Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

➽ ΗΠΑνθρωπισμός ➽ Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποκρισία για «προστασία των αμάχων» ενώ στηρίζει το κράτος - δολοφόνο ➽ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση στρατεύεται πίσω από τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με κρυφές και φανερές συμφωνίες

*

Βλέπε και

Κώστας Γουλιάμος: Ευρώλογα + βρωμόλογα = ευρωομόλογα για πολεμικούς εξοπλισμούς της ΕΕ ή Τα βρώμικα τα λόγια τα μεγάλα

*

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Διαψεύδει τις αποκαλύψεις για τις εν κρυπτώ συμφωνίες με την Ουκρανία αλλά στρατεύεται με ΝΑΤΟ και ΕΕ

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Παρασκευή 22/03/2024 - 16:18

Να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναρτήσεις του Ουκρανού προέδρου Β. Ζελένσκι, ο οποίος «κάρφωσε» την ελληνική κυβέρνηση για τις συμφωνίες που έχουν στα σκαριά, επιχείρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Στράτευση πίσω από τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είτε με κρυφές είτε με φανερές συμφωνίες

Παρασκευή 22/03/2024 - 18:05

«Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παραδέχθηκε σήμερα ότι, ανεξάρτητα απ’ την υπογραφή συμφωνίας με το καθεστώς Ζελένσκι, είναι δεδομένη η συνέχιση της στήριξής του με πολεμικό υλικό που πληρώνει ο λαός και κυρίως εμπλέκει τη χώρα σε πολεμικές συγκρούσεις.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, είτε με κρυφές είτε με φανερές συμφωνίες, η πολιτική της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη, είναι η στράτευση πίσω από τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν το λαό και τη χώρα σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες».

902

 

Αναφερόμενος στο θέμα, ο K. Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας για την προστασία του εναέριου χώρου της εμπόλεμης χώρας λέγοντας πως «δεν θα μπορούσα να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση για την «ευρωπαϊκή άμυνα» λέγοντας ότι «είναι διαρκής η στήριξή μας στην Ουκρανία και έχει δρομολογηθεί ένα επίπεδο συζήτησης για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της στρατηγικής μας αυτονομίας με επένδυση στην ευρωπαϊκή άμυνα και είναι μια νέα προσθήκη στη συζήτηση που κάνουμε γιατί για πρώτη φορά ακουμπάμε το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας». Σημείωσε ακόμη ότι στο τραπέζι βρέθηκε επίσης και η πρόταση της Ελλάδος για την έκδοση ευρωομολόγου για την Ευρωπαϊκή άμυνα»».

Υποκρισία για «προστασία των αμάχων»  την ώρα που στηρίζει το κράτος - δολοφόνο

Για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα εδώ και πέντε μήνες, την οποία η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά στηρίζουν, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο συμπερασμάτων για όσα συμβαίνουν στη Γάζα», το οποίο καλεί σε ανθρωπιστική παύση που οδηγεί σε εκεχειρία και προϋποθέτει την απελευθέρωση ομήρων».

Χωρίς να καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση του κράτους-δολοφόνου ο πρωθυπουργός είπε ότι «το μήνυμα είναι ότι κεντρική προτεραιότητα είναι η προστασία των αμάχων» και ότι μόνη οριστική λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η δημιουργία δύο κρατών, την ώρα που ούτε η κυβέρνησή του έχει προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Αναθεώρηση της ΚΑΠ προς όφελος της "πράσινης" μετάβασης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να μειωθεί η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία γύρω από την «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση αλλά και να θωρακισθεί το εισόδημα των Ευρωπαίων και κατ' επέκταση Ελλήνων αγροτών.

Για την ακρίβεια που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα, επιχείρησε να παρουσιάσει ως «αντίδοτο», τις αυξήσεις-ψίχουλα που πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι με αυτές θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός πάνω από τα 800 ευρώ ενώ σημείωσε πως συμπαρασύρει κι άλλα επιδόματα με απώτερο στόχο την δέσμευση της κυβέρνησης για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.

Για το έγκλημα στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως υπάρχει «πολιτικοποίηση της τραγωδίας» και πως τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί μία σειρά από δράσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για την «αναβάθμιση του σιδηροδρόμου».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.