Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

➽ 159 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Σκοτώνουν τους αμάχους που αναζητούν ανθρωπιστική βοήθεια! ➽ Στο χείλος της απόλυτης ανθρωπιστικής καταστροφής η Γάζα εν μέσω ανελέητων βομβαρδισμών ➽ 31.272 οι σκοτωμένοι ➽ 73.024 οι τραυματίες ➽ Το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 88 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 135 ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Το Ισραήλ συνεχίζει να σκοτώνει τους αμάχους που αναζητούν ανθρωπιστική βοήθεια! (VIDEO)

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας συνεχώς τις τραγικές απώλειες του Παλαιστινιακού λαού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιά και γυναίκες.

Τουλάχιστον 31.272 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις 159 μέρες των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα και άλλοι 73.024 έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 88 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 135.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά τους Παλαιστίνιους αμάχους, που αναζητούν ανθρωπιστική βοήθεια για να γλιτώσουν από τον λιμό που έχουν προκαλέσει οι βάρβαρες επιθέσεις του.

Χθες, οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν επισιτιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι και τραυματίζοντας άλλους 83, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση σε κέντρο βοήθειας στη Ράφα που διευθύνεται από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Δύο βίντεο, που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν την ίδια τοποθεσία, αρχικά να δέχεται εναέρια βοήθεια και ακολούθως να βομβαρδίζεται από το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προχθές Τρίτη από τη επίθεση ισραηλινών δυνάμεων εναντίον πεινασμένων Παλαιστινίωνπου έψαχναν για βοήθεια στη Γάζα.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε ισραηλινές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια και στη νότια πόλη Ράφα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον δύο άνδρες στην Τζενίν.

Ασταμάτητα συνεχίζονται τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε αυτά προστέθηκε η προχτεσινή εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 12χρονου αγοριού από τον προσφυγικό φτωχικό καταυλισμό Σουαφάτ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, από το όπλο Ισραηλινού στρατιώτη, με το πρόσχημα πως θεωρήθηκε «απειλή» ένα πυροτέχνημα που πέταξε στον αέρα.

Ο 12χρονος Ραμί Χαμντάν αλ Χαλχούλι υπέκυψε στα τραύματά του το βράδυ της Τρίτης, αφού χτυπήθηκε από σφαίρες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Ήταν ο πρώτος θάνατος σε επεισόδια στην πόλη αφότου άρχισε το Ραμαζάνι. Ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, έδωσε συγχαρητήρια στον εκτελεστή γιατί εξουδετέρωσε «έναν τρομοκράτη»...

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.