Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 168 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 31.988 νεκροί, η πλειονότητα γυναίκες και παιδιά ➽ 74.188 τραυματίες ➽ 8.000 και πλέον αγνοούμενοι ➽ Το 35% των κτιρίων της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές ➽ Σκηνές κόλασης από την πολυήμερη επίθεση στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Λωρίδα της Γάζας Σε τέσσερις μήνες σκοτώθηκαν 12.300 παιδιά από τους ιουδαιοναζί δολοφόνους Περισσότερα από ό,τι σε τέσσερα χρόνια συγκρούσεων ανά τον κόσμο

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Συνεχείς οι επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο (VIDEO)

Πέμπτη 21/03/2024 - 14:56

Με νέους βομβαρδισμούς και επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, στη νότια πόλη Ράφα, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω από 1,5 εκατομμύριο άμαχοι και εκτοπισμένοι, σε άλλες πόλεις, σε προσφυγικούς καταυλισμούς, σε ήδη χτυπημένα νοσοκομεία και σε σημεία διανομής της ελάχιστης ανθρωπιστικής βοήθειας που μπαίνει στη Γάζα, συνεχίζεται η γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Ο τελευταίος γύρος επιθέσεων του Ισραήλ σε όλη τη Γάζα, την 167η ημέρα των δολοφονικών επιχειρήσεων, έχει προκαλέσει τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων Παλαιστινίων αμάχων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA: Στην περιοχή του Νοσοκομείου «Αλ-Σίφα» στην πόλη της Γάζας, στην περιοχή Αλ-Μίνα, δυτικά της πόλης της Γάζας, στον καταυλισμό Σάτι, δυτικά της πόλης της Γάζας, στην Ντέιρ ελ-Μπάλαχ, στο κέντρο της Γάζας, στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο 65 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 92 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι νεκροί στη Λωρίδα από τις ισραηλινές επιθέσεις έχουν ανέλθει στις 31.988. Οι τραυματίες έχουν φτάσει στις 74.188. Επιπλέον, περίπου 8.000 άτομα αγνοούνται. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σκηνές κόλασης από την πολυήμερη επίθεση στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα»

Στο φόντο αυτό συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Πόλης της Γάζας, «Αλ Σίφα».

Ο κατοχικός στρατός ανέφερε σήμερα ότι στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σκότωσε περισσότερους από 50 Παλαιστίνιους ενόπλους σε συγκρούσεις γύρω από το νοσοκομείο και παραμένουν υπό κράτηση για ανάκριση τουλάχιστον 160 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Κάπου 300 άλλοι, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες, αφέθηκαν χτες ελεύθεροι μετά από ανακρίσεις που συνοδεύονταν από άγριους ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και εξευτελισμούς.

Κάποιοι από τους χιλιάδες εκτοπισμένους αμάχους που παραμένουν σε χώρους εντός και εκτός του νοσοκομείου, μιλώντας σε δημοσιογράφους του «Al Jazeera» περιέγραψαν σκηνές κόλασης. Κάποιοι είπαν πως είχαν να φάνε τουλάχιστον 3 μέρες, κάποιοι άλλοι ότι αναγκάστηκαν να φύγουν από εκεί περνώντας μέσα από δεκάδες πτώματα σε χώρους εντός και εκτός του νοσοκομείου ενώ τους σημάδευαν Ισραηλινοί στρατιώτες.

Το 35% των κτιρίων της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές

Πηγή: Associated Press

Δορυφορικές εικόνες που ανέλυσε το Δορυφορικό Κέντρο του ΟΗΕ δείχνουν ότι το 35% των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχει καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στην εκτίμησή του το Δορυφορικό Κέντρο του ΟΗΕ (UNOSAT) χρησιμοποίησε υψηλής ευκρίνειας δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν στις 29 Φλεβάρη και τις συνέκρινε με εικόνες που είχαν ληφθεί πριν και μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτώβρη.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 35% όλων των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας -88.868 κτίρια-έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές. Από αυτά τα 31.198 έχουν καταστραφεί, τα 16.908 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 40.762 έχουν υποστεί μέτριες ζημιές.

Σε σύγκριση με προηγούμενη εκτίμηση που είχε κάνει το UNOSAT, με βάση εικόνες που είχαν ληφθεί τον Γενάρη, καταγράφεται αύξηση κατά σχεδόν 20.000 στον αριθμό των κτιρίων που έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές.

«Η σημαντικότερη αύξηση στις ζημιές καταγράφηκε στη Χαν Γιούνις και τη Γάζα», με επιπλέον 12.279 κτίρια να έχουν υποστεί ζημιές στη Χαν Γιούνις και 2.010 στην πόλη της Γάζας, εξήγησε η ίδια πηγή.

«Η Χαν Γιούνις επλήγη ιδιαίτερα σκληρά, με 6.663 κτίρια να έχουν καταστραφεί πρόσφατα», κατέληξε.

Το Ισραήλ ξεκίνησε ξανά επιδρομές στον νότιο Λίβανο

Σύμφωνα με το «Al Jazeera», νέες ισραηλινές επιδρομές έγιναν στα λιβανέζικα χωριά αλ-Αντίσα και Καφρ Κίλα, ενώ η πόλη Γιαρούν έγινε στόχος του ισραηλινού πυροβολικού. Εκρήξεις ακούστηκαν και πάνω από τις Ναμπατιέ και Ικλίμ αλ-Τουφάχ.

Οι επιθέσεις έγιναν μετά από χτυπήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, για τα οποία η Χεζμπολλάχ ανέλαβε την ευθύνη.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.