Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή ➽ Ιράν: Εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς ➽ Ισραήλ: Η αντιπαράθεση δεν έχει ακόμα τελειώσει ➽ ΗΠΑ: Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε ➽ ΚΚΕ - Ανακοίνωση: Να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ➽ Στο μεταξύ: Κρεσέντο βίας και λεηλασίας παλαιστινιακών χωριών στη Δυτική Όχθη από στρατό και εποίκους Λωρίδα της Γάζας ➽ 191 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ιρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ

Κυριακή 14/04/2024 - 10:57

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν κατά της επίθεσης με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε τη νύχτα η Τεχεράνη. Το Ιράν πρόσθεσε ότι έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον να μην υποστηρίξει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια του Ισραήλ.

 

ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή τονίζει:

«Η αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους, συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Μέση Ανατολή που μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η ισραηλινή κατοχή και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία και το Λίβανο, καθώς επίσης οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα, με την παρουσία ευρωατλαντικών στρατιωτικών δυνάμεων και τη συμμετοχή και της Ελλάδας, διαμορφώνουν τους όρους για γενίκευση του πολέμου και ανοίγουν τις "πύλες της κολάσεως". Οι λαοί της περιοχής, μαζί και ο ελληνικός λαός, είναι στη δίνη μεγάλων κινδύνων.

Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, είναι μπλεγμένη μέχρι το λαιμό σε δύο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, με οδυνηρές συνέπειες.

Τώρα να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση της ΝΔ, για να αποσύρει άμεσα την στήριξη της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η Φρεγάτα "Ύδρα" από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο λαός να μην αποδεχθεί να γίνει "κρέας για τα κανόνια" των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, να καταδικάσει αποφασιστικά την κυβέρνηση της ΝΔ και τα ΝΑΤΟϊκά, ευρωατλαντικά κόμματα, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ που παλεύει με συνέπεια για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, αποτινάζοντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

902

 

«Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την στρατιωτική ενέργεια της περασμένης νύχτας, αν το Ισραήλ απαντήσει με αντίποινα κατά του Ιράν», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι η οποιαδήποτε υποστήριξή της σε μία απάντηση αντιποίνων του Ισραήλ, θα έχει ως συνέπεια την στοχοθέτηση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων από το Ιράν.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση «πέτυχε όλους τους στόχους της» και δεν σχεδιάζονται περαιτέρω επιχειρήσεις εάν το Ισραήλ δεν ανταποκριθεί. Πρόσθεσε ότι η επίθεση δεν είχε στόχο πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, αντίθετα επικεντρώθηκε σε στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα σε μια βάση πληροφοριών στο όρος Ερμόν που χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, μαζί με την αεροπορική βάση Νεβατίμ στην έρημο Νεγκέβ, από όπου εκτοξεύτηκαν τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που στόχευσαν το προξενείο.

Ο Bagheri δήλωσε ότι και οι δύο «καταστράφηκαν και αχρηστεύτηκαν σημαντικά» και προειδοποίησε ότι το Ιράν είναι σε θέση να εξαπολύσει μια επίθεση «δέκα φορές ισχυρότερη».

Ο διοικητής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Χουσεΐν Σαλαμί, προειδοποίησε επίσης ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει σε κάθε επίθεση αντιποίνων που θα κάνει το Ισραήλ, κατά συμφερόντων, αξιωματούχων ή πολιτών του Ιράν.

Ασαφής είναι επίσης η έκταση των ζημιών στην ισραηλινή αεροπορική βάση Νεβατίμ, η οποία επλήγη από τουλάχιστον 15 βαλλιστικούς πυραύλους. Οι Ισραηλινοί λένε ότι η συντριπτική πλειονότητα αναχαιτίστηκε.

Στο μεταξύ, η Ιταλία συγκάλεσε σήμερα μία συνάντηση των ηγετών της ομάδας χωρών G7 μέσω βιντεοκλήσης για να συζητήσουν την επίθεση, σύμφωνα με δήλωση πηγών του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ρώμη. Η βιντεοκλήση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες απογευματινές ώρες (Ευρωπαϊκή ώρα). Η Ιταλία έχει κατά την τρέχουσα περίοδο την κυλιόμενη προεδρία της G7.

