμαρτυρίες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ παρά την καταστολή και τις συλλήψεις

Η «Στάση αλληλεγγύης στη Γάζα» / Bing Guan για τους New York Times

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Για τους φοιτητές διαδηλωτές η αδικία στη Γάζα είναι τόσο φρικιαστική που τη θεωρούν άμεσης προτεραιότητας θέμα.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου ξεπερνάει τους 30.000, αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Ολόκληρες γειτονιές είναι ερείπια. Το Ισραήλ έχει επιβραδύνει την είσοδο βασικών προμηθειών στη Γάζα και πολλές οικογένειες λιμοκτονούν.

Οι διαδηλωτές βλέπουν αυτή τη συμφορά σαν μια θηριωδία που απαιτεί δράση, όπως ακριβώς οι νόμοι του Jim Crow [στμ: για το λυντσάρισα], ο πόλεμος του Βιετνάμ και το νοτιοαφρικανικό απαρτχάιντ, για τους παλαιότερους φοιτητές.


Εβραίος φοιτητής φοράει ένα κιπά - καρπούζι, σύμβολο της Γάζας / Bing Guan για τους New York Times

Μια φιλοπαλαιστινιακή ομάδα στο Κολούμπια ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της πως εμπνέεται από τους διαδηλωτές κατά του πολέμου του Βιετνάμ που σκοτωθήκανε στο Πανεπιστήμιο του Κεντ το 1970.

Αν τα μαθήματα πρέπει να ακυρωθούν και οι τελετές αποφοίτησης δεν μπορούν να γίνουν, τόσο το καλύτερο, λένε οι φοιτητές. Οι συγκρούσεις και η καταστολή θα αναγκάσουν τον κόσμο να αντιμετωπίσει αυτό που οι ίδιοι περιγράφουν ως γενοκτονία.

Έξω από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια /Adam Gray για τους New York Times

Πολλοί διαδηλωτές καλούν τα πανεπιστήμιά τους να μην επενδύουν πλέον σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ ή βοηθάνε στην παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού.

Υποστηρικτές του Ισραήλ έχουν καταδώσει [με διαρροή προσωπικών δεδομένων] φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές και προσπάθησαν να ποινικοποιήσουν συνθήματα όπως το «Από το ποτάμι στη θάλασσα» [στμ: η Παλαιστίνη από τον ποταμό Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο].

Οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν κατεβάσει τις σημαίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ και προσπάθησαν να εμποδίσουν τους φιλοϊσραηλινούς φοιτητές να μιλήσουν.

Το κεντρικό ζήτημα λένε δεν είναι η ελευθερία του λόγου, αλλά η δικαιοσύνη για τους καταπιεσμένους.

(New York Times, 25/4/2024) Φωτό: Bing Guan και Adam Gray

Μετάφραση: Μπάμπης Ζαφειράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.