Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Νέα Υόρκη ➽ Συμμετέχουν: Ζήσης Λυμπερίδης, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, Kosta Gouliamos ➽ Εγκάρδια συνάντηση με το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Amazon ➽ Στο κατειλημμένο COLMBIA η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ➽ Αλληλεγγύη στους φοιτητές που αγωνίζονται για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ➽ VIDEO ➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 203 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 35.000 νεκροί ➽ Διογκώνονται οι διαμαρτυρίες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ παρά την καταστολή και τις συλλήψεις

(Βίντεο κάτω)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ COLUMBIA Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Αλληλεγγύη στους φοιτητές που αγωνίζονται για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

*

Όλες οι επισκέψεις από εδώ:


*

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη διάρκεια της περιοδείας του στις ΗΠΑ επισκέφθηκε σήμερα το πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, οι φοιτητές του οποίου -καθώς και δεκάδων άλλων πανεπιστημίων σε όλες τις ΗΠΑ- πραγματοποιούν κατάληψη ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και τη συνεργασία των ιδρυμάτων τους με το κράτος του Ισραήλ, αντιμετωπίζοντας διώξεις και καταστολή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση:


«Βρισκόμαστε εδώ στο Columbia, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για λευτεριά στην Παλαιστίνη, για να σταματήσει αυτός ο βάρβαρος, άδικος πόλεμος, η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Έχει μετατραπεί, στην ουσία, σε μία μεγάλη φοιτητική εξέγερση που αγκαλιάζει ήδη δεκάδες πανεπιστήμια σε όλες τις ΗΠΑ και χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται στους δρόμους αλληλέγγυοι, επίσης, στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, σήμερα, γίνεται μεγάλη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία σε συμπαράσταση στους συμφοιτητές τους εδώ στη Νέα Υόρκη, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, για να καταστείλει αυτές τις δίκαιες κινητοποιήσεις. Και φυσικά απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει αυτός ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνολικότερα, ειδικά στη Γάζα, στην Παλαιστίνη, να σταματήσει η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Για λευτεριά στην Παλαιστίνη, στα σύνορα του 1967 και όλα τα αιτήματα που βάζει η παλαιστινιακή κοινότητα, η παλαιστινιακή αρχή σε όλο τον κόσμο.

Βρισκόμαστε εδώ στη Ν. Υόρκη, στην καρδιά των ΗΠΑ, και βρισκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των αγωνιζόμενων εργαζομένων. Ήδη είδαμε δημοσκοπήσεις και μετρήσεις που δείχνουν τεράστια άνοδο στη συμπαράσταση του αμερικάνικου λαού υπέρ της Παλαιστίνης σε σχέση με πριν μερικά χρόνια, για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και βεβαίως καταγγελία της δολοφονίας που διαπράττει το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν εντυπωσιάζει η μαζικότητα των κινητοποιήσεων, ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε:

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό, δεν μας εκπλήσσει, μας συναρπάζει. Θεωρούμε ότι έτσι προχωράει η ιστορία, έτσι θα κατορθώσουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο και να ξεκινήσει μία άλλη κοινωνία, μια ζωή ευτυχισμένη χωρίς θανάτους αμάχων, χωρίς θανάτους παιδιών, χωρίς σφαγές συνανθρώπων μας.»

902

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Εγκάρδια συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Amazon (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μια εγκάρδια συνάντηση με τον Chris Smalls, πρόεδρο του Συνδικάτου εργαζομένων στην «Amazon» (Amazon Labor Union) και τα μέλη της διοίκησης του σωματείου, που τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του σωματείου στο Staten Island, είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας που επισκέπτεται τις ΗΠΑ.

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετέχουν ακόμη ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και ο Κώστας Γουλιάμος, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Εκ μέρους του Σωματείου της Amazon ήταν στη συνάντηση οι: Claudia Ashterman, Arlene Kingston, Tristan Lion Dutchin, Danielle Hayden, Gerald Bryson, Jordan Glowers, Derick Palmer, Rinna Cummings και Mena Shuler.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του Κόμματος είχε την ευκαιρία να εκφράσει την αλληλεγγύη της και να μάθει για τη δράση του Σωματείου.

Αναφορά έγινε στον πόλεμο που δέχονται από την εργοδοσία, στην συνεχή πάλη για μισθούς, ενάντια στην φοβερή εντατικοποίηση και τις βάρδιες σε «εγκαταστάσεις χτισμένες σαν φυλακές χωρίς καν εξαερισμό», χωρίς ούτε καν δικαίωμα για αναρρωτική άδεια πέρα από 10 ώρες τον χρόνο (!).

Αναφορά έγινε συνολικά στην πάλη για δικαιώματα «που δε σταματάει ποτέ ενάντια σε μια τέτοια εταιρεία όπως η Amazon», στην προσπάθεια να οργανωθούν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι στο σωματείο, το οποίο αριθμεί πάνω από 8.000 μέλη μόνο στην εγκατάσταση του αεροδρομίου JFK, να δραστηριοποιηθούν ακόμη πιο ενεργά, στις δυσκολίες που έχουν τα καθήκοντα αυτά σε μια εταιρεία που «έχει επίσημη πολιτική να αλλάζει πολιτική οπότε θέλει» και με συνεχείς απαγορεύσεις.










Ενώ απασχόλησε ακόμη το ζήτημα της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη, οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ από εργαζόμενους και φοιτητές ενάντια τους, της στήριξης που παρέχουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όπως η Amazon στο κράτος του Ισραήλ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το σωματείο της Amazon, τονίζοντας ότι η πρωτοπόρα δράση που αναπτύσσει, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δείχνει τον δρόμο της οργανωμένης διεκδίκησης των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη συνεχίζεται και αύριο Σάββατο, με περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε καταστήματα Ελλήνων Ομογενών στην Αστόρια και συνάντηση με το ΔΣ του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού. Στις 19.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Νέας Υόρκης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.