Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους: Η εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς είναι σε βάρος του λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων — Να δυναμώσει η πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο — Μπάιντεν: Θέλω συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας για να ενισχυθεί το NATO — Δεν υπάρχει ομοφωνία στο ΝΑΤΟ για ένταξη τώρα της Ουκρανίας

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Η εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς είναι σε βάρος του λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων

Να δυναμώσει η πάλη του λαού για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Κυριακή 09/07/2023 - 19:02

Η εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς είναι σε βάρος του λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες στην υλοποίηση αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών.

Αναλυτικά:

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους (Λιθουανία), στις 11-12 Ιούλη 2023, θα ρίξει νέο “λάδι στη φωτιά” των ιμπεριαλιστικών πολέμων και ανταγωνισμών, που αυτή την περίοδο εκδηλώνονται με τη σφοδρή πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως και με την ένταση στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού και σε άλλες περιοχές.

Πρόκειται για περιοχές όπου κλιμακώνεται η διαπάλη για τις πρώτες ύλες, την ενέργεια, τους δρόμους εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, δηλαδή για τη μοιρασιά των κερδών του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα με βάση τοποθετήσεις των ΝΑΤΟικών επιτελείων αναμένεται:

η εμβάθυνση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία με παραπέρα πολιτικές εγγυήσεις και νέα στρατιωτική βοήθεια στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και με τη θεσμοθέτηση “Συμβουλίου ΝΑΤΟ – Ουκρανίας”,

ο παραπέρα ανεφοδιασμός των ουκρανικών δυνάμεων με νέα σύγχρονα ΝΑΤΟϊκά όπλα και την εκπαίδευση στρατιωτικών δυνάμεων.

η ενίσχυση των ΝΑΤΟικών πολυεθνικών δυνάμεων και των «περιφερειακών σχεδίων», με την αύξηση των ετοιμοπόλεμων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στις 300 χιλιάδες και την ενίσχυσή τους σε περιοχές που γειτονεύουν με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Νέες ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αναπτύσσονται τόσο στη Βαλτική, όσο και στα Βαλκάνια.

η επιβεβαίωση της διεύρυνσης με Φινλανδία και Σουηδία, που εκτός της ΝΑΤΟϊκής περικύκλωσης της Ρωσίας, συνδέεται και με τη διαπάλη για τον έλεγχο της Αρκτικής, μιας και μετά από αυτήν την εξέλιξη οι 7 από τις 8 χώρες της Αρκτικής γίνονται μέλη του ΝΑΤΟ.

η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των κρατών μελών, με κατώτατο όριο το 2% του ΑΕΠ, ρίχνοντας νέα οικονομικά βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες των λαών, για την εξυπηρέτηση των επιθετικών σχεδίων των ευρω-ατλαντικών μονοπωλίων,

η διεύρυνση της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με χώρες της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού, που εμπλέκονται στους σχεδιασμούς των Αμερικανό-νατοϊκών, όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα, σε μια περιοχή όπου “μαγειρεύεται” η νέα πολεμική αναμέτρηση του ΝΑΤΟ με την Κίνα, που από πέρσι στη “Στρατηγική Αντίληψη” του ΝΑΤΟ χαρακτηρίστηκε “απειλή”.

η προετοιμασία του ΝΑΤΟ για τη χρήση στα πεδία των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων και πυρηνικών όπλων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες στην υλοποίηση αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών, στέλνοντας όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, αναβαθμίζοντας τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα, παραχωρώντας ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη στελέχωση των ΝΑΤΟϊκών σχηματισμών, εκτινάσσοντας τις δαπάνες για εξοπλισμούς που αφορούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, διαθέτοντας λιμάνια και αεροδρόμια για εγκληματικούς σχεδιασμούς, που στοχοποιούν τον λαό μας.

Η πολιτική αυτή, που βρίσκεται στην υπηρεσία των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και των συμμάχων της, στρέφεται σε βάρος του λαού μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των ελληνικών νησιών, γενικότερα της χώρας, προοιωνίζοντας τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με κατεύθυνση οδυνηρό συμβιβασμό στο Αιγαίο.

