Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: ➽ 163 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Τουλάχιστον 31.645 νεκροί ➽ 73.676 τραυματίες ➽ 63 νεκροί το τελευταίο 24ωρο ➽ ΟΗΕ: Στη Γάζα, δεν υπάρχουν πια «βρέφη φυσιολογικού μεγέθους» ➽ Ένα στα τρία παιδιά κάτω των δύο ετών αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ Σε τέσσερις μήνες σκοτώθηκαν 12.300 παιδιά από τους ιουδαιοναζί δολοφόνους ➽ Περισσότερα από ό,τι σε τέσσερα χρόνια συγκρούσεων ανά τον κόσμο

*

Κυριακή 17/03/2024 - 11:01

Δεκάδες νεκροί από ισραηλινά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας

*

Τουλάχιστον 31.553 οι νεκροί από τις ισραηλινές θηριωδίες στη Γάζα - 63 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 16/03/2024 - 14:52

Χωρίς σταματημό η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Τουλάχιστον 31.553 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 73.546 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου στη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας στην Γάζα.

Πηγή: Associated Press

Περίπου 63 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP)

902

*

Ένα στα τρία παιδιά κάτω των δύο ετών στη Γάζα αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 16/03/2024 - 16:42

Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών στη βόρεια Γάζα αντιμετωπίζει τώρα οξύ υποσιτισμό και ο λιμός είναι στον ορίζοντα, δήλωσε σήμερα η κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ που λειτουργεί στον παλαιστινιακό θύλακα, εξαιτίας των δολοφονικών επιδρομών του κράτους του Ισραήλ που συνεχίζονται αδιάκοπα από τον Οκτώβρη.

«Ο υποσιτισμός των παιδιών εξαπλώνεται γρήγορα και φθάνει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα στη Γάζα», ανέφερε το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή (UNRWA) σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πέντε και πλέον μήνες αεροπορικής και χερσαίας ισραηλινής βαρβαρότητας, το μεγαλύτερο μέρος του θύλακα έχει μετατραπεί σε ερείπια και οι περισσότεροι από τα 2,3 εκατομμύρια κάτοικοί της είναι εκτοπισμένοι και αντιμετωπίζουν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Νοσοκομεία στη Γάζα κάνουν λόγο για θάνατο παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

902

*

Στη Γάζα, δεν υπάρχουν πια «βρέφη φυσιολογικού μεγέθους» δηλώνει αξιωματούχος του ΟΗΕ

Σάββατο 16/03/2024 - 14:18

Στη Γάζα, οι γιατροί δεν βλέπουν πλέον «μωρά φυσιολογικού μεγέθους», δήλωσε αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή, με «τρόμο» για τις κατά μέσο όρο 180 γυναίκες οι οποίες, πεινασμένες, αφυδατωμένες, φέρνουν παιδιά στον κόσμο στον παλαιστινιακό θύλακο κάθε μέρα.

«Προσωπικά, φεύγω από τη Γάζα αυτή την εβδομάδα με τρόμο για το ένα εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια στη Γάζα, για τις 650.000 γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης, πάνω απ’ όλα για τις 180 γυναίκες που γεννούν καθημερινά», τόνισε ο Ντόμινικ Άλεν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) στα παλαιστινιακά εδάφη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ψηφιακά, μέσω βιντεοσύνδεσης από την Ιερουσαλήμ.

Μπόρεσε να επισκεφθεί κάποια νοσοκομεία όπου εξακολουθούν να λειτουργούν μαιευτήρια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Γιατροί ανέφεραν πως δεν βλέπουν πλέον βρέφη φυσιολογικού μεγέθους (...) Αντιθέτως, τραγικά, βλέπουν περισσότερο βρέφη που γεννιούνται νεκρά και περισσότερους θανάτους νεογνών», συνέχισε ο Ν. Άλεν, περιγράφοντας έγκυες «εξαντλημένες, από τον φόβο, από το ότι αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν επανειλημμένα, από την πείνα», από την αφυδάτωση...

«Οι μητέρες θα έπρεπε να παίρνουν τα μωρά τους στην αγκαλιά τους, όχι να τα τυλίγουν σε νεκρικούς σάκους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης την έλλειψη βασικών προϊόντων, όπως τα αναισθητικά για περιπτώσεις που χρειάζονται καισαρικές τομές, και κατήγγειλε την άρνηση των ισραηλινών αρχών να αφήσουν να περάσουν φορτία της UNFPA με βοήθεια, ιδίως «κιτ μαιευτικής», και ότι αφαιρούν είδη όπως φακοί, ή φωτοβολταϊκά πλαίσια.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP).

«Αν μπορούσα να ζωγραφίσω έναν πίνακα όσων είδα και άκουσα όσο ήμουν στη Γάζα (...) είναι εφιάλτης μεγαλύτερος από ανθρωπιστική κρίση, είναι κρίση για την ανθρωπότητα», είπε. «Χειρότερος από ό,τι θα μπορούσα να περιγράψω, από ό,τι δείχνουν οι φωτογραφίες, από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε».

