Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Η υποκριτική Ευρώπη των λαών θέλει να ξεκάνει την Κούβα και τον λαό της: Σε μία ακόμα άθλια μεθόδευση προχώρησε προχθές το Ευρωκοινοβούλιο, εγκρίνοντας απαράδεκτο ψήφισμα με το οποίο απαιτεί πρόσθετες κυρώσεις της ΕΕ στο Νησί της Επανάστασης — Τη νέα μεθόδευση καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ (VIDEO) — ΠΑΜΕ: Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο βρώμικος και υποκριτικός ρόλος των οργάνων του ιμπεριαλισμού

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Με απαράδεκτο ψήφισμα απαιτεί πρόσθετες κυρώσεις κατά της Κούβας

Τη νέα άθλια μεθόδευση καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Το επίμαχο ψήφισμα «σχετικά με την κατάσταση της Συμφωνίας Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας ΕΕ - Κούβας», βάζοντας μπροστά το γνωστό πρόσχημα - πολυεργαλείο της ΕΕ περί «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναπαράγει όλη την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα εναντίον της Κούβας και της κυβέρνησής της.

Χαρακτηριστικό μάλιστα του υποκριτικού... καημού του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα και τις πραγματικές ανάγκες του κουβανικού λαού είναι το γεγονός ότι το ψήφισμα φτάνει στο σημείο να «ξεπλύνει» ξεδιάντροπα τον δολοφονικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα από το 1961, με πρόκληση ζημιών άνω των 140 δισ. δολαρίων, αναφέροντας προκλητικά ότι «το κουβανικό καθεστώς κατηγορεί το εμπάργκο των ΗΠΑ για όλα τα οικονομικά προβλήματα της νήσου, ενώ τα επίπεδα φτώχειας στην Κούβα είναι αποτέλεσμα της πλήρους αποτυχίας του οικονομικού και παραγωγικού της συστήματος».

«Προσπερνώντας» το γεγονός ότι ακριβώς χάρη στον δρόμο που έχει διαλέξει ο λαός της Κούβας έχει πετύχει να κατοχυρώσει σημαντικά δικαιώματα και κατακτήσεις κόντρα σε αυτήν την επίθεση, το Ευρωκοινοβούλιο έρχεται να σιγοντάρει την αντικουβανική εκστρατεία: Επικαλούμενο τη «ρήτρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη Συμφωνία ΕΕ - Κούβας, καλεί το Συμβούλιο της ΕΕ «να εφαρμόσει τις διατάξεις του παγκόσμιου καθεστώτος κυρώσεων της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (νόμος Magnitsky της ΕΕ)» και να εγκρίνει κυρώσεις κατά της Κούβας, εναντίον του Προέδρου της χώρας Μιγκέλ Ντίας - Κανέλ και άλλων στελεχών της κουβανικής κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Εθνικής Συνέλευσης της Κούβας απορρίπτει σθεναρά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν διαθέτει την ηθική, πολιτική και νομική εξουσία να κρίνει την Κούβα», ενώ αναδεικνύει επίσης τον υποκριτικό χαρακτήρα της νέας μεθόδευσης της ΕΕ και τη νέα προσπάθεια παρέμβασης στην Κούβα.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ


Τη νέα άθλια ευρωενωσιακή μεθόδευση καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε δήλωσή της όπου επισημαίνει:

«Εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ καταγγέλλουμε στους λαούς του κόσμου τη νέα απαράδεκτη μεθόδευση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος της Κούβας.

Αποδεικνύεται ξανά, και με αυτό το ψήφισμα, ότι διαχρονικός στόχος της ΕΕ είναι να υπονομεύσει τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού.

Σε αυτό αποσκοπεί και η απαίτηση του σημερινού (σ.σ. 12/7) ψηφίσματος να εφαρμοστούν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος του λαού της Κούβας. Ενός λαού που για πάνω από 6 δεκαετίες υποφέρει από τον εγκληματικό αποκλεισμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του, από τις εκατοντάδες κυρώσεις που υποσκάπτουν τα δικαιώματα του λαού και τις κατακτήσεις της Επανάστασης, στερούν την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Εκφράζουμε τη μαχητική αλληλεγγύη μας με την Κούβα και τον λαό της. Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την άμεση κατάργηση του αποκλεισμού, όλων των κυρώσεων και μέτρων σε βάρος της Κούβας, για την αναγνώριση του δικαιώματος του κουβανικού λαού να καθορίζει το μέλλον του χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις».

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ

Τις νέες απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Ευρωκοινοβουλίου εναντίον της Κούβας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ.

«Το νέο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλιμακώνει την προσπάθεια της ΕΕ να επιτεθεί και να υπονομεύσει τα επιτεύγματα του κουβανικού λαού, ενός λαού που για περισσότερες από 6 δεκαετίες υποφέρει από τον εγκληματικό αποκλεισμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του», αναφέρει το ΠΑΜΕ, ενώ προσθέτει ότι «ταυτόχρονα αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο βρώμικος και υποκριτικός ρόλος των οργάνων του ιμπεριαλισμού μέσα στα συνδικάτα, της ITUC και της ETUC, που υποκριτικά μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, υποστηρίζουν στην πράξη τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ - ΕΕ κατά του κουβανικού λαού και τον δολοφονικό αποκλεισμό».

Και καταλήγει: «Τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, στέκονται σταθερά στο πλευρό του κουβανικού λαού και των συνδικάτων του, της ηρωικής CTC. Ενισχύουμε τον αγώνα για την άμεση άρση του αποκλεισμού, όλων των κυρώσεων και μέτρων κατά της Κούβας, για την αναγνώριση του δικαιώματος του κουβανικού λαού να καθορίζει μόνος του το μέλλον του, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 15-16/7/2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.