Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

➽ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ» - ΦΟΡΕΙΣ ➽ 19 Μάρτη ➽ Με δυναμική κινητοποίηση ακύρωσαν την φιέστα του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή ➽ 3 VIDEO - Φωτό

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ» - ΦΟΡΕΙΣ

Με δυναμική κινητοποίηση ακύρωσαν την φιέστα του υπουργού Υγείας για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή

Τρίτη 19/03/2024 - 18:18

Με δυναμική κινητοποίηση το Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου «Αττικόν» και φορείς της περιοχής ακύρωσαν το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μάρτη την φιέστα του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος τελικά δεν προσήλθε στο νοσοκομείο που επρόκειτο να επισκεφτεί για το προγραμματισμένο σημερινό απογευματινό χειρουργείο, στέλνοντας έτσι αποφασιστικό μήνυμα ότι «δεν θα περάσει το νόμιμο φακελάκι, τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία στο νοσοκομείο μας. Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή σε αυτό το αίσχος!».

Φώναξαν δυνατά, τα συνθήματα, «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι φακελάκια για τα χειρουργεία»«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις» και «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας με απόφαση του Σωματείου και της ΕΙΝΑΠ. Παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση, ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου και ο Ηλίας Σιώρας, συνταξιούχος γιατρός, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι και μέλη φορέων της περιοχής, όπως των συνταξιουχικών σωματείων της Δυτικής Αθήνας, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής και άλλοι.

Το Σωματείο κατήγγειλε ότι, «η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Εμπορίου Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας βάζοντας ταρίφα στην κάθε επέμβαση, νομιμοποιώντας το “φακελάκι” και ωθώντας τον ασθενή να πληρώνει υπέρογκα ποσά, ώστε να μην περιμένει ολόκληρους μήνες στις λίστες αναμονής.

Προσέξτε! Οι ασθενείς δεν θα μπορούν να χειρουργηθούν το πρωί, γιατί οι χειρουργικές αίθουσες και το προσωπικό είναι λιγοστά. Όποιος, όμως, έχει λεφτά θα χειρουργηθεί το απόγευμα στις ίδιες αίθουσες και από το ίδιο προσωπικό!»

Το Σωματείο κατήγγειλε επίσης ότι:

  • Οι ελλείψεις του νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζουν πλέον τις 300.
  • Πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί και ειδικευόμενοι νοσηλευτές δεν ανανέωσαν τη σύμβαση τους λόγω των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και τις αλλεπάλληλες αλλαγές από τμήμα σε τμήμα.
  • Παραμένουν κλειστές οι 6 από τις 14 χειρουργικές αίθουσα κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Απαιτεί:

  • Να ανοίξουν τώρα οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας κατά 20%. Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, "ξεπάγωμα" της διετίας 2016-2017 και των τριετιών.
  • Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ. Επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Παλεύουμε μαζί με τους ασθενείς που έχουν βάλει ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη (άμεσοι κι έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές). Διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Στην κινητοποίηση μίλησαν ο Γιώργος Σιδέρης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου «Αττικόν» (δείτε στο κεντρικό video), ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου, ο Ηλίας Σιώρας, συνταξιούχος γιατρός, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Σάββας Γεωργίου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου «Αττικόν», ο Μήτσος Κυπραίος, εκ μέρους του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου και η Μαρία Κατσαλή, εκ μέρους της Ένωση Γονέων Μαθητών Περιστερίου.

Στάθηκαν στις επιπτώσεις από την εφαρμογή του μέτρου στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κόσμος διαφωνεί με τον υπουργό υγείας και την προκλητική επιχειρηματολογία του για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να μην γίνουν συνένοχοι.

Τόνισαν ότι παλεύουν μαζί με τους ασθενείς που έχουν βάλει ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη (άμεσοι κι έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές). Απαίτησαν αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Κάλεσαν το λαό, τους φορείς της Δυτικής Αθήνας να εκφράσουν μαχητικά την αντίθεση τους σε αυτό το έκτρωμα και δεσμεύτηκαν πως οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις θα συνεχιστούν.

 

«Είναι επιτακτικό τα παιδιά μας να μπορούν να λαμβάνουν άμεση και έγκαιρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο κατά το σχολικό ωράριο, όσο και τις απογευματινές ώρες ή τα Σαββατοκύριακα για κάθε περιστατικό, χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι σε πολύωρες αναμονές στα παιδιατρικά νοσοκομεία ή σε καταβολή υπέρογκων ποσών σε ιδιώτες ιατρούς και ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα και τώρα πια και στα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων», τόνισε η Μαρία Κατσαλή.

Από την πλευρά του ο Μ. Σελέκος, κάλεσε όλους να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία αλλά και να διεκδικήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επαναλειτουργήσουν νοσοκομεία που έχουν κλείσει, όπως το "Αγία Βαρβάρα", που όπως ανέφερε, ήταν πολύ σημαντικό για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας, αλλά και για να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη (ΕΟΠΥΥ) και να φτιαχτούν περισσότερα Κέντρα Υγείας, επαρκώς στελεχωμένα. Όπως είπε, είναι υπόθεση του λαού να αγωνιστεί για να μην επιτρέψει να είναι η Υγεία εμπόρευμα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.