Όσα είδε διασχίζοντας τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας είπε πως «του ράγισαν την καρδιά», κάνοντας λόγο για «απερίγραπτα συναισθήματα» στα μάτια των ανθρώπων.

«Όλος ο κόσμος που είδαμε, με τον οποίο μιλήσαμε, ήταν αποστεωμένος, τρομερά αδυνατισμένος, πεινούσε, έκανε χειρονομίες προσπαθώντας να μας πει πως χρειάζεται κάτι να φάει», περιέγραψε.

Είπε ακόμη ότι περνώντας από σημείο ελέγχου του στρατού, είδε «μικρό αγόρι, που ήταν δεν ήταν 5 χρονών, να βαδίζει τρομοκρατημένο, με τα χέρια ψηλά, έχοντα πίσω του την αδελφή του, ένα-δυο χρόνια μεγαλύτερη, που κρατούσε λευκή σημαία».

902

*

Εκφορτώθηκαν οι προμήθειες που έφτασαν χθες - Με λιμό απειλείται ο πληθυσμός (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 16/03/2024 - 13:14

Ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση των προμηθειών, με περίπου 200 τόνους τρόφιμα, από το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που έφθασε χθες στη Λωρίδα της Γάζας από την Κύπρο και πλέον είναι δυνατόν να αρχίσει η διανομή του στον πληθυσμό που απειλείται με λιμό ύστερα από πέντε και πλέον μήνες πολέμου, δήλωσε σήμερα η μκο που είναι υπεύθυνη για την επιχείρηση αυτή.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε πότε ή πού θα διανεμηθεί η βοήθεια αυτή.

Πάντως δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι την ίδια ώρα που αποστέλλεται η ανθρωπιστική βοήθεια, ΗΠΑ και η ΕΕ στηρίζουν ολόπλευρα το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ παρέχοντάς του όπλα και πυρομαχικά και αναγνωρίζοντας του το διαβόητο «δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές φυλακές μετρούν αριθμό ρεκόρ Παλαιστινίων, που υφίστανται «συστηματικές κακοποιήσεις» και μερικές φορές βασανιστήρια, όπως καταγγέλλουν ισραηλινές μκο, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να δράσει.

Μέλη των οργανώσεων αυτών μετέβησαν στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα για να χύσουν φως ενώπιον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη μεγάλη «κρίση» στις φυλακές της χώρας, όπου, όπως κατήγγειλαν, εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι», δήλωσε η Ταλ Στάινερ, εκτελεστική διευθύντρια της Δημόσιας Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ (PCATI) σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίση», δήλωσε η ίδια, τονίζοντας ότι «σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται στο Ισραήλ…μια αύξηση κατά 200%».

Από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση κατά της Γάζας, «η κρίση στα κέντρα κράτησης και τις ισραηλινές φυλακές έχει αγνοηθεί πραγματικά», προειδοποίησε η Μιριάμ Αζέμ από τη νομική οργάνωση Adalah, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ.

Η ίδια δηλώνει ότι η οργάνωσή της έχει καταγράψει «19 ξεκάθαρες περιπτώσεις» βασανιστηρίων εντός του ισραηλινού σωφρονιστικού συστήματος από τις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης και σεξουαλικής βίας.

«Βλέπουμε γενικευμένη και συστηματική χρήση πολυάριθμων μεθόδων βασανισμού και κακομεταχείρισης σε βάρος Παλαιστινίων», δήλωσε η ίδια.

Η κρίση αυτή «απαιτεί την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε. «Άνθρωποι (υποφέρουν) σε καθεστώς κράτησης αυτή τη στιγμή… είναι απόλυτα απαραίτητο να υπάρξει άμεση επέμβαση».

Οι μκο ανησυχούν επίσης για τις συνθήκες κράτησης σε ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτές τις εγκαταστάσεις κράτησης από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Στάινερ, η οποία μιλά για κάτι «πρωτοφανές».

Ούτε μκο, ούτε ξένοι δημοσιογράφοι είχαν πρόσβαση σε αυτά τα στρατόπεδα και οι πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί προέρχονται από μαρτυρίες πρώην κρατουμένων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι κρατούμενοι συχνά κλείνονται σε «κλουβιά σε ανοικτό χώρο» και «έχουν δεμένα τα χέρια και τα μάτια 24 ώρες το 24ωρο», ανέφερε η Στάινερ.

Οι κρατούμενοι αναγκάζονται να κοιμούνται στο έδαφος, μέσα στο κρύο, τους ξυλοκοπούν και δεν τους προσφέρουν ιατρική βοήθεια, πρόσθεσε η Στάινερ. Σύμφωνα με την ίδια, οι κρατούμενοι αυτοί –ανάμεσά τους παιδιά– υπόκεινται στην ισραηλινή νομοθεσία περί ατάκτων μαχητών και στερούνται πολλών δικαιωμάτων.

«Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός», δήλωσε η υπεύθυνη της Δημόσιας Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.