Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές — Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές, το ΚΚΕ προειδοποιούσε!

*

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εγκληματική η πολιτική με τις ελλείψεις στην πυρόσβεση και την ανύπαρκτη πυροπροστασία

*

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές: Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές, το ΚΚΕ προειδοποιούσε!

Τις εγκληματικές ευθύνες που υπάρχουν για τα ανεπαρκή μέτρα πρόληψης και πυρόσβεσης, καθώς και τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, αναδεικνύει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του Κόμματος, με σχετικό φυλλάδιο, το οποίο και παραθέτουμε: 

Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές

Το ΚΚΕ προειδοποιούσε!

Απροστάτευτη και πάλι η χώρα στα πύρινα μέτωπα

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα ανεπαρκή μέτρα πρόληψης και τα ανεπαρκή μέτρα πυρόσβεσης

Βρισκόμαστε στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια ακόμα φορά τον ίδιο αποτυχημένο και καταστρεπτικό για τα δάση σχεδιασμό. Η κυβέρνηση μας λέει κυνικά και ανερυθρίαστα: «φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε».

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του λαού που παλεύει να σώσει το βιος του και την ίδια του τη ζωή στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Και στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό, στο δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα, στο δρόμο της ανατροπής.

Το ΚΚΕ έγκαιρα, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, είχε καταθέσει ερωτήσεις προς την κυβέρνηση ζητώντας να ληφθούν μια σειρά αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας μας.

Εδώ και τώρα χρειάζεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν περιουσίες, ζωές και φυσικός πλούτος

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση κόντρα στη λογική «κόστους-οφέλους» που διαπερνά και το πώς αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά το ζήτημα της πολιτικής προστασίας του λαού που για αυτές είναι κόστος για να διασφαλίζονται εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ερωτήσεις του KKE στη Βουλή:

Θέμα: Μέτρα της κυβέρνησης για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο (27.3.2023)

(...) Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και παραμένουν όλες οι αιτίες και οι αρνητικοί παράγοντες, που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών. (...)

(...) Κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο του 2022, οι καμένες εκτάσεις στη χώρα ανήλθαν σε 178.770 στρέμματα. (...)

Θέμα: Λήψη άμεσων μέτρων πυροπροστασίας ενόψει του καύσωνα (11.7.2023)

(...) Παραμένει για μια ακόμα χρονιά η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας, η ανύπαρκτη λήψη μέτρων διαχείρισης και προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων. Επίσης είναι γνωστά τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική, με μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την υποστελέχωση υπηρεσιών, με την ύπαρξη διαφορετικών εργασιακών σχέσεων πυροσβεστών, με προβλήματα τόσο στον επίγειο όσο και τoν εναέριο στόλο αφού τα αεροσκάφη Canadair έχουν ξεπεράσει τα σαράντα πέντε (45) χρόνια πτητικού έργου και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ανταλλακτικά. (...)

Θέμα: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των Γεράνειων όρων και του όρους Πατέρα στη Δυτική Αττική εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου (17.7.2023)

(...) Επισημαίνουμε την ανάγκη να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα και βάρος στην πρόληψη, στην αντιπυρική προστασία με τις απαραίτητες δασοκομικές, δασοδιαχειριστικές μελέτες και έργα, στο πλαίσιο της συνολικής προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής ευθύνης των δασαρχείων Αιγάλεω και Μεγάρων (...)

Θέμα: Να ληφθούν μέτρα για την προστασία της Πάρνηθας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου (14.7.2023)

(...) Η προστασία και ειδική διαχείριση για τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν υλοποιηθεί ουσιαστικά τα αναγκαία έργα πρόληψης - αντιπυρικής προστασίας, δεν υπάρχει καμιά βελτίωση στις υποδομές, (δίκτυα κρουνών, υδατοδεξαμενών στελέχωση πυροφυλακείων, κλπ). Το δασαρχείο της Πάρνηθας συνεχίζει να παραμένει χωρίς κανένα δασεργάτη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιήσει το παραμικρό έργο. Τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί καλύπτουν το 10% των αναγκαίων δασοτεχνικών έργων που αναγκαστικά θα δοθούν σε εργοληπτικές εταιρίες με μεγαλύτερο κόστος. Την ίδια στιγμή οι όποιες παρεμβάσεις στα όρια του ορεινού όγκου της Πάρνηθας είναι σταγόνα στο ωκεανό, είναι αποσπασματικές και το μόνο που μπορούν να προσφέρουν και μάλιστα υπό προϋποθέσεις είναι η ολιγόλεπτη - ελάχιστη καθυστέρηση στην εξέλιξη μιας Δασικής πυρκαγιάς. (...)

(...) Επισημαίνουμε την ανάγκη να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα και βάρος στην πρόληψη, στις δασοκομικές και δασοδιαχειριστικές εργασίες στο πλαίσιο της συνολικής προστασίας, τόσο του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, όσο και του σύνολου του δασικού χώρου της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Πάρνηθας, (...)

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε έγχρωμη μορφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.