902

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισραήλ: Η αντιπαράθεση δεν έχει ακόμα τελειώσει

 

Το Ιράν εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια. 

Το Ισραήλ άνοιξε σήμερα τον εναέριο χώρο του στις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η αρχή αεροδρομίων της χώρας. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ αναμένεται ότι θα επηρεαστούν, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να ελέγξουν τους χρόνους των πτήσεών τους.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις ενέργειες του Ιράν και δήλωσε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

Το Ισραήλ απέκρουσε το πρώτο μείζον κύμα ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων που εκτοξεύθηκαν εναντίον του, όμως η αντιπαράθεση δεν έχει ακόμα τελειώσει, ανέφερε σήμερα σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

Μετά από την Ιορδανία και το Ιράκ άνοιξε τον εναέριο χώρο του.

ΗΠΑ: Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπολύθηκαν από το Ιράν —καθώς και από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη— εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές από το Ιράν και τα ενεργούμενά του» και «καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε ο Όστιν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αξίωσε το Ιράν να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, προσθέτοντας πως «δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ»

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών προχωρά στην απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων του Ιράν προς το Ισραήλ, οι οποίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνιστούν επιδείνωση της επιβαρυμένης κατάστασης στην Μέση Ανατολή.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια». Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

Η Κίνα είναι σοβαρά προβληματισμένη από την κλιμάκωση της έντασης μετά την εκτόξευση ιρανικών drones, αλλά και πυραύλων κατά του Ισραήλ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών σε δηλώσεις του, που αναρτήθηκαν σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου.

«Η Κίνα καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ήρεμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές εκτοξεύσεις.

Η Ιαπωνία καταδικάζει την επίθεση αντιποίνων του Ιράν κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την ως μία κλιμάκωση των γεγονότων και αναφέροντας ότι ανησυχεί σοβαρά για την κατάσταση, όπως τονίζεται σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο των Εξωτερικών στο Τόκιο.

«Καταδικάζω έντονα την κατάφωρη και αδικαιολόγητη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, καλώντας «το Ιράν και τους αντιπροσώπους του να σταματήσουν αμέσως αυτές τις επιθέσεις».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι «όλοι οι παράγοντες πρέπει τώρα να απέχουν από περαιτέρω κλιμάκωση και να εργαστούν για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή».

902

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Κρεσέντο βίας και λεηλασίας παλαιστινιακών χωριών στη Δυτική Όχθη από στρατό και εποίκους

Πηγή: Associated Press

Οι επιθέσεις κατά παλαιστινιακών χωριών βόρεια της Ραμάλα που εκδηλώθηκαν μετά την εξαφάνιση ενός 14χρονου ισραηλινού βοσκού χθες κλιμακώθηκαν και επεκτάθηκαν στην Χεβρόνα και την Ναμπλούς σήμερα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Περί τα δέκα παλαιστινιακά χωριά πολιορκούνται από τον ισραηλινό στρατό και δέχονται τις επιθέσεις εκατοντάδων Εβραίων εποίκων. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές και τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

«Δεκάδες έποικοι επιτίθενται κατά του χωριού καίνε ό,τι πέφτει στα χέρια τους», δήλωσε ο δήμαρχος του Αλ-Μουγαΐρ. Σύννεφα καπνού που προέρχονται από πυρπολημένα σπίτια, αγρούς, αγροκτήματα και γεωργικά εργαλεία υψώνονται επάνω από τους λόφους της περιοχής.

Στην Ραμάλα, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμεντ Μουστάφα απηύθυνε προειδοποίηση λέγοντας ότι οι επιθέσεις αυτές «δεν θα αποθαρρύνουν τον λαό μας να παραμείνει στην γη του και να οδηγήσει σε αποτυχία τις επιχειρήσεις εκτοπισμού και εκδίωξης» των Παλαιστινίων από τα εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής και η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσαν ότι από χθες τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και δεκάδες έχουν τραυματισθεί, πολλοί από τους οποίους από σφαίρες.

Από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα, τουλάχιστον 462 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό ή τους Εβραίους εποίκους στην Δυτική Οχθη όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική.

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.