Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

➽ 158 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 9 νεκροί από νέα ισραηλινή επίθεση εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν βοήθεια ➽ Στο χείλος της απόλυτης ανθρωπιστικής καταστροφής η Γάζα εν μέσω ανελέητων βομβαρδισμών ➽ 31.184 οι σκοτωμένοι ➽ 72.889 οι τραυματίες ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τουλάχιστον 31.184 οι νεκροί από τις ισραηλινές θηριωδίες στη Γάζα

Τρίτη 12/03/2024 - 14:54

Δεν έχει τέλος η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που συνεχίζεται για 157 μέρες, με  δολοφονικούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 31.184 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 72.889 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου στη Γάζα, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας σε σημερινή του ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, σε τουλάχιστον έντεκα ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη νέα επίθεση ισραηλινών δυνάμεων εναντίον πεινασμένων παλαιστινίων που έψαχναν για βοήθεια στη Γάζα (πάνω). Το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης αναφέρει ότι περισσότεροι από 400 αιτούντες βοήθεια έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου σε ανάλογα περιστατικά.

902

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Εννέα νεκροί από νέα ισραηλινή επίθεση εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν βοήθεια

Τρίτη 12/03/2024 - 12:39

Μετά από 157 μέρες δολοφονικών ισραηλινών βομβαρδισμών και επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, τους Παλαιστίνιους θερίζει πλέον και ο λιμός, ενώ συνεχίζεται ο εγκληματικός ισραηλινός αποκλεισμός.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι φτάνουν πλέον τους 31.112 και οι τραυματίες τους 72.760, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Μέσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 27 παιδιά που πέθαναν από δίψα και πείνα μέσα στις τελευταίες βδομάδες.

Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους χτες στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καμάλ Αντουάν» της βόρειας Γάζας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου «Al Jazeera», ενώ τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί αγνοούνται κάτω από τα ερείπια μετά την ισραηλινή επίθεση στο σπίτι οικογένειας στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

Ταυτόχρονα το «Al Jazeera» αναφέρει πως ο αριθμός των νεκρών από μια νέα ισραηλινή επίθεση εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν βοήθεια κοντά στον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ στην πόλη της Γάζας αυξήθηκε στους εννέα. Τουλάχιστον 20 άλλοι τραυματίστηκαν στην τέταρτη τέτοια επίθεση σε άτομα που περίμεναν να λάβουν βοήθεια.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), «η πείνα είναι παντού στη Γάζα».

Ραμαζάνι «χωρίς χαρά»

Ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας συγκεντρώθηκε «χωρίς χαρά» χθες βράδυ για την πρώτη διακοπή της νηστείας στην αρχή του φετινού Ραμαζανιού, στο οποίο ρίχνουν βαριά σκιά η απειλή γενικευμένου λιμού και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ.

«Δεν νιώθουμε τη χαρά του Ραμαζανιού, τη χάσαμε επειδή η κατοχή μας εκτόπισε και κατέστρεψε τα σπίτια μας. Κοιτάξτε τον κόσμο που ζει στις σκηνές (...) Υποφέρουμε πολύ. Αυτό το Ραμαζάνι δεν έχει καμία σχέση με αυτά προηγούμενων ετών», είπε ο Μοχάμαντ αλ Μάσρι, εκτοπισμένος στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου ζουν σε σκηνουπόλεις κάπου ενάμισι εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, βίαια εκτοπισμένοι και πλέον παγιδευμένοι. Πρόκειται για πάνω από τον μισό πληθυσμό του θυλάκου.

«Ο χρόνος πιέζει» για να αποφευχθεί ο λιμός στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου εκτυλίσσεται «ανθρωπιστική καταστροφή», ελλείψει επαρκούς ποσότητας τροφίμων, προειδοποίησε η επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ), η Σίντι Μακέιν.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σχολίασε πως τον αφήνει άφωνο το γεγονός πως ο πόλεμος συνεχίζεται εν μέσω αυτού του «ιερού μήνα».

Με το «σταγονόμετρο» η βοήθεια

Η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια, που υπόκειται σε έλεγχο και έγκριση του Ισραήλ, δεν φθάνει παρά με το σταγονόμετρο στον κατά μεγάλο μέρος του ισοπεδωμένο θύλακα κυρίως μέσω Αιγύπτου, την ώρα που οι ανάγκες δεν χωρούν συγκρίσεις με την προπολεμική περίοδο, τονίζει ο ΟΗΕ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αεροσκάφη διαφόρων χωρών προχώρησαν σε ρίψεις δεμάτων με έτοιμα γεύματα στους αιθέρες της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το πρώτο πλοίο που μεταφέρει σχεδόν 200 τόνους τροφίμων αναχώρησε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος με στόχο να ανοίξει μία νέα θαλάσσια οδός προκειμένου να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα.

Παράλληλα, αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναχώρησε από τις ΗΠΑ μεταφέροντας το απαραίτητο υλικό για την κατασκευή προκυμαίας ώστε να εκφορτώνεται η βοήθεια. Το σχέδιο αυτό εκτιμάται πως θα χρειαστεί ως και 60 ημέρες για να υλοποιηθεί.

Δυσαρέσκεια για τη στάση Νετανιάχου

Στο μεταξύ, η συνεχιζόμενη σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, προκαλεί έντονες λαϊκές αντιδράσεις σε μία σειρά χώρες, ασκώντας πίεση στις κυβερνήσεις, ακόμα και σε αυτές που είναι στενοί σύμμαχοι του Ισραήλ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Ουόνγκ δήλωσε σήμερα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπονομεύει τη χώρα του με την προσέγγιση που έχει υιοθετήσει στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και τον κάλεσε να αλλάξει πορεία προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να χάσει τη διεθνή στήριξη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτίμησε το Σάββατο ότι ο Νετανιάχου «περισσότερο βλάπτει το Ισραήλ παρά το βοηθά» διεξάγοντας τον πόλεμο αντίθετα με τις αξίες της χώρας του.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Μπάιντεν, η Ουόνγκ συμφώνησε και πρόσθεσε ότι η διεθνής στήριξη προς το Ισραήλ θα συνεχίσει να φθείρεται, αν δεν αντιμετωπίσει «την ανθρωπιστική καταστροφή» στη Γάζα.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος νιώθει φρίκη για την τρέχουσα κατάσταση (…) και θα έλεγα ότι, αν το Ισραήλ δεν αλλάξει την πορεία του, θα συνεχίσει να χάνει υποστήριξη», πρόσθεσε.

Τα σχόλια της Ουόνγκ προστίθενται σε αυτά ολοένα και περισσότερων χωρών, ακόμη και στενών συμμάχων του Ισραήλ, που του ζητούν να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στη Ράφα.

Ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ζήτησαν με κοινή τους ανακοίνωση τον Φλεβάρη να κηρυχθεί άμεσα ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα. Η Ουόνγκ σημείωσε ότι οι τρεις χώρες ενώθηκαν για να «ενισχύσουν» τη φωνή τους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.