Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και 10 τραυματίες — Δούλευαν κυριακάτικα μέσα στον καύσωνα — Τα ερωτήματα που ζητάνε απαντήσεις δείχνουν τους υπεύθυνους του εγκλήματος! — Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σήμερα στη γέφυρα της Περιμετρικής — Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη τους — Έχουν ευθύνες κυβέρνηση και Περιφέρεια για το έγκλημα (VIDEO - Φωτό)

ΠΑΤΡΑ

Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από την κατάρρευση γέφυρας

Κυριακή 23/07/2023 - 15:30

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση γέφυρας, το μεσημέρι της Κυριακής, στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Μποζαΐτικα.

Όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα που έχει τη σφραγίδα της εργοδοσίας και του κράτους της.

Όπως κατήγγειλαν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το συνδικάτο Οικοδόμων και άλλα σωματεία, με ευθύνη της κατασκευαστικής εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο, οικοδόμοι δούλευαν κυριακάτικα και μέσα στον καύσωνα, από το πρωί, στις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έχει σπεύσει αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του Συνδικάτου Οικοδόμων. Επίσης, η δημοτική αρχή Πάτρας έχει διαθέσει μηχανήματα για τον ασφαλή απεγκλωβισμό εγκλωβισμένων.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μοίρασε νερά στους Πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες και στην επιχείρηση απεγκλωβισμού στην γέφυρα.

902

Τα ερωτήματα που ζητάνε απαντήσεις δείχνουν τους υπεύθυνους του εγκλήματος!

Κυριακή 23/07/2023 - 16:32

Λίγη ώρα μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην περιμετρική των Πατρών όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς ένα νέο έγκλημα κράτους και εργοδοσίας, το οποίο έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ 10 είναι οι τραυματίες. Έχοντας ήδη πάρει μπρος η επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων για το νέο έγκλημα, για να βγει λάδι η εργοδοσία και η κυβέρνηση τα ουσιαστικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσει είναι τα εξής:

Γίνονταν εργασίες επισκευής στην γέφυρα ημέρα Κυριακή (δηλαδή αργία) και εν μέσω καύσωνα, ενώ είναι σε ισχύ υπουργική απόφαση για «μείωση της απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 12.00-17.00»; Η κατάρρευση της γέφυρας σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στις 12.47 μ.μ..

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ ελέγχουν αν τηρείται από την εργοδοσία η απαγόρευση εργασιών σε συνθήκες καύσωνα;

Υπήρχε άδεια στην εταιρεία για την εκτέλεση εργασιών κατά τις Κυριακές; Αν υπήρχε τέτοια άδεια δεν θα έπρεπε να ανακληθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που ισχύουν σήμερα; Ποιος θα έπρεπε να δώσει εντολή ανάκλησης, εφόσον υπήρχε τέτοια άδεια;

Ήταν σε εξέλιξη ελεγχόμενη κατεδάφιση του τμήματος της γέφυρας; Αν ναι, ελέγχθηκε (και από ποιον;) πώς κάτω από την γέφυρα δεν υπήρχαν άνθρωποι;

Γιατί τα έργα επισκευής στις γέφυρες της Περιμετρικής Πατρών αν και ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2022, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη; Για το έργο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δεσμεύσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2020. Να σημειωθεί ότι το έργο στις γέφυρες σέρνεται από το 2000...

902

*

ΤΟ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη τους - Έχουν  ευθύνες κυβέρνηση και Περιφέρεια για το έγκλημα

 

«Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι Κυριακή και σε συνθήκες καύσωνα, εργαζόμενοι δούλευαν στη γέφυρα που κατέρρευσε στα Μποζαΐτικα. Έχουν  ευθύνες κυβέρνηση και Περιφέρεια για το νέο αυτό έγκλημα», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την κατάρρευση της γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, προσθέτοντας: 

«Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη τους. Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Το Eργατικό Kέντρο δεσμεύεται ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ομάδες συνδικαλιστών με επικεφαλής τους Δημήτρη Μαρμούτα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και Δημήτρη Αγγελόπουλο, γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας». 

902

*

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σήμερα στη γέφυρα της Περιμετρικής

To Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας «καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σήμερα στη γέφυρα της περιμετρική Πατρών», σημειώνοντας: «Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε το σύνθημα τα κέρδη τους οι ζωές μας.

Το σημερινό έγκλημα έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών σε σαθρό τμήμα της γέφυρας, σε συνθήκες καύσωνα και μεσημεριανές ώρες, Κυριακή, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες και κανένα μέτρο για την προστασία από τον καύσωνα.

Είναι
βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους.Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα». 

902

*

Δ. ΜΑΡΜΟΥΤΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ

Νέα καταγγελία για τα έργα εν μέσω καύσωνα στην γέφυρα που κατέρρευσε

Κυριακή 23/07/2023 - 15:15

Νέα, σοβαρή καταγγελία για την κατάρρευση της γέφυρας εν μέσω εργασιών που γίνονταν κάτω από συνθήκες καύσωνα Κυριακάτικα, αποτελεί η δήλωση του Δ. Μαρμούτα, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στο 902.gr. 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αυτά είναι τα χάλια που βλέπουμε εδώ και τόσα χρόνια, που φτιάχνουνε εδώ το γιοφύρι της Άρτας, με χρήματα του ελληνικού λαού. Και τώρα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουνε νεκροί και εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι. Να είναι σίγουροι ότι το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, το εργατικό κίνημα της πόλης, θα τους αναζητήσει μέχρι την κόλαση. Να δούμε: ποιος τους έδωσε άδεια για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι Κυριακή μεσημέρι κάτω από συνθήκες καύσωνα; Έχουν τέτοια άδεια; Θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά αυτό που έγινε σήμερα. Είμαστε εδώ για να παράσχουμε όποια βοήθεια μας ζητηθεί». 

902

*

Δ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ

Καταγγελία από συνδικάτα για την κατάρρευση της γέφυρας: Δούλευαν κυριακάτικα μέσα στον καύσωνα

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση γέφυρας το μεσημέρι της Κυριακής στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στη Διοδώρου, στην περιοχή Μποζαΐτικα.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει ένας νεκρός και πληροφορίες για σοβαρά τραυματίες, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται.

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κατήγγειλε τις παράνομες εργασίες που γίνονταν στο σημείο σήμερα, σε συνθήκες καύσωνα.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται ομάδες του Συνδικάτου Οικοδόμων έτοιμες να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.