Όχι τυχαία φέρεται να εξαφανίζεται από τα ΝΑΤΟϊκά έγγραφα η Κυπριακή Δημοκρατία και να αντικαθίσταται η αναφορά σε αυτήν με γεωγραφικές συντεταγμένες, ενώ με πρωτοβουλία των ΗΠΑ τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου, βαπτίζονται “τουρκικά στενά”.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη του λαού μας για:

  • την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία,
  • για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις της χώρας μας,
  • για να σταματήσουν να στέλνονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και οπλικά συστήματα εκτός συνόρων,
  • για την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τον λαό αφέντη στον τόπο του και την εξουσία στα δικά του χέρια.

902

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ CNN ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Μπάιντεν: Θέλω συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας για να ενισχυθεί το NATO

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία στο ΝΑΤΟ για ένταξη τώρα της Ουκρανίας

Τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας για την ενίσχυση της νοτιοανατολική πτέρυγας του ΝΑΤΟ επιδιώκει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαιώνοντας ότι στο όνομα της ΝΑΤΟικής συνοχής «τρέχουν» διεργασίας που οδηγούν σε επικίνδυνους συμβιβασμούς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Σε συνέντευξη εφ όλη της ύλης στο CNN, μερικά 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως

«η Τουρκία αναζητά τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F16. Και ο (Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος) Μητσοτάκης στην Ελλάδα αναζητά επίσης κάποια βοήθεια. Άρα λοιπόν, αυτό που προσπαθώ να κάνω ειλικρινά είναι να πετύχω μια συνεργασία, στην οποία ενισχύουμε το NATO όσον αφορά την στρατιωτική ικανότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας ώστε να επιτρέψουμε στη Σουηδία να ενταχθεί στην Συμμαχία».

Ο Μπάιντεν δήλωσε αισιόδοξος ότι η Σουηδία θα γίνει τελικά δεκτή στο ΝΑΤΟ συνδέοντας την ένταξη με την επιδίωξη της Τουρκίας  να εκσυγχρονίσει τα F-16. Μάλιστα η Τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι Μπάιντεν και Ερντογάν «συμφώνησαν να συναντηθούν τετ α τετ στο Βίλνιους και να συζητήσουν λεπτομερώς τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και περιφερειακά ζητήματα». 

Για την Ουκρανία, ο Μπάιντεν δήλωσε στο CNN ότι

«δεν νομίζω ότι υπάρχει ομοφωνία στο ΝΑΤΟ σχετικά με το αν θα ενταχθεί ή όχι η Ουκρανία στην οικογένεια του ΝΑΤΟ τώρα, αυτή τη στιγμή, εν μέσω πολέμου». Πρόσθεσε ότι αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο ο πόλεμος συνεχίζεται τότε το ΝΑΤΟ θα είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Ανέφερε συγκεκριμένα για τυχόν ένταξη της Ουκρανίας: 

«Για παράδειγμα, εάν το κάνατε αυτό, τότε, ξέρετε – και εννοώ αυτό που λέω – είμαστε αποφασισμένοι να δεσμεύσουμε κάθε εκατοστό εδάφους που είναι έδαφος του ΝΑΤΟ. Είναι μια δέσμευση που όλοι έχουμε αναλάβει. Αν ο πόλεμος συνεχίζεται, τότε είμαστε όλοι σε πόλεμο. Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», «νομίζω ότι πρέπει να χαράξουμε έναν ορθολογικό δρόμο για να μπορέσει η Ουκρανία να πληροί τις προϋποθέσεις για να μπορέσει να μπει στο ΝΑΤΟ».

Ο Μπάιντεν είπε ότι μίλησε με τον Ζελένσκι εκτενώς για το θέμα, λέγοντας ότι είπε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν ασφάλεια και όπλα για την Ουκρανία όπως κάνουν για το Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό υπεραμύνθηκε της απόφασης για αποστολή από τις ΗΠΑ στο Κίεβο πυρομαχικών διασποράς λέγοντας ότι ήταν μια «δύσκολη απόφαση», αλλά ότι ήταν πεπεισμένος ότι ήταν απαραίτητο επειδή η Ουκρανία είχε τελειώσει από πυρομαχικά.

Κατέδειξε ότι βασικός αντίπαλος των ΗΠΑ είναι η Κίνα και ευθέως δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θέλει να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ από χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία και στρατιωτική ικανότητα στον κόσμο. Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ μπορούν να έχουν σχέσεις με την Κίνα. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.