Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Νέα ΔΕΙΜΟκρατία: Το ετσιθελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα αποκαΐδια της εγ-κλιματικής συναλλαγής και η πράσινη απόβαση της Ευρώπης των Ληστών — ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ακόμα πιο επιθετική διαχείριση των δασών — ΠΑΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (Δευτέρα, 24 Ιούλη)

*

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εγκληματική η πολιτική με τις ελλείψεις στην πυρόσβεση και την ανύπαρκτη πυροπροστασία

*

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αποζημιώσεις - ψίχουλα για τους πυρόπληκτους και στο βάθος «πράσινα» κοράκια

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Κατόπιν εορτής και με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πυρκαγιές, σήμερα, προβάλλοντας ως λύση την περίφημη «πράσινη μετάβαση» με την οποία πράσινα και μαύρα κοράκια - επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζονται να βγάλουν νέα κέρδη, πάνω στις στάχτες της καμένης γης.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται, εξαγγέλλει την επιτάχυνση της «πράσινης μετάβασης»

Σε σχόλιό του για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σχετικά με τα δάση και τις πυρκαγιές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Αντί η κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται - και για την απουσία των οποίων το ΚΚΕ προειδοποιούσε επίμονα όλο το προηγούμενο διάστημα - ώστε να μην ζήσουμε άλλες τέτοιες καταστροφές, κάνει ό,τι έκανε και μετά από αντίστοιχες καταστροφές στο παρελθόν: Εξαγγέλλει την επιτάχυνση της “πράσινης μετάβασης” και της “πιο επιθετικής διαχείρισης των δασών”, δηλαδή της περαιτέρω εμπορευματοποίησής τους.

Πρόκειται για την ίδια συνταγή που μας έχει φέρει ως εδώ».

902

 

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου περιόδευσε σήμερα, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δηλώνοντας ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας», προετοιμάζοντας έτσι τον κόσμο για νέες καταστροφές από ενδεχόμενες νέες πυρκαγιές, προκειμένου να κρύψει τις πολιτικές ευθύνες για τις τραγικές ελλείψεις σε επίπεδο πρόληψης με την απουσία ενός ολοκληρωμένου κεντρικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας.

Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης σε αυτές τις περιπτώσεις παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, περιορίζοντας σε αυτό το επίπεδο τον πήχη της παρέμβασής της, προκειμένου να μην αναδειχθούν οι ευθύνες της για τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της πυρόσβεσης, με την υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής που έχει ως αποτέλεσμα να λείπουν μέσα, εξοπλισμός και προσωπικό.  

Με την «καραμέλα» των αποζημιώσεων και τους δήθεν γρήγορους ρυθμούς των αρμόδιων υπηρεσιών, επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι της επιλογής της κυβέρνησής του, στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων, να δίνει ψίχουλα για αποζημιώσεις μετά τις καταστροφές, παρά να πληρώνει προληπτικά για την κατασκευή αντιπυρικών υποδομών.

Όσον αφορά την «πράσινη μετάβαση», τη χαρακτήρισε ως «ένα από τα μεγάλα στοιχήματα αυτής της διακυβέρνησης» και κλείνοντας το μάτι στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματικούς ομίλους, δήλωσε πως «προσθέτουμε διαρκώς Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα, προσαρμοζόμενοι πάντα και στην πρόοδο της τεχνολογίας, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε ζητήματα αποθήκευσης Ενέργειας, ανοίγοντας καινούριες αγορές, όπως η αγορά των αιολικών στη θάλασσα».

Επανέλαβε ότι «η πράσινη μετάβαση θα οδηγήσει τελικά και σε χαμηλότερες τιμές Ενέργειας για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», ισχυρισμός που έχει καταρρεύσει παταγωδώς εδώ και χρόνια με το ακριβό μείγμα Ενέργειας, το χρηματιστήριο ρύπων και άλλα μέτρα που έχουν εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος στα ύψη.

902

*

ΠΑΜΕ

Όλοι την Δευτέρα 24 Ιούλη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει μαζικό κάλεσμα προς όλα τα σωματεία, συλλόγους επαγγελματιών, άλλους μαζικούς φορείς από όλη την Αττική να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Δευτέρα 24 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λεωφ. Κηφισίας 37) , «για να δώσουμε απάντηση ενάντια στο συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα που αφορά όλο το λαό της Αττικής, όχι μόνο τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών».

«Ως εδώ!», τονίζει το ΠΑΜΕ και συμπληρώνει:

«Κάνανε την Αττική “κρανίου τόπο” για τους πολλούς και ριβιέρα για τα κέρδη των λίγων.

Για να μη ξαναγίνουμε στο ίδιο έργο θεατές, είναι ώρα να πάρουμε με τον οργανωμένο αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού στα χέρια μας».

Μέχρι σήμερα αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις

  1. Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής
  2. Εργατικό Κέντρο Πειραιά
  3. Ομοσπονδία Φαρμάκου
  4. Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου
  5. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
  6. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή
  7. Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής
  8. Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού
  9. Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. - "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"
  10. Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν
  11. Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών
  12. Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού
  13. Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής
  14. Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριάσιο
  15. Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής
  16. Συνδικάτο Τύπου Χάρτου
  17. Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
  18. Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ
  19. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Ασκληπείο
  20. Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
  21. Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
  22. Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχ. "ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε" Ν. Αττικής
  23. Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
  24. ΠΕΣ/ΝΑΤ

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.